GeForce 7300 GT diskretni grafični pospeševalnik. Značilnosti in možne uporabe

Pospeševalnik GeForce 7300 GT je bil vključen v skupino diskretnih vhodnih adapterjev. Značilnosti te grafične naprave so bile usklajene z bolj produktivnim pospeševalnikom 7600 GT. Takšno grafično kartico lahko v letu 2007 pogosto najdemo v igralnih računalnikih začetnega razreda ali v grafičnih postajah ekonomskega razreda. To je cenovno ugodna rešitev in bo obravnavana kot del našega majhnega preglednega članka.

Specializacija grafične naprave

Kot del pregleda grafične kartice za PC se je pojavila na policah računalniških trgovin v oddaljenem letu 2007. Glavni primeri njegove uporabe so računalniški sistemi iger na srečo na vstopni ravni. Takšna strojna oprema je omogočila začetek večine igrač. Toda kakovost izhodne slike je bila zelo, zelo nizka.


Druga možna možnost za uporabo takega adapterja je proračunska grafična postaja. Seveda je takšen pospeševalnik omogočil zagon specializirane programske opreme in jo uporabil za rokovanje s sliko, vendar je hitrost njegovega dela v tem načinu pustila veliko zaželenega. Zato je v strukturi grafične postaje takšen adapter vključen le v skrajnem primeru. Trenutno je ta pospeševalnik zastarel. Zato je mogoče uporabiti njegove računalniške vire le pri izvajanju različnih pisarniških opravil. Na takšnih proračunskih računalnikih je zdaj mogoče najti.

Seznam oskrbe

Kakor je bil prejNatančneje, GeForce 7300 GT ta pospeševalnik pripisuje napravam ekonomskega razreda. Zato najprej ni treba čakati na nekaj nenavadnega v celotnem kompletu omenjenega adapterja.


V tem seznamu je družba NVidia vključila naslednje:
 • grafično kartico v diskretni izvedbi;
 • disk z dokumentacijo, na njem so tudi gonilniki in specializirana diagnostična programska oprema;
 • navodila za uporabo;
 • garancija podjetja z garancijskimi obveznostmi (1 leto).
 • Parametri

  Ta grafična kartica za osebni računalnik temelji na mikroprocesorju G73-V. Isti čip je ležal v osnovnem in produktivnejšem pospeševalniku 7600 GT. Ključna razlika med obema modeloma adapterjev je bila v tem, da je drugi imel slikovno enoto in en večji modul. V praksi je bilo dovoljeno doseči določeno povečanje hitrosti.
  Procesorji pikslov v imenovanem čipu so imeli 8 enot TMU-1, obstajajo pa tudi štirje transporterji. Vsi ti elementi so delovali pri frekvenci 350 MHz. Značilnosti GeForce 7300 GT so poudarile dejstvo, da je bila njena silicijska baza izvedena s toleranco 90 nm, in je bila v tem času najbolj napredna, tehnološki proces. Na njenem kristalu je bilo 178 milijonov tranzistorjev. Vsi so imeli le površinsko postavitev.

  Pomnilnik

  Diskretni pospeševalnik NVidia GeForce 7300 GT je bil nujno opremljen z ločenim pomnilnikom RAM. Nominalni obseg slednjega je bil 256 MB. Praviloma so bili to čipi GDDR2na frekvenci 668 MHz. Bitna povezava RAM-a je bila 128 bitov. Posledično je bila pasovna širina video traku omejena na 107 Gb /s.

  Ocene in cene

  V novi državi grafične kartice GeForce 7300 GT ni mogoče kupiti. Ta pospeševalnik je že dolgo vzletel iz proizvodnih linij. Prav tako so bile zaloge v skladiščih uspešno razprodane. Uporablja se pri uporabi takih grafičnih kartic lahko kupite po ceni 800-1000 rubljev. Za pisarniške računalnike bodo njihovi viri dovolj. V vseh drugih primerih bo uporaba takšnega pospeševalnika vsaj napačna.
  V korist takšnega adapterja so lastniki pripisali nizke stroške, pasivno hlajenje in odlično energetsko učinkovitost. Slabosti naprave so le, da je popolnoma zastarela in ne ustreza trenutnim zahtevam grafične kartice.

  Sklep

  V tem gradivu so bile podrobno obravnavane značilnosti GeForce 7300 GT. Ta računalniška naprava se sprva ni mogla pohvaliti z visoko stopnjo učinkovitosti. Zdaj se lahko uporablja samo kot del proračunskih računalnikov, ki izvajajo najosnovnejše pisarniške naloge. Med drugimi značilnostmi pospeševalnika je treba opozoriti, da je bil univerzalni krmilnik in bi ga bilo mogoče namestiti v AGP podaljšku ali v PCI-e v 16X. Tudi v osnovi so bile take grafične kartice opremljene s pasivnim hlajenjem in niso povečale hrupa računalnika.

  Sorodne publikacije