Izbira finosti Gata 4

Grand Theft Auto 4 je računalniška igra iz leta 2008 podjetja Rockstar. Kot v prejšnji seriji iger, se akcija odvija v Liberty Cityju, prototip katerega je bilo mesto New York. Glavni junak je izseljenec iz Balkanskega polotoka Niko Bellik. Po preselitvi v Združene države Amerike poskuša zgraditi kariero v kriminalnem svetu Liberty Cityja s pomočjo rimskega bratranca.

Izbira okončin

Koliko okončin v GTA 4? Bližje koncu igre je protagonist delal na italijanskem mafijskem šefu Jimmyju Pegorinu. Nico naroči, naj sodeluje pri trgovanju z drogami, ki vključuje vodjo ruske kriminalne skupine Dmitry Raskalov. Pred tem je poskušal ubiti protagonista in brata, potem ko je Niko prisilil v delo, potem pa je izdal.


Pred Bellicom prihaja izbira: sodelovati v operaciji in dobiti velik dobiček (proti kateremu izstopa Kate - dekle Niko) ali se maščevati Raskalovu (proti kateremu je Roman dolgo sanjal o velikem peni). Odvisno od igralčeve izbire upošteva enega od obeh okončin "GTA 4".

Dogovor

Če igralec izbere možnost z dogovorom, potem ko Nico in Jimmy Pegorino Phillova pomočnica prideta v pristanišče, se izkaže, da je bilo vse prilagojeno Raskalovu za maščevanje Nicu. Glavni junak in njegov partner ubijejo vse pomočnike Dmitrija in vzamejo denar. Račun igralca prejme 250 tisoč dolarjev. Ko Kate ugotovi, da je Nico izbral možnost z dogovorom, se osveži in noče oditi na rimsko poroko. V temkonec "GTA 4" morilca, poslal Raskalovym poskuša ustreliti Nico in po nesreči ubije svojega brata. S pomočjo jamajškega razbojnika Jakoba protagonist sledi Raskalovu v praznem igralnem salonu, prebija prijatelje in poskuša ubiti sovražnika. Obstaja intenzivno zasledovanje helikopterjev in motornih čolnov, po katerih se Nico še vedno mašča za smrt svojega brata.


V zadnji fazi igre nevesta, Roman Mallory, pove Nicu, da je noseča, in Kate pokliče in izrazi podporo protagonistu, ter mu oprosti, da je sklenil razveljaviti dogovor z Rasalkovim.

Maščevanje

Če se igralec odloči izbrati drug izraz "GTA 4" in ne upošteva reda Pegorina, Nico prispe v en sam pristan, se ukvarja z ljudmi Dmitry, ki prodre v ladjo, ki jo je prispel v Ameriko pred nekaj meseci , in ubije Raskalova. Po tem poroča o telefonskem pogovoru s Philom, ki je vesel, da je lopov, vendar poroča, da je Jimmy jezen na Nica, ker je prekinil posel. V tem scenariju je Kate zadovoljna, da se je protagonist odločil prekiniti vse vezi s kriminalnim svetom in se z njim odpravil na poroko Romana. Med slovesnostjo z ljudmi, ki so šli skozi avto, je Pegorinova družina odprla ogenj po množici in ubila dekle. Nico sebe krivdi za smrt Kate se odloči, da se bo maščevala.
S pomočjo Jakoba in Rima sledi Jimmyju vse v istem igralnem salonu kot na drugem koncu "GTA 4". Ponovno, streljanje z množico sovražnikov in zasledovanje, nekoliko spremenjeno v primerjavi z drugo možnostjo. Nico ubije Jimmya in se maščujeKateina smrt. V zadnjih prizorih igre, ki jo Nick imenuje brat Kate - irski bandit Patrick, pa tudi Roman, ki pravi, da je njegova nevesta noseča in če je to hči, bodo poklicali dekle v čast Kate.

Sorodne publikacije