Naprava za iskanje napak in skritih kamer. Detektor napak in skrite kamere

Sodobni kompleksi varnostnih sistemov redno razširjajo paleto komponent. Pred nekaj leti je bila za navadne uporabnike povprečnim uporabnikom na voljo razpoložljivost in cenovna dostopnost večnamenskih paketnih alarmov nove generacije. Danes zasebno življenje lastnika vključuje tudi sredstva za odkrivanje skritih nadzornih sistemov. Odvisno od modela, naprava za iskanje hroščev in skritih kamer najde uporabo tako v poslovnih strukturah, v stanovanjskih območjih, kot tudi pri zagotavljanju transportne opreme.


Splošne informacije o detektorjih

Navzven takšne naprave spominjajo na mobilne digitalne naprave. Praviloma je to majhen blok s plastičnim ohišjem in elektrotehničnim polnilom. Glede na načelo delovanja se lahko radijska oprema uporablja za različne namene. Najpogostejši modeli skeniranja z digitalnimi ploščami, ki pokrivajo določene frekvence radijskih frekvenc. Uporabnik lahko napravo prilagodi glede na specifične parametre glede na pogoje uporabe. Razširjen in kompakten detektor napak, ki vključuje skrito namestitev. Običajno takšna oprema služi kot ključavnica iz zavihkov hroščev. V primeru odkrivanja sumljivih dejavnosti že pošljejo svoj signal na glavno nadzorno ploščo. Najpogosteje, povezava med napravami za pritrjevanje nezaželenih signalov in glavnega stražarjaKompleks je zagotovljen z brezžičnimi kanali, na primer prek omrežij GSM, prek modulov Wi-Fi, CDMA, itd. , delo na načelu ustvarjanja kazalnega polja. Oblikovano je območje skeniranja, v katerem lahko naprava zajame spremembe frekvenčnega območja. Z določitvijo dejstva spreminjanja sevanja ozadja določa vir širjenja signalov tretje osebe. Kako učinkovito je iskanje skritih kamer in hroščev, je odvisno od tehničnih parametrov naprave za skeniranje. Ena ključnih značilnosti je občutljivost. Iz nje je zlasti obseg sprejema signala in spekter frekvenc odvisen od načela, da se lahko odkrije hrošč.

Sorte

Kot smo že omenili, obstajajo naprave za skeniranje v obliki mobilne opreme, kot tudi kompaktne naprave, namenjene skriti namestitvi. V prvem primeru so naprave lahko stacionarne in ročne. Prve so trajno določene na določeni lokaciji in nenehno spremljajo dejavnosti v ciljnem območju. Ročne naprave so namenjene za enkratne preglede, torej ne v neprekinjenem načinu. Takšne naprave so uporabne za spremljanje določenih področij v hiši ali v podjetju. Če je načrtovano odkrivanje mini žužel s skrivnim skeniranjem, bodo delovali isti kompaktni detektorji za prikrito montažo. Nimajo digitalne nadzorne plošče in služijo samo za prenos signala na centralno nadzorno ploščo.Napravo lahko razvrstite po vrsti povezave. Že omenjena brezžična komunikacija je optimalna glede na možnost enake skrite namestitve, v tem primeru pa ostaja problem avtonomnega napajanja. Takšni modeli ne delajo brez lastnih baterij v obliki baterij ali baterij, ki jih bo treba redno menjati.
Skeniranje stacionarnih naprav se običajno vnaša v varnostno infrastrukturo preko žičnega omrežja, ki omogoča zanesljiv prenos signala in moči iz lokalnega napajanja.

Značilnosti detektorjev za avtomobile

Naloga odkrivanja hroščev in avdic v avtomobilih je zapletena zaradi dejstva, da je električno omrežje na krovu vprašano in ustvarja ovire za prestrezanje signalov. Običajno se ročne naprave uporabljajo za skeniranje prevoza in namensko preverjanje potencialno nevarnih območij. Še posebej, strokovnjaki priporočajo, da razišče plošče vrat, stropi, naslanjači in nasloni za glavo. Toda možnost učinkovite uporabe standardnih naprav ni izključena. Na primer, nekateri registrski modeli podpirajo funkcijo snemanja zvoka v kabini in prejemajo podatke GPS, ki se lahko uporabijo tudi kot sredstvo za odkrivanje sumljivih manipulacij. Zunanje naprave za iskanje napak in skrite kamere v avtomobilih so predstavljene z usmerjenimi vztrajniki z magnetno napravo. Odvisno od narave uporabe vozila se taka oprema uporablja v enkratnem pregledu s to napravoali druge pravilnosti. Primeri so dno, mesto pritrditve ogledal, optika in druge funkcionalne komponente. Celovito skeniranje poteka s širokopasovnimi detektorji hroščev.

Sredstva za zaščito telefonskih komunikacij

Za začetek morate v telefonu izključiti preusmeritve in klice tretjih oseb. To je osnovni ukrep za preprečevanje tretjih oseb. Naslednji korak bo zagotavljanje varnosti na ravni programske opreme. Ta orodje je programska oprema, ki vam omogoča zaznavanje zlonamerne programske opreme, korenskih programov, trojanskih konjev in vseh vrst skriptov. Na primer, sistemi, kot je AIMSICD, ustvarijo zaščitno pregrado za povezavo s celičnimi postajami brez šifriranja signala. Na ravni strojne opreme bo zaščita telefona pred vgrajenim mini-bugom omogočila dušilec ali kompaktni detektor, ki je prav tako vgrajen v mobilno tehnologijo. Ker pa takšne naprave lahko negativno vplivajo na kakovost celične komunikacije kot take, je bolje, da jih ne uporabljate v stalni obliki, temveč da se povežete le, če obstajajo znaki poslušanja. Naslednji simptomi lahko kažejo na intervencijo tretje osebe:
 • Hitro praznjenje baterije telefona.
 • Sistem se še naprej polni z zamudami.
 • Ogrevanje naprave v stanju pripravljenosti.
 • Prisotnost lune in tujega hrupa v pogovoru.
 • Glavni parametri delovanja

  Poudarjen je bil pomembnost indeksa občutljivosti, ki vpliva na kakovost skeniranja. Sodobni modeli detektorjev lahko delujejo na ravniObčutljivost približno 50 mV /m. Ta vrednost kaže, da lahko naprava ugotovi napako s močjo 5 mW na razdalji 5 m. V tem primeru bodo sredstva mobilne komunikacije zaznana v polmeru 50 m. mV /m Toda ta kazalnik je bolj verjetno precenjen. Običajno se takšne naprave uporabljajo za poklicne namene in za domačo uporabo niso usmerjene. Druga pomembna značilnost je dinamični razpon. Označuje sposobnost detektorja, da zajame nizke in velike moči v okviru skale. V povprečju ta številka doseže 40-45 dB. Prav tako je vredno razmisliti o možnostih delovanja naprave v različnih temperaturnih načinih. Standardni modeli z zaščitnimi ohišji so primerni za uporabo v temperaturnem razponu od 30 do 80 ° C.

  Načini delovanja naprav

  Ena naprava lahko podpira več načinov delovanja. Najpogostejši so varnostni način, skeniranje za prisotnost hrošča in akustično povezovanje. Osnovni način zaščite predpostavlja, da bo naprava delovala v ozadju pri standardnih frekvencah skeniranja. Ta možnost je primerna za stalno spremljanje radijskega okolja v ciljnem območju pri nizki porabi energije. Na to načelo, še posebej, dušilec hroščev in skrite kamere, ki določajo povečano aktivnost radijskih signalov dela. Način namenskega iskanja nezaželene opreme vključuje uporabo zvoka in svetlobeindikacije V tem primeru uporabnik sam določi optimalno občutljivost za odkrivanje napak z znano močjo. Kot za akustično sklopko se uporablja za identifikacijo skritih mikrofonov. Naprava ustvari zvočno ozadje, katerega delo bo zajemalo zvok iz delujočih analognih avdio sledilnih sistemov.

  Dodatne funkcije

  Kakovost funkcionalnega polnjenja detektorjev je bila nedavno določena s podporo samodejnega uglaševanja. S to možnostjo lahko programirate napravo za optimalno obdelavo hrupa v ozadju brez ročnih nastavitev. To pomeni, da se bo naprava prilagodila specifičnim delovnim pogojem, odvisno od trenutne ravni hrupa ozadja. V tem formatu delovanja bo determinanta skritih kamer in hroščev lahko natančno pregledala območje, ne glede na učinek akustičnih signalov in motenj. Dodatna funkcionalnost vključuje tudi možnost priključitve slušalk in drugih slušalk.

  Proizvajalci

  Družba ima na domačem trgu enega največjih sortimentov z BUG HUNTER. Njena linija vsebuje tako profesionalne kot gospodinjske naprave, ki lahko zaznajo brezžične hrošče, radijske mikrofone, videokamere, dušilce zvoka in dušilce zvoka. Kot alternativne predloge je vredno razmisliti o sistemih "Zaščita" in "Hunter". V prvem primeru so na voljo GSM oddajniki, detektorji iz FM pasov, keyloggerji itd. »Hunter« proizvaja naprave za odkrivanje skritih kamer in hroščev z možnostjo krmiljenja frekvence.odvisno od ravni elektromagnetnega ozadja. To omogoča odkrivanje radijskih melodij s podporo za vibracijske alarme in akustične spojke.

  Lahko naredite detektor z lastnimi rokami?

  Sami izdelani lahko izdelajo detektor, ki lahko odkrije radijske signale in svetlobne impulze iz skritih kamer za opazovanje. Montaža naprave poteka z uporabo integriranih vezij, svetlobnih filtrov, LED, stikal, napajalnika v obliki iste baterije ali baterije itd. Prav tako je treba opremiti z napravo za iskanje napak in skritimi kamerami z zmogljivo anteno. Od njegovih lastnosti bo odvisna tudi občutljivost naprave in kakovost obdelave signalov. Vendar je pomembno upoštevati, da je stabilnost delovanja in zmožnost vzdržati ovire močnih hroščev v takšnih izdelkih bistveno nižja od specializirane opreme.

  Kaj je treba upoštevati pri izbiri detektorja hroščev?

  Če je kljub temu sprejeta odločitev za nakup tovarniške opreme, je treba pri izbiri upoštevati nekatere izbire. Zato je treba paziti na obseg zajetih radijskih frekvenc, radiofrekvenčni spekter, zmožnost zaznavanja analognih in digitalnih hroščev, načine delovanja itd. Torej, ko ga kupite prevečupoštevana je možnost uvedbe naprave v lokalni varnostni sistem, par z alarmom in dodatna komunikacijska sredstva, na primer pošiljanje sporočila neposredno na telefon uporabnika.

  Nianse delovanja naprav

  Pred uporabo naprave je treba izdelati shemo njene namestitve in priključitve ter dobro premišljeno konfiguracijo interakcije z drugo opremo. Neposredna namestitev se izvaja na točki, ki pokriva ciljno območje nadzora. Montaža se izvaja mehansko s pomočjo kovinskih izdelkov. Način povezave bo odvisen od kanala za prenos podatkov. Pri vprašanju, kako najti skrite kamere in napake, je pomembno, da napravo pravilno nastavimo. V sodobnih modelih je na voljo tudi samodejni način skeniranja z zgornjo nastavitvijo, vendar lahko tudi nastavite optimalne parametre ročno. Druga možnost za enako občutljivost zagotavlja začetno ciljanje hroščev in kamer z značilnostmi in parametri v znanih pasovih.

  Zaključek

  Organizacija sistema zaščite pred sledenjem in poslušanjem je poceni, zato je treba njegovo namestitev in delovanje obravnavati odgovorno. Poleg tega danes preverja predogled prostorov v obliki periodičnih pregledov s pomočjo profesionalnih detektorjev in dušilcev zvoka. V prisotnosti znakov sledenja, na primer, lahko ocenite stanje na objektu brez namestitve opreme v obliki enkratnega nadzora. Ampak, če je naloga stalna in kompleksnaskeniranje, prednost seveda daje stacionarnim napravam, ki so kombinirane z lokalnimi varnostnimi sistemi.

  Sorodne publikacije