GIGABYTE GA-M61PME S2: Lastnosti, opisi, prednosti in slabosti matične plošče

V okviru tega majhnega preglednega članka so uprizorjene ne le glavne značilnosti GIGABYTE GA-M61PME S2, ampak tudi priporočila splošnega načrta za praktično uporabo tega modela matične plošče. Prikazal bo tudi svoje komunikacijske zmožnosti in seznam podprtih mikroprocesorskih naprav. Poleg tega bo obravnavano vprašanje izvedljivosti pridobivanja določene računalniške komponente za danes ter prednosti in slabosti tega člena.

Namen

Prvič, v skladu s specifikacijami GIGABYTE GA-M61PME S2 se nanašajo na matične plošče AMD računalniške platforme AMD. Ima res skromne tehnične specifikacije, ki vam omogočajo uporabo samo Septron ali Athlon ekonomskih razredov mikroprocesorjev v povezavi s to ploščo. Samo v redkih primerih v njeni vtičnici lahko najdete čip linije Phenom. Bolj produktivni procesorji v takšni matični plošči so neustrezno nastavljeni, ker ne omogočajo popolnega razkrivanja njihovih zmogljivosti.


Zato so bili na podlagi obravnavane naprave sestavljeni samo računalniki v pisarni. Popolnoma je primeren za reševanje preprostih in najmanj zahtevnih nalog za strojne vire računalnika. V vseh drugih primerih je ta sistemska plošča neprimerna za uporabo: ima zelo skromne značilnosti tehničnega načrta.

Paket

Seznam dobave te naprave je vključeval naslednje:
 • Matična plošča GIGABYTE GA-M61PME S2.
 • Gonilnike, dokumentacijo in diagnostične pripomočke lahko najdete na CD-ju.
 • Navodila za uporabo.
 • Jeklena plošča - vtič za pritrditev naprave na telo računalnika.
 • Garancijska kartica.
 • Komplet komunikacijskih žic.
 • Nalepka z logotipom proizvajalca GIGABYTE.
 • Nobene pomanjkljivosti na zgornjem seznamu ni mogoče zaznati. Vse, kar morate zgraditi in začeti uporabljati ta model, je v njem.


  Postavitev naprave

  Ta naprava ima "okrnjene" dimenzije in velikosti so v skladu z obliko miniATX. Njegova dolžina je 244 mm, širina 225 mm. Skoraj na sredini zgornje polovice plošče je priključek za mikroprocesor AM2. Desno od njega sta dva priključka za nameščanje OPERATING pomnilniških plošč. Takoj za njimi je priključek za priključitev IDE pogonov in vtičnico za organizacijo moči matične plošče. Na nasprotni strani vtičnice so demontirani elementi napajalnega sistema CPU in komunikacijskih vrat. Posebej je treba opozoriti, da ima ta enota postavitev z enim čipom. To pomeni, da lahko najde samo južni most, ki se nahaja neposredno pod priključkom procesorja. Vendar je severni čip v tem primeru integriran v CPU. Poleg tega so tudi razširitvene reže računalniškega sistema. Na dnu desno desno so posebni konektorji, preko katerih se izvaja preklapljanje s pogoni.Format SATA in sprednja plošča računalnika.
  Ena od glavnih pomanjkljivosti, na katero skrbijo lastniki tega odbora, je majhno število vrat USB. Na sprednji plošči so samo štirje. Lahko pa tudi povežete dva takšna vrata na sprednji plošči in dva - na posebno ploščo v razširitvenih režah. To pomeni, da je skupno število priključkov USB 8. Obstaja tudi LPT in COM vrata. Z njihovo pomočjo so na računalnik priključeni različni periferni sistemi. Dopolnjuje seznam RJ-45 (omrežna vrata) in niz avdio priključkov.

  Chipset. Vtičnica

  Priključek procesorja AM2 je v središču GIGABYTE GA-M61PME S2. Ta vtičnica ima 938 stikov. Namenjen je za vgradnjo mikroprocesorjev Septron, Athlon in Phenom. Po posodobitvi BIOS-a lahko v vtičnico namestite tudi AM2 + in celo AM3 žetone. Kot smo že omenili, ta matična plošča temelji na sistemski logiki NVIDIA GeForce 6100. \ t Na voljo je samo 8 GB RAM-a in je opremljen z eno režo za pritrditev zunanjega grafičnega pospeševalnika. Zato ta rešitev omogoča optimalno uporabo samo pri prevajanju računalnikov z nizko zmogljivostjo. V drugih primerih je priporočljivo uporabljati dražje sistemske plošče z izboljšanimi specifikacijami in naprednimi funkcijami.

  Modeli procesorjev

  Vrste podprtih procesorjev GIGABYTE GA-M61PME S2 Rev 2. 0 se nanaša na računalniške platforme AM2 AM2 +, AM3. Ta seznam vključuje naslednjo družino čipov:
 • Najbolj stroškovno učinkovite rešitve Semtron z nizko zmogljivostjo.
 • V tem primeru je bil srednji segment zapolnjennaprave Athlon in Athlon II. Ti procesorji so imeli 2 ali 4 jedra in so zagotavljali večjo zmogljivost v primerjavi z napravami Septron.
 • Mikroprocesorji premium so obravnavali serijo Phenom in Phenom II. Njihova ključna razlika od prejšnjih dveh družin je razpoložljivost tretje stopnje hitrega predpomnilnika in veliko število računalniških modulov. V skladu s tem in uspešnost je bila za velikost višje.
 • Na to sistemsko ploščo je mogoče nominalno namestiti katerega koli od zgoraj navedenih čipov. Samo na podlagi svojih tehničnih specifikacij se najbolj optimalno uporablja v povezavi z njim le prve dve družini mikroprocesorjev. Toda za dražje modele CPU so bile razvite bolj funkcionalne naprave, v katerih je bila cena bistveno višja.

  Operativni pomnilniški podsistem

  Značilnosti matične plošče GIGABYTE GA-M61PME S2, kot je bilo že navedeno, kažejo zelo, zelo skromno organizacijo RAM-a. Samo ima dve reži. Vsak lahko namesti modul z nazivno zmogljivostjo do 8 GB. To pomeni, da lahko tak računalniški sistem vključuje samo 16 GB RAM-a. Tudi ta plošča omogoča namestitev samo DDR2 modulov. Njihove frekvence so lahko 800 ali 1066 MHz. V izjemnem primeru je dovoljeno namestiti in še hitrejše letve, vendar bodo delovale pri največji možni frekvenci do 1066 MHz. V tem primeru je pomnilniški krmilnik iz sklopa sistemske logike in integriran v procesorsko napravo. On jenamenjeni za delovanje v dvokanalnem načinu. To pomeni, da v primeru namestitve dveh plošč 4 GB namesto enega na 8 GB, lahko dobite dobro povečanje zmogljivosti, ki bo 10-15%, odvisno od stopnje kompleksnosti naloge, ki jo je treba rešiti na računalniku.

  Prostori za razširitev. Njihove značilnosti in specializacija

  Značilnosti GIGABYTE GA-M61PME S2 kažejo, da obstajajo samo tri vrste razširitvenih rež. Glavni je PCI-Ex različica 16x. Lahko ima zmogljiv grafični podsistem v diskretni različici. Kot kažejo izkušnje, zmožnosti vgrajene grafične kartice zadostujejo za izvajanje najpreprostejših programskih opravil. Zato je diskretni pospeševalnik potreben le, če vgrajen video sistem iz nekega razloga ne deluje. Tudi diskretna grafika bi morala imeti enako zmogljivost. Na tej plošči sta tudi dve reži PCI. Namestiti jih je treba v trenutnih časovnih spremembah krmilnikov razširitve. Za slednje lahko na primer vključite TV-kartico ali omrežno kartico. Prav tako razvijalci niso pozabili opremiti naprave z režo PCI-Ex v izvedbi 1x. V tem primeru lahko namestite nove različice razširitvenih krmilnikov. V tej napravi je samo ena taka reža.

  Sporočilo na sprednji plošči

  Povezava GIGABYTE GA-M61PME S2 je izvedena z naslednjimi priključki:
 • MSG + /MSG- - vas obvešča o stanju računalnika.
 • PW + /PW- - gumb za vklop računalnika.
 • SPEAK + /SPEAK- - zvočnik za izredne razmere.
 • HD + /HD-prikaz načina delovanja notranjega pogona.
 • RS + /RS- - nenačrtovani ponovni zagon računalniškega sistema.
 • Kratek postopek nastavitve. Namestitev programske opreme

  Kratek algoritem namestitve za to matično ploščo je sestavljen iz naslednjih korakov:
 • Razstavljanje ohišja računalnika.
 • Namestitev sistemske plošče s kovinskim čepom.
 • ​​
 • Namestitev procesorja s hladilnikom.
 • Namestitev napajanja in priključitev na matično ploščo in druge elemente računalniškega sistema.
 • Namestitev modulov RAM, diskretne grafike in po potrebi ekspanzijskih regulatorjev.
 • Namestitev pogonov in njihovo priključitev na matično ploščo in priključke za napajanje.
 • Montaža stavbe, montaža na delovnem mestu.
 • Povezovanje zunanjih naprav.
 • Namestitev operacijskega sistema. Nato namestite gonilnike GIGABYTE GA-M61PME S2 REV 101.
 • Na zadnji stopnji je nameščena programska oprema. Ustreznost komponente
 • Karkoli je bilo, so platforme AM2 AM2 + in celo AM3 zastarele in jih AMD ne podpira. Zato je glavna pomanjkljivost tega modela matične plošče ta, da ne izpolnjuje trenutnih zahtev in ni dejanska rešitev. Tudi raven funkcionalnosti je precej nizka. Poleg tega na tem računalniku komponento je težko overclock procesor. Poleg tega ima samo eno - to je nizka cena. Na osnovi tega je nepraktično sestavljati osebni računalnik. Ampak popravi pisarnoRačunalnik z njim je lahko.

  Sklep. Izhodi

  V tem kratkem pregledu so bile podrobno opisane in podrobno opisane funkcije GIGABYTE GA-M61PME S2. Ta sistemska plošča je proračunska rešitev. Osredotoča se na oblikovanje računalniških sistemov ekonomskega razreda. Takšno pozicioniranje je označeno s faktorjem oblike, minimalnim nizom razširitvenih rež in komunikacijskih vrat, pa tudi z njegovimi stroški. Zato se taka računalniška komponenta najpogosteje uporablja v pisarniških računalnikih. Prav tako je treba poudariti trenutek, ko je ta računalniška platforma zastarela. Torej, lastniki teh osebnih računalnikov jih morajo nadgraditi.

  Sorodne publikacije