MySQL je zahteva v poizvedbi. MySQL: Primeri poizvedb. MySQL MySQL poizvedbe

Trenutno lahko vsakdo opazuje hitro povečanje količine digitalnih informacij. Ker je večina teh informacij pomembna, jo je treba shraniti na digitalnih medijih za prihodnjo uporabo. V tem primeru se lahko uporabljajo sodobne tehnologije, kot so podatkovne baze. Zagotavljajo zanesljivo shranjevanje vseh digitalnih informacij, dostop do podatkov pa je možen kjerkoli na svetu. Ena od obravnavanih tehnologij je sistem za upravljanje baz podatkov MySQL.


MySQL baza podatkov - kaj je to?

Sistem za upravljanje relacijske baze podatkov MySQL je ena najbolj priljubljenih in pogosto uporabljenih tehnologij za shranjevanje podatkov. Njegova funkcionalnost presega veliko obstoječih DBMS. Še posebej ena od glavnih značilnosti je možnost uporabe ugnezdenih MySQL poizvedb.
Zato je na podlagi podatkovne baze MySQL razvitih veliko projektov, kjer je hitrost pomembna in je potrebno shranjevanje informacij, ter kompleksni vzorci podatkov. Večina takšnih dogodkov so internetne strani. V tem primeru se MySQL aktivno izvaja pri izvajanju majhnih (blogi, spletna stran, vizitke itd.) In precej velike naloge (spletne trgovine, podatkovna skladišča itd.). V obeh primerih se MySQL poizvedba uporablja za prikaz informacij na strani spletnega mesta. Razvijalci poizvedb poskušajo maksimirati obstoječe zmogljivosti sistemaupravljanje baz podatkov.


Kako je treba organizirati shranjevanje podatkov

Za priročno shranjevanje in nadaljnjo obdelavo je treba naročiti podatke. Struktura podatkov vam omogoča, da določite, kako bodo izgledale tabele, uporabljene za shranjevanje informacij. Tabele zbirke podatkov so niz polj (stolpcev), ki so odgovorni za vsako specifično lastnost podatkovnega objekta.
Na primer, če je sestavljena tabela zaposlenih v določenem podjetju, bo njena najpreprostejša struktura naslednja. Vsakemu zaposlenemu je dodeljena edinstvena številka, ki se običajno uporablja kot primarni ključ tabele. Nato se osebni podatki zaposlenega vnesejo v tabelo. Lahko je karkoli: FV O., številka oddelka, s katerim je fiksna, telefon, naslov in drugo. Glede na zahteve normalizacije (6 normalnih oblik podatkovnih baz) in za strukturiranje MySQL zahtev, morajo biti polja tabel atomska, torej ne smejo imeti nobenih prenosov ali seznamov. Zato so praviloma v tabeli ločena polja za priimek, ime itd.

Employee_idPriimek) ImeOddelekPoložajTelefonDelodajalec1Ivanov

54)
IvanIvanovičAdministrator.495 ****null

78
2PetrovPetroPetrovič

)

Upravitelj.Direktor495 ***13


114)
GrishinGrigoriyGrigorovichProdaja

)

1

)162)
59

)
SergeevSergejSergejevichProdajaKonzulski prodajalec.495 ***32

Zgoraj navedeno je trivialni primer strukture tabele zbirke podatkov. Vendar pa še ne izpolnjuje v celoti osnovnih zahtev normalizacije. V realnih sistemih se ustvari dodatna tabela delitev. Zato bi morala spodnja tabela, namesto besed v stolpcu "Oddelek", vsebovati število oddelkov.

Kako se vzorčijo podatki

Za pridobitev podatkov iz tabel v bazi podatkov se uporablja poseben ukaz MySQL - zahteva za izbiro. Da bi strežnik baz podatkov pravilno odgovoril na zahtevo, mora biti zahteva pravilno oblikovana. Struktura poizvedbe je strukturirana na naslednji način. Vsako sklicevanje na strežnik baz podatkov se začne s ključno besedo select. Od njega so vsi sestavljeni vMySQL poizvedbah. Primeri imajo lahko drugačno kompleksnost, vendar je načelo konstrukcije zelo podobno. Nato morate določiti, katera polja želite izbrati zanimive informacije. Polja se po izboru ponudbe posredujejo z vejico. Ko je vse potrebnoPolja so bila navedena, zahteva pa določa predmet tabele, iz katere bo potekalo vzorčenje, pri čemer se uporabi predlog iz tabele. Za omejitev vzorca na MySQL poizvedbe so zagotovljeni posebni operaterji, ki jih zagotavlja DBMS. Če želite izbrati neponovljive (edinstvene) podatke, se uporabi ločen stavek in za izjavo o pogoju operater, kje. Kot primer, ki velja za zgornjo tabelo, lahko razmislite o zahtevi, ki zahteva informacije o zaposlenih v FVO, ki delajo v prodajnem oddelku. Struktura poizvedbe bo v obliki, kot je prikazana v spodnji tabeli.

Koncept vgrajene poizvedbe

Toda glavna značilnost DBMS, kot je navedeno zgoraj, je sposobnost obvladovanja ugnezdenih poizvedb v MySQL. Kako naj izgleda? Iz imena je logično, da je ta zahteva oblikovana v določeni hierarhiji dveh ali več poizvedb. V teoriji študije značilnosti DBMS je dejal, da MySQL ne nalaga omejitev glede števila MySQL poizvedb, ki jih je mogoče vdelati v glavno poizvedbo. Vendar pa lahko poskusite v praksi in poskrbite, da se bo po drugem dvanajstih poizvedbah odzivni čas znatno povečal. V vsakem primeru v praksi ni nalog, ki bi zahtevale uporabo izredno zapletene MySQL poizvedbe. Zahteva lahko zahteva največ 3-5 vdelanih hierarhij.

Konstrukcija vgrajenih poizvedb

Pri analizi bralnih informacij se pojavijo številna vprašanja, kje se lahko uporabijo vloge in ali naloge ni mogoče rešiti, če jih razčlenimo na preprosto brez.zapletenost strukture. V praksi se vgrajene poizvedbe uporabljajo za reševanje kompleksnih nalog. Te vrste nalog vključujejo situacije, ko stanje, v katerem bo prišlo do naknadne izbire vrednosti, ni vnaprej znano. Takšnih težav ni mogoče rešiti, če uporabite običajno zahtevo za MySQL. V poizvedbi, ki jo sestavljajo hierarhije, se bo pojavilo iskanje omejitev, ki se lahko sčasoma spremenijo ali jih ni mogoče poznati vnaprej. Če pogledamo zgornjo tabelo, lahko naslednji primer uporabimo kot kompleksno nalogo. Na primer, poiskati moramo osnovne informacije o zaposlenih, ki so pod vodstvom Grishina Grigorija Grigorieviča, ki je vodja oddelka za prodajo. Pri izdelavi zahteve ne poznamo njene identifikacijske številke. Najprej moramo ugotoviti. V ta namen uporabimo preprosto poizvedbo, ki bo našla rešitev za glavni pogoj in dokončala glavno poizvedbo MySQL. V zahtevi je jasno razvidno, da je v podzahtevku prisotna identifikacijska številka zaposlenega, ki kasneje določa omejitev glavne zahteve:
V tem primeru se predlog uporablja za izključitev napak, če se izkaže, da so zaposleni s takimi začetnicami več.

Povzetek

Če povzamemo, je treba opozoriti, da obstaja še veliko dodatnih funkcij, ki močno olajšujejo izdelavo poizvedb, saj je baza podatkov MySQL močno orodje z bogatim arzenalom orodij za shranjevanje in obdelavo.podatkov.

Sorodne publikacije