Github: kaj je ta program?

Če začnete sami ustvarjati spletna mesta in se seznanite s kodo, morda še niste slišali za GitHub. Ampak za nadaljnje delo v razvojni ekipi, je ta storitev potrebna, in sposobnost za delo z njim je ena od glavnih zahtev za programer pri najemu. Oglejmo si več o tem, kaj je to - GitHub in kako uporabljati sistem.

Kaj je potrebno za GitHub

GitHub se imenuje tudi sistem za nadzor različic. Pri delu na projektu, tudi če programer dela sam, mora projekt shraniti po spremembah na računalniku. Sčasoma število sprememb narašča, datoteke se pomnožijo in postane zelo težko ugotoviti, kdaj in kakšne spremembe so bile narejene v eni ali drugi fazi. Še posebej, če so projektne mape imenovane kot "site1", "site2" in tako naprej, kar se pogosto dogaja pri neizkušenih programerjih.


Značilnosti procesa vodenja projektov

Še težje postane, ko dva programerja začneta delati na enem projektu. Oba razvijalca spreminjata isti projekt, ki ju lahko popolnoma zmede. Če pride do napake, bo težko najti prejšnjo različico. Drug problem je proces izmenjave podatkov in informacij o spremembah. Projekti se lahko pošiljajo drug drugemu po pošti ali kako drugače, vendar to ni zelo priročno in tudi otežuje njihovo upravljanje. Ko razvijalci nekaj ustvarijo, stalno spreminjajo kodo, izdajo nove različice pred in po prvi uradni izdaji. Zato je nastala GitHub. Uporabljen je bil za skupno rabo, objavo kode in spremembeOn je nato postal socialna mreža za programerje. Toda Git se je prvič pojavil. Projekt je bil razvit zahvaljujoč ustvarjalcu Linuxa Linusu Torvaldsu. Da bi razumeli spletno storitev GitHub, morate najprej razumeti, kakšen je Git.

Zgodovina sistema GitHub

Git je odprtokodni sistem za upravljanje različic, ki ga vodi Linus Torvalds. Drugi sistemi so obstajali, vendar niso bili tako udobni kot Git. Torej, GitHub - Kaj je ta sistem? Tako kot nekatere druge storitve vodenja projektov upravlja tudi njihove različice in jih shrani. Vsak razvijalec lahko vidi nove spremembe v kodi drugega razvijalca, prenese posodobljeno različico in prispeva k njej.

Razpoložljive vrste datotek za sistem za nadzor različic

Obstajajo storitve, podobne GitHubu, vendar je velikost skupnosti programerjev, ki uporabljajo ta sistem, zelo pomembna za tiste, ki želijo pokazati svoj projekt. več ljudi. Od leta 2018 je GitHub objavil, da ima več kot 28 milijonov uporabnikov, kar je veliko več kot njegovi konkurenti. GitHub se lahko uporablja za nadzor vseh vrst datotek, tudi Wordovih dokumentov. Toda najpogosteje se uporablja za shranjevanje in objavljanje programske kode. Nekateri predhodniki GitHub-a so uporabili tako imenovano centralno skladišče za vse datoteke, povezane z določenim projektom. Da bi razumeli, kaj je ta program - GitHub, je pomembno razumeti ta koncept.

Repozitoriji v GitHubu

Nadzorni sistemiRazličice podpirajo spremembe kode neposredno tako, da jih shranite v osrednji repozitorij. To omogoča razvijalcem, da sodelujejo, saj lahko prenesejo novo različico programske opreme, naredijo spremembe in prenesejo najnovejšo različico v realnem času. Pri distribuiranih sistemih za nadzor različic, kot je Git, če razvijalec želi spremeniti projekt, kopira celotno skladišče v svoj sistem. Ko spremenite lokalno kopijo, morate narediti posebno operacijo za vrnitev sprememb v osrednji strežnik sistema. Vsa ta dejanja se izvajajo z ukazno vrstico.

Razlike med Git in GitHub

Torej, kaj je GitHub? To je storitev skladišča Git, ki ima veliko funkcij po meri. Medtem ko je Git orodje ukazne vrstice, GitHub ponuja grafični spletni vmesnik. Vsak projekt ima svoj repozitorij in dostop do njega z uporabo edinstvenega URL-ja. GitHub zagotavlja tudi nadzor dostopa in ima več funkcij za skupno delo, vključno z osnovnimi orodji za upravljanje nalog za vsak projekt. Nazadnje, razumeti, kaj je ta program - GitHub, če je to potrebno, vam bo pomagal vedeti o osnovnih funkcijah sistema. Samo trije so vilice, povleci zahtevo in se združi.

Kaj je vilica v GitHubu

Upoštevajmo glavno funkcijo sistema, ki ga razlikuje od konkurentov. Bolje je razumeti, da je to GitHub, in kaj se razlikuje od drugih sistemov bo pomagalo poznati posebno funkcijo - "razdeliti" skladišče, ali pa ga kopirati iz enegaračunu na drugega. Imenuje se tudi vilica. To je neverjetna značilnost, ki spodbuja nadaljnji razvoj programov in drugih projektov. Razvijalcu omogoča, da sprejme projekt, ki nima dostopa do sprememb in ga spremeni pod njegovim računom.

Funkcija povleci zahtevo v GitHubu

Če se pojavijo spremembe v projektu, ki jih programer želi dati v skupno rabo, lahko pošlje prvotnemu lastniku sporočilo, imenovano povleci zahtevo. Potem lahko uporabnik združi spremembe, najdene v skladišču, z izvorno kodo s klikom na gumb. Postopek združevanja obeh različic projekta se imenuje spajanje. "Kadarkoli pride do zahteve po povleku, GitHub ustvarja idealno okolje med razvijalcem in avtorjem glavnega projekta za komunikacijo.

Uporaba sistema kot portfelja

v projektu odprte kode, mora programer ročno prenesti izvorno kodo, narediti spremembe lokalno, izdelati seznam sprememb, ki se imenuje popravek, in ga nato poslati avtorju projekta, nato pa avtor oceniti predlagane spremembe in odločiti, ali je predmet Nata projekta. To vključuje učinek socialnih omrežij kot pri pošiljanju na zahtevo projekta lahko ogled profila programer na GitHub, ki bo njegovo prejšnje delo. Ampak kot sistem vam omogoča, da graditi ugled.

Sistem ugleda v GitHubu

Če so spremembe sprejete v profilu, obstajajo posebne oznake. Zato je še en odgovor na vprašanje, da gre za GitHub, in sicer: - portfelj ali življenjepis,ki pomaga avtorjem drugih projektov ugotoviti ugled novega razvijalca in se lahko odloči za vpis v državo. Več ljudi in projektov na GitHubu je jasnejša ideja, kaj lahko avtorji projekta dobijo od potencialnih udeležencev. O spremembah lahko razpravljamo tudi javno. Poleg tega je uporaba GitHub preprosta in zelo priročna, zahvaljujoč dobro oblikovanemu grafičnemu vmesniku. Zdaj vam ni treba uporabljati ukazne vrstice, saj za katero koli dejanje pritisnite gumb. Vsakdo lahko uporablja sistem, ki pomaga pri razvoju mladih projektov in olajša iskanje dela ter ustvarjanje portfelja za začetnike.

Sorodne publikacije