Kamera za vzvratno gledanje: kako se z lastnimi rokami povežete z kasetofonom?

Za danes se avtomobil ne šteje za luksuz, ampak za običajno prevozno sredstvo. Če si prej takšna igrača ne bi mogla privoščiti vsakomur, ima zdaj skoraj vse družine železnega prijatelja v garaži ali na parkirišču. Če je dobesedno pred desetimi leti igral avto, je glasba pokazala status svojega lastnika, zdaj pa vas nihče ne bo presenetil. Ker sodobna tehnologija ni vzpostavljena. Vsako leto postajajo vse bolj napredni. Vozniki imajo samo čas, da jih spremljajo. Tako je sedaj vgrajen računalnik ali kamera za vzvratno vožnjo zelo priročna naprava, ne samo, da olajšuje življenje voznikom, ampak tudi zmanjšuje tveganje za nujne primere in prometne nesreče. Rear view camera (kako se priključiti na radio, lahko preberete v tem članku) - je zelo priročna in praktična naprava.

Prostori za namestitev

Zadnja CCTV kamera je odlična naprava, ki vsakemu vozniku pomaga hitro in varno vrniti avto.
To orodje je mogoče namestiti na več mestih avtomobila. Na primer, v ogledalu ali tam, kjer si duša želi. Vendar pa vse ni tako preprosto. Ne pozabite, da je za namestitev takšne kamere potreben poseben adapter ali brezžični modul. Vendar ne pozabite, da se bodo vsi signali oddajali z rahlo zakasnitvijo v nekaj sekundah. Vendar lahko v resničnem svetu celo staneživljenja. Prav tako, da imajo drugi pripomoček v avtu se bo osredotočila vašo pozornost na to in vas odvrne od varne vožnje vozila. Kamera za vzvratno vožnjo (kako se priključiti na radio, glej ta članek) je najučinkovitejša in udobnejša, če je priključena na avtoradio.
Najboljše je zaupati postopek povezovanja z izkušenim obrtnikom. Izvajanje takega postopka ne traja veliko časa in je relativno poceni. Vendar, če ga želite, lahko to storite sami. Glavna stvar je, da skrbno preberete priročnik in se opremite s potrebnim znanjem in orodji.

Izvedba pripravljalnih del

Kamera za vzvratno gledanje (kako se povežete s snemalnikom, ki vas zanimajo številni vozniki) je preprosto nameščena. Glavna stvar - razumeti splošna načela. Preden napravo priključite na kasetofon, morate pravilno namestiti fotoaparat. Prva stvar, ki jo morate storiti, je onemogočiti pozitivni terminal na bateriji. To se naredi iz varnostnih razlogov, da bi se izognili kratkemu stiku, ki lahko pozneje samodejno vžge ožičenje avtomobila. Če tega ne želite, lahko preprosto odklopite baterijo.

Pregled prtljažnika

Kamera za vzvratno gledanje (kako se priključiti na kaseto, ki je na voljo v tem članku in zato lahko kateri koli voznik to sam poskuša narediti) ima ožičenje, zato je zelo pomembno ugotoviti, kje ste. boste postavili.Odprite prtljažnik in izberite najboljše mesto. Najbolje je, da žico povlečete po že položenem ožičenju. Toda "oko" kamere je najbolje pritrjeno na registrsko tablico ali neposredno na odbijač. Strokovnjaki svetujejo, da fotoaparata ne namestite na zadnje steklo notranjosti kabine. V tem primeru bo slika zelo nejasna.
Upoštevajte, da bodo žice morale skrbeti za sprednjo stran kabine. Zato razstavite več panelov, da boste lahko dostopali do kablov.

Pod katerimi pogoji bo naprava delovala

Upoštevajte, da ima priključitev vzvratne kamere na predvajalnik kasete določene nianse. Naprava bo dobila napajanje samo, če se vrnete. Kamera za zadnji pogled se razlikuje od fotoaparata snemalnika glede na dolžino delovnega časa. Če lahko druga naprava deluje neprekinjeno, potem prva - največja ura. Po tem bo prekinila povezavo. Načeloma je to logično. Navsezadnje je glavni namen pridobitve takšne naprave ustvariti poenostavljene pogoje parkiranja, ne pa za pravilno vožnjo.
Imate vsako priložnost, da uredite čudovit tandemski avtoradio in kamero za zadnji pogled. Pred tem pa poskrbite, da bo vaš avtoradio opremljen s posebnim zaslonom s tekočimi kristali. Ko končate vse pripravljalne operacije, lahko varno začnete postopek povezave.


Potrebno orodje za delo

Za priklop kamere za vzvratno vožnjo (kitajska glavna enota)ali kakšno drugo) morate vnaprej pripraviti nekaj orodij.
 • lepilni trak ali izolacijski trak;
 • izvijač;
 • lepilo ali tesnilna masa;
 • ključi in izvijači;
 • varovalka 05 A;
 • Včasih pride v pomoč spajkalnik.
 • Prva faza namestitve

  Da bi kamero za vzvratno vožnjo priključili na Pioneer-jevo kaseto, je treba najprej namestiti sam monitor. Enako velja za vse avtomobile. V sodobnih strojih za te namene posebej opremljeni "sedeži". Če najdete takšno luknjo v vašem avtomobilu, bo dovolj, da izvlečete že nameščen plastični čep in vstavite video senzor, ki ste ga kupili.
  Če vaš prijatelj z železom nima takšne odprtine, ne skrbite. To lahko storite sami. V pomoč vam bo električni vrtalnik ali vaja. Ko izvrtate luknjo v odbijaču stroja, vstavite oko v fotoaparat in ga pritrdite z lepilom ali tesnilom. Zdaj morate pravilno podaljšati žice od same kamere do prtljažnika. Istočasno vzemite črno žico in jo raztegnite do mase stroja. To je zelo preprosto storiti z najpogostejšim vijakom. Plus rdečo žico je treba napajati iz kabla, ki pripada zadnji luči. V nobenem primeru ne pozabite priključiti rumene žice na sam fotoaparat.
  Pri povezovanju fotoaparata z zadnjo svetilko ne pozabite uporabiti predhodno kaljenega ohišja motorja.

  Postopek povezovanja zsnemalniki

  Po opravljenem delu s spektaklom lahko poskusite povezati vzvratno kamero s Pioneer sprejemnikom. Nadaljujte s potegom kabla iz prtljažnika v notranjost in ga pritrdite s trakom ali trakom. To dejanje poskusite izvesti tako, da rumena žica ne pride nikamor in ne pride v pritrdilne elemente. Običajno za dokončanje celotnega dela s kabli potrebujete največ tri do pet metrov materiala, shema bo delovala pravilno. Priključitev vzvratne kamere na kaseto bo z njim veliko lažja.

  Preverjanje in uglaševanje

  Po opravljenem delu lahko priključite akumulator vozila in zaženete avto. Zdaj vklopite menjalnik. Če se je na zaslonu pojavila določena slika, potem ste vse delo opravili popolnoma pravilno. Če ne, potem strokovnjaki priporočajo naslednje korake:
 • pojdite na nastavitve magnetofona;
 • Izberite razdelek "Kamera";
 • Prilagodite vse nastavitve.
 • To je vse. Postopek namestitve je zaključen, kar pomeni, da lahko uživate v delu, ki ste ga opravili.

  Sorodne publikacije