Namesti Laravel: Postopek, Priporočila

Laravel, brezplačna odprtokodna infrastruktura PHP, velja za enega najboljših okvirov PHP. Ima odlično skupnost, fantastično dokumentacijsko mesto in odlične video vadnice. Različica 1.0 se je začela pred nekaj leti. Po namestitvi Laravel lahko ustvarite in vzdržujete visoko kakovostne spletne aplikacije z minimalno obremenitvijo.

Na kratko o Laravel

Laravel je niz komponent in knjižnic za splošne namene v povezavi s programskimi standardi, ki poenostavljajo razvojni proces. Glavna prednost namestitve Laravel je njegova prilagodljivost. Večina okvirov dela programerja na določen način. Laravel uporablja nekoliko drugačen pristop. Ne sili stila, ampak samo ponuja. Tako metoda združuje vse prednosti standardizacije z možnostjo dodajanja dodatnih funkcij.


Danes je namestitev Laravla zelo zahtevna. Ta okvir temelji na podatkih, ki jih zagotavlja HotFrameworks. Laravel se je uvrstil na 8. mesto v skupni uvrstitvi in ​​na lestvici PHP na 1. mestu, na GitHubu pa je bilo več kot 23.000 zvezd. Za primerjavo, ugotavljamo, da je CodeIgniter samo na dveh mestih s 12 tisočimi zvezdami.

Tehnološka dokumentacija in namestitev

Kot pri vsaki novi tehnologiji, bi morali uporabniki začeti s preučevanjem Laravel-a z branjem dokumentacije. Trenutno je Laravel 5.7 najstabilnejša različica in se začnejo seznanjati z uradno spletno stranjo. Dokumentacija za instalacijo Laravel je lepo strukturirana. To je vredno omenitiVčasih je koristno pogledati starejše različice dokumentacije.


Dokumentacija Laravel ponuja uporabo Homestead - dobra dolgoročna rešitev, vendar zahteva veliko dlje časa za izvedbo. Po ustvarjanju novih strežnikov se borba odvija vsako sekundo, zato se je lažje držati alternativne rešitve: Artisan. To je glavno orodje za delo z okvirom Laravel za mnoge uporabnike. Ena od njegovih funkcij je zagnati strežnik z ukazom "./artisan serve". Če ga želite ustaviti, preprosto zaprite Artisan s standardno bližnjico Unix Ctrl + C. Preden začnete, morate najprej namestiti PHP z vsemi potrebnimi razširitvami in MySQL. Podrobnosti tega postopka so odvisne od operacijskega sistema in jih je mogoče najti v dokumentaciji na spletnem mestu profila. Naslednji korak je namestitev skladatelja. Ko je vse, kar potrebujete, lahko okvir namestite na dva načina - s Skladateljem ali z namestitvenim programom Laravel.

Struktura paketa

Laravel je zelo fleksibilen, kar je opazno, ko uporabnik uporabi svojo sposobnost ustvarjanja lastne strukture map. Okvir Laravel ima vnaprej določeno strukturo, vendar ga je mogoče znatno razširiti. Glavni imenik vsebuje naslednje podimenike:
 • Aplikacija je srce projekta, večina kode bo postavljena tukaj.
 • Konzola - mapa vsebuje ukaze ukazne mize in jedro, kjer so registrirani.
 • Dogodki - Vsi dogodki so shranjeni tukaj.
 • Izključitev je kraj, kjer se opravljajo izjeme. Ta imenik vsebuje tudi datoteko handler.php, ki je odgovorna za globalno obravnavo izjem. Čemorate jih sami obdelati, priporočljivo je, da ustvarite mapo, imenovano Upravljavci, in jo izpolnite z datotekami, ki izvajajo vmesnik za osvetljevanje pogodb Debug ExceptionHandler.
 • HTTP - vse, kar je povezano z dostopom do aplikacije z interneta.
 • Krmilniki - vsebniki, ki jih uporablja aplikacija.
 • Middleware - vsebuje razrede dekoraterjev, ki lahko spremenijo zahtevo, preden jo pošljejo krmilniku, in odziv, preden ga pošljejo uporabniku.
 • Poizvedbe - vsebujejo datoteke, ki so odgovorne za samodejno preverjanje poizvedb.
 • Routes.php Ta datoteka vsebuje usmerjanje.
 • Delovna mesta - ta mapa vsebuje "odložene naloge, ki jih je mogoče izvesti v prihodnosti."
 • Poslušalci - obdelava dogodka. Prav tako gosti poslušalce in naročnike.
 • Politike so vrste pravilnikov, ki se uporabljajo za upravljanje uporabniških pravic.
 • Dobavitelji - vsebujejo dobavitelje. To so razredi, ki so odgovorni za prenos in upravljanje aplikacij.
 • Model - mapa za shranjevanje modelov.
 • Pogodbe so še ena mapa, ki jo je treba pripraviti. Tokrat temelji na slogu programiranja Laravel, ki ustvarja vmesnike, imenovane pogodbe, ki združujejo funkcionalnost aplikacij.
 • V programu je veliko bolj pomembnih paketov, s katerimi je bolje, da se seznanite z dokumentacijo na strani profila, preden se projekt ustvari.

  Nastavitvene nastavitve

  Ko je okvir nameščen, izvedite namestitev Laravel v trenutno mapo in izvedite namestitev. VV večini primerov se lahko držite privzetih vrednosti, če vam ni treba uporabljati nekaterih dodatnih funkcij. Večina možnosti je dobro dokumentirana, na primer:
 • Env. Prvi korak v vsaki konfiguraciji je priprava datoteke .env. To je najpomembnejša datoteka, saj vsebuje vse poverilnice in konfiguracijo, specifično za strežnik, v nasprotju z aplikacijami, shranjenimi v imeniku config.
 • APP_ENV - ta vrednost določa okolje, ki se uporablja na strežniku. Lahko ima dva različna pomena: lokalno, ki pripravi aplikacijo za testiranje na razvojnem strežniku in proizvaja, popolnoma optimizira aplikacijo za množično uporabo v proizvodnji.
 • APP_DEBUG - To polje določa, ali so orodja za odpravljanje napak vključena ali ne. Ko namestite Laravel po nasvetu izkušenih razvijalcev v tem polju, ga morate shraniti v sinhronizaciji z APP_ENV. Če je APP_ENV = izdelava, potem APP_DEBUG = false, sicer APP_DEBUG = true.
 • APP_KEY je naključni ključ, uporabljen v procesu generiranja in preverjanja gesel. Če razvijalec spremeni to vrednost po začetni nastavitvi, bo povzročil, da vsa gesla, ki jih je ustvaril Laravel, niso več veljavna in bodo zahtevala regeneracijo. To polje se samodejno zapolni pri namestitvi Laravla. Če ga želite spremeniti, uporabite naslednji ukaz: "./artisan key: generate".
 • APP_URL - Znano je, da je to URL, ki se izda in uporablja za ustvarjanje poti iz povezav in sredstev.
 • DB - S temi šestimi polji se konfigurira povezava z bazo podatkov. VečinaPolja ne zahtevajo pojasnil. Edina izjema je DB_CONNECTION, kjer morajo razvijalci registrirati mysql.
 • Uporaba baze podatkov

  CONFIG /database.php - Datoteka omogoča ustvarjanje popolnejše konfiguracije baze podatkov. Laravel podpira naslednje rešitve brez namestitve zunanjih paketov: MySQL, pgSQL, SQLite, SQLSRV. Večina konfiguracij je že pripravljenih, edina izjema je SQLSRV, za katero morate dodati še en razdelek.
  V tej datoteki lahko izberete ime tabele, ki se uporablja za shranjevanje migracij, in konfigurirate povezavo Redis. CONFIG /mail.php Ta datoteka je odgovorna za pošiljanje sporočil. Vse potrebne nastavitve so nastavljene v datoteki .env. Uporaba SMTP ni edini način za pošiljanje pošte na Laravel. Alternative vključujejo:
 • Pošiljanje poštnega skripta po poti skripta, ki je nastavljena na njegovem polju.
 • Pošta za uporabo funkcije mail () PHP in rešitve tretjih oseb (mailgun, mandril, amazon ses ali sparkpost).
 • Med razvojem lahko namestite gonilnik za registracijo in shranjevanje e-pošte v dnevnik, namesto da pošljete sporočilo ali dodate naslednji razdelek: 'to' = & gt; ['address' = & gt; "[email protected]" "ime" = & gt; 'Primer primera'] To bo samodejno preusmerilo vse e-poštne naslove na ciljni naslov.

  Upravljanje datotečnega sistema

  CONFIG /FILESYSTEMS.PHP Ta datoteka vam omogoča nadzor nad datotečnimi sistemi, ki jih avtor uporablja v svojem projektu. Laravel uporablja veliko datotečnih sistemov prek knjižnice, imenovane Flysystem. Včasih morate imeti tudi lokalno shranjenih več datoteknekateri so v oblaku. Ta kombinacija je možna tudi z Laravel. Privzeta konfiguracija vam omogoča, da shranite shranjevanje datotek odprtega dostopa /aplikacijo in shrambo /aplikacijo /javno. Na voljo je tudi oblak Amazon (s3). Naredite nekaj sprememb in zamenjajte pogon particije s3 z naslednjo kodo.

  Tako lahko poverilnice postavite na eno mesto (.env datoteka). To bo imelo čistejšo kodo in ključi so veliko varnejši, brez tveganja, da bi jih po nesreči namestili v skladišče.

  Sistem čakalnih vrst CONFIG /QUEUE PHP

  Vrstice so način izvajanja delovno intenzivnih nalog v načinu "pozneje". Za to je na voljo več rešitev:
 • Sinhronizacija. To je privzeta vrednost in najlažja rešitev, kar pomeni "brez čakalnih vrst". Čakalna vrsta opravil se izvaja med izvajanjem skripta. To je edina rešitev, ki ne zahteva dodatne infrastrukture. Lahko ga pustite, če ne nameravate uporabljati čakalnih vrst in kratkih opravil.
 • Zbirka podatkov. Najlažje uporabite bazo podatkov za shranjevanje opravil v čakalno vrsto. Konfiguracija zahteva, da je izbrana povezava z bazo podatkov in tabela za shranjevanje opravil. V tem primeru mora biti polje gonilnika veljavno ime povezave, ne pa gonilnik. Zahtevano selitev lahko ustvarite z uporabo čarovnika čakalne vrste:. V primeru mehanizma zbirke podatkov je pomembno, da polje za poteklo nastavite pravilno. Uporablja se za preprečevanje dvakratne obdelave istega dela. V ta namen mora biti višja od vrednosti časovne omejitve, uporabljene pri zagonu zaposlenih.
 • Radish. Konfiguracija je tako preprosta.kot tudi izbira imena povezave in poteka, ter beanstalk in sqs so komercialne rešitve, ki jih je mogoče konfigurirati z uporabo pravilnih poverilnic. Predlagamo, da uporabite funkcijo env (), da jih shranite v datoteko .env.
 • Failed - Uporablja se za izbiro tabele v bazi podatkov, ki je potrebna za shranjevanje neuspešnih opravil. Selitev lahko ustvarite z uporabo čarovnika čakalne vrste:.
 • Konfiguriranje paketov tretjih oseb

  Nekateri paketi drugih izdelovalcev zahtevajo dodatno konfiguracijo. V večini primerov bodo uporabili datoteko z imenom, ki se ujema z njihovim imenom, nekateri pa ne. Ti paketi shranijo svojo konfiguracijo v CONFIG /SESSIONS.PHP. Ta datoteka je odgovorna za nastavitev sej. Življenjska doba in expire_on_close navajajo, kako bi bilo treba shraniti posneto sejo, če jo je treba izbrisati, ko se brskalnik zapre. Polje gonilnika določa, kje naj se shrani:
 • datoteka - shranjena v datotekah, ki so shranjene v mapi, izbrani s poljem datoteke;
 • piškotek - poslan z vsakim odgovorom in vrnjen v vsaki zahtevi brskalnika;
 • baza podatkov - shranjena v podatkovni bazi, ki je definirana s povezovalnimi polji in tabelami.
 • Migracija se lahko izvede z uporabo čarovnika:
 • ./artisan session: table;
 • apc - shranjeno v strežnikih RAM;
 • memcached - shranjeno na strežniku memcached, z uporabo konfiguracije iz datoteke cache.php;
 • redis - shranjeno na strežniku redis;
 • matrika - seja je shranjena samo za en klic. To je tehnično onemogočen sistem seje.
 • Doda se še en paketpred začetkom razvoja. Laravel-DebugBar je paket, ki bo dodal ploščo na dnu spletne strani, ki je potrebna za odpravljanje napak. Ta plošča bo prikazana samo, če je omogočeno razhroščevanje. Namestitev tega paketa je zelo preprosta.

  Predpogoji

  Pred namestitvijo Laravel se prepričajte, da obstajajo naslednji razdelki in postavke:
 • spletni strežnik.
 • PHP.
 • MySQL.
 • Skladatelj namesti Laravel.
 • Integrirano razvojno okolje (IDE).
 • Na primer, bo uporabljal prečno platformo XAMPP. Na voljo je z Apache, MySQL in PHP. Če uporabnik nima XAMPP, ga lahko prenesete na internet. Če raje dela z drugimi vrstami spletnih strežnikov, tj. IIS, ustvarjenimi na spletnem strežniku, je to tudi za Laravel. Skladatelj je upravitelj odvisnosti za PHP. O tem si lahko preberete na uradni strani in jo prenesete s predlagane povezave.

  Namestitev Laravel na Windows 10

  Ko namestite Composer, pojdite na htdocs na XAMPP. Poiščite korenski spletni strežnik in odprite aplikacijo Windows Explorer: C: /xampp /C: /xampp /htdocs. Nato kliknite kjerkoli in izberite Skladatelj, kot je prikazano na spodnji sliki.
  Izberite skladatelja. Prikaže se naslednje okno ukazne vrstice:
  Ustvarite nov projekt z uporabo skladatelja. Izvaja: skladatelj ustvarja-projekt laravel /laravel larashop. Ukazna vrstica prejme naslednji rezultat:
  Čakanje na dokončanje namestitve in preskušanje. V ta namen vnesite localhost /larashop /public /browser. Morda je vprašanje: url - kaj je to? Razložimo, da se ta naslov odpreuporabnika na stran gostov.

  Priprava novega projekta

  Konfiguracijske informacije za program so v config /app.php. Naslednji koraki se dosledno izvajajo z vzpostavitvijo novega projekta:
 • Nastavite način razhroščevanja, s katerim določite, koliko informacij naj se prikaže, ko pride do napake.
 • Nastavite časovni pas - ta parameter se uporablja za funkcije datuma in PHP.
 • Namestite aplikacijski ključ, ki se uporablja za šifriranje.
 • Laravelova namestitev:
 • Odprite datoteko /config/app.php. Poiščite naslednjo kodo: 'debug' = & gt; env ('APP_DEBUG', false).
 • Posodobite ga na naslednjo kodo: "debug" = & gt; env ('APP_DEBUG', true). Način debug nastavi na true. To bo prisililo Laravla, da prikaže podrobne informacije, ko pride do napake. Uporaben je za odpravljanje težav.
 • Nastavite časovni pas. V ta namen poiščite kodo "timezone" = & gt; „UTC“, nastavite časovni pas UTC. To je privzeta vrednost. Če potrebujete drugačen časovni pas, lahko nadomestite UTC z želeno vrednostjo.
 • Nastavite programsko tipko. To storite tako, da poiščete naslednjo kodo "key" = & gt; env ('APP_KEY', 'SomeRandomString').
 • Posodobite ga na "ključ" = & gt; env („APP_KEY“, „inesindinemwanawabambuyabakoiwe“). Kjer je niz 32 znakov, ki se bodo uporabljali kot šifrirni ključ.
 • Konfiguracija overjanja

  Konfiguracijska datoteka za preverjanje pristnosti se nahaja v ./config/auth.php. Na splošno pustijo privzete vrednosti, kakršne so. Po potrebi jih lahko ustrezno spremenitez dodatnimi zahtevami. Konfiguracijska datoteka baze podatkov "./config/database.php". MySQL bo privzeto uporabljen kot mehanizem baze podatkov. Po potrebi ga lahko namestite v drug sistem za upravljanje baz podatkov. Posodobite naslednje tipke:
 • Baza podatkov.
 • Uporabniško ime.
 • Geslo.
 • Vrednost v zgornjem primeru:
 • "database" = & gt; env ('DB_DATABASE', 'larashop') nastavi ime baze podatkov v larashop. V MySQL lahko nadaljujete in ustvarite prazno bazo podatkov larashop.
 • "uporabniško ime" = & gt; env ('DB_USERNAME', 'root') nastavi korenino kot uporabniško ime baze podatkov, ki se uporablja za preverjanje pristnosti. Za primerek MySQL morate uporabiti veljavno uporabniško ime.
 • "geslo" = & gt; env ('DB_PASSWORD', 'melodija') nastavi zvonjenje kot geslo za prijavo. Za primerek MySQL morate uporabiti veljavno geslo.
 • To bo ustvarilo dobro konfigurirano in popolnoma delujočo bazo aplikacij, ki se izvaja iz Laravla. Na splošno strokovnjaki potrjujejo, da je zelo preprost, intuitiven in uporabniku prijazen.

  Sorodne publikacije