Kaj se imenuje žanr Skyrim?

Vsak igralec je vsaj enkrat slišal za The Elder Scrolls in skrajni del igre, imenovane "Skyrim". Vsak igralec si vsaj zamisli, kakšen žanr je vloga. Ta pregled bo zelo pomemben za novince v računalniških igrah. Za tiste, ki poznajo industrijo že vrsto let, praktično nobena novica iz članka ne bo postala razodetje. Poglejmo, kakšen žanr v Skyrimu, kakšni so njegovi znaki in zakaj je ta igra ena najboljših v svoji vrsti.

Opis žanra

Začnimo z opisom žanra, tako da imajo bralci idejo o tem, s čimer se ukvarjajo. Torej, polno ime zveni kot - Računalniška igra vlog. Prevedeno v naš jezik pomeni "računalniška igra vlog". V govorjenem jeziku se te igre imenujejo RPG-i, RPG-i, RPG-i, Roleksi in tako naprej.


Žanr "Skyrima" je opredeljen s komponentami, ki so mu dodeljene. V opisu igranja vlog je nekaj glavnih elementov, ki so del vsakega projekta v žanru. Nekateri od njih lahko odstopajo od klasičnih norm, vendar ne bodo izgubili bistva. Da bi razumeli žanr igre "Skyrim", se obrnemo na opis. Mnogi strokovnjaki si delijo vse funkcije, s katerimi lahko določite igro v 4 delih. Poglejmo jih več.

Sistem vlog

Ta kategorija vključuje tiste elemente, ki so odgovorni za ustvarjanje in razvoj junaka v takšni ali drugačni obliki. Prvi element morda manjka, drugi pa je vedno. Essence - igralec postopoma izboljšuje svoj značaj(spretnosti /smuči /raven /sposobnost /zdravstvene točke in še veliko več) zaradi interakcije s svetom iger. Glede na to, žanr igre "Skyrim 5" sovpada z opisom.


Raziskave

Ne glede na to, ali gre za linearno igro, ali pa ima dostop do prostega gibanja, mora biti raziskovalni element vedno. Igralec lahko prejme informacije iz NPC-jev, predmetov iger, opisov in knjig. Ko junak prečka nove podrobnosti, včasih razvije odnose z liki v igri in še veliko več. V skladu s tem, bolj igralec sam potopi svojega junaka v svet, zato se nauči več podrobnosti. V tej kategoriji tudi žanr igre "Skyrim" sovpada. Gremo še dlje.

Plot

Ne glede na to, ali je celotna zgodba s ohranjevalniki zaslona in razširjenimi pogovornimi okni, ali pa je plakat predložen prek razglednic in dnevnika nalog, mora biti zgodba prisotna v vsaki RPG. Najprej mora igralec prejeti informacije o svetu in zapletu igre skozi cilje, glavne in sekundarne naloge, učenje, dialog in tako naprej. Drugič, lik ne opravlja verige preprostih nalog, temveč precej logično verigo nalog, ki vodijo do določenega rezultata. Ločene naloge lahko so sekundarne. Tudi v multiplayer RPG obstaja parcela, čeprav je plačana veliko manj pozornosti kot v posameznih igrah. Poleg tega je v "Skyrim" s to postavko popolno naročilo. Velika in dolga zgodovina, številni liki, sodelovanje junaka pri reševanju sveta in soočenje s temnimi silami - klasika fantazijskih del. Vse toz dodatnimi nalogami različnih stopenj kompleksnosti in zanimivosti.

Bojni sistem

Boj je sestavni del projekta vlog. Če so lahko nekateri trenutki mirni, tajni ali prek dialoga (na primer, če ste razvili spretnost zgovornosti), potem v večini primerov ne bo mogoče brez bitk. Med zmago nad sovražnikom pridobivate izkušnje, pridobivate vire in predmete. Tudi črpanje vašega lika neposredno vpliva na moč in spretnosti v bitki. Bolj strm svoj značaj, hitreje se spopada s sovražniki. Žanr Skyrim je neizkušen igralec, ki ga je mogoče zamenjati z bojno igro ali strelcem. Navzven se ne razlikujejo. V strelcu pa se igralni lik v prehodu ne dodeli v smislu moči in sposobnosti, razvoj RPG pa je viden s prostim očesom. Torej je v Skyrimu tudi zadnji element. Te štiri točke popolnoma opisujejo našo igro, tako da lahko rečemo, kateri žanr je "Skyrim" popolnoma natančno.

Specifikacija po žanru

Treba je omeniti, da noben naslov RPG ne more krstiti petega dela legendarne serije. Žanr igranja vlog lahko razdelimo na več pod žanrov, odvisno od ideje in usmeritve. Elder Scrolls 5: Skyrim lahko varno pripišemo sanbox RPG ali preprosteje peskovnik. Razumimo, zakaj je ta žanr v Skyrimu in kaj je znak na njej. Kljub dejstvu, da je glavna zgodba tesno prepletena z zgodovino starih zmajev, večinoma protagonist potuje po odprtem svetu in se spozna.s stvarnostjo, ki jo obdaja. Po eni strani tega ne morete storiti in pojdite samo na parcelo. Kot rezultat, se bo izkazalo, da se boste približali končnim nalogam brez ustrezne ravni in opreme. Zato je treba raziskati svet igre še vedno. Med potovanjem junak najde na stotine dodatnih nalog, ječ in posameznih parcel. Na primer, v Skyrim nadaljuje zgodbo o temnem bratstvu, cehovski tatovi in ​​tako naprej.
Še en majhen odtenek v klasifikaciji, ki se bo odločil, kateri žanr igre "Skyrim". Večina iger vlog je razdeljena na evropske in japonske. Zdaj pa poglejmo, zakaj ta delitev deluje. Japonske RPG temeljijo na posebnih znakih ali celotnih paketih. Junaki so izdelani po značaju in videzu. Prav tako ni velike izbire in svobode delovanja, igra pa osredotoča vso pozornost okrog parcele. V večini japonskih iger vlog boj ni na svetu, ampak na ločenem mestu po nalaganju. Z evropsko RPG je vse drugače. Igralec ustvari svoj lik, pogosto izbere razred in prenese spretnosti, ki se zdijo pomembne in bolj donosne. V klasičnih igrah je lik prikrajšan za ploskve, tako da se lahko igralec poveže z njim. Zgodbo nenehno prekinejo dodatne naloge in preučuje svet. In končno, bojni sistem vam omogoča, da se borite, kot želite in kamorkoli želite (razen nekaterih izjem v obliki posameznih lokacij, ječe in šefi). Če podrobno primerjate obe "šoli", postane jasno, kateri žanr je igra "Skyrim". Razen tega projektaki so jih izdali evropski in ameriški razvijalci, sovpada z vsemi točkami tega podrazreda.

Komunikacija z akcijo

Veliko iger, spletnih strani, videoposnetkov, ko govorimo o tem, kateri žanr "Skyrim" govori o Action-RPG. Dejstvo je, da te oznake ni mogoče narediti, vendar ne nasprotuje glavnemu žanru. Ker se razvoj značaja, študija sveta in interakcije izvaja z upravljanjem značaja 1 ali 3 oseb, bo ustrezna oznaka akcije. Tudi v nekaterih primerih lahko igralec premaga sovražnika ne zaradi koristi orožja, oklepov ali sposobnosti, ki jih je prejel za črpanje nivojev, ampak zaradi osebnih veščin in odločitev. Zato se lahko The Elder Scrolls 5: Skyrim imenuje Action-RPG. Zdaj lahko rečemo, kako se imenuje žanr nominacije. Lahko se imenuje preprosto igranje vlog. Ali pa pojasnite, da je to velik peskovnik. Prav tako lahko rečemo, da spada v evropske igre vlog. Ali pa samo pokličite Action-RPG. Vsaka od naštetih možnosti bo pravilna. Ugotovili smo žanr, zdaj pa se pogovorimo o sami igri. Če ga še niste naleteli, ga preberite.

Svet iger

Peti del serije ne velja za ločen projekt. Skyrim temelji na istih zgodbah, dogajanje poteka v pogojih istega sveta kot v prejšnjih poglavjih. Vendar pa se tokrat zgodba prenese na ozemlje severne province "Skyrim" in junak postane zmajar.
Po začetnih in uvodnih misijah postane jasno, da nobena od igralčeve ročicene bo vozil. Zgodba vam pove, da ste izbrani, imate določeno nalogo in se lahko odločite. Zato je od tega trenutka vaš lik predan sebi. Lahko pljuvati na vse naloge za "priljubljene", odrešitev sveta, komunikacija s starimi zmaji in samo pojdite na brezplačno potovanje. Zamrznjene ravnice, zasnežene gore, slapovi in ​​reke - vse to vas bo na poti spoznalo. Na voljo bodo tudi liki s svojimi zgodbami in misijami, včasih celo cehov, v katere se lahko pridružite.

Igranje

Glavna igra je raziskovanje in prenos. Ker so gostje in pošasti uničeni, pridobivate izkušnje in točke, ki se porabijo za izboljšanje sposobnosti. Vse smuči so predstavljene v obliki ozvezdij. Glavni parametri vseh 3 - zdravje, mana in vzdržljivost. Pomembna sestavina je izdelava in zbiranje sredstev. Brez teh komponent, seveda, lahko obvladujete, potem pa izgubite velik del vsebine igre. Na primer, nekateri predmeti za obrt z nenadnim orožjem, oklep se lahko najdejo šele ob koncu določenih nalog, včasih tudi po prehodu celotne parcele.

Moda in slava

Žanr Skyrim in sama igra se ponašata z veliko bazo oboževalcev po vsem svetu. In kljub dejstvu, da je peti del izšel leta 2011, je še vedno ena izmed najbolj priljubljenih RPG na svetu. Zaradi značilnosti igralnega motorja obrtnik izdaja spremembe in izboljšave. Spremembe v igrah se razlikujejo od enostavnih grafičnih izboljšavpopolna obdelava lokacij, parcel in objektov. Na internetu lahko najdete številne šale, ki jih je mogoče s pomočjo sprememb Skyrim preoblikovati v simulator vožnje, igro o človeku-pajek, vendar zagotovo ne v RPG. Svetovni dodatki od navijačev, ki so izjemno priljubljeni, nenehno prihajajo. Veliko jih je priznanih po vsem svetu, pa tudi sami razvijalci.

Objava na različnih platformah

Da bi razumeli, kako je The Elder Scrolls 5: Skyrim znan in zahtevan, je vredno omeniti ponovno izdajanje in objavljanje na drugih platformah. Po vstopu v PC in konzole se je igra postopoma pojavljala na konzolah nove generacije, nato pa se je pojavila v obliki legendarne izdaje, nato pa se je preselila na prenosno konzolo Nintendo Switch in se nato vrnila v VR. In morda ni konec za to veliko, ampak že staro igro.

Zaključek

Podrobno smo analizirali žanr igre "Skyrim" in zakaj se ta projekt nanaša ravno na RPG. Mimogrede, iste argumente lahko pripišemo celotni seriji TES. Tudi TES Online ima vse te funkcije, vendar imajo tudi strežnik za več igralcev. Bethesda je že napovedal šesti del, vendar ni navedel natančnega datuma izdaje in podrobnosti. V zvezi s tem je Skyrim pridobil še večje zanimanje za tiste igralce, ki še niso preizkusili starejših svitkov.

Sorodne publikacije