Xinput1_3.dll: Kaj je ta datoteka in kako popraviti napako, povezano z njo?

Uporabniki operacijskega sistema Windows ob zagonu iger lahko na neki točki naletijo na napako s xinput1_3.dll. Kaj je ta napaka, s čim je povezana in kako jo popraviti? To bo obravnavano v članku. Po branju boste lahko v nekaj minutah igrali v vaši najljubši igri.

Opredelitev

Začnimo z opredelitvijo obravnavane knjižnice, saj moramo vedeti, s čimer se bomo ukvarjali.
Upoštevajte, da je xinput1_3.dll sestavni del dobro znanega paketa DirectX. Ta knjižnica je odgovorna za pravilno interakcijo z gamepadom v igri. Če nimate datoteke na vašem računalniku, potem ne boste mogli uporabljati krmilnika v igri, v tem primeru bo sistem izdal napako "ni xinput1_3.dll". To pomeni, da se igra ne bo začela.


Zdaj vemo, da je xinput1_3.dll pomembna komponenta v sistemu. Prav tako vem, da prihaja z DirectX 9, ki pomaga pri odpravljanju napake. Ampak še pred tem je še prezgodaj, da morate najprej razumeti razloge za pomanjkanje te knjižnice, ki jo bomo zdaj storili.

Razlog za napako

Če se igra ne zažene, vemo, da je bil ta xinput1_3.dll vzrok za napako, ampak zakaj se je sploh zgodilo? Razumimo. Razlogi pravzaprav niso toliko, kar je seveda dobro. Obstajajo samo trije, tukaj je seznam:
 • Datoteka knjižnice je bila poškodovana z virusom.
 • Datoteka je bila izbrisana iz računalnika.
 • Datoteka se razlikuje od zahtevane različice.
 • Tukaj je vredno posvetiti posebno pozornost prvemu, sajSkozi to ne bo mogoče popraviti napake. To deluje tako: virus, ki ste ga po nesreči vtaknili v računalnik, nekako vpliva na datoteko xinput1_3.dll, tako da spremeni njeno kodo, zato antivirus vidi razliko in za varnost postavi datoteko v karanteno. Če je tako, tudi potem, ko ste popravili in namestili novo datoteko, bo znova okužena, kar pomeni, da se premakne v karanteno. Zato pred izvajanjem spodnjih navodil preverite, ali je v vašem sistemu zlonamerna programska oprema.


  Metoda # 1: Namestitev paketa

  Zdaj je čas za pogovor o tem, kako popraviti napako xinput1_3.dll v Windows 7 in drugih različicah operacijskega sistema. Prvi način je, da namestite paket DirectX 9, ker že vemo, da prihaja s knjižnico, ki jo potrebujemo. Ne bomo govorili o tem, kako namestiti ta paket, ker bo vsak uporabnik opravil to nalogo in od koder jo bo prenesel - bomo povedali. Dejstvo je, da je to treba storiti izključno z uradne strani Microsofta, torej iz microsoft.com., Ker so lahko drugi viri okužene datoteke, potem pa bo nastavitev le poslabšala situacijo. Na splošno, pojdite na spletno stran, poglej za DirectX 9, ga naložite, namestite, potem bo napaka odpravljena.

  Metoda številka 2: ročna namestitev knjižnice

  Če vam je prejšnja metoda zdela kompleksna, ne morete najti paketa, ki ga želite, uporabite drugega. Tokrat bomo delali ločeno s knjižnico xinput1_3.dll. Zato ga moramo najprej prenesti iz interneta. In potem se postavlja vprašanje: "In kje je onaNa žalost ta datoteka ne velja za uradno spletno stran, zato jo je treba poiskati na drugih virih, kjer obstaja velika verjetnost, da bo virus ulovil. če ne, premaknite datoteko v mapo System32 v mapi Windows na disku C. Če imate 64-bitni sistem, premaknite mapo SysWOW64.

  Metoda # 3: Namestitev knjižnice z uporabo DLL-Files.com

  Obstaja možnost, da druga metoda ni delovala za vas: ne morete najti nešifrirane datoteke ali pa preprosto niste ugotovili, kam naj se premakne. V tem primeru je tretja pot ravno za vas. Vse zgornje akcije bodo izvedli DLL-Files.com, zato jih najprej prenesite iz interneta in nato nadaljujte z navodili.
 • Zagon programa sam.
 • Takoj po odprtju vnesite ime knjižnice v ustrezno polje (xinput1_3.dll).
 • Naredite iskanje.
 • V rezultatih izberite želeno knjižnico.
 • Kliknite "Namesti".
 • To je vse. Težavo lahko preprosto odpravite s posebnim programom. V bistvu smo naredili vse, kar je bilo povedano na drug način: naložili knjižnico, jo postavili v želeni imenik. Samo za nas je ta program. Težko je samostojno obravnavati napake OS, vendar če upoštevate priporočila, se bo vse izšlo.

  Metoda # 4: Namestitev knjižnice z uporabo DLL Suite

  Končnorazmislite o drugem programu, ki lahko popravi napako xinput1_3.dll v operacijskem sistemu Windows 8. Ta program je seveda primeren za druge različice operacijskega sistema, ne pa tudi za točko. Imenuje se DLL Suite. Obiščite spletno mesto razvijalca, ga prenesite, preden izpolnite spodnja navodila.
 • Zaženite Suite DLL.
 • Pojdite v razdelek »Prenesi DLL«.
 • Zaženite iskalno poizvedbo z besedama xinput1_3.dll.
 • V rezultatih izberite želeno datoteko.
 • Kliknite gumb »Prenesi« zraven želene različice datoteke.
 • To bo odprlo okno, v katerem morate podati imenik, kamor bo datoteka nameščena. Privzeto je pogosto res, zato lahko kliknete OK.

  Sorodne publikacije