Canon 7D digitalni zrcalni fotoaparat: pregledi, specifikacije, navodila

EOS 7D zrcalna kamera iz leta 2009 ni postala popoln model, ki bi zapolnil vrzel med 5D Mark II in 1D Mark III, kot se je morda pojavilo v sporočilu za javnost proizvajalca, vendar jih je 18 -Mp APS-C-kamera. Kljub temu pa je implementiral veliko funkcij, ki jih pričakuje uporabnik - brezžična bliskavica, 19-točkovni samodejni fokus, nov iFCL sistem za merjenje izpostavljenosti, ki uporablja informacije o razdalji, barvi in ​​svetlosti predmeta. Glavne značilnosti Canon EOS 7D:


 • slikovni senzor z ločljivostjo 18 Mp;
 • prikaz na zaslonu na zaslonu s točko 3920000;
 • Snemanje videa v polni visoki ločljivosti pri hitrosti 30 k /s;
 • nadzor bliskavice.
  Canon 7D: Opisi modelov
  Ta digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat je bil na vrhu Canonove linije APS-C modelov, ki jih je prej uporabljal EOS 50D. Čeprav je resolucija 18 milijonov pikslov impresivna, opozarja tudi, da velikost senzorja CMOS, 223 x 149 mm, morda ne bo zadostovala, zaradi česar bodo fotografije običajno postale zelo glasne. Ta težava je lovila EOS 50D, vendar je proizvajalec našel rešitev v novem senzorju. Canon je zmanjšal površino vezij, da bi povečal velikost fotodiod in zagotovil visoko občutljivost in dinamični razpon.
  Poleg tega je proizvajalec uporabil novo zasnovo fotocelic, ki je omogočila pretvorbo svetlobe v električni naboj in povečanje razmerja signal /šum. Tako kot EOS 50D je 7D senzor opremljen z mikroskopskimi lečami, vendar z razdaljomed njimi in kristalom se je zmanjšal, tako da bi zadnji dobil več fotonov.


  Kljub velikemu številu slikovnih pik je zaradi dveh procesorjev Digic 4 in osem-kanalnih odčitkov proizvajalec uspel doseči največjo hitrost neprekinjenega snemanja 8 sličic na sekundo. In to brez potrebe po dodatnem baterijskem paketu za Canon 7D. Pomembno je omeniti, da je hitrost fotoaparata 1 do /s hitrejša od največje hitrosti, ki jo lahko doseže Nikon D300. Omeniti je treba, da je pregled Canonovega 7D prvič v modelih EOS dosegel 100% z 1x povečavo (s 50 mm fokusnim objektivom, osredotočenim na neskončnost). Predogled okvirja je zelo podoben končni sliki. Iskalo dopolnjuje zaslonski zaslon LCD. Tudi pri prikazovanju mreže je zelo težko dobiti ravno obzorje (še posebej, če uporabljamo širokokotni objektiv, ki ustvarja popačenje s sodom), tako da vgrajene elektronske ravni postanejo pogostejše. Canon 7D je s to funkcijo postal prvi proizvajalec fotoaparatov DSLR. Elektronski nivo se lahko prikaže na LCD zaslonu ali v iskalu. Ko pokličete funkcijo po meri IV s pomočjo nove večnamenske tipke EOS-kamere, ki se nahaja poleg gumba sprožilca, točke AF označujejo, ali je fotoaparat v vodoravnem položaju ali ne. Na žalost se po začetku fotografiranja ali aktiviranju sistema za izostritev stopnja izgine iz iskala, zato pri fotografiranju ročno ni mogoče uporabiti "v živo".
  Fotoaparat je bil najprej integriran z oddajnikomSpeedlite, ki lahko nadzoruje tretjo skupino bliskavic EX-serije. Ko delate kot glavna bliskavica, fotoaparat izvaja osvetlitev ozadja, tudi če med osvetlitvijo ni potrebna. S precej podrobnimi podrobnostmi pokritosti s 16-kratno povečavo z impresivno hitrostjo posnetkov, novim sistemom AF in širokim spektrom funkcij, je Canon EOS 7D zelo privlačen za športno fotografiranje ali fotografiranje, ki običajno zahteva APS-H ali fotoaparat s polnim okvirjem.

  Konstruktivna izvedba

  Kar zadeva velikost in težo, Canon 7D pregleda polni zaslon med 50D in 5D Mark II. Model je izdelan iz magnezijeve zlitine in zaščiten pred prodiranjem vode. Canon trdi, da vodotesnost fotoaparata prinaša isto kategorijo kot profesionalna kamera EOS-1n. Čeprav teža enega ohišja, ki je enaka 820 g, naredi model precej težak, njegova oblika in gumijasti ročaj zagotavljajo udobno in varno delo. Čeprav po snemanju nogometne tekme roka še vedno čuti napetost, kljub uporabi majhnega in sorazmerno lahkega objektiva Canon 7D EF 70-300mm f /4.5-5.6 DO IS USM. Kontrole EOS 7D so bolj podobne 5D Mark II kot 50D, vendar obstajajo nekatere pomembne razlike. Na primer, gumb Live View, ki se nahaja na levi strani zadnje plošče 5D Mark II, nad zaslonom, se premakne na desno od 7D iskala in je zdaj obkrožen s stikalom, ki se pretvori v zajem zaslona in video način. To je pametna poteza, saj so zdaj kontrole v dosegudoseg palca desne roke. Prostor, ki ga sprosti prikaz v živo, omogočata še dva gumba. Ena je označena kot Q, ki se uporablja za hiter dostop do nadzornega zaslona. Druga spremeni RAW ali JPEG format v RAW + JPEG, po posnetku pa se fotoaparat vrne v prvotni način. To je lahko koristno pri snemanju datotek JPEG, da bi dobili največjo serijo, občasno potrebujete surovo datoteko za dodatno prilagodljivost obdelave okvirja.

  Enostavnost uporabe

  Na zaslonu za hiter nadzor so prikazane 16 najpogosteje prilagodljivih nastavitev, vključno z orodjem za samodejno osvetlitev. Izberete jih lahko s pomočjo mini-krmilne palice in kateregakoli diska. Zaslon je uporaben za hitro preverjanje nastavitev in hitre spremembe, toda za nastavitev beline, načina samodejnega ostrenja itd. Uporabniki raje uporabljajo gumbe na zgornji plošči. Kot pri vseh Canonovih SLR fotoaparatih je meni EOS 7D razdeljen na zaslone, od katerih je vsak nameščen na zaslonu LCD, kar olajša iskanje funkcij. Nadzor videa se na primer nahaja na ločeni strani, ki omogoča hitro nastavitev fotoaparata za snemanje videa. Z dodatkom video tehnologij in naprednimi možnostmi za zaslon Canon 7D za nastavitve po meri, 6D funkcije niso bile dovolj. Sicer ni ničesar, na kar bi se lahko pritoževal.

  Prilagoditev slike

  Sistem Canon EOS 7D White Balance, glede na povratne informacije uporabnika, se ni spremenil. Zagotavlja visoko zmogljivost v najrazličnejših svetlobnih pogojih. Slike ni mogoče popravitipreveč, in pri fotografiranju so na voljo informacije o barvi svetlobe. Kot ponavadi ima EOS 7D nabor prednastavljenih stilov slik (standardni, pokončni, pokrajinski, naravni, natančni in enobarvni) in 3 uporabniki. Lahko nadzirate ostrino, kontrast, nasičenost in ton barvnih in enobarvnih okvirjev. Standardni način se zdi nekoliko preveč nasičen, zato uporabniki raje uporabljajo naravne ali natančne možnosti.

  Merjenje izpostavljenosti

  Canon 7D je opremljen s pisano razsvetljavo (iFCL) in 63-območnim merjenjem. Za določitev pravilne osvetlitve se uporabljajo podatki o razdalji do objekta iz sistema AF ter informacije o barvi in ​​svetlosti. Namesto enega senzorja v EOS 7D, sta dva: ena reagira na rdeče in zelene komponente, druga pa na zeleno in modro. Posledično je sistem izpostavljenosti manj občutljiv na rdečo svetlobo. Ker se uporabljajo informacije o samodejnem ostrenju, je AF-točka zelo pomembna. Na primer, če se nahaja na travi, je ospredje dobro izpostavljeno in oblačno nebo postane preobremenjeno. Če se osredotočite na oblake, potem postanejo podrobni in zemlja uide iz roke. Čeprav se je merilo ocenjevanja izkazalo za učinkovito v številnih situacijah, kot v mnogih takšnih sistemih, se ne spopada z mračnimi pogoji.

  Canon 7D: Priročnik za samodejno ostrenje

  Fotoaparat je prejel nov 19-točkovni sistem AF. Vsi njegovi elementi so navzkrižnega tipa in učinkoviti z lečami z največjo odprtino f /5,6 ali višjo. Za dodatnenatančnost drugega diagonalnega križa v obliki črke X s f /2,8 ali več se nahaja v sredini. Poleg tega sta v srednji zgornji, spodnji in srednji točki dve premaknjeni vodoravni črti. Na voljo so 3 načini AF: enokvirni (za nepremične objekte), AI Servo (za premične) in AI Focus, ki samodejno preklaplja med enkratnim in dolgotrajnim, ko se objekt začne premikati ali ustaviti.
  Na voljo so 3 metode izbire AF: ena, conska in avtomatska 19-točkovna. Prva možnost daje pravico, da se za fotografa odloči, slednji pa popolnoma nadzorujejo fotoaparat. Druga možnost deli 19 senzorjev na 5 območij, fotograf izbere želeno skupino. Uporablja se pri premikanju objektov, ko je težko slediti eni sami točki avtomatike in je usmerjena proti najbližjemu predmetu. Težko se je osredotočiti na določen del scene - na primer, glava določenega igralca v nogometni tekmi. Canonova avtomatska samodejna referenca z 7-kanalno Canonovo 19-točkovno samodejno referenco je primerna za objekte, ki se gibljejo naključno, in kamera išče najbližjo potencialno tarčo. V AI Servo lahko fotograf določi začetno točko samodejnega ostrenja, kamera pa jo posname. V teh načinih so aktivni elementi AF označeni, ko je vklopljena uporabniško definirana funkcija III-10, zato je enostavno videti, ali fotoaparat sledi pravilnemu predmetu ali ne. S funkcijo po meri III-6 lahko na privzeti seznam dodate še dva dodatna načina izbire samodejnega ostrenja. To je Spot AF, ki izgleda kot okvir, toda za najbolj natančno točko je manj. V tem primerufotograf se odloči, da to stori ročno, vendar lahko EOS 7D uporabi obe okoliški točki. Glede na povratne informacije uporabnikov je zelo uporaben pri snemanju športa. Za razliko od možnosti samodejnega izbiranja 19-točkovnega AF v načinu AI Servo, okoliške točke niso označene, ko so aktivne. Obe možnosti menija, sledenje občutljivosti AI Servo (III-1) in AI Servo AF (III-3), omogočajo dodatno prilagodljivost pri osredotočanju na premikajoče se predmete. Takšne značilnosti so bile prej uporabljene samo za 1D Mark III in 1Ds Mark III. Ugotavljajo, ali naj se 7D še naprej osredotoča na predmet, ko bližji predmet pade v okvir, in če ne, potem, kako hitro naj bi odgovoril. Namen njihovega dela je pomagati fotografom pri sledenju temi in, če je potrebno, prezreti nenaden izgled, na primer steber v okvirju med premikanjem. Na splošno velja, da je sistem Canon 7D AF impresiven. Ker so objekti v iskalu enostavni za sledenje, število uspešnih posnetkov presega 90%. V bolj zapletenih situacijah je točke AF (ali skupine njih) težko obdržati, toda ko se zgodi, se izkaže, da je rezultat v večini primerov oster. Če je prizor prikrajšan za večje število potencialnih ovir, je možnost samodejnega izbiranja v načinu AI Servo s sledenjem predmetom odlična.

  Dovoljenje, hrup in občutljivost

  Canon je v odgovor na povratne informacije uporabnika naredil pomembne korake za obravnavo hrupa v celotnem območju nastavitve občutljivosti. Razlika med slikami EOS 50D in 7D je najbolj opazna pri ISO 12800. Tukajhrup je približno dvakrat manjši. Tudi pri ISO 3200 se zmanjša za približno 30%. Zanimivo je, da so kazalci hrupa za vsak kanal precej blizu, kar kaže na njegovo enakomerno porazdelitev. Čeprav imajo slike visoke občutljivosti EOS 7D zrnato teksturo, so veliko več kot 50D. Okvirji izgledajo čudovito v enobarvnem načinu, v temnih poltonih pa ni pasov. Na računalniškem zaslonu so slike z visoko občutljivostjo JPEG polne podrobnosti, vendar obstajajo nekatere barvne lise. To ni zaželeno, vendar so vidne le, če so razširjene na format A3. Slike, izdelane v ISO 6400 in več, se razlikujejo v naključni rdeči pikselaciji. Na splošno EOS 7D zajema veliko podrobnosti. Tudi z občutljivostjo ISO 12800 fotoaparat zagotavlja pametno delovanje.

  Dinamični razpon

  V privzetih nastavitvah ima Canon EOS 7D dinamični razpon 12EV, ki ustreza najboljšim SLR fotoaparatom v letu 2009. Fotoaparat ima dve različici izboljšave: z avtomatskim optimizatorjem osvetlitve in prioriteto svetlobnega tona. Prva se sveti in se lahko uporablja v ročnem načinu osvetlitve, vendar je ne more uporabiti hkrati z drugim. Da bi prihranili dele svetlobnih območij, je najbolje, da uporabite nadzor izpostavljenosti in nato orodje za optimizacijo svetlosti, da prikažete podrobnosti senc v datotekah JPEG. Učinek lahko uporabite tudi za datoteke RAW z njihovo naknadno obdelavo, ki jo doda programska oprema Digital Photo Professional.

  Barvna lestvica

  Ko je nastavljen standardni slog, barvni prostor Adobe RGB iz Canonovega 7D temelji na pregledih.lastniki, ki lahko zajamejo skoraj celotno paleto ICC z zelo gladkimi rdečimi, vijoličastimi in vijoličastimi toni. Kot običajno je pokritost z zeleno barvo nekoliko omejena, zato ne pokriva celotnega Adobe RGB.

  LCD zaslon, iskalo in video

  Čeprav ima EOS 7D fiksen zaslon, ga je Canon opremil s prozornim LCD zaslonom, ki vam omogoča prikaz mreže kompozicije, elektronske ravni, kot tudi točk AF in območij. V večini primerov je slika gladka, jasna in svetla, včasih pa je glede na povratne informacije uporabnika vidna tekstura mehkih področij svetlobe, enakomernega tona. Čeprav je iskalo dovolj svetlo, da omogoča ročno ostrenje, je v večini primerov bolje uporabiti večjo sliko na LCD zaslonu. Lažje je biti natančen, ko je potrebno povečati območje prizora. EOS 7D ima diagonalo 3 cm in ločljivost 920.000 pik (307.000 pikslov). Da bi zmanjšal odsev in bleščanje, je Canon zapolnil vrzel med kristali zaslona in novo togo stekleno površino z elastičnim optičnim materialom, katerega lomni količnik je enak steklu. To je bilo upravičeno, ker zaslon zagotavlja jasno sliko tudi v svetlem okolju. Snemate lahko videoposnetke z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik (Full HD) pri 3025 in 24 ppi in 1280 x 720 ali 640 x 480 do 60 ali 50 ppi. Kot pri načinu snemanja zaslona je samodejno ostrenje mogoče med snemanjem videa, vendar je pogosto bolje, če uporabljate ročno upravljanje, saj se sistem nagiba k premiku cilja. Poleg tega, če uporabljate notranji mono zvok za snemanje zvokaMikrofon (priključek za zunanji mikrofon), pritisk na gumbe in roke je bolje zmanjšati. Pri najvišji ločljivosti in hitrosti snemanja je video zasičen z veliko podrobnostmi in gibi so gladki.

  Zaključek

  Novi sistem samodejnega ostrenja EOS 7D je impresiven, njegova maksimalna uporaba pa zahteva dobro razumevanje predmeta s stališča kamere ter poznavanje razpoložljivih uporabniških funkcij. Tako je Canonov fotoaparat AF bližje Nikonovi ponudbi premium razreda. Sistem samodejnega ostrenja EOS 7D združuje z največjo hitrostjo neprekinjenega fotografiranja 8 sličic na sekundo, zato je fotoaparat odlična izbira za resne športne navdušence in strokovnjake, ki si ne morejo privoščiti 1 $ Mark IV v vrednosti 4.499 $ ali tistih, ki ne potrebujejo velikega senzorja. Glede na povratne informacije uporabnikov so posnetki v načinu hitrega neprekinjenega fotografiranja včasih prizadeti zaradi haloja, vendar je proizvajalec izdal posodobitev strojne programske opreme, ki naj bi odpravila to pomanjkljivost. Zdi se, da so Canonovi inženirji izpolnili svoje želje, kar je močno izboljšalo EOS 7D v primerjavi s 50D. Bistveno povečane podrobnosti slik in hrup v celotnem razponu občutljivosti je veliko bolje nadzorovan, zato je fotoaparat bolj vsestranski.
 • Sorodne publikacije