Napaka »Zunanje območje«: Kako popraviti?

Sodobni tehnološki napredek je tako hiter, da ga ne more vsakdo uspeti finančno podpreti. V skladu s tem ima veliko ljudi star računalnik, star monitor, ki ni najbolj impresivna konfiguracija, ki jim ne omogoča igranja najnovejših računalniških iger. Zakaj? Dejstvo je, da ko poskušate zagnati sodobno igro, ki zahteva visoko zmogljive računalnike, lahko na starem računalniku dobite različne napake, ki vam ne bodo omogočile, da boste uživali v igri. Ena taka napaka je tista, ki izda sporočilo "Izven območja". Kako popraviti to motnjo? Da bi to naredili, morate najprej razumeti, kaj ta napaka pomeni in zakaj se lahko pojavi. In potem lahko že poskusite več načinov, kako popraviti "Izven območja."


Vzroki za napako

Preden poskusite ugotoviti, kako popraviti "Izven območja", morate pogledati možne vzroke za to napako. To je lahko pomembno, saj lahko razlog leži v sami programski opremi ali v sami igri in v računalniku. Vse to lahko pripelje do najbolj neprijetnih posledic. Dejstvo je, da je ta napaka posledica dejstva, da se nastavitve zaslona ne ujemajo s tistimi, ki zahtevajo, da se igra zažene. Enako velja za frekvenco osveževanja zaslona, ​​ki jo ima vaš monitor morda nižji od najmanjše dovoljene v izbrani igri. To se zgodi le, če poskušatezaženite novo igro na starem računalniku. V večini primerov gre za gonilnike, konfiguracijske datoteke in drugo programsko opremo, zato vam ni treba veliko skrbeti. Enostavne manipulacije vam bodo pomagale pri odpravljanju napake "Outside Range". Kako popraviti to motnjo? Tukaj je nekaj najučinkovitejših načinov.


Spreminjanje nastavitev monitorja

Kot ste že razumeli, dovoljenje za nadzor pogosto povzroči napako "Outside Range". Kako popraviti to napako v igrah? Če želite to narediti, morate najprej vnesti nastavitve in nastaviti tam največjo razpoložljivo ločljivost monitorja. Zaželeno je, da ustreza zahtevam igre, če pa na vašem seznamu ni take možnosti, lahko nastavite največjo razpoložljivo vrednost in upamo, da se napaka ne bo več pojavljala. Vendar pa je verjetnost, da ta metoda deluje, je dovolj majhna, zato je bolje, da takoj preklopite na bolj specifične in zapletene, vendar učinkovite metode za odpravo napake "Izven območja." Kako popraviti napako, ki pokvari vaše življenje? Morali bomo poskusiti, toda nič ni nemogoče.

Dodajanje dovoljenja

Torej, poskusili ste preprosto metodo, vendar ni spremenila ničesar in vaš monitor je še vedno izven območja. Kako popraviti ta nesporazum? To storite tako, da poskusite ročno predpisati dovoljenje. To je enostavno. Boste morali dostopati do bližnjice igre na namizju, saj je to najlažja možnost. Samo morate poklicati lastnosti bližnjice, poiščite vrstico "Predmet", v kateripovezava na prvotno lokacijo datoteke z igro. Po tej povezavi morate ročno nastaviti dovoljenje, s katerim se bo začela igra.
Če potrebujete ločljivost 800x600, potem morate napisati -w800 -h600. Kot veste, je to znak višine in širine zaslona. Podobno ročno nastavite dovoljenje, ki ga potrebujete. Glede na dejstvo, da ste v nasprotju z naravo računalnika in ga prisilno prisilite, da namestite ločljivost, ki ne ustreza monitorju. Kako popraviti "zunaj območja" brez težav? Strokovnjaki opozarjajo, da lahko uporabnik v primeru dodajanja dovoljenja naleti na nekatere težave, najpogosteje pa se sploh ne pojavijo ali so nepomembni.

Sprememba dovoljenja prek grafične kartice

Še en učinkovit način je uporaba posebne programske opreme, odgovorne za vašo grafično kartico. Tukaj je vse veliko lažje, saj je treba v seznam nastavitev namizja in dovoljenj izbrati, kaj potrebujete za določeno igro. Sistem vam lahko da opozorilo, da to dovoljenje ni optimalno za monitor, vendar že veste, zato ne smete paziti na podobna sporočila. Če želite vedeti, kako popraviti, ko začnete igro "Out of range", boste morali narediti podobne stvari, ker drugače ne boste mogli uspeti.

Spreminjanje konfiguracije

Vsaka igra ima svojo konfiguracijsko datoteko, ki vsebuje nekaj ključnih podatkov o tej igri, ki se uporablja med delovanjem. V igrah zOdprta (ali delno odprta koda) lahko te podatke uporabite za preoblikovanje igre na svoj način. Absolutno v vseh igrah lahko prepišete nekaj vrstic config, da spremenite določene parametre v igri. V tem primeru poiščite takšne vrstice, ki se začnejo z resolucijo. Morajo biti trije, pogosto gredo skupaj. Eden je odgovoren za širino zaslona, ​​drugi za višino in tretjo za hitrost osveževanja slike. Vsako od teh vrstic morate ponovno napisati, da se ujemajo z vašim monitorjem. Ne pozabite, da lahko vse spremembe konfiguracijske datoteke povzročijo negativne posledice, zato priporočamo, da naredite varnostno kopijo, preden začnete spreminjati. Vendar pa je spreminjanje ločljivosti zaslona zelo redko težava, zato ste lahko mirni.

Ponovna namestitev gonilnikov

V nekaterih primerih takšno napako povzročijo poškodovane ali zastarele gonilnike grafične kartice ali monitorja, zato morate poskusiti prenesti najnovejšo različico s uradne spletne strani proizvajalca.

Sorodne publikacije