Kako odstraniti Powered by Capricorn: Vodnik po korakih

V zadnjem času so virusi, ki so bili ugrabljeni z brskalnikom, pokvarili nekaj precej. Internet nenehno pojavlja informacije, da je vedno več groženj. Eden od teh je Hijackers virus, ki se imenuje Powered by Capricorn. Kako ga odstraniti iz računalnika, ne pozna vsakega povprečnega uporabnika. Spodaj sta dve osnovni metodi, ki vam bosta omogočili, da se enkrat za vselej znebite te nesreče. Najprej nekaj besed o samem virusu.

Kaj poganja Kozorog?

Res je, da se virus nanaša na ugrabitelje, vendar ima tudi številne neželene učinke. Kot mnoge druge grožnje tej seriji, je njen začetni učinek, da brskalniki zamenjajo začetno stran in iskalni sistem, prav tako pa obstaja ogromno oglaševanja vprašljive vsebine (npr. Želite hitro zaslužiti ali izgubiti težo v tednu?).


Pri prodiranju te grožnje v računalnike ni ničesar izvirnega. Običajno je ta programska oprema nameščena skupaj z drugimi aplikacijami, vzetimi iz vprašljivih ali nezanesljivih virov. V vsakem primeru pa ni bil upoštevan nepooblaščen vstop v sistem. Zato mora uporabnik najprej posvetiti posebno pozornost predlogom za namestitev dodatne (affiliate) programske opreme.

Kako virus vpliva na sistem?

Ampak, če je bila z oglaševanjem povezana le aktivnost virusa, ima njen vpliv na sistem bolj žalostne posledice. Dejstvo je, da lahko spremeni nastavitve"Desktop", ki se izvaja v sistemskih datotekah, upočasni delo brskalnikov in operacijskega sistema na splošno, poveča obremenitev sistemskih virov, izda varnostni sistem za lažna opozorila itd.
lahko dostopa do osebnih podatkov uporabnika brez njegovega znanja, da se poveže z internetom in posreduje informacije vsiljivcem. Zato, ko je ta aktivnost opažena, morate razumeti, kako odstraniti Powered by the Capricorn. To lahko storite z dvema osnovnima metodama, o katerih bomo nadalje razpravljali. Ločeno pa bi rad opozoril nekatere uporabnike takrat, da problem, kako odstraniti oglase iz Kozoroga (oglaševanje) z vklopom standardnega blokatorja AdBlock, ni rešen. Tu so potrebne druge metode.

Kako odstraniti Powered by Capricorn: posebna orodja

Če imate pri roki kakršen koli prenosni pripomoček, ga lahko uporabite za njo. Native antivirus skenerji je bolje, da ne uporabljajo, ker so že zamudili virus.
Običajno se priporoča uporaba programov, kot je Dr. Web CureIt! (tako rekoč, čisti antivirus), toda za grožnje kategorije Hijackers je najbolj primeren ozko usmerjen program AdwCleaner.

Kako odstraniti Powered by Capricorn ročno na standardni način?

Toda predpostavimo, da iskanje in nevtralizacija tega virusa s pomočjo zaščitnih sredstev ni imelo učinka, negativni vpliv na sistem pa se nadaljuje. Kako v tem primeru odstraniti oglase, ki jih poganja Kozorog? Tukaj boste morali uporabiti ročne metode odstranjevanja.
Prva stvar, ki jo je treba upoštevatiuporabite običajen del programov in komponent iz nadzorne plošče in izvedite standardno odstranitev virusa in vseh njegovih komponent (sama grožnja ni prikrita in prikazana na seznamu nameščene programske opreme).
Na naslednjem koraku reševanje problema, kako odstraniti Powered by Capricorn, vključuje odstranitev vseh preostalih komponent v registru (regedit) in v upravitelju datotek (Win + E). Po navadi je v registru razdelek Capricorn, ki se nahaja v imeniku SOFTWARE podružnice HKLM, v raziskovalcu ista mapa v imeniku ProgramFiles. Toda za zvestobo je najbolje iskati po imenu (Ctrl + F) in se znebiti vsega, kar je mogoče najti.

Odstranjevanje razširitev in spreminjanje nastavitev brskalnika

Vendar pa je še prezgodaj za veselje. Zdaj pa vprašanje, kako odstraniti Powered by Capricorn, vključuje spreminjanje nastavitev brskalnika z brisanjem iskalnikov in zagonskih strani. To morate storiti z vsemi brskalniki, ki so v sistemu (ne pozabite na Internet Explorer in Edge za deseto različico sistema Windows). Če želite začeti, lahko preprosto odstranite vse dodatke, ki so povezani z virusom, spremenite iskanje in nastavite prazno stran za zagon brskalnika.
Vendar pa je v praktičnem smislu veliko lažje ponastaviti nastavitve za brisanje osebnih podatkov. Nato morate preveriti vse vnose v registru za datoteke izvršljivih brskalnikov, da označite vrsto sklicevanja na virusno stran ali grožnje. Kako odstraniti Powered by Capricorn?
V ta namen se uporablja dostop do nepremičninbližnjico (prek menija PCM), nato pa po končnici EXE, vse, kar je tam, je lahko izbrisano. Če takšna tehnika ni uporabniku prijazna, lahko uporabite programe, kot je FixerBro, ki samodejno preiščejo vse bližnjice brskalnika in sami odstranijo nepotrebne registre. In šele po zaključku vseh teh dejanj je popoln ponovni zagon sistema, po katerem se problem, kako odstraniti Powered by the Capricorn lahko šteje za popolnoma rešen. Načeloma, da bi bili popolnoma prepričani, da je grožnja iz sistema odstranjena, samo v primeru po ponovnem zagonu računalnika je priporočljivo opraviti popolno skeniranje protivirusnega programa z namestitvijo globokega skeniranja.

Povzetek

Še vedno je treba dodati, da se virus, čeprav je zelo škodljiv, kljub temu preprosto odstrani. Zgoraj opisana metoda je primerna za večino groženj te vrste in ne samo za določen virus. Nasvet: v nobenem primeru nikoli ne nameščajte oglaševanih pripomočkov, kot je SpyHunter. Izkazalo se je, da se virus ne bo izbrisal, in potem se program ne bo znebil (to lahko storite, vendar bo postopek za navadnega uporabnika precej zapleten in dolgotrajen).

Sorodne publikacije