Napaka PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Windows 10: Kako se znebiti modrega zaslona?

Napake PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Windows 10 s prihodom modrega zaslona je žal precej razširjen pojav. Kot veste, mora biti glavni vzrok v opisu. Vendar pa ne more vedno ugotoviti dejstva okvare nekaterih nameščenih naprav ali pojavov okvar v samem sistemu. Značilno je, da se ta vprašanja pripišejo gonilniku Win32k.sys, čeprav je delno odgovoren za težave, ki se pojavijo, vendar to ni vedno tako.

Napaka na modrem zaslonu PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Windows 10: vzroki videza

Pravzaprav je obravnava same napake omejena na težave na ravni programske in strojne opreme. Z drugimi besedami, napaka se lahko pojavi zaradi fizičnih okvar nameščene strojne opreme (najpogosteje grafične kartice, pomnilniške reže, trdi diski itd.) In zaradi konfliktov na ravni nameščene programske opreme.


Čudno je, da se storilci modrega zaslona pojavijo v operacijskem sistemu Windows 10 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA so bili označeni programi, kot so uTorrent, nekateri protivirusni programi in celo odložene posodobitve.
Prva stvar, ki jo je treba storiti je, da onemogočite torrent program (če obstaja) v samodejnem nalaganju (zavihku Task Manager) in protivirusnem programu, nato pa z ročnim iskanjem v računalniku namestite vse manjkajoče in kritične pakete posodobitev. Center za posodobitve sistema, ki se nahaja v razdelku Nadgradnja in varnost menija Možnosti. Toda to je teorija, ki v praksi daje redke rezultate. Isti torrent odjemalec zponovna namestitev ne povzroča težav.


Recimo, da imamo še enkrat napako Windows 10 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Kako popraviti takšno napako? V tem primeru Center za nadgradnjo priporoča, da ponovno priključite oddelek za storitve z gumbom za ustavitev in naslednjim zagonom z nastavljeno vrsto avtomatskega zagona (in ne ročno). Ponovni zagon je potreben takoj po zaustavitvi storitve in vklopu po ponovnem zagonu.

Neuspelo PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA: Kako popraviti najlažji način?

V praksi je vse videti nekoliko drugače. Reševanje napake PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Windows 10 je namenjena predvsem obnovitvi stare konfiguracije na delovne parametre. Če je aktiviran gumb F8 za vstop v začetni meni, lahko izberete ustrezno vrstico za zagon sistema. Z nameščenimi nadgradnjami uporabljate diagnostično orodje in odpravljate težave z obnovitvijo sistema. Lahko se tudi zaganjate iz izmenljivega medija. V primeru, da povrnitev sistema ne deluje (na primer zaradi odsotnosti varnostnih kopij ali slik, ki ustrezajo stanju sistema ob določenem času), bo optimalna možnost prenosa v varnem načinu.

Težave s pripomočki za matične plošče Gigabyte

Lastniki matičnih plošč so imeli malo sreče. Dejstvo je, da je za sam čipset pri nameščanju gonilnikov v tovarniško namestitev nameščen poseben dodatek On /Off Charge. V večini primerov povzroča pojav konfliktov na ravni sistema, tudi s pojavom modrega zaslona (napaka PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA). Windows10, kot se je izkazalo, ne sprejema take programske opreme, ker meni, da je popolnoma nezdružljiva.
Če je zagon v varnem načinu mogoč, je treba zgornji program za upravljanje odstraniti in nato znova zagnati.

Konflikti na ravni protivirusnega programa in uporabniških programov

Presenetljivo je, da lahko protivirusna zdravila in nameščene PO povzročijo tudi konflikte na ravni programske opreme. Antivirus lahko za nekaj časa onemogočite ali celo bolje odstranite (še posebej, če gre za brezplačen paket, kot je Avast, ki lahko povzroči sistemske napake in povzroči veliko težav uporabniku). Poskusite tudi odstraniti najnovejše nameščene programe, ki bi lahko povzročili sesutje PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Windows 10 za to zagotavlja standardni del programov in komponent v nadzorni plošči (Control v meniju Run ali v razdelku nastavitev in menijev aplikacije).

Omrežne povezave in mirovanje

Toda pogosto je razlog za takšno obnašanje sistema napačna konfiguracija omrežnih povezav. To težavo lahko odpravite tako, da se prijavite v omrežne nastavitve (ncpa.cpl) z naknadnim odklopom (ali boljšim brisanjem) vseh omrežnih povezav Ethernet.
Pri kabelski povezavi jih je mogoče celo podvojiti (zakaj ne). Po tem morate v stacionarnem načinu ponovno zagnati računalnik. V zvezi s spanjem in spanjem je ta problem rešen z izklopom hitrega zagona pri izhodu. Takšne nastavitve so narejene v razdelku možnosti napajanja, kjerelement preverjanja je izbrisan.

Povzetek

Na kratko, lahko povzamemo, da modri zaslon z zgoraj omenjenim opozorilom o napaki ni posebej kritičen (vsaj za sam operacijski sistem). Odpravljanje težav je najbolje, da začnete z obnovitvijo. Če ni ustreznega učinka - od nakladanja v varnem načinu. Hkrati lahko ročno vrnete rollback (restrui.exe) ali celo preverite disk za prisotnost napak z njihovimi popravki na ravni sektorjev zavarovanja (chkdsk /x /f /r). Prav tako lahko preverite sistemske datoteke (sfc /scannow) ali izvedete spletno obnovitev z orodjem DISM.

Sorodne publikacije