Huawei Talkband B1: Pregled, fotografije in ocene. Inteligentne ure in zapestnice

Zaradi prvega poskusa podjetja Huawei, da bi osvojil svet nosljive elektronike, je bila na trgu zelo redka naprava, ki jo je mogoče redko najti na trgu. TalkBand B1, ki je bil prvič predstavljen februarja 2014, je fitnes tracker, ki se lahko poveže s telefonom. Vendar pa namesto prikazovanja informacij o klicu naprava dejansko izvaja funkcije slušalk Bluetooth. Cena Huawei TalkBand B1 je 166 USD.

Dva v enem

Pripomoček je zelo podoben družini FitBit ali celo Sonyjevemu SmartBandu. V bistvu je to plastični trak, v katerem je glavna enota, ki sledi poti in sanjam. Za razliko od drugih podobnih naprav, gadget jedro odstraniti iz zapestnice postane poln-izrazit Bluetooth slušalke.


Huawei TalkBand B1: Pregled oblikovanja

Fitness Track Band je narejen iz hipoalergenih materialov in je odporen na vlago in ultravijolično sevanje, da prepreči njegovo bledenje. Na voljo so velike (16-20 cm) in majhne (135-17 cm) velikosti. Stopnja zaščite Huawei TalkBand B1 pred prahom in vodo je ip57, kar pomeni, da se lahko potopi za 1 m pod vodo do 30 minut. Čeprav vam omogoča plavanje, je najbolje, da omejite svojo prho. Na B1 sta samo dva gumba: stikalo se nahaja na strani, ki služi tudi kot stikalo vmesnika, na zapestnici pa je gumb, push-out slušalke, ko je to potrebno. Snemljiv del ima rahlo ukrivljen 14-palčni zaslon. Ni občutljiv na dotikin preprosta do ekstremna, vendar tehnologija OLED zagotavlja dobro berljivost pri dnevni svetlobi. Privzeto zaslon ne prikaže ničesar. Uporabite stranski gumb za prikaz trenutnega časa in napolnjenosti baterije. Vsak nadaljnji klik povzroči število korakov, čas spanja, število porabljenih kalorij in vrne na uro. Poleg tega pripomoček prikaže podatke o naročniku pri dohodnih klicih.


Zvočnik je nekoliko večji od večine drugih slušalk Bluetooth, vendar te naprave nimajo zaslona. Čeprav so nekateri uporabniki modri oboževalci, je B1 zelo udoben za nošenje, zapestnica pa je popolnoma pritrjena na roko. Kljub temu pa bodo levičarji pred nakupom verjetno morali preveriti napravo, saj je namestitev gumba in usmerjenost zaslona najprimernejša za nošenje na desni strani. Na splošno Huawei TalkBand B1 ocenjuje lastnike, ki so pohvalili dokaj dober dizajn.

Življenjska doba baterije

Baterija s hitrostjo 95 mAh, po mnenju Huawei, zagotavlja 6 dni trajanja baterije, čeprav se bodo dolgi pogovori tokrat hitro skrajšali - ker slušalke gadgeta trajajo 7 ur. , ki ne zahteva uporabe posebnega kabla za polnjenje ali priključitev na priklopno postajo. Ko so slušalke nameščene, lahko preprosto spustite konec traku, da odprete sistem za polnjenje in ga preprosto priključite v katerikoli USB vhod ali polnilnik. Polna baterija za polnjenje v 2 urah.

Funkcionalnosti

Uporabnik lahko pripomočku pove, da da signal v odsotnosti njegovega lastnika, določi normo korakov in vzpostavi pametno budilko. Podobno kot drugi podobni fitnes sledilci, Huawei TalkBand B1, ko cikel spanja preide v plitvo fazo, nekaj časa pošlje nekaj vibracij, da prebudi lastnika. Na primer, lahko nastavite budilko ob 7. uri z 10-minutnim oknom. Če želite poslati signal, sledilnik pričakuje mirovanje od 6:50. Poleg tega ima TalkBand eno od redkih implementiranih funkcij pametne budilke - lahko zbudi osebo, ki bo zaspala. To bo zadovoljilo študente, igralce, voznike tovornjakov in televizijske navdušence.

Bluetooth slušalka

Huawei pametna zapestnica TalkBand B1 Black opravlja dve različni funkciji - slušalke Bluetooth in fitnes tracker. Naprava za slušalke, če jo izvlečete iz traku. V tem primeru se slušalka poveže s telefonom in spremeni funkcijo posameznega gumba na modulu - omogoča vam, da snemate slušalko ali končate pogovor. Kontrola glasnosti ni zagotovljena. V smislu kakovosti komunikacije in prenosa glasu je B1 zanesljiva naprava. Po mnenju lastnikov, ki so ga uporabljali tako v zaprtih prostorih kot na prostem, je zvok jasen, na drugem koncu komunikacijske linije pa se glas lahko sliši jasno, čeprav z lahkim kovinskim odmevom. Na klic se lahko odzovete tako, da izvlečete B1 iz zapestnice. To spremljajo nekoliko nenavadni občutki, vendar naprava dobro deluje, tudi če morate malo kopati, da bi našli in odstranili slušalke. Za nekatere uporabnike Bluetooth slušalka ni primerna. Komplet vsebuje silikonešobe treh velikosti, vendar nobena od njih ni bila popolnoma enaka. Po njihovem mnenju se jim zdi, da bo naprava padla z ušesa. To se ne zgodi, vendar morate nenehno skrbeti za varnost slušalk.

Fitness Tracker

Glede na povratne informacije uporabnikov so bili razočarani, da aplikacija Huawei TalkBand B1 ne omogoča spremljanja izvajanja posameznih vaj. Toda tisti, ki so iskali zanesljiv pedometer, niso videli problema. Snemalniki stopnic in trajanje spanja delujejo natančno, toda relativno velika velikost B1 pomeni, da je zelo neprijetno nositi ponoči. Poleg tega, ker ni mogoče določiti časa mirovanja, naprava upošteva vsako obdobje nedejavnosti kot sanje - če ga vzamete za mizo, bo pripomoček beležil obdobje mirovanja sredi dneva. Če se fitnes sledilo med tekom ali drugo zelo intenzivno aktivnostjo, potem zapestnica hitro povzroči obilno potenje. Čeprav je TalkBand vodoodporen, kot na primer Sony SmartBand, lahko voda prodre v režo okoli glavne enote, tako da so lastniki zelo kmalu prenehali s tuširanjem z njim.
Čeprav je mogoče B1 nositi kot uro, potrebo po pritisku na gumb, da vidite čas, povzroča nelagodje. V tem primeru ima naprava vse potrebne senzorje za vklop zaslona, ​​ko je zapestnica dvignjena do oči. Izvaja se v sodobnih razumnih urah. Seveda, to je samo fitnes tracker, toda če je njegov glavni zaslon ura, potem se takšna želja ne zdi pretirana.

Huawei TalkBand B1: aplikacija TalkBand

aplikacija TalkBand za Huawei,Zdi se, da se je lotila stroge politike proti pomoti - uporabniški vmesnik ni nikjer. Najprej morate vnesti spol, starost, višino in težo, ki so potrebni za izračun porabljenih kalorij. Privzeti vmesnik vam omogoča, da spremljate število sprejetih korakov in trajanje spanja. Če kliknete katero koli meritev, se prikaže urna razčlenitev čez dan. Lahko pa primerjate spanec in korake za teden ali mesec. Podatki, ki jih je zbral Huawei TalkBand B1 Blue, so sinhronizirani s pametnim telefonom, ki podpira Bluetooth, na katerem je nameščen Huawei TalkBand, ki je na voljo za naprave, ki uporabljajo Android in iOS. Ni možnosti za samodejni prenos podatkov (verjetno zaradi varčevanja z energijo). Sinhronizacija se izvede, ko je aplikacija zagnana ali prisiljena nadgraditi. Glavni zaslon programa vsebuje informacije o tem, kako je potekalo spanje, in trenutne informacije o sposobnosti. Če s prstom povlečete proti levi, se lahko vrnete na dnevne dnevne podatke ali se dotaknete meritev (število korakov, razdalja, kalorije, spanje), filtrirate informacije z izbranim parametrom. Ogledate si lahko lepe, preproste urnike za dan, teden ali mesec. Programske nastavitve so minimalne - morate vnesti osebne podatke, nastaviti dnevno stopnjo korakov, omogočiti ali onemogočiti alarm in po potrebi nastaviti nastavitve alarma. Aplikacija vsekakor ne opravi globoke analize in ne daje koristnih informacij, vendar deluje brez težav in kadarkoli to dopuščadostop do podatkov.

Zaključek

Huawei zapestnica TalkBand B1 sploh ni "mojster v vseh rokah", vendar se naprava približuje temu. V prizadevanju za izvedbo dveh različnih funkcij se je podjetje izkazalo za kompetentno v obeh, vendar nobena od njih ni bila na visokih nadmorskih višinah. To je seveda pameten koncept, idealen za tiste, ki želijo imeti Bluetooth slušalke brez potrebe po njihovi stalni obrabi. Lahko pa najdete tudi slušalke in sledilne naprave. Torej, če ni nujno potrebna naprava, ki bi jih združila, je najbolje počakati na naslednjo generacijo TalkBanda.

Sorodne publikacije