Projektor z izredno kratkim fokusom: pregled, pogledi, specifikacije in pregledi

Ultra-kratki fokus, projektor kratkega ostrenja in dolgoročni projektor - tukaj so tri glavne kategorije, ki jih je mogoče razdeliti na večpredstavnostne naprave. Njihova glavna razlika je velikost razdalje med projektorjem in ravnino slike. Vsaka vrsta ima svojo nišo in področje uporabe. Long-focus projektorji - to je klasika, bili so prvi, imajo enostavnejšo tehnološko rešitev in se danes uporabljajo predvsem v velikih dvoranah in kinematografih. Naprave kratkega dosega se pogosteje uporabljajo v pisarnah, predstavitvah in končno ultrakratkih fokusih, o katerih bomo razpravljali v tem članku.
Ultra-kratki osrednji projektorji: vrste, prednosti, obseg

Kateri so dobri ultra in kratki fokusi?
 • Nahaja se blizu zaslona, ​​kar vam omogoča, da se znebite dolgih kablov in poenostavite postopek namestitve (namestitve) projektorja.
 • Omogoča doseganje širokozaslonske slike v majhni sobi (učinek kina).
 • Med predstavitvijo slike svetlobni tok iz projektorja ne zaslepi gledalca in zvočnika, ne ustvarja senc učitelja ali sedi v prostoru na zaslonu.
 • Razlika med projektorjem s kratkim ostrenjem in projektorjem s kratkim fokusom je razmerje projekcije. Razmerje natančnosti (ali koeficienta projekcije) je razmerje razdalje med zaslonom in projektorjemširina zaslona. Če je v kratkem fokusu njegova vrednost enaka 05-15, potem v drugi - manj kot 05, kar vam omogoča, da dobite velikost slike diagonalno do dva metra z razdalje manj kot pol metra.


  Povratne informacije predavateljev, govornikov o delovanju teh projektorjev so zajete, saj je proces namestitve projektorja poenostavljen, ne zahteva posebnih tehničnih veščin ali povabljenih monterjev in predavanj, poročila so postala veliko bolj priročna in učinkovita.

  Lens-mirror

  Ultra-kratki žariščni projektorji so nato razdeljeni na dva tipa: objektiv in ogledalo z lečami. Zrcalo leče je nova beseda v razvoju projekcijskih tehnik. Opremljeni so s posebnim optičnim sistemom, ki sestoji iz leče in ogledala. Svetlobni tok iz objektiva je usmerjen ne samo na zaslon, temveč tudi na ogledalo, od tam pa odbijena slika pade na zaslon. Razdalja projekcije je tako mogoče zmanjšati na desetine centimetrov. Modeli klasičnih leč imajo manjšo maso, vendar delujejo z večje razdalje do zaslona. Namestitev takšnih projektorjev je lažja, saj so praviloma že nameščena s pritrdilno utežjo in so nameščena na isti steni kot zaslon. Poleg tega, ker pogosto pride do težav pri namestitvi projektorja na strop v prostorih z visoko nadmorsko višino.

  Značilnosti delovanja projektorjev zrcala zrcala

  Opozoriti je treba, da uporaba ultrakratkih fokusnih projektorjev povzroča povečane zahteve na površini zaslona. Ker svetlobni tok pade na površino tegaOdseva se pod ostrim kotom, nepravilnosti, hrapavost zaslona ustvarjajo sence, bleščanje vpliva na kakovost slike. Zato je treba uporabiti zaslone z belo ali matirano enako površino. Moramo pokloniti razvijalcem ultrakratkih fokusnih projektorjev, morali so se soočiti z neenakomerno osvetljenostjo zaslona (zaradi ostrega vpadnega kota svetlobnega toka z manjšo svetlostjo je bil osvetljen daleč od roba objektiva zaslona). Uporabili smo nestandardne programske in strojne rešitve, vse do uporabe objektivov leče proste oblike, zasnovanih za kompleksne programe. S prihodom projektorjev s tako majhnim razmerjem projekcij se je obseg njihove uporabe razširil, tudi v reklamne namene. Na primer, v trgovinah in na trgih, v razmerah omejenega prostora, je postalo mogoče oglaševanje storitev in blaga.

  Laserski projektorji z ultra kratkim fokusom

  Laserski projektorji - nova veja razvoja projekcijskega inženiringa. Za razliko od klasičnega, je vir svetlobe v njih laserski oddajnik, ne živosrebrna svetilka ali LED. Prednost te tehnologije je odsotnost kakršnih koli zahtev za odsevno površino, brez izgube ostrine, s poudarkom na neravnih površinah. Načelo pridobivanja slike je podobno načinu pridobivanja slike v starih elektronskih elektronskih ceveh. Laserski žarek skenira površino 50-krat na sekundo in oblikuje sliko kot celoto.

  Prednosti in možnosti laserskega projektorja

  Prednosti laserskega projektorja:
 • Dolga življenjska dobalaserski vir do 20.000 ur v primerjavi s 3000-5000 v svetilki;
 • porabi malo energije in deluje tiho, saj ne zahteva hlajenja;
 • ne potrebuje časa za ogrevanje in hlajenje, se takoj vklopi in doseže maksimalno svetlost, prav tako pa se trenutno izključi;
 • lahko na velikih zaslonih ustvarijo slike nekaj deset metrov;
 • visok kontrast, ustvarja idealno črno barvo, ki ni možna v projektorjih svetilk;
 • ker nima leče, lahko 30-40 centimetrov ustvari veliko sliko do dveh metrov.
 • Slabosti laserskega projektorja:
 • pri zelo visokih stroških;
 • večjo težo kot projektorji svetilk.
 • Po mnenju strokovnjakov je prihodnost za laserskimi projektorji, saj je na račun tehnoloških prednosti mogoče za nedoločen čas povečati svetlost svetlobnega toka in ostrino podrobnosti slike.

  Interaktivni projektorji izboljšujejo učinkovitost učenja

  Interaktivni projektorji z izredno kratkim fokusom poskrbijo, da je učni proces izjemno prijazen, zanimiv in produktiven. Interaktivne funkcije naprav danes najdemo v vsakdanjem življenju - to so predvsem naši pametni telefoni, zasloni v avtomobilih, terminali za prejemanje plačil itd. Prvi sklopi projektorja so bili ultra kratki fokus s ploščo. Komplet vsebuje projektor, sidrišče, interaktivno tablo, določa koordinate dotika na površini in programsko opremo.interaktivne funkcije. Naprava prenaša sliko iz računalnika na ploščo in s pomočjo vgrajenih senzorjev prenaša lokacijo pisala ali prsta nazaj na računalnik. Plošče se razlikujejo po velikosti in vrstah senzorjev, odvisno od njihove cene. Optimalno razmerje "cena /kakovost" so optične plošče, ki merijo 208 metrov.
  Interaktivni projektorji kratkega dosega so najnovejša in popolna rešitev. Že imajo vgrajene interaktivne funkcije. Z vgrajeno infrardečo svetlobo projektorja je vsaka površina interaktivna, interaktivna tabla pa ni potrebna. Glede na povratne informacije učiteljev je interaktivni učni proces izjemno primeren tako za učitelja kot za študenta, študenta. Vse jasno, predavanje ali lekcija pade v zvezke učencev skupaj z oznakami, ki so bile narejene v lekciji.

  LED projektorji: Prednosti in slabosti

  Glavna razlika med ultra kratkimi žarki projektorja in drugimi LED je, da ni običajna žarnica, temveč svetleča dioda. Svetleče diode oddajajo svetlobo, mikro-zrcalna matrika DLP pa oblikuje sliko. Ker so matrika in LED diode miniaturne, je naprava kompaktna in lahka.
  Prednosti LED projektorja z ultra kratkim fokusom:
 • so ​​lahki in velikosti. Obstajajo projektorji z nizko porabo energije s paketom cigaret;
 • Nizka poraba energije, saj svetleče diode porabijo energijo 7-8 krat manjše od svetilk;
 • Dolga življenjska doba LED diod je 5-10 krat daljša od svetilk.
 • Slabost je ena in zelo pomembna - majhnega svetlobnega toka ni več2000 lumnov, ki omogoča uporabo le v temnih prostorih. Za domačo uporabo je takšen projektor popolnoma primeren, vendar je za potovanje z miniaturno in lahkoto zelo privlačno.

  Epsonovi projektorji - vodilni v globalni multimedijski industriji

  Epsonovi projektorji ultra kratkega dosega so del velike serije projektorjev te japonske korporacije. Seiko Epson je prva naprava na svetu, ki se lansira leta 1989. Od leta 2001 je stalno vodilna v tej panogi. Ima najširši spekter projektorjev med svojimi konkurenti za vse naloge in različne cenovne kategorije. Epsonovi ultrakranilni projektorji v izobraževanju se uporabljajo za ustvarjanje interaktivnih razredov v višjem in srednješolskem izobraževanju. In v tem segmentu je Epson trendseter in vodja inovacij.
  Sedanja linija ultrakratkih fokusnih projektorjev Epson vključuje naslednje modele: Epson EB-595Wi, EB-675W, EB-675Wi, EB-680W, EB-680Wi, EB-696Ui in druge. Ker se ti projektorji uporabljajo v izobraževanju, to je praviloma v svetlih prostorih, je ena od zahtev svetlosti svetlobnega toka. Vsi predstavljeni modeli so zelo zmogljivi: 3200-3500 lumnov. Mlajši model Epson EB-595Wi ima naslednje ključne značilnosti:
 • zelo kratka projekcijska razdalja (44 cm) na zaslonu - 190 cm;
 • visok kontrast - 14000: 1;
 • svetlost svetlobnega toka - 3200 lumnov;
 • zelo visoka življenjska doba svetilke - 10.000 ur;
 • ločljivost WXGA (1280x800);
 • Interaktivna slika na kateri koli površini.
 • Z označevanjem modela lahko najdete nekaj od tegaznačilnosti. Na primer, črka i pravi, da je ta model interaktiven, črka W je ločljivost WXGA (1280x800), U-WUXGA (1920x1200).

  LG projektorji - boljši med igralnimi in domačimi modeli

  LG ne potrebuje predstavitve. Med različnimi tehnologijami, ki jih podjetje ponuja na svetovnem trgu, je v razvoju zelo kratek projektor LG. Podjetje ni vodilni svetovni proizvajalec teh naprav, kot je Epson Corporation. Ampak ona je osvojil vodstvo v segmentu domače in igralnih naprav, kot tudi na trgu LED projektorjev. Ena izmed novosti, model tega segmenta - ultra kratki fokusni projektor LG PH450UG-GL. Amazing model ima naslednje značilnosti:
 • z razdaljo 33 cm, slika je oblikovana 2 metra;
 • brezžična povezava - video, ki se prenaša prek povezave Wi-Fi, zvok Bluetooth, čas delovanja baterije 25 ur;
 • teža - 11 kg;
 • svetlost - 450 lumnov.
 • Full HD - zahtevani standard kakovosti projektorja

  Projektorji, ki se uporabljajo kot domače gledališče, bi morali na zaslonu prikazati visoko kakovostne vsebine, v naslednjih letih pa bo standard Full HD imel ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik. V zvezi s tem so na trg vstopili ultra hitri fokusni Full HD projektorji, čeprav je cena še vedno visoka. Med predstavljenimi modeli lahko omenimo naslednje projektorje - zgoraj omenjene v članku LG PH450UG-GL, LG PH1000U, Optoma EH319UST, Optoma EH320UST, Epson EH-LS100, itd. LG - najcenejši LED projektorji, so poceni (poceni)40.000 rubljev), toda doma, kjer lahko zmanjšate osvetlitev prostora, bodo gledalci precej zadržali. Optoma povprečna cenovna kategorija, svetilka, dokaj močna 3000 lumnov, cena - 120.000-150000 rubljev. In končno, Epson - najdražji model - 250000 rubljev, laser, zelo močan, svetlost 4000 lm. Vsi predstavljeni projektorji, še posebej slednji, so prava alternativa velikim televizorjem in po mnenju strokovnjakov in uporabnikov je prihodnost takšnih naprav.

  Sorodne publikacije