Notranja in avto antena FM-območje. FM antena z lastnimi rokami

Radijskih sprejemnikov kot ločenih naprav praktično ni mogoče najti na prodajnih mestih. Na voljo so večnamenski izdelki - avtomobilski sprejemniki in glasbeni centri. Proizvajalci se osredotočajo na kakovost zvoka, ki določa ojačevalnik avdio signala. Uporaba dobre FM pasovne antene močno poveča učinkovitost sprejemanja radijskih postaj. Njihovo oddajanje poteka z visoko kakovostjo in stereo zvokom.

Nekatere teoretične podlage

Da se antena v svojem glavnem vibratorju koncentrira na maksimalno sevanje, ki ga oddaja prenosni center moči, se njegove geometrijske dimenzije izberejo iz stanja 1/2 ali 1/4 valovne dolžine oddajnika. Antena za sprejem FM pasov mora delovati na frekvencah 88-108 MHz. Sredina tega območja ustreza valovni dolžini 3 metrov. Velikost vibratorjev je pogosto 075 metrov (1/4 povprečne valovne dolžine).


Odpornost na valovno dolžino določa izgubo moči, ko se val premika iz enega medija v drugega zaradi delne signalne predstavitve. Optimalen primer je enakost antene, kabla in vhodne impedance sprejemnika pri frekvenci 100 MHz (srednji FM razpon). Skupne izgube se ocenijo z razmerjem stoječih valov (CSR) in izrazijo v konvencionalnih enotah (časih). Vrednost CSR velja za normalno v območju 11-20. Višja vrednost je višja stopnja izgub. Antena za sprejem FM-pasuki jih uporabljajo radijski valovi za vertikalno polarizacijo. To je posledica vertikalne razporeditve oddajnih anten oddajnih centrov. Zato je treba vzdolžno os vibratorjev namestiti v navpični ravnini (v nasprotju s horizontalnim položajem televizijskih vibratorjev).


Sprejemna antena ne ojača sprejemnega signala. Dobiček določa le njegove volilne lastnosti. Izraža se v decibelih (dB) in je razmerje med močjo, ki jo prejme antena v smeri glavnega režnika diagrama smeri, in močjo, ki jo na isti točki vzame vibrator s krožnim orientacijskim diagramom.

Delovanje industrijskih anten za prostore

Aktivni elementi notranjih anten (vibratorjev) se najpogosteje izvajajo v obliki teleskopskih "brkov", katerih dolžino lahko ročno spreminjamo z nagibnim kotom.
Takšne operativne spremembe omogočajo doseganje najboljše kakovosti stereo sprejema za različne radijske postaje FM. Takšne notranje antene imajo krožni orientacijski diagram. Dobiček je blizu enega. Z velikim ojačanjem obstajajo ozko črte logoperiodne naprave ali antene tipa "valovnega kanala". Toda velikost struktur za obseg oddajanja FM radia omogoča, da se postavijo le v neposredni bližini okna "pogled" v oddajni center. Predstavljajo vodoravno prečko, na kateri so fiksni vibrator, direktorji in reflektor. Dobiček od tehModeli so določeni s številom direktorjev in dosegajo vrednosti 12-16 dB.

Aktivne in pasivne naprave

Proizvajalci anten FM pogosto uporabljajo vgrajene ojačevalnike elektronskih signalov. Takšne naprave se imenujejo aktivne.
Ime je posledica prisotnosti v shemah ojačevalnikov aktivnih elementov - tranzistorjev. Uporaba ojačevalnika zahteva zunanje napajanje. V dobavo so vključeni adapterji, ki so majhni usmerniki izmeničnega toka v konstantni. Napetost na izhodu teh naprav je 9-12 v. Povezava se lahko izvede preko posebnega nizkofrekvenčnega priključka na ohišju ali antenskega separatorja (napajalni injektor) preko visokofrekvenčnega kabla. Zato se naprave brez antenskega ojačevalnika imenujejo pasivne. Omogočajo povečanje uporabnega signala zaradi selektivnih lastnosti konstrukcije antene. Namen antenskih ojačevalnikov - zmanjšanje slabljenja signala v podaljšanem kablu od antene do vhoda sprejemnika. To je posledica impedance valov in je določena z velikostjo bočnega slabljenja. Slednje je odvisno od znamke uporabljenega kabla in je 015-075 dB /m.

FM pasovne antene za avto

Delitev naprav tega razreda se lahko opravi z njihovo lokacijo - zunanjim ali intrakabinskim. Način pritrditve zunanjih anten je lahko vrezan in z magnetom. Avtomobilske antene FM antene se pogosto nahajajo na strehi, na zadnji straniodbijač ali prednje krilo vozila.
Izdelani so v teleskopski izvedbi. Dolžino vibratorja nadzoruje poseben motor. Ta motor voznik vozi neposredno iz kabine. Drug način je, da se samodejno zažene ob vklopu snemalnika. Teleskopska antena se premika hkrati. Prva možnost je boljša. Magnetna montaža je drugačna po svoji enostavnosti.
Zaradi majhne dolžine vibracijskega zatiča je občutljivost antene slabša od teleskopske zmogljivosti. Napravo je treba očistiti čez noč od mesta, kjer je bila nameščena. Za notranje kabine je mesto namestitve desni zgornji kot vetrobranskega stekla vozila.
Večina (vendar ne vsi) ima vgrajen ojačevalnik, ki zahteva zunanje napajanje. Uporaba ojačevalnika bistveno poveča njihovo ceno. V mejah zagotavljanja zadovoljivega sprejemanja bližnjih radijskih postaj, vendar pri selitvi na podeželje to vpliva na neuspešno (horizontalno) lokacijo vibratorjev.
Kot smo že omenili, oddajniki radijskih postaj FM delujejo v načinu navpične polarizacije. Ista polarizacija mora imeti avtomobilsko anteno FM-range.

Uporaba koherentnih radijskih postaj

Uporaba radijskih komunikacij za potrebe civilnega prebivalstva je mogoča le v treh frekvenčnih pasovih - PMR (44600000 - 44610000) MHz, LPD (433075-437075) MHz, CB (10 metrov). V območju CB se frekvenca 27135 MHz uporablja brez prepovedi vseh motoristov, vključno s "tovornjaki".FM oddajna antena je hkrati skrbnik. Zato ni treba izumljati ničesar. Če se držite velikosti, ki ustreza uporabljenemu razponu, lahko zagotovite zadovoljiv sprejem in prenos. Komunikacijske postaje so smiselne za nakup kot končni izdelki. Ne zahtevajo zahtevnega kompleksnega ujemanja oddajne antene z izhodno stopnjo oddajnika.

Samostojne antene

Sprejemljivo kakovost sprejema signala je mogoče doseči z izdelavo antene za FM pas z lastnimi rokami. Iz koaksialnega antenskega kabla z valovno impedanco 75 Ohmov morate pazljivo, ne da bi poškodovali zaščitni ščit, odstraniti zaščitno izolacijo v dolžini 75 cm. Goli del pletenice se izkaže v "nogavico" in položi na preostalo zunanjo izolacijo. Zgornji del kabla (brez pletenice) se uporablja kot vibrator 1/4 valovne dolžine srednjega območja. Preostale zvite pletenice delujejo kot protiutež antene, kar bistveno izboljša kakovost sprejema. Po demontaži standardnega priključka je antena pripravljena za uporabo. Lokacija lokacije je izbrana strokovno.

Zaključek

Po branju članka bo bralec lahko izbral pravo izbiro med različnimi antenskimi napravami, ki jih ponuja trgovina. Ne ganjajte z visokim izkoristkom aktivnih anten. V večini primerov je primeren za naprave, ki se nahajajo na ulici na visokih nadmorskih višinah. Kakovost prenosa, ki jo določa notranja antena, je v veliki meri odvisna od uspešne izbire lokacijeLokacija

Sorodne publikacije