F-Secure: kaj je namestitev, kako jo uporabljati

V zadnjem času je med orodji, ki zagotavljajo celovito zaščito za kateri koli računalnik, na voljo veliko zanimivih novih izdelkov. Ena taka programska oprema je paket F-Secure. Pregledi uporabnikov, ki so jo testirali v akciji, kljub precej širokim možnostim oglaševanja, so bili razdeljeni. Poskusimo ugotoviti, kaj je za takšen programski izdelek, za kaj potrebuje, kako deluje in kakšne so njegove značilnosti, prednosti in slabosti, njegova tako imenovana, z nevtralnega vidika, vendar glede na mnenja, ki so jih izrazili povprečni uporabniki in strokovnjaki o tem. na področju računalniške varnosti.

Kaj je F-Secure?

Zato ima ta paket nekaj večjih sprememb, vendar vse, kot že, verjetno, seveda spadajo v kategorijo protivirusnih orodij. Protivirusna zaščita F-Secure je že pred kratkim predstavljena na Finskem. Da ne omenjam njegovih osnovnih značilnosti, funkcionalnega sklopa in kakovosti zagotovljene zaščite, je treba na začetku opozoriti, da v večini primerov pregledi o tem kažejo, da je eden najlažjih antivirusnih izdelkov našega časa. Nič ni čudnega, saj tudi ko gre za površinsko poznavanje tega protivirusnega programa, postane jasno, da deluje izrecno na Bitdefenderjevem motorju.


Namestitev F-Secure

Antivirus Torej bomo celoten paket funkcij zagnali neposredno iz namestitve programa. Večina strokovnjakov, ki so jo preizkusili v akciji, priporočajoPrenos iz uradnega vira za razvijalce ni celoten paket (Internet Security ali Safe), temveč poseben spletni namestitveni program, ki zavzema prostor na trdem disku med prenosom potrebnih datotek med namestitvenim procesom, kar je zelo priročno. Postopek namestitve, na splošno, ni nič posebej opazen, če ne za enega "ampak".
Po zaključku se pošlje sporočilo o možnosti dodatnega testiranja računalnika za grožnje z ločenim programom, ki ga lahko zavrnete, kot tudi potrebo po aktiviranju nameščenega izdelka.
Toda ključ v glavni distribuciji preprosto ni. Uporaba kode iz druge spremembe (na primer za varno od internetne varnosti) se ne prenese. Izkazalo se je, da ga je mogoče pridobiti po predhodni registraciji v osebni pisarni My F-Secure, potem pa lahko prenesete isti spletni namestitveni program, vendar z "šivanim" ključem, celoten postopek namestitve pa traja največ štiri minute.

Vmesnik in glavna orodja

Po namestitvi je antivirus popolnoma pripravljen za delo. Če upoštevate povratne informacije uporabnikov o programu F-Secure, ki je objavljen v vseh vrstah forumov, lahko opazite, da je reakcija uporabnika na vmesnik programa zelo spodbudna.

Enako velja za nastavitve. Privzeto so nastavljene tako, da uporabniku ni treba ponovno graditi ničesar. Plus? Nedvomno!
Vendar se zdi, da so nekateri parametri starševskikontrolniki v izhodnih nastavitvah so onemogočeni, zato jih morate, če potrebujete, vključiti sami. Kar se tiče orodja, se na prvi pogled nič posebnega programa F-Secure ne more pohvaliti. Vendar pa je pri natančnem vpogledu lahko videti, da so vsa orodja razdeljena v tri glavne skupine, zato ne bi smelo biti težav pri iskanju pravega modula.

Odziv na grožnje in uporaba dodatnih modulov

Kar zadeva največjo zaščito računalniškega sistema, v katerem je nameščen ta protivirus, ga po mnenju velike večine strokovnjakov in uporabnikov ne moremo imenovati integrirana. Ja, res, obstajajo "čipi". Na primer, ko aktivirate modul F-Secure Search, aplikacija pametno izključuje povezave do zlonamernih spletnih mest na internetu, ko pošljete svojo zahtevo z najbolj priljubljenimi iskalniki.
Po drugi strani pa, če želite začasno onemogočiti vse varnostne module, uporaba posebej izdelanega gumba ne daje rezultata, nekateri moduli pa so še vedno aktivni. Prav tako obstaja legitimen dvom glede modula za zaščito bančnih operacij, ki, če upoštevamo povratne informacije uporabnikov, ni tisto, ki deluje slabo, ampak se sploh ne spopada z neposredno odgovornostjo. Toda obremenitev sistemskih sredstev, kljub prisotnosti dovolj velikega števila istočasno izvajanih procesov protivirusnega programa, je v "Task Managerju" na nič, kar resnično ne more, ampak užitek. Kot je že bilo omenjeno, se to zdi potrebnosamo zato, ker razvijalci, milo rečeno, sposodil glavni motor v Bitdefenderju, ki se prav tako ne razlikuje v specifičnem pogubnem spominu ali obremenitvi osrednjega procesorja.

Kaj je narobe z samoobrambo?

Toda z vsemi čakajočimi pozitivnimi trenutki in precej resnimi slabostmi. Najpomembnejša pomanjkljivost je pomanjkanje kakršne koli samoobrambe. Hkrati pa mnogi uporabniki, ki so izvajali protivirusne eksperimente, neposredno poudarjajo, da so celo izbrisali nekatere pomembne datoteke samega programa. Izkazalo se je, da so trije od sedmih glavnih modulov po izbrisu odgovorni za svoje delo, komponente so bile obnovljene neodvisno, vse ostale pa so postale neuporabne (čeprav je bil antivirus še vedno v delovnem stanju, vendar ni posvečal pozornosti odstranitvi lastnih komponent). Tako ne moremo izključiti nastanka situacije, v kateri bo podoben učinek na zaščitna orodja povzročil virus. In niti ni treba izmisliti nekaj zelo resnega. Dovolj je, da napišete skript za odstranitev objektov v obliki redne BAT datoteke ali datoteke registra, ki se bo samodejno zagnala, ko bo vstopila v sistem.

Splošni vtis

Na podlagi zgoraj navedenega in ob precejšnjem številu vtisov uporabnikov tega programskega izdelka se lahko ta antivirus kategorično kategorizira kot srednji kmetje. Da, seveda, ima nekaj zanimivih "čipov" in je popolnoma zvest potrošnji računalniških virov, vendar ga uporablja za resno zaščito in preprečevanje trenutnih virusnih groženj večina strokovnjakov nepriporoča (kljub temu, da nekateri neizkušeni uporabniki ne morejo uživati ​​v funkcionalnosti tega protivirusnega programa, saj pravijo, da se sooča z vsemi možnimi grožnjami).

Sorodne publikacije