Gigabyte GIX Gaming Gaming Gigabyte Gigabyte GB-BXi5G-760 Gaming Mini PC

Če se spomnimo velikosti prvih računalnikov, je težko verjeti, da imamo na naših namiznih računalnikih dovolj kompaktnih naprav. Lahko rečemo, da so tudi primeri oblike ATX majhni sistemi. Čas se izteka in razvijalci ne potrebujejo več velikih škatel, da bi tam namestili produktivno "železo". Zdaj je na voljo dovolj majhnih škatel, kot je Gigabyte BRIX Gaming. Upoštevali bomo mini pc GB-BXi5G-760 in nekaj novih modelov tega proizvajalca.


Sistem

Seveda so se kompaktne platforme pojavile že dolgo časa in izkušenim uporabnikom ne povzročajo presenečenja. Toda vsako leto nove stvari pritegnejo pozornost. Raziskovani model je po zasnovi in ​​velikosti podoben predhodno izdani platformi Steam Machine. Ta "box" družba je svojim strankam predstavila svoje operacijske sisteme. Model je bil zelo podoben Gigabyte BRIX Gaming GB-BXi5G-760. Zmogljiv je bil le procesor z vgrajeno grafiko.

Zaključek

Pred nami je velika škatla črne barve. Na njem je veliko grafičnih elementov. Obstajajo slike osebnih računalnikov, logotipov in imen družinskih naprav. Sprednja stran vsebuje vse pomembne informacije o tehničnem delu stroja. Podvojena je in prevedena v več jezikov. V škatli je veliko dodatkov. Obstaja napajanje 180 vatov. Za lažjo uporabo je na voljo več adapterjev. Škatla je obložena s kovinskim nosilcem. To je potrebno za namestitev sistema na steno ali za skrivanje za sabomonitor.


Ker gre za kombinirano zvočno vtičnico, je bil dodan adapter, ki ga pri prenosnih računalnikih pogosto manjka. Presenečenje je bilo, da so bili gonilniki za sistem nameščeni na bliskovnem pogonu, ki je prav tako v škatli.

Videz

Proizvajalec se je „boks“ približal kreativno. Gigabyte BRIX Gaming 760 je pred nami črno-bel. Ta izbira je jasna. Ker računalnik podobnih velikosti postane povsem nevsiljiv, ga je treba izolirati vsaj z barvami. Kot rezultat je pred nami kocka pogojno 1 liter, ki je navzven svetla in "vesela". Dimenzije so 60 x 128 x 115 mm. Zgornji del kocke je prekrit s sijajnim črnim pokrovom. Lepa je, čeprav ohranja prah in odtise. Zanimivo pa je, da se svetijo v drugačni luči. Z vrha je nameščen gumb za vklop in barva v srebrni barvi. V levem zgornjem kotu je ostal vaš logotip. Ko je polje aktivno, je gumb za vklop označen z modro LED.

Vmesniki

Sprednja plošča je podobna barvi pripomočkov NVIDIA. Črni in modri elementi so dobro kombinirani in dopolnjeni s perforacijo. Spredaj sta bila vstavljena dva vrata USB 3.0 in kombinirani avdio priključek. V ohišju je adapter, ki pretvori vrata v standardno: z luknjo za mikrofon in slušalke ločeno. Na zadnji strani škatle je veliko rež, ki so potrebne za popolno delo. Obstajajo trije neodvisni digitalni video izhodi. Vsi delujejo pravilno ob istem času. Za njih so v škatli adapterji.
Obstaja tudi prostor za tonapajalni priključek in kabli za internetno povezavo. Nato lahko najdete nekaj USB različic 30. Na desni strani lahko vidite veliko perforirano mrežo. Zaradi tega so opazni ventilatorji hladilnega sistema. Leva stran je prav tako zasedena s perforacijo in sijajno površino solate. Radiator je viden skozi rešetko.
Na dnu "škatle" so gumijaste noge, ki preprečujejo zdrs po delovni površini in odstranjevanje vibracij.

Nutroces

Pregled igralnega mini računalnika Gigabyte BRIX Gaming GB-BXi5G-760 se mora dotakniti tudi "znotraj škatle". Spodnji pokrov se mirno odvija. Če jo dvignemo, opazimo, da je plošča s celotnim sistemom. Dejstvo, da lahko uporabnik pride tukaj, je dobro. Da, na platformo je enostavno priti na delo. Že poznamo sistem barebone. Nima RAM-a in pogona. Po eni strani je to zelo neprijeten trenutek. Po drugi strani - obstaja možnost, da poberete sistem sami, ki ga vodijo osebne preference. Količina pomnilnika RAM se lahko poveča na 16 GB. Matična plošča sprejema SO-DIMM pomnilniške module, s katerimi se srečujemo v prenosnih računalnikih. Obstajata dve reži za delovanje sistema z dvokanalnim načinom. Hkrati je mogoče opozoriti na razpoložljivost modulov Wi-Fi in Bluetooth. V bližini je prazna mSATA luknja za trdi disk. Platforma sprejema različico trdih diskov za prenosnike - 25-palčni pogoni. Lahko razmislite o zadnji strani "matične plošče". Na njem opazimo bakren radiator z raztopljenim jedrom. Obstajajo rebra za čip. Ena cev ustreza odvajanju toplote. Sama plošča je kompaktnamodri tekstolit. Dimenzije so 10 x 10 cm. Napajanje deluje preko dvofaznega vezja. Za omrežno povezavo je bil nameščen gigabitni LAN krmilnik. Obstaja integriran zvočni sistem Realtek.
Na dnu Gigabyte BRIX Gaming GB-BXi5G-760 se skriva ločen grafični podsistem računalnika. Predstavlja ga tudi ločeno tiskano vezje s pasivnim hlajenjem.

Hladilnik

Za delovanje grafičnega pospeševalnika brez pregrevanja se izvaja hladilni sistem. Sestavljen je iz masivnega radiatorja z bakrenimi rebri. Skozi njih je kroženje zraka skozi dva ventilatorja.
Ta radiator je postal obsežnejši. Dobil je tri cevi za odvajanje toplote iz bakra. Jedro se nanaša na tremopast, preko katerega hladilni sistem vzpostavi stik s čipom in pomnilnikom.

Tehnična komponenta

Intel Core i5-4200H je postal vodja računalnika. Deluje na dveh jedrih, s tehnologijo obdelave štirih tokov. To je mobilna "kristalna" serija Haswell-a. Uporablja 47 Wattov in oddaja 28 GHz v običajnem načinu, v pospešenem - 34 GHz. Specifikacije Gigabyte BRIX Gaming GB-BXi5G-760 pravijo, da v diskretni grafični kartici GeForce GTX 760. Če preskusite pospeševalnik, se izkaže, da se razlikuje od namiznega modela in od mobilnih sprememb. Video kartica ima 1344 računalniških blokov, kar je skoraj 200 več kot de-stomp možnosti. Rasti so se zmanjšali na 24, teksturni bloki pa so narasli na 112. Pomnilniška kartica deluje na 192 bitov. Zato je analiza pospeševalnika pokazala, da je skoraj identična predhodno znani mobilni napraviGeForce GTX 870M različice. Zakaj proizvajalec ni določil modela pravega grafičnega čipa - uganka. GK104 označuje frekvenco 941 MHz, v načinu Boost pa 967 MHz. Mnogi lastniki opozoriti, da je prednost te grafične kartice lahko šteje 6 GB video pomnilnika, ki deluje pri hitrosti 5 GHz. Če je nekdo imel veliko te količine, bi lahko model z 3 GB.

Novost

Vendar pa raziskani model ni edini "boksarski" proizvajalec. V letu 2017 je družba objavila družino Gigabyte Brix Gaming VR. Očitno je ta sprememba namenjena igralniški vsebini.
Tisti, ki so že videli te modele v živo, so opazili zelo lep videz. Vsi modeli te zbirke spominjajo na primere oblike Mini-ITX. Te "škatle" so nekoliko večje od junaka ankete. Njihova prostornina je 26 litrov. Zaenkrat še ni mogoče ugotoviti, kaj je v Gigabyte Brix Gaming VR. Objava je jasno pokazala, da zrak kroži v "škatli" od spodaj navzgor, sistem pa se razlikuje od nizkega hrupa. Več modelov je bilo predstavljenih naenkrat. Vsak je drugačen "nadev". Ker so te platforme namenjene igralcem, je notranjost dober močan "železo". Osnova zbirke je "matična plošča" proizvajalca. Čipov je poganjal Intel HM175. Obstajajo "kristali" pete in sedme generacije serije Kaby Lake-H. Uporabnik lahko kupi sistem iz Intel Core i7-7700HQ ali kot Gigabyte Brix Gaming VR GB-BNi5HG6-1060 - iz Core i5-7300HQ. Grafika v "škatli" ustreza grafični kartici GeForce GTX 1060. Na koncu imamo dobro uravnoteženo in zmogljivo igralno platformo. Vse to dopolnjuje video pomnilnik tipa 6 GB GDDR5. Kot v primeru z upoštevanjemPC, to bo moral kupiti tudi trdi disk in RAM.

Oblikovne novosti

Videz si ga je vredno ogledati bližje. Gigabyte Brix Gaming VR GB-BNi5HG6-1060 je kompakten in eleganten. Glavni del ohišja je prekrit s črno mat plastiko. Zgornji del je zanimiv. Na njenem obodu je oranžna barva. Zgoraj je sijoča ​​plošča, na sredini katere je žareč logotip podjetja. Vizualno se zdi, da ta del "lebdi" nad glavnim. To je posledica dejstva, da je bila plošča postavljena na majhno stojalo, in na robovih naj LED osvetlitev. Drugo območje zgornjega dela telesa zavzema oranžna perforacija, ki je posneta znotraj roba.
Če vrnete Gigabyte Brix Gaming VR GB-BNi5HG6, lahko vidite, da pred seboj nimamo pravokotnika, temveč polieder. To je posledica dejstva, da je na zadnji strani dodan dodaten obraz, posebej za vmesnike. Izkazalo se je, da je za takšen mini PC zelo veliko. Zgoraj je gumb za vklop. Spodaj so tri vrata USB različice 30. Poleg tega je par USB različic 31. Samo ena deluje z Type-A, druga pa Type-C. Spodaj je prostor za povezavo z internetnim kablom. Na voljo so luknje za slušalke in mikrofon. V bližini, na eni od stranskih sten, postavimo dva HDMI in DisplayPort. Gigabyte Brix Gaming VR, ki temelji na Core i7, ima ceno 1.200 $, mlajša verzija Core i5 pa je okoli 1.050 $. S tem stroškom lahko dodate tudi stroške RAM-a in trdega diska. Zato mini-PC ne bo drag.

Spremembe

Zgoraj navedeni modeli so se pojavili v2017, in prejšnji Gigabyte je že pokazal zanimive različice "škatel". Če jih pogledate, lahko vidite, kako se podjetje razvija.
Na primer, leta 2016 je bilo mogoče slišati o drugih variantah te linije Gigabyte BRIX Gaming UHD. Navzven izgleda kot prejšnji model, vendar bolj zadržan, čeprav eleganten. Izdelano v črni in beli barvi. Tehnično je tudi sistem, osredotočen na igre na srečo. Obstajajo spremembe s procesorjem Intel Core i7-6700HQ in Core i5-6300HQ. Video kartico uporablja ena za vse. V tej seriji "škatel" je postala GeForce GTX 950. Ker ima ta model vgrajeno diskretno kartico, so dimenzije bistveno vplivale na kompaktnost. Vendar pa se ta možnost še vedno bistveno razlikuje od standardnega primera oblike faktorja ATX. Druga možnost za mini PC je Gigabyte BRIX Gaming GT. Predstavljena je bila v začetku leta 2017. Navzven je bil model zelo privlačen in nenavaden. Težko ga je imenovati "boks", saj ima ovalno obliko. Zgornji del ima LED osvetlitev in dva pokrova, ki ju je mogoče enostavno odpreti. Po nenavadni obliki mreže gre. Od tu se zrak začne v notranjosti. Stranski obrazi so dobili logotip. Na eni strani lahko vidite gumb za vklop in sprednjo ploščo. Novost je objavljena v eni sami spremembi. Deluje na osnovi Intel Core i7-6700K, GeForce GTX 1080 pa je znana po svoji grafični kartici, glavna prednost tega mini-PC-ja pa je, da ne potrebuje RAM-a in pogona. V notranjosti je že bilo nameščenih 32 GB RAM-a, pa tudi dva 240 GB in 1 TB trdi diski.Ni potrebno pričakovati, da bo ta različica cenejša od 2 tisoč dolarjev, saj je »železo« tukaj praktično aktualno, število operativnih in notranjih spominov pa je vsaj presežek.

Sklepi

To so bili kompaktni sistemi podjetja Gigabyte. Družina BRIX Gaming se je izkazala za raznoliko. Predstavljen je v več serijah. V vsaki od njih so spremembe "cenejše" in "dražje". Ti mini-računalniki izgledajo zelo kul, ki spominja na vesoljske naprave. Ni slabo realizirana in tehnična komponenta. Vsi sistemi so uravnoteženi in obravnavajo številne sodobne igre.

Sorodne publikacije