Napaka 769 Povezava VPN: najpreprostejši načini odpravljanja težav

Med vsemi možnimi napakami, ki se pojavijo pri uporabi povezave VPN, je ena najpogostejših napak 769 (določena destinacija je nedosegljiva). Kaj to pomeni s svojim videzom, kaj je vzrok za neuspeh in kako rešiti problem z uporabo najenostavnejših metod, ki so na voljo vsakomur, tudi najbolj nepripravljenemu uporabniku, in bo šel še dlje.

Kaj pomeni VPN 769?

Za začetek si poglejmo, zakaj se v resnici zruši s sporočilom o napaki in njegovim kratkim opisom. Jasno je, da informacije, ki jih je posredoval povprečni uporabnik, ne omenjajo ničesar. Kaj je torej razlog za prekinitev komunikacije? V večini primerov se strokovnjaki in strokovnjaki strinjajo, da je do napake prišlo zaradi težav z omrežno opremo ali nepravilnimi nastavitvami povezave (v lastnostih protokolov, ki so nepravilno določeni vrednosti prehoda, maske podomrežij itd.). Tako takoj postane jasno, da je ponovna vzpostavitev povezave lahko samo preverjanje zgornjih komponent.


Kaj storiti?

Običajno, ko se pojavijo napake 769, mnogi ne upoštevajo stanja omrežne povezave. Če želite začeti, morate vsaj videti, če je vrednost ikone povezave v sistemskem pladnju vredna križa. Mogoče je, da omrežni kabel preprosto ni priključen ali pokvarjen. Znova ga povežite in ponovno preverite stanje povezave. V tem primeru morate biti pozorni na aktivnost povezave VPN. Če želite videti dolgo časakliknite konzolo »Zaženi«, vnesite ncpa.cpl in nato poiščite ikono povezave s ponudnikom storitev ali ponudnikom storitev, ki ustreza vzpostavljeni povezavi VPN.
Če ikona ni aktivna, v meniju PCM izberite možnost omogočanja.

Določanje napake 769 z najbolj primitivnimi metodami

Vendar pa je lahko tudi, da je pri povezavi vse v redu in povezava še vedno ni.
Če se prikaže sporočilo o napaki 769 (predpostavimo, da je vse delovalo nekoliko prej), poskusite sistem povrniti z uporabo obnovitvene točke, izbrane s posebnega seznama pred časom, ko je prišlo do napake.


Včasih lahko povezavo blokira druga zlonamerna programska oprema. To je očitno: naredite globoko skeniranje vašega računalnika za viruse, vendar uporabite nestandardne in prenosne pripomočke (na primer, Dr. Web CureIt ali programe s skupnim imenom Recue Disk, napisano na izmenljivem mediju kot običajen pogon ali optični disk). , iz katerega bo potrebno pred začetkom operacijskega sistema Windows naložiti napravo, najprej v čakalno vrsto za prenos v parametre primarnih sistemov BIOS /UEFI. 69 ni popravljeno Kako narediti v takšni situaciji Mnogi strokovnjaki priporočajo preverjanje stanja gonilnikov opreme, ki so odgovorni za urejanje omrežnih povezav, zlasti za omrežne vmesnike in za sebemodemi Če je potrebno, je treba posodobiti programsko opremo. Res je, da se ne zanašamo na bazo operacijskih sistemov Windows.
Ker ni povezave, je bolje, da potrebne gonilnike prenesete s uradne strani proizvajalca strojne opreme, nato pa najnovejšo različico vključite v sistem. Kot pri modemih, lahko poskusite odstraniti obstoječe gonilnike in jih nato znova namestite z diska ali nosilca s programsko opremo, ki jo zagotovi operater ali ponudnik pri nakupu naprave. V skrajnem primeru preprosto odstranite modem iz sistema z uporabo standardnega upravitelja opravil za to, in ko je naprava zaznana, podajte lokacijo Windows gonilnikov na izmenljivem disku. Opomba: Včasih lahko namestite gonilnike iz baze podatkov DriverPack Solution, ki je danes ena najbolj popolnih in podpira skoraj vse znane naprave.
V skladu s tem tukaj v "Dispečerju" preverite, ali je uporaba naprav sama vključena. Če želite to narediti, v meniju PCM izberite možnost omogoči ali "Omogoči", če je bila strojna oprema iz neznanega razloga resnično onemogočena.

Kardinalni ukrepi

Zdaj predpostavimo, da napaka 769 sploh ni popravljena, čeprav zgornje težave manjkajo ali so odpravljene. V tem primeru je treba odstraniti obstoječo povezavo, uporabiti točko ustvarjanja nove povezave v nadzorni plošči za upravljanje omrežja in skupno rabo, izbrati točko internetne povezave in jo ponovno ustvariti,pisanje parametrov, ki jih je zagotovil ponudnik ali upravljavec komunikacije. Najprej bodite pozorni na lastnosti protokola IPv4, tako da obstaja avtomatski sprejem vseh naslovov, vključno z IP in DNS.
Če povezava po tem ne deluje, in napaka 769 izstopi z zavidljivo nespremenljivostjo, poskusite predpisati proste kombinacije za DNS strežnike, na primer od Googla, kot je prikazano na zgornji sliki, je povsem mogoče, da je rešitev bo pomagal rešiti problem. Če ne deluje, se obrnite na tehnično podporo, kjer lahko svetujete o korakih, ki jih lahko naredite za ponovno vzpostavitev povezave.

Sorodne publikacije