Kaj storiti, če se zagonski strežnik Steam ne odzove

Mnogi uporabniki računalnika so strastni ljubitelji računalniških iger. Vsaka oseba ima svojo najljubšo igro, priljubljeno založbo in seveda najljubši žanr. Igre so vredne denarja, vendar nekateri igralci računalniških iger ne gledajo cene in z veseljem dajejo zadnji peni, ki podpira vrhunskega založnika. Steam je posebna trgovalna platforma, kjer se letno prodajajo milijoni kopij različnih iger, včasih pa pride do napak, v katerih se zagonska naprava ne odzove. V tem članku vam bomo pokazali načine za reševanje problemov.


Kaj je Steam?

Do določene točke ni bilo enotne trgovalne platforme, na kateri bi založniki lahko prodajali svoje izdelke na internetu. Vse je potekalo z roko v roko, medtem ko je bilo treba plačati za prostore, delavce in še veliko več. S prihodom ene same trgovalne platforme je bilo veliko skupnosti, v katerih so ljudje govorili o svojih vtisih o tem, kakšna igra je dobra, kar ni toliko, in ko bodo kasnejši popusti. Steam ni samo posebna stran s trgovalno platformo, temveč tudi univerzalna aplikacija za računalnike, preko katere izvajajo licenčne igre, kupljene na isti. Pozimi in poleti so globalni popusti, ki zbirajo razburjenje iz leta v leto. Steam sam določi ceno za vsako igro. Kar je poleg tega revolucionarno in barvito, višja je njegova cena, tj. Trgovalna platforma ne izgubi denarja, ko naredi ogromne popuste, do 90%. Več kot to. Izdajatelj prejme svoje zanimanje, igrišče pa je njegovo. Ko zaženete programvčasih je težava: Steamov zagonski strežnik se ne ujema, kar preprečuje prijetno zabavo v igri. Ta članek obravnava vzrok problema, preprečevanje in odpravljanje.


Zakaj ne števec zaganjalnika

Ta težava se pogosto pojavi, če je pomnilnik preobremenjen ali ko je računalnik vklopljen. Kot veste, ko zaženete sistem, se vse potrebne komponente jedra razrežejo v RAM, in sčasoma, če se nek del ne uporabi, se znova spusti na trdi disk. Ko se težava sproži, je eden od ključnih elementov programa Steam nepravilno naložen, kar povzroči, da zagonska naprava zagonskega odjemalca Steam ne uspe ali vstopi v neskončno zanko, ki ne omogoča nadaljnjega zagona programa. Možna težava je lahko nezadostna količina prostora na disku, ki jo poskuša posodobiti posodobitev, ali pa je bil trdi disk poškodovan. Trdi disk je precej krhek: tudi najmanjša glava za branje vibracij se lahko skrči, zaradi česar pride do okvare odseka ali poškodbe same glave.

Steamov zagonski strežnik ne odgovarja: kaj storiti v tej situaciji

Kot smo že omenili, je lahko glavni vzrok zagon programa, ko je računalnik vklopljen. Ta težava je v celoti rešena na naslednji način:
 • Z desno miškino tipko kliknite v opravilni vrstici in izberite Upravitelj opravil.
 • Poiščite "procese" med več postavkami.
 • V procesih poiščite Steam bootstraper, ga izberite inKliknite gumb pod imenom "Dokončaj postopek".
 • Zdaj lahko preprečite ponovno pojavljanje težave, zato pojdite na "Samodejno varnostno kopiranje".
 • Izklopite samodejno varnostno kopiranje s paro, tako da kliknete gumb "Onemogoči".
 • Po izvedbi te operacije se težava ne bo več trudila, vendar pa bo morala Steam samostojno vključiti, ko bo sistem v celoti naložen. Težava s trdim diskom se odpravi s sprostitvijo zasedenega prostora, po katerem bo program deloval pravilno.

  Zaključek

  Upamo, da vam je ta članek pomagal pri spopadanju s problemom, ko se zagonski strežnik Steam ne odzove. Ne pozabite, da je pravočasna nega računalnika zagotovljena tako, da preprečuje skoraj vse težave, povezane z operacijskim sistemom in aplikacijami zanj.

  Sorodne publikacije