Zakaj Yandex.Browser ni odprt: možni razlogi in rešitve

V sodobnem svetu si je težko predstavljati življenje brez interneta. Uporablja se za različne namene: od enostavnega deskanja, majhnih nakupov, gledanja filmov ali socialnega mreženja do resnih poslovnih operacij. Praviloma se uporaba svetovnega spleta začne z namestitvijo brskalnika. Dejansko bo kakovost vašega dela odvisna od tega majhnega programa.

Dolgo časa se je Chomeu štel eden najboljših brskalnikov. Hitrost in funkcionalnost - tukaj sta dve glavni stvari, s katerimi si je pridobil popularnost. In če ne bi rekli, da pravice do Chroma sodijo v enega največjih svetovnih velikanov Googla. Toda pred kratkim, bolj in bolj pogosto, so sklicevanja na "Yandex.Brazier". Poglejmo skupaj njegove glavne prednosti in razumemo, zakaj lahko pride do težav pri njegovem delu.


Zakaj "Yandex"?

Verjetno je vredno začeti z dejstvom, da "Yandex" ni samo brskalnik. Je največje podjetje, ki ima internetne portale, iskalnik in ima številne storitve, ki se popolnoma integrirajo med seboj. Na primer, "Yandex.Search", "Yandex.Maps", "Yandex.Hamanets" in drugi so aktivno uporabljajo milijoni uporabnikov. Ne zaostajajte za »Yandex.Brauser«. Mimogrede, če govorimo o interakciji storitev, potem se v tem brskalniku vsi kličejo z enim klikom. Obstaja tudi shranjevanje v oblaku, pošta, podatki o prometu in številne druge koristne storitve.
Rad bi se zahvalilodlična sinhronizacija dela vseh naprav, na katerih je nameščen "Yandex.Browser". Če ste začeli brskati po internetu, na primer na računalniku in nato preklopili na prenosni računalnik, se bodo vsi zavihki in strani, ki ste jih prej klicali, samodejno odprli. Tehnologije, kot so Abobe Reader in Abobe Flash, so že vgrajene v brskalnik, kar močno olajša branje dokumentov pdf, ogledovanje različnih vsebin.


Ločeno je mogoče opredeliti varnostne storitve. Tu so razvijalci dobro delali in združevali svoja prizadevanja s podjetjem Kaspersky Lab. Zlonamerna spletna mesta se takoj ob zagonu preverijo, neželena pošta pa vas ne bo več motila. Tetovski detektor bo zaščitil vaše podatke in bo ostal nedotaknjen in varen.

Hitrost in vmesnik

Vsi lastniki počasnega interneta morajo biti pozorni tudi na "Yandex.Browser". V "turbo" načinu se strani naložijo veliko hitreje, enako velja za prenos slik, video posnetkov, glasbe in drugih medijev. Po mnenju ruskih razvijalcev, so si prizadevali, da bi delo z brskalnikom čim bolj učinkovito pritegnilo pozornost uporabnika le na pomembne elemente. Zato je vmesnik dovolj minimalen.
Vzporedno s Chromiumom, v katerem vizualni zaznamki izgledajo kot bloki posnetkov nedavnih obiskov na mestu, boste v Ya Browserju lahko opazovali logotipe spletnih mest, ki vam lahko pomagajo hitreje krmariti. Poleg tega, kot bloki lahko spremenite mesta, kot želite, in jih samostojno zgraditi v vrstnem redu, v katerem boste udobno.Ampak včasih uporabniki soočajo z vprašanjem: zakaj ne "Yandex.Browser" odprta? Razmislite o možnih razlogih.

Zakaj se Yandex.Browser ne odpre?

Zgodi se, da lahko brskalniki v računalniku rahlo visijo, včasih pa se sploh ne odprejo. Najprej morate paziti na delovanje samega operacijskega sistema. Ni nujno, da potrebuje popolno ponovno namestitev. Včasih je povsem normalno, da se ponovno zažene. Prav tako ni potrebno izklopiti naprave in jo ponovno vklopiti. Pokličete lahko meni »Start«, kliknete majhno puščico poleg »Zaustavitev« in v spustnem meniju izberete »Ponovno naloži«. Nato poskusite znova odpreti brskalnik. Če je problem še vedno ni rešen, in še vedno ne razumete, zakaj "Yandex.Browser" ne odpre - beri naprej.

Posodobitve

Razvijalci brskalnikov iz Yandexa nenehno urejajo delo svojih izdelkov in pogosto izdajo posodobitve. Če se ta postopek izvede samodejno, včasih morda celo ne sumite, da je bila aplikacija, vključno z brskalnikom, posodobljena. Ko pride do posodobitve, se lahko zgodi nekaj zrušitev ali napak in program bo deloval nepravilno. Ali pa bo prišlo do težave z posodobitvijo, nova različica se ne bo zagnala in stara bo samodejno izbrisana.
Svetujemo vam, da samostojno upravljate proces namestitve posodobitev in jih ročno izvajate, tako da boste vedno vedeli, kaj se lahko skrije z možnimi vzroki težav. Če pred tem niste preverjali posodobitev in ne vestezakaj ne odpre "Yandex" na vašem računalniku, morate odstraniti staro različico brskalnika in prenesti novo. Ponavadi traja več kot 10-15 minut. Prijavite se v Moj računalnik in izberite "Namesti in odstranite programe", nato izberite "Yandex.Browser" in ga izbrišite. Nato prenesite novo različico z uradne strani programa.

Virusi

To je ena najpogostejših težav, ki ovirajo normalno delo ne le brskalnika, ampak tudi drugih programov. In v tem primeru je bolje napovedati takšno situacijo in pri nalaganju OS, takoj namestite močan protivirusni program, preden začnete delati z internetom. Torej, zakaj ne "Yandex.Browser" odprta, ko ni vidnih razlogov? V tem primeru je vredno prenesti dober "anti-virus" in preveriti računalnik za prisotnost zlonamernih datotek. Po tem bodo padle v tako imenovano "karanteno" ali popolnoma izginile.
Ne smemo pozabiti, da je virusna programska oprema v različnih vrstah, in da bi jo popolnoma uničili, je včasih potrebna popolna ponovna namestitev operacijskega sistema. Če ne razumete, na primer, zakaj ne odpirate pošte na Yandexu ali drugih storitvah ali mestih, je najverjetneje tudi delo virusnih datotek.

Drugi razlogi, zakaj se brskalnik ne sme zagnati

Prav tako bodite pozorni na naslednje točke:
  • Včasih je v računalniku preveč programov, ki lahko upočasnijo vaše delo. V takšnih primerih nove aplikacije preprosto ne želijo biti uvedene. Ta proces lahko upravljate v upravitelju opravil. Odprete ga lahko z desnim klikom v opravilni vrstici(vrstica na dnu namizja) ali kombinacija Ctrl + Alt + Del. Tam boste lahko videli, kateri programi najbolj prenašajo sistem in ustavijo njihovo delo. Boste lahko razumeli, zakaj je Yandex dolgo odprt ali sploh ni odprt.
  • Bodite pozorni na povezavo z internetom. Ne glede na to, kako banalno izgleda, včasih uporabniki iščejo globalni vzrok za težave z brskalnikom, vendar ne posvečajo pozornosti dejstvu, da ni osnovne povezave z omrežjem.
  • Zakaj se Yandex.Browser odpre sam?

    Pogosto so vzrok za to lahko enake zlonamerne datoteke, kot je opisano zgoraj.Galerija oglaševanja ima možnost, da jih odprejo sami, z njimi pa tudi brskalnik. Lahko tudi sami odprete zavihek ali pa spustite dodatno okno. Če želite preprečiti takšne procese, uporabite programe za čiščenje računalnika, kot je CCleaner. Preizkusite računalnik in vprašajte, zakaj se »Yandex.Browser se odpre, bo izginil.
    Obstaja tudi tak, da se naš pregledovalnik ne odpre v drugem brskalniku. Na primer, ne razumete, zakaj se Yandex ne odpre v operi. V tem primeru poskusite očistiti predpomnilnik ali posodobiti sistem.

    Sorodne publikacije