Kako je potrjena različica Java?

V procesu izvajanja nalog na računalniku ali prenosnem računalniku včasih zahteva prisotnost Jave. Eden od najpogostejših razlogov je pravilno delovanje brskalnika - vsak lahko uporabi svojo kopijo programa, zato boste morda morali preveriti različico Java.

Kaj je Java in zakaj jo potrebuje?

Preden se odločite, kako potrditi Java, je koristno razumeti, kaj je program in za kaj je potreben. Zahvaljujoč uporabi tega programa, se izvaja posebna tehnologija, ki omogoča povečanje stopnje zanesljivosti naprave, kot tudi hitrost delovanja. Trenutno obstajajo številni programi, ki zahtevajo Javo, pa tudi spletna mesta, ki zahtevajo različico, ki ni nižja od tiste, ki mora pravilno delovati.


Preverjanje različice Java je zelo enostavno, vendar pa je, ne glede na vrsto operacijskega sistema, to mogoče storiti na dva načina - na spletu ali brez nje.

Preverjanje spletnega mesta

Podjetje za tehnologijo Java je poleg izdaje rednih posodobitev dodalo uradno različico uradne strani za testiranje nameščene različice programa. Če želite priti do strani, na kateri je potrjena različica Java, morate uporabiti iskanje po spletnem mestu ali neposredno povezavo.
Ta portal ima gumb, ki predlaga zagon aplikacije, ki bo določila različico programa. Če se strinjate z zagonom v pojavnem oknu brskalnika, bo rezultat poizvedbe prikazan v nekaj sekundah na stran, v kateri bo napisana različica in številka posodobitve.v oklepajih


Preverjanje brez povezave

Brez možnosti dostopa do omrežja lahko uporabite metodo brez povezave. V operacijskem sistemu Windows se različica Java preveri v ukazni vrstici - zažene se lahko z iskanjem menija "Start" - "Vsi programi" - "Standard", ali z uporabo "Zaženi", kjer zapišemo vrstico cmd.
V okno se vnese samo naslednji ukaz: java -version. Rezultat poizvedbe je lahko več različnih sporočil. V primeru ene od najnovejših različic programa bo v ukazni vrstici prikazan seznam nameščenih primerkov, od katerih bo vsaka nakazala svojo različico. Če v računalniku ni nameščenega programa ali če je uporabljena ena od prvih različic, se prikaže sporočilo o napaki. Da bi izvedeli verzijo Jave na operacijskih sistemih MacOS in Linux, je potrebno uporabiti terminal, kjer je potrebno vnesti podobno linijo. Rezultat izvajanja poizvedbe bo enak kot v sistemu Windows.

Sorodne publikacije