"Gothic: Arkania": opis, posebnosti prehajanja, priročnik

"Gothic: Arkania" je postal še en projekt studia Spellbound Entertainment in del ene najuspešnejših serij v industriji igralniške industrije. Izdelek ne spada v glavno zgodbo, temveč kot spin-off o dogodivščinah mladega pastirja. Vsa dejanja se odvijajo 10 let po zaključku trilogije, povzamejo in razkrijejo popolnoma novo zgodbo igralcu. Igra ima veliko znakov iz prejšnjih delov, ki so se zelo razveselili oboževalci in kritiki.

Kaj je serija iger "Gothic"

Število kultnih franšiz, ki bi jih igralci iger že desetletja spoštovali, lahko računa na svoje prste. Med njimi je veliko velikih projektov evropskega, ameriškega in japonskega izvora. To kategorijo lahko uvrstimo med "gotske". Prvi del igre se je začel razvijati že leta 1997, ko je razvoj porabil za vsa štiri leta. Napoved je bila opravljena leta 2001 in je na trgu video iger naredila prekršek. Delo je postalo eno prvih. Med razvojem je bil uporabljen sodoben motor, ki je v tistem času omogočal realističen učinek tridimenzionalnega prostora.


Tako kot Gothic 4: Arkania so bili vsi deli trilogije izvedeni v žanru CPRPG, ki ga je mogoče dešifrirati kot "računalniško igranje vlog". Med igranjem lahko igralec opazi, da je glavni poudarek razvijalca narejen ne samo po urniku. Od prvega dela do »Gothic: Arkania« so ustvarjalci lahko izvedli enega najboljših sistemovčrpanje iger.

Črpalni sistem

Kot v mnogih drugih igranjih vlog, je RPG element v gotiki: Arkania razvit s klasičnim sistemom. Ko igra napreduje in se naloge izvajajo, ima igralec izkušnje in ugled, ki lahko pomaga pri pridobivanju novih ravni. Pri vsakem novem koraku znak dobi veščine in spretnosti, ki se lahko razdelijo v ustreznem delu Gothic: Arkania.


Značilnosti igralcev so razdeljene v 7 glavnih kategorij:
 • moč. Odgovoren za možnost uporabe in poškodovanja orožja blizu (osi, osi, meči).
 • Spretnost. Potreben je parameter za povečanje natančnosti streljanja v lokostrelstvu in samostrelu. Prav tako izboljša sposobnost znaka za odklepanje ključavnic in kraje.
 • Mana. Neposredno vpliva na število urokov, ki se uporabljajo v kratkem času.
 • Življenje. Poveča dopustno škodo. Če življenjski standard pade pod določen prag, lik izgubi zavest. Če se konča - lik umre.
 • Trajnost. Atribut, ki poveča hitrost udarca težkega orožja. Parameter se hitro porabi pri dolgotrajnih bitkah in hitro premikanju.
 • Starodavno znanje. Vpliva na izgubo magije, kakor tudi na delovanje nekaterih posebnih urokov.
 • S pomočjo takšnega sistema črpanja ima igralec priložnost, da deluje tako, kot želi. Igra "Gothic: Arkania" ne omejuje nobenih razredov. Omogoča združevanjeposebnost tat, čarovnik bojevnik, duhovnik in tako naprej.

  Začetek seveda

  "Gothic 4: Arkania" od prve sekunde potopi v proces igre. Prva stvar je narediti mladega pastirja - opraviti tri teste in se poročiti z vašo ljubljeno Ivy. Če želite to narediti, pripeljite bodalo Melgani, potisnite trgovca Diega in prinesite tri kopije srnjadi. Naloga se izkaže za preprosto, po kateri je junak poslal darilo zapestnici svojemu ljubljenemu očetu. Da bi dobili jantar, morate dati kovač gobe, in pojdite na iskanje gozdnih gozdov. Daje igralcu 30 zvitkov zadrge, da uniči pajkov gnezdo. Na koncu iskanja igralec spusti ogromen zid, in ko se vrne v vas, vidi ogenj. Ko teče, pastir razkrije krvavo telo svojega ljubljenega in odide na maščevanje.
  Izkazalo se je, da ni nikogar drugega, kot je Robard tretji, ob smrti čudovite Ivy. On je poslal vojake, da uničijo vasico protagonista. Za dokončanje načrta mora pastir skrbno pripraviti. Prva stvar je najti sveto nakovalo. Pri iskanju informacij se morate obrniti na vodjo pametne gostilne. Pravi, da so razbojniki pot do svetišča in ponujajo piti, in potem, ko so ubiti. Nato glavni lik dobi ključ, mladi pustolovec pa je zabeležen v njegovem sodelavcu.

  Zarota revolucionarjev, pot do Silverwicka

  Po uspešnem zaključku prvega odseka morate iti vnaslednje mesto. Na poti se junak spotakne o hišo, iz katere prihajajo zlovešni kriki. Za nadaljnji prehod "Gothic 4: Arkania" morate iti do ključa poveljnika vojašnice. Pot do hiše je brezplačna, zato ostaja samo uničiti vse prebivalce njenih zlih duhov. Ko je bil v mestu, je protagonist povezal poznavalca z lokalnimi revolucionarji. Če želite pridobiti nove informacije, lahko greste na dva načina:
 • Pojdite na iskanje sestre Luven in zlomite prsi.
 • Izničiti vse informacije iz Vinstana.
 • Ko je izpolnjeval enega od pogojev, mora junak iti v brlog upornikov in ubiti svojega brata lorda Renwicka. V nagradi igralec dobi možnost, da izbere enega od treh dobrih kompletov oklepov. Na poti v mesto prečkamo drugo vas. Tam mora igralec opraviti nekaj preprostih nalog za nabiranje trave. Najresnejša naloga bo vrnitev zastave Doran iz jame goblinov.

  Sveto nakovalo

  Ko je vse svoje zadeve opravil v Silverwoodu, protagonist nadaljuje svojo pot do svojega velikega namena. Junak bi moral iti v Settarfi. Mesto je zaprto, in edini način, da prideš v to je, da ubiješ trolla in vstopiš v kripto. Enomočna upornost pove, kako spustiti vrata. Ko je v trdnjavi, se bo bitka začela z Dantrom, v katerem bo v treh arheoloških zbirkah trije obsidian golema.
  Po premagovanju lopa junak vodi jamo z nevarnimi bitji, v kateri je dolgo pričakovano nakovalo. S pomočjo potrebnih sestavin lahko strgate močno orožjelahko resno olajša proces igre in končno bitko.

  Konec

  Ko ste zbrali vse, kar potrebujete, lahko greste v samostan boginje Starodavnih. To je najtežji del igre "Gothic 4: Arkania", poln brez primere. Če želite priti do stavbe, morate najti ključ, ki se nahaja na severovzhodu zemljevida. Lokacija je polna vseh vrst pošasti in demonov, med katerimi lahko srečate Lorda Demona.

  Na koncu igre morate iti v tempelj in se boriti z zadnjim šefom. Celotna bitka je razdeljena na tri faze:
 • Demonessa aktivno pluje okoli lokacije in se opraska s kremplji. Ko ste zadeti, lahko igralca zavrtite na tla.
 • Sovražnik je odletel na kip in začel metati čarovnijo. Priporočljivo je napadati čebulo ali uroke.
 • Enako kot v drugem, zdaj pa demoni kličejo horde pošasti.
 • Po zmagi se igra konča in lahko uživate v končnem valju, mimo "Gothic: Arkania" se šteje, da je popoln.

  Povzetek

  "Gothic: Arkania" je dobil kultni status daleč od tega. Obseg dogodkov, ki se odvijajo v igri, je presenetljiv, sistem črpalk pa jih porabi več sto ur. Igra je vsekakor vredna svojega denarja, ki bo zagotovo pritegnil zasebnega igralca in ga dolgo časa vzame iz resničnega sveta.

  Sorodne publikacije