Tiskalnik slabo natisne: razloge, morebitne napake in odpravljanje težav

Pisarniška oprema je prišla v naše življenje, skenerji in tiskalniki so danes nenadomestljivi pomočniki. Ampak, če skenerji ne zahtevajo vzdrževanja, potem morajo tiskalniki točiti gorivo, pravočasno popraviti kartuše. Kaj pa, če tiskalnik nenadoma tiska po polnjenju s svežim tonerjem? V našem članku bomo obravnavali najbolj priljubljene razloge za ta pojav. Konec koncev, večina uporabnikov zaupa storitvam, ki zagotavljajo polnjenje kartuš. In malo je verjetno, da bi se nekdo spraševal, kako dobro se opravlja storitev.

Glavni elementi tiskalnika

Načela tiskalnika ne bomo opisali, temveč samo elemente, ki neposredno vplivajo na kakovost tiskanja. Prvič, ta vložek, ki je sestavljen iz več gredi (o njih bo povedal malo nižje) in oddelkov (za nov toner in delajo). Drugič, to je ogrevalni mehanizem - teflonska gred, ki ogreva papir, tako da je toner varno pritrjen na papir.


Za kakovost tiskanja so odgovorni ti elementi. Toda za delovanje tiskalnika je odgovoren in naprava za hranjenje papirja ter niz orodij za raztezanje lista po celotnem mehanizmu. Z drugimi besedami, v oblikovanju je veliko mehanizmov, ki pa ne vplivajo na kakovost.

Toner je naš vse!

In zdaj, zakaj tiskalnik slabo tiska. Prvi razlog je nizko kakovostni toner. To je prašek, ki se ponovno napolni v lijak vložka in ko se segreje, kot čese raztopi v papirju in na njem ostane sled. Opozoriti je treba, da je za vsak model tiskalnika primeren le en toner. Z drugimi besedami, toner za Kenon ne bo deloval v pisalnih strojih HP in obratno. Razlog je v kemični sestavi praškov.


V nekaterih tonerjih je ena kovina v eni ali drugi. In če polnite HP-jevo kartušo s tonerjem za Canonove kartuše s tonerjem, se lahko izkaže, da se bo po tiskanju prašek le zataknil na list. Kemična sestava vpliva na temperaturo, pri kateri se prašek lahko absorbira v list papirja. Zato je pri samostojnem polnjenju potrebno uporabiti vsaj univerzalne tonerje. Ampak bolje je kupiti originalne.

Kakovost papirja

Mimogrede, če se tiskalnik slabo natisne, se vzrok lahko tudi skrije v sam papir. Možno je, da je slabe kakovosti, da se toner ne drži. Rešitev primera bo zelo preprosta - spremenite blagovno znamko papirja. Drugače je, če je tiskalnik nenadoma začel tiskati zelo bledo. Problem se lahko takoj skrije v več elementov kartuš, o katerih bomo govorili.

Fotografski boben (ali fotografija)

To je eden od elementov, ki so neposredno odgovorni za kakovost tiska. Lahko rečemo, da gre za matrico na valjasti gredi. Napaja se z napetostjo, ki povzroči privlačnost tonerja (vključno s kovinami). Boben trči s segretim listom papirja in na njem pušča žig. In če se tiskalnik HP ne natisne dobro, se razlog lahko skriva v tem delu.
Strošek izdelka na veleprodajnih trgih je od 100rubljev, zamenjava nima težav. Namestitev nove fotografije bo izboljšala kakovost tiskanja. Mimogrede, zelo pogosto matrica na bobnu nosi robove lista. Posledično napetost na določenih območjih ne doseže. V tem primeru se nekatere strani strani ne natisnejo. Glede na pomanjkanje ravni tonerja, je mogoče videti tudi, za kar gre list - v sredini bo šel svetlobni trak. V tem primeru vam bo pomagalo le oskrba z gorivom.

Magnetna gred

Kartuša praviloma vsebuje tri gredi - ena od njih je magnetna. Na zunanji strani ima gladko površino od dielektrika, znotraj pa je trajni magnet. S tem se toner prenese v boben. Poleg tega se toner na magnetni gredi nanese s tanko plastjo, nato pa se del prenese na fotovolt za tiskanje, ostalo pa se odlaga v koš za delo. Tukaj je samo magnet v njem ni povsem trajno - ima lastnost demagnetizacije. Zato se toner čez čas veliko slabše drži na površini, zato je manj natisnjen. Pomagajte le spremeniti gred. Ampak, če želite eksperimentirati, lahko poskusite znova magnetizirati. Čeprav verjetno ne bo učinkovita.

Ujemanje valja

To je ena od treh gredi, ki so v kartušah. Mimogrede, v nekaterih modelih takšne gredi v kartušah se namesti na sam tiskalnik. Sestavljen je iz kovinskega jedra in gumijaste lupine, ki se lahko nosi. In če gumi kreker, potem papirja zajemanje ne zgodi, ali gre krivo. Na splošno o kakovostiTo ne vpliva na tiskanje. Ampak papirna posoda ima neposreden učinek.

Kako napolniti kartušo

Če je tiskalnik Canon ali kateri koli drug tiskalnik slab po servisnih centrih, ali ni dovolj časa, da razmislite o tem sami? Konec koncev, stroški ponovnega polnjenja je včasih tako, da za ta znesek lahko kupite 05 kg visoko kakovostnega tonerja. In če služite enkrat na ducat podobnih tiskalnikov, potem so prihranki očitni. Ena stvar - če pa se valji ustavijo, jih je treba zamenjati.
In včasih se kartuše obrabijo do te mere, da jih ni mogoče obnoviti. Toda ne bodimo žalostni. Oglejmo si algoritem za polnjenje kartuš:
 • Izvlecite ga iz tiskalnika.
 • Na strani odvijte vijake, s katerimi je pritrjen pokrov.
 • Odvisno od modela tiskalnika boste morda morali izvleči zatiče, ki povezujejo obe polovici kartuše.
 • Če je kartuša razdeljena na dve polovici, je treba iz lijaka pretresti ves toner.
 • Odprite odprtino za polnjenje in jo napolnite s tonerjem. Na nekaterih kartušah je treba nov toner izprazniti skozi luknjo, ki se odpre po odstranitvi magnetne gredi.
 • Vse zbirajte v obratnem vrstnem redu.
 • Opozoriti je treba, da če tiskalnik Epson (barvni tisk) slabo tiska, se morate prepričati, da boben deluje pravilno. Praviloma so v barvnih tiskalnikih na kartuši 3-4 kartuše na vsaki magnetni gredi. In fotokonduktor je običajen. Če ne uspe, se kakovost tiskanja poslabša.

  Obstajajo tiskalniki, v katerih so kartuše, v katerih sta povezana pladenj in glavni pladenj. Rezultat je visok vir tonerja, kar je dovolj za veliko število strani. In kar je najpomembnejše, ne pozabite spremeniti čipa, če je predviden z zasnovo.

  Večje napake pri oskrbi z gorivom

  Številni servisni centri pogosto dovoljujejo dve veliki napaki - oskrbujete kartuše, ki jih ni mogoče popraviti, in ne odpravite tonerja v zabojniku za delo. Če ne naredite zadnjega, se pri tiskanju pojavijo črne črte na listu. Razlog je v tem, da nepotrebni toner nikamor ne gre in sčasoma ostane na papirju, vendar ne vstopi v bunker. Poskusite se izogniti napaki, da je kakovost tiskanja tiskalnika najboljša.

  Sorodne publikacije