Asus PRO57T: Lastnosti in ključne lastnosti prenosnega računalnika

Asus PRO57T, znan tudi na svetovnem trgu kot Asus M51TR, je precej nenavadna naprava. Naprava ima prefinjeno obliko, visoko kakovostno spletno kamero in bogat nabor funkcij, ki niso primerljivi s konkurenti. Slednji lahko igrajo odločilno vlogo pri izbiri računalnika, saj je veliko stvari v vsakem primeru kupljeno s prenosnim računalnikom, zakaj ne bi ležali z njim v kompletu?

Pravzaprav lahko v paketu iz računalnika najdete zaklad:
 • Prenosni računalnik Asus PRO57T sam.
 • Žica za priključitev na električno omrežje.
 • Zmogljivost akumulatorja 4800 miliamperij * h.
 • Vreča za transport naprave.
 • Miška se priključi na prenosnik preko USB-ja.
 • Množica diskov z gonilniki, pripomočki in orodji za obnovitev sistema.
 • Nešteti odpadni papir (priročniki in brošure).
 • Adapter za S-VIDEO-S /PDIF.
 • Kabel za povezavo s telefonskim modemom RJ-11.
 • Trak za ožičenje.
 • Specifikacije  Procesor  AMD Athlon 64 2 jedra, 1900 megahercev (950 na plain)

  24)
  Spomin  2 gigabajti  trdi disk  160 5400 rpm  Grafična kartica  Radeon HD3470256 + 638 megabajti video pomnilnik  ) Prikaz  15,4 palca, 1280 x 800 točk, glossy cover  kamera  1,3Megapiksli z rotacijskim mehanizmom  Baterija  Litijev ion, 4800 milijamper * h  in teža  365 x 270 x 28 - 41 milimetra, 3 kilograma

  Oblikovanje in komunikacije

  Prenosni računalnik je precej sporen. Izgleda umazano in okorno, medtem ko je še vedno precej težak. Ohišje je izdelano iz črne plastike. Ta material se uporablja v vseh elementih prenosnega računalnika in mu daje preveč strog in nekoliko zastarel videz. Uživanje v kakovosti gradnje, laptop izgleda precej zanesljiv, ne razpoči in se ne sesuje pod pritiskom, zanke trdno držijo pokrov in omogočajo, da dobesedno ležijo na delovni površini, ne glede na to, ali je miza ali kolena.


  Na desni strani prenosnega računalnika so: reža ExpressCard, 2. generacija USB vhoda, vrata IEEE 1394 E-SATA, vrata HDMI, vrata D-SUB za priključitev dodatnega zaslona in dva omrežja RJ-11 in RJ-45. Levo je bilo dovolj le za pogon CD in ključavnico Kensington. Na prednjem nosilcu so: "karton", drugo USB generacijo 2. generacije in dve avdio priključki (slušalke in mikrofon). Zadaj sta še 2 vrata USB. Ta nenavadna razporeditev komunikacijskih vrat je verjetno odvisna od dejstva, da je CD pogon preveč prostora. Skupaj s spremenjeno debelino na sredini pripomočka je to pripeljalo do pristaniškega dela spredaj in zadaj.


  Tipkovnica, sledilna ploščica in miška

  Asus PRO57T uporablja tip otoške tipkovnice. Tipke imajo obliko piramide z depresijo na točki stiskanja. Tipki so visoki in ostri kot nanamizne tipkovnice starega modela. Graviranje angleških ključev je narejeno v beli barvi, Rusi pa v zeleni barvi. Ni praktične koristi, vendar je videti zanimivo in nenavadno. Obstaja popolna digitalna armaturna plošča. Ena od slabosti tipkovnice je poudariti njen obseg. Zaradi visoke višine ključa neprijeten "klik".
  Pod tipkovnico je majhna sledilna ploščica z grobo površino, potopljeno v telo. Pri tem ni nič posebnega, vendar dejstvo, da komplet vsebuje miško, pravi, da jih sam proizvajalec ne priporoča. Standardna miška, brez dodatkov kot dodatnih ključev.

  Zaslon in kamera

  Prenosnik je opremljen z velikim 15,4-palčnim zaslonom in ločljivostjo 1280 x 800 slikovnih pik. Kljub temu, da se uporablja klasična matrika TN, zaslon zagotavlja visoko stopnjo svetlosti in prijeten prenos barv. Tu je vloga igrala visokokakovosten sijajni premaz, ki je dobesedno shranil zaslon. Razlog za nezadovoljstvo je nizka ločljivost. Ločene piksle so presenetljive in uničujejo vtis, zlasti po uporabi sodobnejših zaslonov. Na osnovi zaslona je masivna kamera z visoko ločljivostjo 1,3 milijona pik (720 točk) in rotacijskim mehanizmom. Kamera je sposobna gledati osebo, ki sedi pred prenosnikom, in ga spremljati s prilagajanjem slike.

  Produktivnost in avtonomija

  Delovanje prenosnega računalnika ustreza počasnemu dvojnemu jedru AMD Athlon. V stanju pripravljenosti in pri enostavni izvedbiNaloga čipa prihrani energijo in deluje pri nizkih frekvencah (950 MHz). Pod obremenitvijo se čip pospeši in deluje pri največji taktni frekvenci (1900 MHz). Obdelava grafike poteka z grafično kartico Radeon HD3470. Značilnosti ASUS PRO57T očitno niso primerne za trenutno realnost. Moč čipov in video podsistemov verjetno ne bo zadostovala za udobno delovanje z operacijskim sistemom in 2 GB RAM-a bo le poslabšalo situacijo. Pri nakupu te "zveri" je vredno razmisliti o namestitvi starejših različic operacijskega sistema Windows ali enostavne montaže Linuxa. V zvezi s trajnim pomnilnikom, tukaj uporabnik pričakuje smešnih 160 gigabajtov na zapuščinah HDD s hitrostjo vrtenja 5400 vrt /min. Z avtonomijo stvari niso boljše. Med neodvisnim testiranjem baterije je računalnik lahko delal 2 uri v načinu za branje in 1 uro pod obremenitvijo. To ni dovolj. Ta rezultat vam ne bo omogočil, da zapustite vtičnico za dolgo časa, kar samodejno naredi namizje skoraj namizni računalnik.

  Namesto zaključka

  je suho ravnotežje pred nami zelo nejasen pripomoček. Velika tipkovnica, lep zaslon, bogat nabor dodatkov, firmware, na eni strani, naredi "avto" zelo zanimiv nakup. Po drugi strani pa se srečujemo z zastarelim "polnilom", ki nas bo nenehno spominjalo na vas in zahtevalo nadgradnjo. Neumno je prezreti dejstvo, da se računalniki razvijajo, in skromne funkcije, kot so tiste, ki jih vidimo pri Asus PRO57T, niso primerne za delo s sodobno programsko opremo.določbe. Zato razmišlja o nakupu takega pripomočka je le rezervni prenosni računalnik.

  Sorodne publikacije