Steampunk-style igre na PC-ju: Seznam najboljših

Za začetek je smiselno govoriti o tem, kaj je steampunk. Ta smer je veja znanstvene fantastike, v kateri se parna tehnologija in tehnologija združita s pisanimi umetnostmi in obrti. Temelj tega sloga je povsem drugačna pot človekovega razvoja, ki kaže, da je napredek potekal v smeri alternativnih mehanizmov in uporabe parnih strojev. Na tem je konstruirano vsako vesolje in njegova zasnova, ne glede na to, ali gre za knjigo, film ali igro. Samo o igrah v stilu Steampunk in povejte naš članek. Vredno je reči, da predstavljeni seznam ni ocena, ampak le uvaja bralca najboljšim predstavnikom stilistike in trendov. Zbirali smo projekte različnih časovnih okvirov in se tudi razlikujejo po proračunu. Vsak igralec, ki ima rad Steampunk, bo lahko poskrbel za zabavo po vaših željah.


Serija Bioshock

Prva stvar, ki pride na misel vsakemu hard-core igralcu, ki pozna ta slog in smer - to je serija strelcev prve osebe Bioshock. Projekt vključuje dva originalna dela, ki sta med seboj povezana, liki in kraj dogajanja, pa tudi Bioshock Infinite, ki poglobi globoko zaplet, očara nebeško mesto in velike junake. Akcija prvih dveh iger poteka v podvodnem mestu, ki prinaša grozno vzdušje. Oblikovanje stopenj združuje klasičen slog in steampunk, ki ga sledimo na orožju, predmetih in drugih majhnih podrobnostih. Posebej impresivna je obleka "grand daddy", ki je polna majhnih podrobnosti, njegova glava je podobnana pokrovu kopalke, na oklepu so ventili, v roki pa je velika nevihta. Doda atmosferski pogled, ki se občasno odpre igralcem skozi steklene particije. Na ozadju igralec vidi plamene poplavljenega mesta Promenkovskoy.


Bioshock Infinite se pojavi z dna oceana in gre naravnost v nebesa v Kolumbijo. Ob dnevnih urah je delo oblikovalcev še opaznejše. Povsod obstajajo parni stroji, premikanje med ploščadmi poteka po tirnicah, močni nasprotniki so ogromno delo z veliko mehanizmi, zobniki, zobniki in tako naprej. Vrhunec te igre v stilu steampana postane velika mehanizirana ptica, ki igra pomembno vlogo na ploskvi, vendar bomo obvladali brez spojlerjev.

Dishonored Series

Ta igra se razlikuje od prejšnje v mnogih pogledih: drugi žanr (RPG in prva oseba skrivnost), še en motor, grafika in bolj dotikajoče se parcele. Igralcu je povedal stražar z imenom Corvo, ki je obtožen, da je ubil kraljico. Akcija poteka v angleškem mestu Dunwall. Tu so estetika industrijske metropole, steampunk, revščina in politične zarote. Glavni junak bo našel pravega morilca kraljice in se mu maščeval. Igranje je v bistvu zasnovano za nevsiljivo prenašanje. Zanimivo je, da se vesolje ne upa mešati zvrsti in smeri. Nepoštena igra v ruskem jeziku se lahko pohvali z odličnim dizajnom steampunk-a in dodatkom magije. S pomočjo čarobnih in tehničnih "čipov" se Corvo uspešno skriva pred sovražniki in jih tiho uničiigre

Dishonored 2

Darksiders 2 je preprosto nadaljevanje, v katerem se zgodovina prve igre v stilu steampunka nadaljuje. Akcija poteka v izmišljeni otoški državi, zgodba pa govori o Corvu ali njegovi hčerki, ki je hodila po stopinjah njenega očeta. Med prehodom boste obiskali že znani del mesta in novo lokacijo Kornaka. Igra je dobila nove mehanike in "žetone". Zdaj RPG ponuja veliko variacij v smislu opravljenih misij - skriti umori in odprti spopadi se ne razlikujejo po kompleksnosti. Edina stvar, ki uniči vtis tega projekta, je slaba optimizacija.

Arcanum: o parnih strojih in magiji obscura

Pojdimo od sodobnih akcijskih iger in strelcev proti legendarnim klasikom. Seznam iger v stilu Steampunk na računalniku se nadaljuje Arcanum - isometric RPG v duhu izvirnega Fallouta. Če je glavna tema v seriji Fallout jedrsko orožje in postapokalipsa v retro-futuristični stilistiki, je Arcanum odličen primer vesolje Steampan. Zanimivo je, da je bil svet Arkanuma prvotno nadzorovan s čarobnimi in nadnaravnimi silami. Vendar pa je po izumu parnega stroja in hitrem razvoju tehnologije nastal konflikt med obema svetovoma.
Glede na to se razvijajo dogodki izvirnega Arcanuma. Čarobno morate združiti s tehniko, izbrati čarovnijo ali jo ignorirati. Svet je naseljen z ljudmi in številnimi fantazijskimi rasami. Kljub stari izometrični grafiki lahko še vedno uživate v oblikovanju lokacij in notranjosti. Vse teksture in ozadja so ročno narisane - to je bil način, kako so se v preteklosti ustvarjali RPG-i.
Če niste odrinjenizastarela grafika in kompleksnost v razvoju, kot tudi dolgo ste iskali igro v slogu klasike 90-ih, potem bo Arcanum idealna možnost.

Syberia

Naš seznam že ima strelec, prvo osebo RPG in izometrično RPG igro. Zdaj pa se poglejmo o predstavniku žanrskega iskanja - seriji Syberia. Ta projekt je mogoče uvrstiti med najboljše igre v stilu Steampunk. Tukaj je vse dobesedno: oblikovanje ravni, ugank, likov in zgodovine same. Syberia pripoveduje zgodbo o pustolovščini deklet, Kate Walker, ki prvič gre na poslovno potovanje. Glavna junakinja se izkaže kot skrivnostna zgodba, ki govori o edinih dedičih tovarne igrač. Igranje v Syberiji je meditativno prizadevanje, ki ga lahko dosežete s klikom in klikom. Prav zaradi statičnih in počasi spreminjajočih se lokacij je mogoče pregledati vse zgradbe in tehnike steampunk-a. Čeprav je prvo mesto v igri prav človeška zgodovina in junaki, se ne moremo le občudovati lokalno oblikovanje. Če vam je to všeč, vam priporočamo, da preberete še dve igri v stilu Steampunk - to sta Syberia 2 in Syberia 3, ki nadaljujeta zgodbo o Kate.

Machinarium

Še en predstavnik žanra gostov, vendar manj realističen in resen. Igra pripoveduje zgodbo o svetu robotov. Glavni protagonist se odpravi na nevarno pot, da bi rešil svoje dekle iz rok roparskih gangsterjev. Na poti bo moral rešiti veliko ugank in ugank.

Igra se odlikuje po vizualnem slogu in vzdušju. Po eni strani zabavno znakov, in na drugi strani - brezupno razpoloženje in mračno mesto igre vŽanr Stempana.

Fable 3

Dotaknite se žanra RPG tretje osebe. Eden od svetovnih projektov je Fable 3 - fantastična igranja vlog, kjer se prvič pojavi serija steampunk. Akcija se začne 50 let po dogodkih prvih dveh delov. V tem trenutku poteka industrijska revolucija v čudovitem Albionu, ki vodi do aktivnega širjenja parnih strojev in pripadajoče opreme. Nenavadne tehnike v igri so res veliko, oblikovalci so poskušali slavo. V drugi, Fable 3 ne odstopa od kanona prejšnjih iger serije - velik fantazijski svet, zgodba o značaju od rojstva do postajanja odraslega, odličen smisel za humor, glasovno igranje. Igranje vam omogoča združevanje strelnega orožja z magijo in meči, ki vam omogoča črpanje hibridnega značaja.

Vzpon: Infinite Realm (AIR)

Zdaj pa si poglejmo spletno igro v stilu Steampunk. Vredno je poudariti velik proračun in dobro znano MMORPG Ascent: Infinite Realm, ki ga je ustvaril razvijalec Tera Online. Že v prvih posnetkih zaslona in prikolici je postalo jasno, da bo igra kombinacija čarobnega sveta in zračnih ladij, kar so poudarili ustvarjalci. Vsak igralec in frakcija imata parnik, ki je njuna glavna baza. Shrani vaše stvari, točke za aktiviranje nalog, ladja pa je bojna enota. Če stitchback povezava v mehaniko in oblikovanje ni dovolj, so ustvarjalci za izkušene igralce pripravili obsežne zračne bitke, ki so vključevale velike trdnjave, oborožene s stiliziranimi pištolami.

Pištole Icarusa

Še ena igra, vendar s poudarkom na co-opigranja seje. Osnova zračnih bojev na steampunk ladjah. Ekipa treh igralcev ročno upravlja svojo ladjo in se bori proti nasprotnikom. Vsak junak je odgovoren za določene akcije na ladji, tako da lahko samo usklajena interakcija vodi do zmage nad nasprotniki. Odlična kooperativna igra "aromatizirana" z množico mehanizmov, parnih strojev, pištol in slogom, ki bo privlačil ljubitelje steampunk.

Zaključek

Seznam navedenih iger ne odraža skupnega števila projektov v stilu stampac. Prav tako lahko najdete veliko manjših quests, indie platformers in tako naprej. Najbolj priljubljene in velike (Bioshock in Dishonored) smo pregledali. Tudi klasika je bila kršena v obliki izometričnega RPG Arcanuma, ki zaradi svoje starosti in posebnosti razvoja ni primeren za vse. Najbolj bogate stilizirane igre so gostje in platformna igra. Med njimi so projekti, kot so Amnesia, Ironcast, Vessel, Sublustrum.

Sorodne publikacije