Mafia 3: Pregled igre na PC-ju, mimo

Poleti leta 2015 so igralniška srca po vsem svetu neskončno udarila - izšla je nova igra priljubljene serije Mafia. Toda od prvih dni je postalo jasno, da je Mafia 3, pregled, ki jo najdete v tem gradivu, popoln neuspeh, in le malo jih je lahko našlo nekaj pozitivnega v tem strelcu. V večini primerov je bila igra samo kritizirana, in ljubitelji serije so ta projekt imenovali "umor" samega koncepta mafije. Ugotovimo enako, zakaj ne všeč "Mafia 3" na računalniku. Pregled, nadaljevanje in pregledi znanih kritikov vas čakajo naprej.

Zgodba igre

Glavni junak, temnokos fant Lincoln Clay, se po vietnamski vojni vrne v New Orleans. In na začetku je vse samo čudovito ljubljene, ki organizirajo veliko zabavo, in zdi se, da lahko pozabite na kri in ubijanje, ki ga je fant videl med bojem. Vendar svet ni tako lep in zelo kmalu je Lincoln posvečen tajnosti: vsi njegovi sorodniki so vključeni v zadeve lokalne mafije. Mladenič sam ni proti temu, da bi uspešno pustil avanturo in zaslužil denar. Zato se on in njegovi prijatelji odločijo za plenjenje zvezne vlade - to je izhodišče njegove kariere v igri Mafia 3. Pregled parcele se lahko nadaljuje s takim pojmom: "svoboden sir samo v mišolovki". Šef mafije, ki je vodil to operacijo, "vrže" protagonista in prijatelji gline ubijejo njegovega pomočnika.

Bloody Revenge

Lincoln je sam dobil - čudežno se izogne ​​smrti. Od požara ga je potegnil venduhovnik James, ki je s protagonistom spoznal drugega v otroškem zavetišču. Zbudi se, Clay prisega, da se maščuje ne samo v vasi Markano, ampak v celotni mestni mafiji. Po tem se junak dvigne "po poti vojne". Na splošno je izdajstvo v mafijskih klanih posebna tema v tej seriji in ne samo v igri Mafia 3. Pregled prejšnjih delov jasno kaže to: Don Salieri zlahka izdal Toma in Pollyja, Vito Scaletta pa uporablja skoraj vse "capo". Heroji in njihovi prijatelji prej ali slej postanejo nepotrebni zaradi nekaj malenkosti, kar je v nasprotju z zakonom mafijske družine v vseh mafijskih igrah.

Razvijalci igre "Mafia 3", katere pregled razstavimo, so se odločili, da ne bodo odlašali s tem primerom in takoj pokazali, da mafijski klanci - nasilne organizacije in njihovi don - prebrisani in neusmiljeni trgovci, pripravljeni na trupe zaradi moči in denarja .

Dobro ali slabo?

Lincoln Clay - precej dvoumen znak, o tem in nam pove naš pregled. "Mafia 3" je lahko ustvaril resnično nerazložljivega junaka: na eni strani ga vodijo dobre namere in se želi maščevati za smrt sorodnikov in uničiti "rakasti tumor mafije". Po drugi strani pa je sam tipičen gangster, ki se bori s konkurenti. Lincoln zlahka izbriše in izbere nekoga drugega, ki je sposoben "odstraniti" nepotrebno pričo ali oropati sosednjo trgovino. Sčasoma postane Clay vodja kriminalne skupine, ki ga ne razlikuje od predstavnikov "prekletih starih mafij". Junak tega ne zanika, čeprav misli, da je boljši od vseh drugih kriminalnih šefov.

Za razliko od prejšnjih znakov

Tak lik se ne ujema z glavnim konceptom iger Mafia, ker smo tudi v prejšnjih delih »vrgli« in želeli ubiti. Toda maščevanje za naš klan je bilo šele, ko smo spoznali družinske tradicije in okusili "specifično romanco". Medtem je mafijski duh popolnoma odsoten. Konec koncev, kako ne bi ukradli, in Lincoln - najbolj običajen storilec.
On nima nobenih posebnih moralnih načel in se z lahkoto ujame v drugo hišo in ubije, ne da bi vsakogar razčlenil: bodisi dekle, ki skuša poklicati policijo, bodisi starega človeka, počasi v avtomat, da razglasi ugrabitev. Sčasoma se ne spremeni značaj značaja niti njegove navade in tudi ko zgradi svoj imperij in najde veliko zaveznikov, bo v duši ostal isti mali gangster.

Kako priti do glavnega sovražnika

Tukaj je opis glavne linije gostov, ki nam bo povedala naš pregled. Mafia 3 je sestavljena iz ogromnega števila misij, od katerih bi bilo mogoče polovico poljubno dodati, vendar jih boste žal morali vse izpolniti. Da bi naredili pravičnost in prišli do "krvnega sovražnika" - vasi Markano, je potrebno uničiti vse njegove prijatelje. In dokler ne ubijete vsakega poročnika ali kapo, ne morete sanjati o srečanju s šefom. In da bi našli te znake, boste morali potovati v mestu v iskanju pravega informatorja, ki vam bo povedal, kako ročice enega ali drugega gangsterja. Obenem se informacije lahko pridobijo ne samo v kriminalnih krogih. Na primer, lahkopritožiti se na časopise za zatiranje zločincev ali bokserja bo povedal o prelisičenih bitkah, podrejenih lokalnim mafiozom.


Vendar to ni vse, kar želi reči naš pregled. "Mafia 3", prehod, ki smo razstaviti, bi bilo veliko bolj zanimivo, če razvijalci raznolik pristop k "bruhanje" kapo. Konec koncev, da bi srečal poročnika, bo vaš junak moral opraviti enake ukrepe: povzročiti škodo podjetju, uničiti blago in ubiti nekaj treh majhnih gangsterjev. Ideja je odlična in misije so ogromne, vendar so se razvijalci na žalost temu procesu lotili zelo neprevidno in se vsi takšni iskalci praktično ne razlikujejo drug od drugega.

Homogenost misij

V nadaljevanju pregleda igre Mafia 3 je vredno povedati o glavnem mestu dogodkov v osupljivem mestu novega Bardo 60-ih. Ta metropola je sama po sebi zelo dobra in je razdeljena na več okrožij. In v vsakem od njih se boste morali soočiti z enim od šestih glavnih sovražnikov. Toda iz nesreče se vsaka taka misija zmanjša na eno: umor, krajo, racije na objekt in uničenje blaga.
Na splošno so razvijalci ustvarili veliko mesto, in zdi se, da je nekaj storiti, vendar na žalost boste čez nekaj časa počutili dolgčas. Konec koncev, vsi liki in quests postanejo enake vrste, in po nekaj urah igre ste verjetno ne spomnite ime naslednjega šefa. Bilo bi veliko bolje, če bi Hangar 13 vnesel vsaj malo "duše" iz svojih sekundarnih "negativnih" likov in naredil zadolžnice ne tako identične.

Starši protagonista

Naslednji je naš pregled igre "Mafia 3"vas uvaja v spremljevalce Lincolna Claya. Kljub temu, da v večini primerov protagonist sam izvede pravičnost, se mu nato pridruži še vedno več soigralcev. Thomas Burke, Cassandra in isti Vito Scaletta pomagata Lincolnu pri upravljanju s svojim kriminalnim imperijem in sta v ospredju podjetja, ki sta ga osvojila lokalna mafija. Ampak, da bo to mogoče, bo Claye pomagal tem osebam: Vito in Cassandra Lincoln bosta rešena pred smrtjo, Burke pa bo pomagal reševati zadeve na smetiščih avtomobilov.
Pojav spremljevalcev na več načinov pomaga pri prehodu rutinskih primerov. Na primer, lahko pokličete roko cassandra, ki bo hitro dvignil vagon z strelivom in orožjem. Razvezani iz Vita vas bodo z veseljem očistili za drugo "grobišče", Burkeovi fantje pa bodo vozili nov avto ali podkupili policiste. Poleg tega se s širitvijo ozemlja povečuje obseg ponujenih storitev: spremljevalci bodo lahko ponudili več orožja, avtomobilov in modifikacij. Hkrati pa je treba nova ozemlja porazdeliti enakomerno, saj lahko prevarani partner začne ogorčiti in na neki točki in na splošno preneha sodelovati z protagonistom, poleg tega pa bo postal njegov neposredni konkurent in sovražnik. Sekundarni liki igre so se izkazali za presenetljivo živahne in nepozabne, kar ne moremo reči za prejšnji del serije. Konec koncev, razen za Vita in Joeja, se verjetno ne boste spominjali nekoga na vzhodu. Obstajajo tudi izjemni igralci, na primer, isti agent Donovan je nerodentipa, ki ga lahko najdemo s striženjem nohtov. Ali poročen Vito Scaletta, ki se bo pojavil pred nami v obliki tipičnega hladnokrvnega gangstera.

Lokacije in mesto

Zdaj pa govorimo o glavni lokaciji igre, ki jo opisuje naš pregled. Mafia 3 na PC-ju, pa tudi na drugih konzolah, bo ponudila izlet v ogromno in čudovito mesto New Bordeaux, v tej metropoli pa je veliko krajev za obisk. Poseben vtis imajo dobro razvite lokacije, kot je na primer zapuščen zabaviščni park, ki ga bo protagonist obiskal že na samem začetku igre. Ampak tukaj je ena resna pomanjkljivost - mesto je lepo, vendar je tako hladno. Dejstvo, da tukaj "vre" življenje, spominja le na panoje in zalivanje oken in trgovin, pa tudi na redke mimoidoče in avtomobile. Ampak vse to spominja na običajno pokrajino, ki posnema življenje. Torej ni želje po raziskovanju mesta.
Poleg tega tukaj ni tako zanimivo vožnja z avtomobili, kot v prejšnjih poglavjih. Čeprav je vožnja sama po sebi izjemna, in močni avtomobili se obnašajo pravilno: odcepijo se od kraja, potem ko se z žvižgajočimi pnevmatikami zdrsnejo v naslednji obrat. Hkrati pa ga upravljajo precej udobno, tudi v načinu "simulacije", ko avto pokaže svoj značaj. Z lahkoto jih je mogoče ustaviti ali obdržati na cesti in iz tega postane nekoliko dolgočasno.

Doživetja na odprtem svetu

Kljub velikosti zemljevida praktično ni ničesar. Zbiranje predmetov ni težko najti, ker morate, če želite izvedeti njihovo lokacijo, zbratimikrovezja, skrbno razpršena po okrožju, in nastavite "hrošča" na eno od telefonskih vozlišč, in to je podobno stolpom "Far Crunch 3". Po tem boste morali tekati po mestu in pobirati vse zapise ali revije. Tukaj ne boste našli nobenih trgovin, kjer bi lahko kupili obleko, nobenih bencinskih črpalk (ni jasno, kje se plin vzame iz avtomobila) ali bencinskih servisov.

Grafika

Takoj po izdaji naslednjega dela projekta je z njo prišlo do veličastnega škandala, o katerem bomo nadalje razpravljali v našem pregledu igre. Mafija 3 na osebnem računalniku je bila tako nedokončana in surova, da je urnik za leto 2007 dosegel maksimum. Omejitve 30 FPS bi lahko še vedno doživeli, vendar pri maksimalnih nastavitvah je slika raztegnila sliko do 1080r. Iz tega je slika postala zamegljena in izgubila jasnost in kontrast, kar je govoril vsak kritik, ki je ustvaril svoj pregled. "Mafia 3" na PS4 ni veliko drugačna, kar prav tako ne prinaša nobenih prednosti pri vrednotenju same igre. Seveda je bil popravek izdan malo kasneje, ki je odstranil ključavnico in rahlo popravil težavo s sliko in kontrolo, vendar je ideal še vedno daleč. Še posebej ne srečo, da igralci Xbox One - njihove težave niso niti pomagale popraviti niti popravka Day-One.
Posebej zanimiva je razsvetljava v igri. Seveda mora biti dinamičen, vendar ne toliko. Svetloba v igri živi svoje življenje in občasno spominja na diskoteko. Če slika izgleda precej prijetno v sobah, potem je popoln propad na ulici. " Še posebej, če imate srečo, da greste ali se odpravite proti soncu. Pripravite se na dejstvo, da se bo slika premagala pred »izrednim sijajem«,vreden posnetek deželnega pop umetnika. Ponoči, daleč od mestnih luči, postajajo vse slabosti grafičnega motorja vse bolj očitne. Na primer, reka je dobesedno boleča za gledanje. Sence objektov so tako pikselne, da lahko zavidajo celo "Mainkraft". Razmišljanje v ogledalu je posebna tema na splošno. Če v drugem delu igre z njim je bilo vse "OK", potem zdaj čakate na "zabavne" spremembe. Protagonist se ne odraža v ogledalih ali pa je viden le del njegovega dela. In najbolj zabavno - na tej temi lahko vidite zanimivo diaprojekcijo, namesto da jo prikažete. Na splošno, še en negativen trenutek, ki je bil sposoben poudariti naš pregled igre "Mafia 3". Prehodne misije so za oči precej neprijetne in v nekaj minutah povzročajo nelagodje.

Fizika igre

Ta parameter ni pomemben manj od urnika projekta Mafia 3. Pregled igre v ruščini, predstavljen v tem gradivu, vas bo poskušal seznaniti z vsemi temi "čari". Najprej se pojavijo zahtevki, preden se predmeti uničijo. V trčenju avtomobila z zidom ali mimoidočimi in na splošno s katero koli temo lahko igra ujame tako "napako", da se bo ta fantazmagorična slika dolgo spominjala: predmeti so se zataknili drug z drugim in celo leteli v nebo. Kar se tiče interakcije s protagonistom, potem predmeti samo odletijo od njega. Na splošno, če ga pogledate kot predstavitev možnih "žuželk" v igri, lahko ta vrsta zabave postane zabavna.

Zvok

Čas je, da razstavite zvočno zasnovo igre in o njej še naprejnam povejte naš pregled. "Mafia 3" v ruskem "zveni" precej dobro. No, če ne boste pozorni na "hrup", izdan v trčenju avtomobilov. V tem primeru zvok spominja na trkanje smetnjaka med seboj. V ostalem je vse na ravni: glas likov in posnetki so narejeni na vesti. Enako velja za zvočni posnetek, ki je skupaj s kinematografskimi valji "vrhunac" igre.

Mehanika bitke

"Mafia 3" - dober akcijski film. Vsi precej dinamični streli niso brez napetosti. Od časa do časa vas bodo nasprotniki »dimili« iz zavetišč z granatami ali vnetnimi mešanicami, lahko pa tudi brezobrazno izjavite, da vas bodo odločno streljali. Animacija dokončanja nasprotnikov je na "pet plus". Na žalost tukaj tudi ni raznovrstnosti. Vsak sovražnik umre enako in samo njegov videz se spremeni. Shooter komponenta se ne razlikuje od nobene druge igre tretje osebe, ki je prišla veliko v zadnjih letih. Toda umetna inteligenca nasprotnikov pušča veliko želje. Tudi na najtežjih nastavitvah igre sovražniki verjetno ne bodo delovali bolj premišljeno. Na primer, zelo pogosto med shootout boste našli "nasprotniki", ki bodo neumni, da razmisli protagonist, ne poskuša ob istem času, da ne skrivajo, ampak ga ustrelil. Kot vsi strelci zadnjih let se je "Mafia 3" odločila, da bo pridobila svoj prikrit način. Ne mislite, da boste lahko uživali v skritem prehodu, ker tukaj koncept "zlahka" doseže novo raven: roboti skoraj ne opazijobrutalnega umora svojih partnerjev in še naprej patruljirajo na ozemlju, tudi ko naletijo na telesnega stražarja. In seveda, boj s takšnimi "slabimi fanti" ni posebej zanimiv.

Ocene znanih kritikov

Seveda pa sprostitev te igre ni ostala neopažena s strani celotne igralniške skupnosti. Številni znani kritiki so delili svoja čustva o igranju mafije 3. Pregled "Igromanije" je postal precej razširjen, toda iz imena, ki zveni kot "Človek, ki je ubil mafijo", je jasno, da recenzij te "mojstrovine" ni mogoče imenovati pozitivne. Za profesionalce, ki igrajo igralce te slavne revije, so ugotovili:
  • dinamično streljanje;
  • ozračje 60-ih let;
  • ​​
  • razburljiva zgodba;
  • spektakularno dokončanje sovražnika;
  • nepozabni liki.
  • V zvezi s slabostmi je "Igromania" opozorila tudi na fiktivnost mesta, enotnost misije, serumsko grafiko in dejstvo, da se igra ne spominja prejšnjih delov serije. Na splošno, glede na revijo, igra prejela sedem točk. Ne ostane sama in še en slavni kritik - Rap igra. Pregled ("Mafia 3" se ni skrival pred ostrim očesom) se je izkazal za preprosto drobljenje. Še posebej je bilo ugotovljeno, da so misije praktično enake, vzdušje mafijskih družin je odsotno, urnik je "popolno zaporedje", intelektualna raven botov pa je enaka vrtcu v medicinski sestri. Če povzamemo, lahko rečemo, da tega strelca ne bi smeli igrati navijači serije, ker čakajo, da bodo povsem razočarani. V nasprotnem primeru, če želite malo ustreliti in se počutitigangster, ta strelec je povsem primeren, saj z vsemi svojimi minusi v igri obstaja tudi veliko čar.

    Sorodne publikacije