Prenosni JBL Charge 2: Lastnosti, Opisi, Mnenja

Ena izmed najbolj priljubljenih blagovnih znamk zvočne opreme na svetovnih trgih je blagovna znamka JBL, ki je bila ustanovljena leta 1946 in je v lasti družbe Harman International. Podjetje proizvaja različne naprave, od avtomobilskih subwooferjev do slušalk in prenosnih zvočnikov. Zadnji model v tej liniji je prenosni JBL Charge 2.

Specifikacije

 • Uporaba protokola Bluetooth 3.0 za brezžično povezavo s tremi napravami hkrati.
 • TRS priključek 35 mm za žično povezavo.
 • Možnost delovanja v načinu brezžične slušalke.
 • Dva pasivna oddajnika.
 • Dve širokopasovni dinamiki.
 • Najvišja raven hrupa je 80 dB.
 • Frekvenčno območje je od 75 do 20 tisoč Hz.
 • Vgrajena baterija za 6000 mA * h.
 • Zmožnost polnjenja pripomočkov tretjih oseb prek priključka USB.
 • Majhna teža - 602 gramov.
 • Kompaktne dimenzije - 184x76x76 mm.
 • Vsebina paketa

  Pri prenosni koloni JBL Charge 2 je priložen samo napajalnik, zamenljivi čepi in navodila za uporabo. Nobena dodatna oprema ni mišljena.


  Načrtovanje brezžičnih zvočnikov JBL Charge 2

  Zunanje polnjenje 2 se praktično ne razlikuje od prejšnjega modela in je namenjeno le mobilni in široki uporabi. Prvotni JBL Charge 2 je videti kot valj, zaradi česar je enostavno pritrditi na primer na okvir kolesa s standardnimimetnika. Velika baterija je negativno vplivala na težo kolone: ​​presegla je funt. Očitno lahko ta funkcija JBL Charge 2 - edinega - povzroči uporabniku neprijetnosti. Ohišje je narejeno predvsem iz gumirane plastike. Ena od odličnih lastnosti JBL Charge 2 je dobro oblikovana oblika telesa, v kateri so zvočniki pokriti s plastičnimi rešetkami, potopljenimi v glavni material. Širokopasovni zvočniki so iz logotipa proizvajalca, medtem ko je druga mreža namenjena le za simetrijo v oblikovanju.


  Na vrhu mreže so ločeni z nadzorno ploščo, opremljeno s tipkami z osvetljenim ozadjem. Gumbi se ne dotikajo, kot je običajno na sodobnih napravah, in so pritisnjeni. Takšna značilnost JBL Cherge 2 kot pomanjkanje štrlečih delov je dobra prednost, zlasti če se akustika uporablja v ekstremnih pogojih. Ločene gumbe lahko uporabite, slepo, obračanje volumna. V bližini cevi je majhna luknja - mikrofon. S konca kolone se nahajajo pasivni onesnaževalci. Niso zaščiteni, hkrati pa so globoko utopljeni v primeru, zahvaljujoč temu, kar so uporabniki opazili v svojih pregledih na JBL Charge 2, ne kažejo nobenega vpliva. Med delovanjem se oddajniki precej živahno vibrirajo.
  Na desni strani telesa so majhne noge, ki omogočajo, da je kolona postavljena navpično. Akustika JBL Charge 2 značilnosti, upoštevajte raven baterije, obstaja poseben kazalnik, ki se nahaja pod gumbinadzor glasnosti.
  Pod rešetko, ki se nahaja na hrbtni strani stolpca, so trije priključki za polnjenje drugih naprav - visokonapetostni USB vhod za povezavo z drugimi viri zvoka - TRS 35 mm in za polnjenje pripomočka - microUSB. Zaradi podolgovate osnove kolona ni dovolj trdnost, zaradi česar se zlahka prevrne. Kljub temu uporabniki pravijo, da akustika ni v nevarnosti, saj po nekaj izmenah njeni zvočniki ostanejo navzgor.

  Merjenje parametrov kolone

  Številni uporabniki v svojih raziskavah so izvedli različne teste JBL Charge 2. Za ta razred akustike je enotnost grafa frekvenčnega odziva sprejemljiva v intervalih 75 Hz in 2 kHz in od 5 kHz do 12 kHz. Posebej je treba opozoriti, da se sprejemljiva raven časovnega razporeda izkaže precej zgodaj. Največji zvočni tlak, ki ga strokovnjaki pogosto merijo, je eden od pomembnih parametrov akustičnih sistemov. Preskus je preprost: stolpec je postavljen na DSP mizo, tako da so glavni zvočniki usmerjeni proti merilnemu mikrofonu. Na razdalji en meter od sistema zvočnikov je merilni mikrofon nameščen na enaki višini in povezan z analizatorjem spektra. Sistem zvočnikov je sinhroniziran s pametnim telefonom z največjo glasnostjo. Med preskusom se posnamejo povprečne vrednosti dBA za pol minute zvoka v katerem koli igralcu tako imenovanega rožnatega šuma. Glede na rezultate testov lahko rečemo, da je prenosni akustični JBL Charge 2praktično ne daje svojih analogov v kakovosti in obsegu zvoka.

  Zvok

  Zvočniki JBL imajo odlično kakovost zvoka: tudi JBL Charge 2 zveni bolj odprto in glasno kot njihovi prvotni konkurenti - na primer Sound Blaster Roar. Spodnji in zgornji registri sta bolj podrobni, kar omogoča prenos nianse zvoka različnih glasbil. Navodilo JBL Charge 2 določa funkcijo sinhronizacije do treh naprav tretjih oseb. Prednostna naloga je najprej priključen pripomoček: drugi ne vstopijo, dokler predvajanje na njem ne bo končano. Ko kliknete ustrezno tipko, se prednost prenese na napravo, ki je trenutno povezana z zvočnikom.
  Pomanjkljivost zvočnika JBL kot brezžičnih slušalk je zmanjšana občutljivost mikrofona: da bi sogovornik kaj slišal, je treba tesno premakniti zvočnik. Kljub temu, da je maksimalna glasnost nizka, se glas tona odda brez kakršnega koli popačenja. Največja jakost zvoka je dovolj za zvočno sobo 20 kvadratnih metrov. Stolpec JBL v obsegu 50-70% popolnoma obvladuje vse zvrsti in skladbe, prijetne poslušalce z jasnimi visokimi notami, podrobnim basom in dobro sredino. Ta pripomoček je idealen tako za zvok v ozadju kot za oblikovanje delovnega ozračja.
  JBL Charge 2 je morda prvi stolpec na trgu za akustiko, ki je sposoben predvajati težke kompozicije s precej obsežnim volumnom. Vpodrobnosti in globina nizkofrekvenčnih izgub se pojavijo le pri največji prostornini. Kljub kompaktni velikosti stolpec jasno in kakovostno reproducira številne glasbene zvrsti. Sporne skladbe se najbolje predvajajo na povprečni glasnosti. Poleg tega je vredno omeniti to funkcijo Charge 2 kot hitro povezavo preko Bluetootha - par je ustvarjen v skoraj drugi sekundi, medtem ko analogi za povezavo potrebujejo pet do sedem sekund. Priročnik JBL Charge 2 označuje življenjsko dobo baterije 12 ur, med katero je predvajanje glasbe gladko. Omenjeni čas se lahko večkrat zmanjša, če bo prenosna akustika uporabljena kot polnilnik za tablični računalnik ali pametni telefon. Harmanova akustika ni bila le izboljšana s strani proizvajalca, temveč je bila popolnoma preoblikovana, kar je omogočilo ustvarjanje enega najboljših zvočnikov v svojem razredu in po tej ceni na JBL Charge 2. Gadget ima dober bas, zelo dobro za svojo kategorijo, reproducira glasbo na najvišji glasnosti in dopolnjuje. kapacitivna baterija, ki omogoča polnjenje zunanjih naprav. Povprečna cena JBL Charge 2 je 7.000 rubljev.

  Neodvisno delovanje zvočnika

  Pri povprečni glasnosti, ko je priključen na tablico, lahko stolpec JBL deluje do 18 ur, potem pa se baterija popolnoma izprazni. Velika baterija z veliko zmogljivostjo omogoča JBL Charge 2 prikaz dobrega delovanja baterije v primerjavi s podobnimi napravami iste cenovne kategorije, s čimer se nekoliko zniža.za ta indikator nekaterih drugih prenosnih zvočnikov.

  Možnosti povezave

  Sinhronizirajte prenosni zvočnik JBL Charge 2 z vsemi pripomočki in pripomočki, ki uporabljajo povezavo Bluetooth, ali uporabite 35-milimetrski kabel. kupovati ločeno. Za povezavo se uporablja profil Bluetooth 3.0 - hitra visokokakovostna povezava.

  Posebne značilnosti akustike

  Kot je navedeno zgoraj, je glavna značilnost JBL Charge 2 socialni način, tj. Možnost zaračunavanja pripomočkov tretjih oseb. S standardnim kablom USB lahko priključite katerokoli napravo (pametni telefon, tablični računalnik, predvajalnik) na prenosni stolpec in ga polnite, medtem ko poslušate skladbe. Ta funkcija je zelo koristna in uporabna ter bo igrala dobro storitev v situacijah, kjer je težko dostopati do omrežja in v celoti napolniti pripomoček.

  Pregled ankete

  Prenosna akustika blagovne znamke JBL v vseh letih delovanja omogoča uporabnikom, da se počutijo dobro, navdušeni s svojo kakovostjo in odličnim zvokom. Skupaj s prvotno in edinstveno zasnovo je stolpec Charge 2 daleč pred glavnimi konkurenti v istem razredu in cenovni kategoriji. Zmožnost polnjenja naprav drugih proizvajalcev lahko uporabnika izvleče iz potovanj ali dolgih sprehodov, kar je v številnih pregledih na JBL Charge 2 že večkrat opazili.izdelkov uglednih blagovnih znamk, mimo mnogih od njih.

  Sorodne publikacije