Pioneer MVH-280FD pregledi: Prednosti in slabosti

Vsak napredni voznik ve, da kakovostni zvok v avtomobilu ni odvisen samo od dobrega akustičnega sistema. Veliko vlogo igra tudi dobra glava (v vsakdanjem življenju - "glava"), torej avtomobilski sprejemnik. Zdaj na trgu veliko število teh naprav različnih proizvajalcev. Obstajajo kitajski "know-how" in naprave od uglednih proizvajalcev. Slednje vključuje tudi Pioneer MVH-280FD. Povratne informacije uporabnikov o tej napravi so tako zanimive, da je vsekakor vredno malo dlje. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.


"Pionirji" v vsem

Japonski proizvajalec elektronike je zaslužil določen (in precej pozitiven) ugled med navdušenci nad avtomobili, profesionalnimi DJ-ji in samo poznavalci kakovostnega zvoka. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1938. Že vrsto let nam je proizvajalec uspel dati kultne predmete, kot so CD-ji in DVD-ji, pogoni za branje takih CD-jev (popularno znani kot "rezalniki"), domače gledališča, odlični zvočniki in odlični snemalniki. Stališče pionirskega inženirja je samo Pioneer-jev MVH-280FD sprejemnik. Pregledali ga bomo malo kasneje.
Danes se podjetje osredotoča na proizvodnjo izdelkov, ki jih lahko razdelimo na dva segmenta. Prvi dobi profesionalno DJ koncertno opremo. In v drugem - avtomobilska elektronika in akustični sistemi. O izdaji potrošniškega blaga (igralci, televizorji in drugo) podjetje zdaj ne razmišlja. Ni za JaponceMorate tekmovati s kupom kitajskih proizvajalcev - dražje. Toda kar se tiče avtomobilskega zvoka, je blagovna znamka dosegla izjemen uspeh. Osupljiv primer je Pioneer MVH-280FD, ki izrecno pojasnjuje, da ima kasetofon odlične tehnične lastnosti in visoko kakovostno montažo. In zdaj več.


Vsebina paketa

Avtomobilski sprejemnik je v barvni škatli iz recikliranega kartona. Zasnova je narejena v podjetniških barvah "Pionirjev": bela in rdeča. Tudi na škatli je precej realistična slika glavne naprave. Vendar pa je najbolj zanimivo, če odprete škatlo: kupec naleti na opozorilo, da je naprava opremljena z večjo močjo in zahteva ustrezno napetost in odpornost za povezavo. Ampak to je v redu. V notranjosti škatle je odstranljiva blazinica v ločenem ohišju, komplet povezovalnih žic (mimogrede, zelo dvomljive kakovosti), daljinski upravljalnik, komplet navodil in magnetofon Pioneer MVH-280FD. Ocene in opisi lastnikov tega čudeža potrjujejo teorijo, da žice niso kategorično primerne za to napravo. Preprosto ne bodo mogli razkriti njegovega polnega potenciala. Zdaj pa preidimo na bolj zanimive stvari.

Značilnosti glavne enote

Zdaj je najbolj zanimivo. Kaj je avtomobilski sprejemnik Pioneer MVH-280FD? Povratne informacije uporabnikov o tej napravi so dvoumne. Nekateri ljudje radi kakovost zvoka, in nekateri ljudje menijo, da je nedonosna. Da bi se izognili sporom, moramo upoštevati tehnične specifikacije. Torej, noterNaprava je MOSFET ojačevalnik z močjo 100 vatov na kanal. Skupni kanali so štiri. Sto vatov je nerealno za prostor, ki je v avtu. Treba je omeniti, da je raven izkrivljanja zvoka za takšno moč smešno nizka. Inženirji podjetja-proizvajalca so uporabili vse svoje znanje, da so zagotovili zvok naprave. Predvajalnik kasete se med drugim ponaša s funkcijami, kot so Advanced Sound Retriever, petopasovni grafični izenačevalnik, visokofrekvenčni in nizkofrekvenčni filtri, FM sprejemnik, naprave Android in iOS. To število možnosti kaže, da sploh nismo proračunska naprava. Čeprav ni tako draga.

Podprti avdio formati

Toda tukaj je zelo zanimivo. Katere formate lahko preberem Pioneer MVH-280FD? Recenzije in ocene žal ne bodo pomagale pojasniti slike. Vse upanje na informacije, ki jih je določil proizvajalec. No in na lastne izkušnje. Snemalnika je popolnoma odvzeto sposobnost za predvajanje CD-jev. Prav je: 21 stoletij na dvorišču - "praznine" segajo v preteklost. Enota podpira predvajanje glasbe iz pomnilnika USB. Glavna enota lahko enostavno rokuje z formati, kot so MP3 WMA, WAV in FLAC. Slednje je še posebej zanimivo, saj gre za kompresijski format zvoka brez izgube kakovosti. To pomeni, da bo v avtomobilih končno kakovosten zvok. "Tehtanje" FLAC datotek je veliko več kot običajne MP3, vendar je tudi kakovost zvoka večkrat boljša. Za primerjavo: maksimalna bitna hitrost zvoka v MP3 je 320 kilobitov na sekundo. Čeprav niti najkakovostnejši FLAC brez težav ne izide iz 1000kilobiti na sekundo in več. Nadaljnje pripombe so odveč.

Dodatni vmesniki avtomobilskega sprejemnika

Oglejmo si podrobneje Pioneer MVH-280FD. Ocene in fotografije naprave jasno kažejo, da se zelo razlikuje od standardnih avtomobilskih sprejemnikov. Da, ta glavna enota lahko neposredno poveže globokotonec. To je zelo lepo, saj vam ni treba porabiti za dodatne ojačevalnike. Da, in z močjo, ki jo lahko proizvaja sprejemnik, uporaba ojačevalnikov in sploh ni potrebna. Namesto sabe lahko priključite zadnji akustični sistem. Tudi na zadnji strani enote je priključek za povezavo žičnega daljinskega upravljalnika, ki naj bi se nahajal na volanu. Vendar pa komplet ne gredo. Morate kupiti posebej. Prek AUX vtičnice na sprednji strani naprave lahko priključite vse vrste analognih avdio naprav. Vendar to ni vse. S posebnim vgrajenim sprejemnikom deluje z pametnimi telefoni na iOS in Android. In kako lahko nadzorujete napravo in sprejemate klice.

Značilnosti sprejemnika

Sedaj upoštevajte zmožnosti iskanja radijske postaje Pioneer MVH-280FD. Povratne informacije uporabnika o tem rezultatu so nedvoumne: igralcu kasete očitno primanjkuje moči vgrajene antene. Zato morate uporabiti zunanje. V drugem sprejemniku je precej napredna. Obstaja podpora za RTS, iskanje boljše frekvence, pomnilnik za 24 postaj. Še posebej uporabna možnost za voznike - informacije o gostoti prometa. Edina težava je v naših zemljepisnih širinahtakšna funkcija je skoraj neuporabna. Postajo in frekvenčno območje lahko prilagodite ročno. Ni potrebno zaupati avtomatizaciji. Na splošno, kakovost tuner od "Pioneer" ni slabo. Samo ne pozabite priključiti zunanje antene. Potem bo vse v redu.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Zdaj pa poglejmo, kaj pravijo tisti, ki so že kupili Pioneer MVH-280FD. Ocene o prednostih tega modela bodo prve. Slabosti bomo analizirali. Zato je veliko lastnikov tega čudeža kupilo samo zaradi moči vgrajenega ojačevalnika. Levji delež teh glasnih glasnih oboževalcev je bil precej presenečen, ko je ocenil kakovost predstave. To je še posebej opazno po uporabi poceni kitajskih snemalnikov. Le nekateri novoustanovljeni lastniki naprav so se seznanili z vsemi informacijami in se zavedali, da so se zavedali. Na splošno, uporabniki tega avtoradia skoraj vse. Posebna zahvala pionirjem, ki si zaslužijo uvedbo podpore za FLAC. Avtomobilisti že dolgo čakajo na to možnost v napravah srednjega cenovnega segmenta. In čakali so. Prav tako uporabniki plačujejo ugodno ceno za napravo te ravni. Avtoradio je poceni in to je še ena spodbuda za nakup.

Negativne povratne informacije od lastnikov

Kdo ni maral Pioneer MVH-280FD? Pregledov slabosti tega modela je malo. Pritožba voznikov predvsem na naslov vgrajenega tunerja. Res je šibek. Nekateri so očitno ujeli okvarjene naprave, ker so grdili zaradi nezadostne kakovosti zvoka (čeprav je ta koncept širok). Tudi nekajHipsterji so bili zaskrbljeni zaradi pomanjkanja podpore za CD. Na splošno negativne povratne informacije niso posebej zanimive, saj je večina le individualnih.

Zaključek

Tako je avtomobilski sprejemnik Pioneer MVH-280FD srednjega razreda, ki smo ga pravkar pregledali, odlična in nerealno močna glavna enota. In vse to, upoštevajte, za razumno količino denarja.

Sorodne publikacije