Ni bilo mogoče ustvariti novega razdelka: definicija vzroka, metode rešitve in nasveti za odpravljanje težave

Napaka z opisom "Napaka pri ustvarjanju nove particije" je večinoma značilna za deseto različico sistema Windows. Najbolj žalostno je, da namestitveni program preprosto ne vidi razpoložljivih diskov in particij, čeprav včasih obstajajo situacije, ko so vse v redu, toda operacijski sistem ni nameščen v izbranem. Boj proti takim problemom je lahko zelo preprost. Toda preden je odločitev sprejeta, je treba jasno razumeti, na kaj točno je ta napaka povezana in v kakšnem konkretnem primeru je nastala.

Kaj pomeni sporočilo "Ne morem ustvariti nove particije"?

Za začetek si poglejmo, kako lahko obravnavamo takšno sporočilo. Če navedete najpreprostejšo in razumljivo razlago, lahko rečemo, da namestitveni sistem samega sistema ali njegovega orodja za nadgradnjo ne more ustvariti območja za zagon sistema. To se pogosto zgodi, če se namestitev izvede na novem ali že uporabljenem trdem disku, ki ima lastno strukturo, ki jo ustvari uporabnik, ali ko sistemska particija zasede celotno območje diska. To pomeni, da ne more spremeniti strukture particije z lastnimi orodji Windows, ker bi jo lahko ustvarili ročno, na primer prek ukazne vrstice ali s pomočjo posebne programske opreme tretjih oseb.


Kdaj in zakaj je lahko prišlo do napake 0x80070017 ("Ni bilo mogoče ustvariti nove particije")?

Glede možnih situacij, zki se kaže v takem neuspehu, večinoma razlikujejo več pomembnih primerov. Pogosto lahko napako »Neuspeh pri ustvarjanju nove particije« povzroči poškodba zunanjega medija, na katerem je napisan namestitveni paket (predvsem za optične diske). V primeru bliskovnih pogonov, ko pride do namestitve sistema, lahko odstranljivi medij v parametrih primarnih vhodno /izhodnih sistemov BIOS-a in UEFI-ja ima višjo prednost za prenos kot disk z obremenitvijo sistemskega območja (tudi vrstni red diskov v namestitvenem programu nepravilno prikazana). Nazadnje, čudno je, da se sporočilo, da sistem ni mogel ustvariti nove particije, lahko pojavi, tudi če poskusite namestiti posodobitve za sistem (tu je glavni problem disk in prepisana mapa SoftwareDistribution, ki jo lahko ročno izbrišete).


Najenostavnejše odpravljanje napak pri posodabljanju

Na podlagi zgoraj navedenega lahko predlagamo več osnovnih metod za odpravo opisane napake. Začnimo z najpreprostejšimi - od posodobitev napak.
Kot je jasno, zgornjega kataloga ni mogoče na kakršen koli način dotakniti, saj lahko njegova odstranitev privede do nepredvidenih posledic. Ampak tukaj je preimenovanje in ga nadomestiti z novim, ki ga lahko. Za to običajno preimenovanje v Raziskovalcu ni primerno (sistem vam preprosto tega ne dovoli). To storite tako, da uporabite ukazno vrstico, ki jo morate najprej zagnati iz imenaskrbnik in nato enega po drugega za izvajanje naslednjih ukazov:
 • net stop wuauserv;
 • CD% systemroot% SoftwareDistribution;
 • Ren Prenesi Download.old;
 • celo začeli uporabljati.
 • Po vsakem vnesenem ukazu se ločila ne zahtevajo.

  Najlažji način namestitve sistema z bliskovnega pogona

  Zdaj pa poglejmo, kaj storiti, če namestitveni program ni uspel ustvariti nove sistemske particije točno med postopkom namestitve, za katerega je bila uporabljena zunanja naprava USB. Najlažje je odstraniti bliskovni pogon iz ustreznih vrat na stopnji obveščanja, nato se vrniti v glavno namestitveno okno, počakati, da se voznik obvesti, nato ponovno vstaviti pomnilniški ključ USB v vrata in dokončati namestitev.
  V nekaterih primerih namestitev flash pogona v nastavitvah BIOS-a ni prva zagonska naprava, ampak druga. Toda kako potem izbrati pravo napravo z namestitveno distribucijo? Za to, v skoraj vseh sodobnih računalnikih in prenosnih računalnikih, lahko uporabite poseben zagonski upravljalnik ali podoben meni, ki ga najpogosteje kličete s pritiskom F8 F12, itd. Ampak samo zato, ker namestitve sistema v obstoječo particijo ni mogoče izvesti, če Windows ne uporablja trdega diska kot primarno napravo. Težavo za Windows 10 že dolgo poznajo Microsoftovi strokovnjaki, vendar ostaja nerešena.

  Dejanja z razdelki v monterju

  Zdaj predpostaviteda tudi po omenjenih ukrepih nismo mogli ustvariti novega oddelka. V tem primeru lahko uporabite še eno preprosto rešitev.
  Vendar pa v fazi namestitve, če na disku ni pomembnih informacij, lahko odstranite ustrezne particije, ki se običajno nahajajo na disku 0. Nato neuporabljeno območje, ki bo prikazano po delete, lahko ga ponovno razdelite na zahtevano število logičnih nosilcev ali pustite ves prostor pod enim oddelkom.

  Uporaba ukazne vrstice s standardnim kompletom orodij

  Če naletite na sporočilo o napaki, da namestitveni program ni uspel ustvariti nove particije, lahko uporabite ukazno vrstico, s katero lahko odpravite težavo z orodjem DISKPART.
  Za to morate vnesti ukaze, prikazane na zgornji sliki, ob predpostavki, da imamo trdi disk za ničelni disk, in pogon, označen z enoto, ustreza bliskovnemu pogonu, ki je bil prej prikazan v Raziskovalcu pod črko "D". Ko končate glavne korake, ne da bi zapustili konzolo, morate vnesti še dva ukaza:
 • xcopy d: c: /e /h /k (kopira pomembne datoteke na disk "C");
 • bootsect /nt60 c: (Ta ukaz bo zagnal pogon "C").
 • Ko se računalnik ponovno zažene, se bo namestitev začela (ali nadaljevala) s trdega diska.

  Ko je dokončan, morate poklicati konfigurator (msconfig) in odstraniti namestitveni element programa Windows Setup (Windows) na zavihku za prenos.tako, da se ob zagonu ne prikaže okno izbire nameščenega operacijskega sistema ali njegovega namestitvenega programa.

  Ročna rezervacija prostora za sistemske particije

  Nazadnje, v fazi namestitve sistema je mogoče izpustiti fazo particije in oblikovanje particije, če je edina, če vsebuje potrebne datoteke za uporabnika (namestitev s shranjevanjem podatkov).
  V tem primeru je dovolj, da izvršite ukaze prikazane na zgornji sliki, ki vam bodo omogočili "stiskanje" prostora v glavnem odseku za ustvarjanje sistema, le kot glavni del boste morali izbrati prostor, ki ni zaseden, ki bo že rezerviran, in sicer velikost zmanjšala.

  Sorodne publikacije