Najboljši termostat za prenosni računalnik

Tehnika včasih ne uspe. Pogosto prenosni računalniki prenehajo delovati s polno močjo, če pride do pregrevanja notranjih podrobnosti naprave. To lahko povzroči žalostne posledice. Pomembno je, da spremljate stanje računalnika, še posebej, če je služil vero in resnico že več let. Termostat za prenosni računalnik služi samo glavnemu namenu - izboljša prenos toplote med čipom in radiatorjem, kar zahteva stalno hlajenje.

Kaj je to?

Termoplasti se uporabljajo v prenosnih računalnikih, grafičnih karticah, vodno hlajenih sistemih, napajalnikih, strežnikih. Povečujejo učinkovitost toplotnega čipov, pomnilnika, procesorja in drugih visoko temperaturnih delov. Termoplastika za prenosnik je sestavljena iz gume ali silikona in polnila. Najpogosteje je grafit ali keramika. Gumijevi termoplasti niso dolgi - samo eno leto, vendar je odvisno od kakovosti gume. Silikonski termostati so bolj stabilni in bodo trajali dlje - pet let. Njihova življenjska doba je neposredno sorazmerna s kakovostjo materiala.

Danes je trg zamenjal termoplastike - bakrene plošče. Dejansko ne morejo opravljati funkcij prvega. Plošče so neelastične in se slabo prilegajo površini. Kvalitativni izdelek je treba preveriti v posebnih laboratorijih, imeti certifikate o toksičnosti, okolju prijazen in izpolnjevati proizvodne značilnosti. Barva izdelka ni pomembna, vsak proizvajalec proizvaja določene odtenke. Zapodaljšanje življenjske dobe, da se termostati ohranijo v črni embalaži.

Namen

Termično tesnjenje ohlaja dele računalnika, ki deluje v načinu visoke temperature. Njegova funkcija je odvisna od stanja računalnika. Poiščite prenosnik, ki se pregreje. Hladilni sistemi, ventilatorji so sčasoma onesnaženi, smeti se zamajejo, laptop začne počasi delati, nehote izklopi, turbina izžareva močan šum, spodnji del računalnika se hitreje segreje. Ti simptomi kažejo, da je prenosnik potreben za čiščenje. Poleg čiščenja prezračevanja in zamenjave termoplastov je priporočljivo zamenjati termoplasti za enkratno uporabo. Ponovna uporaba je prepovedana s strani proizvajalca! To lahko privede do dragih popravil na prenosnem računalniku.

Če je hladilni sistem zamašen, to povzroči povečanje temperature v ohišju, nato pa deformacijo čipov, video kartic. Vse to skrajša življenjsko dobo prenosnega računalnika. Računalnik je začel delati počasneje? To pomeni, da se hitrost procesorja in video čipa zmanjša zaradi pregrevanja. Prosimo, upoštevajte, če je tehnika sama po sebi pogosto onemogočena - sproži se zaščitni sistem v sili. V tem primeru je potrebna nujna zamenjava termostata. Poleg tega imajo visoko toplotno prevodnost, dobre mehanske lastnosti (trdne, zmožne stisniti in prenesti deformacijo).

Lastnosti in prednosti

Termostat za prenosni računalnik ji pomaga podaljšati življenjsko dobo in izboljšati njegovo učinkovitost. Glavna prednostta izdelek je debel. Doseže pet milimetrov, včasih več, kar igra pomembno vlogo pri hlajenju sistema. Če je med radiatorjem in elektronsko komponento velika praznina, se toplotni pečat popolnoma napolni. Značilnost tesnila - odlična elastičnost. Zaradi te lastnosti ohlajevalni sistem ohranja svojo mobilnost in ščiti čipe pred temperaturnimi deformacijami. Blazinice, kot so testenine, so zelo pomembne za prenosni računalnik. Tudi če niste strokovnjak, včasih odprite zadnjo ploščo in poglejte stanje notranjosti.

Kako namestiti

Najboljši termostat za prenosni računalnik, ki ima certifikat, jamstvo kakovosti, dolgo življenjsko dobo, je varno zapakiran in je v srednjem cenovnem razredu. Mora biti dovolj debela in elastična. Sčasoma termostat izgubi elastičnost in toplotno prevodnost. Njegova pravočasna zamenjava je nujen pogoj, ki ga je treba redko izpolnjevati. Standardna termostabilna na eni strani ima lepilni trak za pritrditev. Namestitev poteka po naslednjem vrstnem redu:
 • Termostat izrežite tako, da ustreza velikosti čipa.
 • Z lepljivo stranjo odstranite folijo, če obstaja.
 • Prilepite proizvod v obliki zvitka, ki se začne na eni strani. Zavrtite tesnilo po celotni površini. Med njim in čipom ne sme biti mehurčkov zraka.
 • Če je na vrhu še ena zaščitna folija, jo odstranite tako, da držite tesnilo.
 • Namestite radiator.
 • Debelina

  Pri zamenjavi ne pozabite, da mora biti debelina termične blazinice za prenosni računalnikBiti večji za 05 mm kot prejšnji. Če ne veste, kaj izbrati, se ustavite pri standardni debelini. Strokovnjaki svetujejo, da naredite plastične kristale gline, ki bodo pomagali določiti pravilno velikost. Uporabite lahko dve tanki termostabilni namesto ene debele. Namestiti jih je treba drug na drugega.


  Koliko stane

  Termostat za prenosni računalnik - poceni stvar. Njegova cena je odvisna od velikosti, materiala, proizvajalca in kraja nakupa. Najcenejši termostati stanejo 50 rubljev. Kopije so dražje - od 250. Če želite, da trajajo dlje, kupite visoko kakovostne termične blazinice. Drage izdelke boste prihranili pri nadaljnjih popravilih.

  Izbira termostata

  Kaj je boljše: termopasta ali termo podloga za prenosni računalnik? Od tega vprašanja je odvisno nadaljnje popravilo in stanje tehnike. Dejstvo je, da termopasta ne bo mogla obvladati velike količine dela. Če prenosni računalnik ali računalnik porabi veliko energije, deluje pri polni moči in potrebuje popolno hlajenje. Niste prepričani, kakšno tesnilo izberete? Strokovnjaki svetujejo v tem primeru kupiti izdelek v debelini enega milimetra. Ta termostat je standarden, primeren za skoraj vse modele prenosnih računalnikov.
  Po drugi strani pa, če izberete izdelek v dveh milimetrih, bo postal gostejši in ne bo visel. Priporočljivo je, da se termo-blazinice ne polnijo po 5 mm. Ne pozabite, za laptop debele termostate - najboljša izbira!

  Thermopaste

  Kaj naj nadomesti termoelement v prenosnem računalniku? Dobra alternativapodloga - termopasta. Ima podobno podlago: tekoči silikon in eterično olje. Polnilna termalna pasta je sestavljena iz več vrst, ki ne izvajajo toka. Pomembno je, da je termopasta sveža. Kakovost je enostavno določiti: če se ločevanje olja začne od podlage, to pomeni, da jo lahko še vedno uporabljate. Previdno premešamo spojino. Če je pasta trdna - je izgubila vse svoje lastnosti. Mnogi strokovnjaki ne priporočajo uporabe termopaste. Ne zagotavlja ustreznega hlajenja in lahko celo poškoduje tehnologijo, če obstajajo velike razlike med procesorjem, video čipom, matično ploščo. Termopasta je po strukturi podobna tanki termoplasti. Smiselno je uporabiti prvo, če očistek ni večji od 02 mm. Sodobne termopaste sestavljajo visoko kakovostna polnila. V glavnem so mineralna, sintetična olja, mikrodisperzni praški. Dobre paste imajo visoko toplotno prevodnost. Zamenjava termopasta je kompleksen proces, ki zahteva previdnost. Ne pozabite, da se ne sme razmazati na sosednjih progah, zato ga nanesemo lepo. Pred zamenjavo pripravite potrebna orodja. Termostatska, izvijač, stara plastična kartica, pisalni nož, prtiček - vse to bo koristno pri menjavi.
 • Odstranite baterijo.
 • Odprite zadnji pokrov, ga očistite s prahom in odpadki.
 • Odstranite staro toplotno pasto s površine procesorja in radiatorja s pomočjo običajne radirke.
 • Površino očistite z alkoholom in posušite.
 • Nanesite tanko plast termopasta z lopatico in ravnimkartico
 • Računalnik vzemite v obratnem vrstnem redu.
 • Uporaba paste in tesnila ni istočasno izvedljiva.

  Kako to storite sami

  Če potrebujete nujno, lahko zamenjate termostat za prenosni računalnik z lastnimi rokami, vendar je to začasna rešitev. Kot material lahko uporabite običajni medicinski povoj. Naj bo v več plasteh, dobra debelina - pet. Za to možnost boste potrebovali termopasto. To bo služilo kot osnova za prihodnje polaganje. Potem ko je povoj zahtevane velikosti zapleten, ga potopite v termopast. Ni vam treba mazati močno, sicer se bo material razširil. Ne skrbite, če bo domače tesnilo drugačne velikosti in bo preseglo video čip ali procesor s kristali. Na kratko se je spoprijela s hlajenjem računalnika. Edina stvar, na katero lahko računate, je brskanje po mreži. Videoposnetki in igre se bodo počasi nalagali.

  Sorodne publikacije