Canon Lide 120 pregled in foto skener

Skener Canon Lide 120 je proračunski tablični optični bralnik. To napravo pridobijo tisti, ki lažje skenirajo svoje fotografije doma, ko jim ni treba delati s filmi in diapozitivi, in za redko skeniranje ne želijo plačati storitev.

Opis naprave

Pregledi Canon Lide 120 pišejo, da naprava tehta malo - ne več kot 16 kg. Dimenzije: 25 x 37 x 04 cm. Naprava je posodobitev prejšnje različice Lide 110. Na svoji bazi strojne opreme izvaja opisni skener. Ločljivost - 2400 ppi. Med njimi je malo razlike v programski opremi. Obstajajo funkcije v obliki nadgrajenih funkcij in omejitev. Proizvajalec ni dodal urejevalnika fotografij, zato fotografij ne bo mogel takoj urejati. Vendar pa obstaja My Image Garden, pripomoček, ki vam omogoča, da rahlo popravite skenirane datoteke. Poleg tega se doda funkcija za prepoznavanje besedila. Zahvaljujoč temu lahko v besedilu poiščete besedilo takoj po skeniranju v PDF.


Kot je navedeno v skenerjih Canon CanoScan Lide 120, naprava nima vgrajenega sistema, ki bi uvažal vse slike v oblaku. Vendar pa je mogoče namestiti pripomoček, ki vam omogoča shranjevanje datotek v imenik.

Specifikacije

Kot je navedeno zgoraj, je optični bralnik tableta. Postopek kopiranja slike se izvede s kontaktnim senzorjem. Svetlobni vir: 3-barvne svetleče diode. Ločljivost 24004 800 slikovnih pik. Obstaja možnost izbire: razpon 25-19200. Hitri vmesnik USB 2.0. Barvni gradbeni vhod 48 bit,pri izhodu 24/48 bitov, kar zadeva črno-belo optično branje, so kazalniki 16 bitov oziroma 8 bitov. Največja velikost dokumenta - format A4 in Letter. Canon Lide 120 ima 4 tipke, ki omogočajo skeniranje.


Naprava porabi 15 W v stanju pripravljenosti do 11 mW v stanju izklopa. V načinu delovanja je poraba energije 25 W. Skener lahko deluje v območju vlažnosti od 10 do 90% in pri temperaturi 5 in 35 stopinj. Združljiv s skoraj vsemi operacijskimi sistemi.

Opis dela s skenerjem

Pregledi skenerja Canon Lide 120 pišejo, da je naprava enostaven za uporabo. Preko računalnika so na voljo tudi štirje kontrolni ključi. Namestitveni program namesti gonilnike, ki olajšajo delo z optičnim bralnikom. S tipkami lahko kopirate datoteko, jo pošljete po e-pošti, skenirate v obliki PDF, opravite funkcijo AutoScan. Zadnja funkcija omogoča obdelavo slik v formatu JPG in PDF. V tem primeru sam optični bralnik določi, kateri naj izbira. Mnenja pravijo, da je naprava zelo redko napačna. V nastavitvah lahko spremenite funkcijo gumbov.

Kakovost skeniranja

Optični bralnik Canon Lide 120 deluje dobro, kot kupci zagotavljajo. Mnogi raje delajo z avtomatskim načinom. Če rezultat ni udoben, lahko vedno spremenite nastavitve optičnega branja. V naprednem načinu lahko dostopate do večine možnosti, ki niso priporočljive za osebe brez izkušenj. Za začetnike obstaja poseben Osnovni način. Na voljo je minimalno število funkcij.
OsnovnoNastavitve so bile dodane posebne: možnost spreminjanja ločljivosti, svetlosti, kontrasta, izboljšane funkcije za obnovitev barve. Deluje odlično in odlično deluje z "oživljanjem" vseh odtenkov. Majhne prahne dele lahko odstranite s funkcijo za odstranjevanje prahu in prask na fotografiji. Vendar se s slednjim težko boriti. Tudi po obdelavi ostanejo. Podoben odtenek je značilen za to funkcijo. Med preskušanjem se je Canon Lide 120 izkazal kot popoln. Zahvaljujoč njemu dobijo kakovostne slike. Nosijo barve na dobri ravni. In optični bralnik odlično prenaša majhne dele, ki ne delujejo z drugimi napravami. Govorimo o takšnih odtenkih, kot so bleščanje in tako naprej. Razlike od originalnih fotografij so praktično nevidne.

Skeniranje dokumentov

Na žalost je uporaba tega skenerja za pisarniške namene prepovedana. Samodejni podajalnik dokumentov je odsoten, zato bo delo z veliko papirji strašno nerodno. Doma, ki delajo z besedilnimi datotekami, ko jih je nekaj, je opisana naprava več kot dovolj. Če je datoteka pretvorjena v besedilo, ki je na voljo za urejanje, se po skeniranju izgubi. Ena od prednosti naprave je, da skener porabi malo energije. To je posledica dejstva, da se povezuje prek USB. Delo skenerja je zagotovljeno z LED svetlobnim virom, ki nima živega srebra in ne zahteva ogrevanja. To prihrani energijo.

Rezultati

Canon Lide 120 skener je popolnoma primeren za vlogo cenovno ugodne prilagoditve, ki lahko deluje tako s tiskanimi datotekami kot fotografijami. Naprava ima majhno ceno in lep vmesnik. Vendar, če potrebujete skener za delo z velikim številom besedilnih dokumentov, je bolje izbrati dražje možnosti od tega ali drugih proizvajalcev. Na splošno, v funkcionalnosti, se ne razlikujejo veliko od opisane naprave, vendar v smislu udobja, slednji je precej slabše od specializiranih naprav. Prednost je treba opozoriti na možnost skeniranja besedilne datoteke v formatu PDF z iskanjem, prisotnostjo funkcije za obnovitev barve in visoko kakovostjo prejetih fotografij. Slabosti kupcev vključujejo slabo izdelano programsko opremo, ki ne omogoča urejanje skeniranih slik. Če kupec ne zamenjuje tega odtenka, potem lahko varno vzemite skener!

Sorodne publikacije