Android ne vidi bliskovnega pogona: razloge, nasvete in navodila za odpravljanje težave

Veliko lastnikov pametnih telefonov se pogosto srečuje z naslednjo težavo: android ne vidi pogona USB, ki je povezan s telefonom. In ne gre samo za standardne pogone MicroSD, ampak tudi za USB pogone, povezane preko kabla OTG. Mogoče je veliko razlogov, zakaj se to zgodi, vendar se ne razburjajte, ker so skoraj vsi ti problemi rešeni. Ta članek podaja podrobno analizo najpogostejših primerov, v katerih pametni telefon ne vidi bliskovnega pogona.

Napaka v sistemu

Eden od najpogostejših razlogov, zakaj naprava Android ne vidi pomnilnika USB, je napaka v operacijskem sistemu. To pogosto velja za proračunske naprave. Težava se lahko pojavi v vsakem trenutku in uporabnik nima nobene zveze z njim.


Celotna stvar je v sami programski opremi. Če je slabo optimizirana, deluje z zavorami, aplikacije pogosto odletijo z napakami, potem ni nič presenetljivega, da android ne vidi bliskovnega pogona. Kaj storiti, če pride do težave? Obstajata dve možnosti:
 • Prva je ponastavitev na tovarniške nastavitve. To bo vrnilo začetne nastavitve telefona in ga izbrisalo iz vseh nameščenih iger, aplikacij in podatkov, pri čemer bo ostalo samo najbolj pomembno za sistem. Ta metoda ni rešitev, ampak pogosto pomaga.
 • Druga metoda je manj radikalna. Vključuje posodobitev vdelane programske opreme do najnovejše različice ali popolno ponovno namestitev že nameščenega operacijskega sistema. Glede naMetoda se lahko šteje za bolj učinkovito, saj v najnovejših različicah vdelane programske opreme proizvajalec običajno odpravi vse obstoječe težave in močno izboljša optimizacijo, saj je posodabljanje vedno uporabno.
 • Napačen format

  Drugi razlog, zakaj Android ne vidi bliskovnega pogona, je napačen format datotečnega sistema. Ta težava se ponavadi pojavi, ko je uporabnik formatiral pomnilniško kartico - vendar ne prek pametnega telefona, temveč na računalniku. Dejstvo, da operacijski sistem Android deluje samo z datotečnimi sistemi FAT, exFAT in EXT.


  Če formatirate bliskovni pogon prek pametnega telefona, se ne zgodi nič hudega - pogon se preprosto izbriše in bo na voljo za nadaljnje delo. Če pa formatirate računalnik, lahko preprosto izberete napačen datotečni sistem, kot je NTFS, s katerim Android nima združljivosti. To težavo odpravite tako, da odstranite pomnilniški ključek USB iz pametnega telefona, ga vstavite v bralnik kartic, ga priključite na računalnik in nato formatirajte datotečni sistem FAT ali exFAT.

  Problem s stiki

  Pogosto zamašitev stikov vodi do dejstva, da android ne vidi bliskovnega pogona. Ta težava ni tako pogosta kot prejšnja, vendar mora biti še vedno. Razlogi, zakaj umazanija pride do kontaktov, je precej: to je lahko normalno kopičenje prahu v telefonu, vlečenje bliskovnega pogona umazanih rok, oksidacija stikov z vlago in še veliko več. Bistvo ostaja nespremenjeno - zaradi umazanih stikov, android ne prepozna pomnilniške kartice.
  Kaj je mogoče storiti v tej situaciji? Prvi je, da vzamete bombažno palico, jo navlažite z alkoholom in nato narahlo drgnite kontakte na bliskavici in na samem telefonu. Če se reža za pomnilniško kartico ne nahaja pod pokrovom, ampak nekje na strani, kjer je vstavljen poseben kombinirani pladenj, je bolje vzeti nekaj ploskega in tankega predmeta, tako da mirno preide v priključek za pladenj. Druga metoda je že za tiste, katerih stiki niso le umazani, ampak se oksidirajo iz vlage. Tudi tukaj bo palica palico, samo namesto alkohola bodo morali uporabiti pecilni soda. Konico palic je treba temeljito "poskusiti" v sodi, potem pa je mogoče začeti brisati kontakte. V nobenem primeru ne smete drgniti palice tako, da se soda bolje drži, saj se vlaga ali tekočina spet pade na stike.

  Nezdružljivost

  Drug razlog, zakaj android ne more videti bliskovnega pogona, je nezdružljivost pomnilniške kartice s telefonom. Na žalost vsi moderni pametni telefoni ne morejo podpirati delovanja flash pogonov, katerih prostornina presega določeno oznako. Na primer, večina proračunskih naprav še vedno podpira pomnilniške kartice do 32 ali 64 GB. Izkazalo se je, da če takšen pametni telefon vstavi bliskovni pogon nad te oznake, potem jih Android ne bo mogel prepoznati in ne bo delal z njimi.

  Crash of Cards

  Padanje pogona je pogosto tudi razlog, zakaj android ne vidi pomnilniškega pogona microSD. Kot kažejo statistični podatki, v večini primerov te težave naletijo tisti uporabniki, ki so kupili svoje pomnilniške kartice iz svojih telefonov.proizvajalci po zelo nizkih stroških.
  Preverjanje delovanja bliskovnega pogona je enostavno. Če želite začeti, ga morate izvleči iz pametnega telefona in vstaviti v poseben adapter za bralnik kartic. Potem morate pomnilniško kartico vstaviti v priključek bralnika kartic na računalniku. Če bliskavica deluje pravilno, je prikazana v Raziskovalcu ali v katerem koli drugem upravljalniku datotek. Če ga računalnik ne more določiti, je vse očitno.

  Neveljavna vrsta datotečnega sistema

  Ampak problem ni samo v karticah MicroSD. Mnogi uporabniki povezujejo standardne pametne pogone s pametnim telefonom, ki niso vedno prikazani v sistemu, s posebnimi OTG adapterji. Eden od najbolj pogostih razlogov, zakaj android ne vidi USB trenutek voziti se neusklajenost datotečnega sistema.
  Če je običajni bliskovni pogon formatiran v datotečnem sistemu NTFS, ga Android ne bo mogel preprosto zaznati. Seveda obstajajo naprave iz dragega segmenta, ki je v veljavi, vendar so izredno majhne. Metoda reševanja tega problema je enaka kot za MicroSD. Vse, kar morate storiti, je formatirati pomnilniški ključ USB v datotečnem sistemu FAT ali exFAT in ko ste ga že povezali s pametnim telefonom.

  Pomanjkljiv adapter

  Naslednji razlog, zakaj Android ne vidi bliskovnega pogona OTG, je napačen adapter. Ta pojav je tudi zelo razširjen, zlasti med najcenejšimi OTG kabli. Praviloma je glavni razlog slabega kabla slabo kakovostno spajkanje žic na vtične kontakte, zaradi česar adapter preneha delovati.

  Poleg tega na poceni OTGžice se lahko pogosto razpokajo, kar povzroči, da sistem ne prepozna USB-ključa.

  Brez podpore OTG

  In zadnji razlog, zakaj android ne vidi bliskovnega pogona prek OTG kabla, je pomanjkanje podpore za samo tehnologijo OTG. Še danes, daleč od vseh pametnih telefonov, je funkcija USB ON-THE-GO, ki vam omogoča, da napajate kabel prek priključenega pogona, da deluje.
  Najlažji način, da zagotovite, da vaša naprava podpira to funkcijo, je, da prenesete in namestite USB OTG Checker iz trgovine. Ta program ne bo prikazal samo, ali lahko vaš pametni telefon deluje z OTG, ampak bo tudi pomagal prepoznati in povezati pogon.

  Sorodne publikacije