Grafična kartica Nvidia GeForce 7600 GS: specifikacije, tehnični opis, velikost pomnilnika, uporabniški pregledi

Proizvodnja računalniških komponent je hitro razvijajoča se industrija. Skoraj vsako četrtletje velika podjetja, kot sta Intel ali Nvidia, predstavljajo nove izdelke, za katere je značilna večja produktivnost kot njihovi predhodniki. Problem je, da nenehno posodabljanje "železa" vašega računalnika ni vsakdo žep, tako da veliko uporabnikov sedi z zastarele komponente. V tem članku bomo govorili o grafični kartici Nvidia GeForce 7600 GS, ki je bila ukinjena leta 2007, vendar so jo mnogi uporabniki do danes uspešno uporabili.

Pomembnost za danes

Nedvomno je ta grafična kartica že dolgo zastarela in ne podpira večine sodobnih tehnologij, vendar pa vam bo omogočila, da zberete računalnik za nekaj denarja, na primer za brskanje po internetu ali za zagon nezahtevnih iger.


Nakup grafične kartice Nvidia GeForce 7600 GS 256Mb v trgovini ni mogoča, vendar je iskanje iz roke precej resnično, poleg tega pa bo cena zelo nizka. Če že imate to grafično kartico, boste iz tega članka spoznali njene funkcije in zmožnosti.

Malo zgodovine

Leta 2005 je bil najbolj produktiven produkt Nvidia grafična kartica GeForce 6600 GT, vendar njene zmogljivosti niso bile dovolj za udobno igro v času novega izdelka, zato je podjetje resno razmišljalo o izdaji nove serije GeForce 7. Nemogoče je imenovati novo serijo revolucionarnih, vendar je precej preseglo svojepredhodnik Ko govorimo o izjemnih značilnostih grafične kartice Nvidia GeForce 7600 GS, je treba najprej omeniti nov grafični procesor - G73, ki je bil izveden v novi 90nm procesni tehnologiji, kar je znatno povečalo zmogljivost. Še ena pomembna prednost je bilo povečanje števila vozlišč za vozlišča in piksle. V novem procesorju so postali 5 oziroma 12, v stari različici video čipa pa 3 in 8.


Nove grafične kartice so uporabnikom postale všeč in so se hitro začele prodajati. Poleg povečane moči novega izdelka je Nvidia v času prodaje presenetila po dostopni ceni v višini okoli 300 USD. Podjetje je osvojilo veliko denarja, vendar sedma serija grafičnih kartic na trgu ni zamujala.

Specifikacije Nvidia GeForce 7600 GS

Nvidia je objavila naslednje parametre:
 • Frekvenca video čipa je 400 MHz.
 • Dejanska frekvenca pomnilnika je 800 MHz.
 • Velikost video pomnilnika je 256 MB ali 512 MB.
 • Pasovna širina pomnilnika - 128 Gb /s.
 • Kartica video pomnilnika je 128 bitov.
 • Grafično vodilo PCI Express ali AGP.
 • Zaustavitev na vsaki točki nima nobenega smisla, ker so zdaj ti kazalniki izredno šibki, vendar je količina spomina vredna več. Dejstvo je, da so bili vladarji grafičnih kartic vedno sproščeni, ciljno usmerjeni na ljudi z visokimi dohodki in majhne. To se je zgodilo tudi pri 7. seriji GeForce. Podjetje je izdalo dve različici: Nvidia GeForce 7600 GS z 256 MB in 512 MB. Druga grafična kartica je bila boljša, vendar je stala več. Zdaj udobno delo z računalnikom lahko zagotovi le dražje možnosti, saj 256 MB neDovolj je celo za običajen pogled videa prek brskalnika.

  Tehnologije GeForce 7600 GS

  Glede na specifikacije Nvidia GeForce 7600 GS je vredno govoriti o tehnologijah, ki jih podpira ta grafična kartica. Seznam najpomembnejših je naslednji:
 • DirectX 9.0 Shader Model 3.0 - precej stara tehnologija, ki se uporablja v mnogih sodobnih igrah. Omogoča reproduciranje kompleksnih učinkov visoke kakovosti. V času lansiranja grafične kartice je podpirala vse funkcije te tehnologije, vendar so težave z izvajanjem trenutnih zahtev, ki jih ustvari standard DirectX 9.0, lahko problematične.
 • NVIDIA SLI vam omogoča, da namestite dve grafični kartici tako, da ju združite s posebno zanko. To bo dvakratno povečalo produktivnost, vendar bodite previdni, saj za implementacijo te tehnologije potrebujete dve prosti PCI Express sloti v matični plošči.
 • NVIDIA Intellisample 4.0. Zagotovo ste v nastavitvah igre spoznali parameter, kot je glajenje. V ta namen je potrebna tehnologija, ki močno pospeši obdelavo tekstur, preprečuje nepotrebno obremenitev. Na koncu to daje kakovostno sliko brez padajočega števila sličic.
 • PureVideo je tehnologija, odgovorna za kakovost predvajanja videa. Njeno delo je strojno pospešeno prilagajanje procesorja novim formatom, skaliranje videa brez izgube kakovosti in korekcije barve. PureVideo omogoča tudi kakovostno predvajanje televizijskega signala, če priključite sprejemnik na ustrezna vrata.
 • Podpora za PCI-Express in AGP 8x.
 • LočenoPomembno je, da se ustavimo na zadnji točki, ker pravi podporo za različne tehnologije, ki so odgovorne za pasovno širino vodila, kar je ena od pomembnih značilnosti grafične kartice Nvidia GeForce 7600 GS ali katerekoli druge.
  PCI-Express in AGP sta avtobusni arhitekturi, vendar se lahko to imenuje tudi vmesnik grafične kartice z matično ploščo. Glavna razlika med temi pnevmatikami je pasovna širina - hitrost, s katero kartica sprejema in daje podatke.
  AGP 8x je dolgoletna tehnologija, ki deluje pri hitrostih do 21 Gb /s. Na matični plošči, ki podpira samo takšno arhitekturo, bo kartica dala veliko manj zmogljivosti kot avtobus PCI-Express, ki ima pasovno širino 4 GB /s za snemanje in branje. Uporaba AGP danes nima nobenega smisla.

  Nvidia GeForce 7600 GS podjetja ASUS

  Podjetja, ki razvijajo video čipe, kot sta Nvidia in Radeon, ne izdelujejo lastne video kartice. Dobavitelji končnega izdelka se ukvarjajo s partnerskimi podjetji. Naslednje v članku bomo analizirali specifikacije Nvidia GeForce 7600 GS iz podjetij ASUStek, Leadtek in Gainward. Začnimo z grafično kartico podjetja ASUS. ASUS EN7600GS TOP SILENT - njegovo polno ime. ASUS grafične kartice so se vedno razlikovale po kakovosti montaže in konfiguracije, vendar so bile cene za njih nekoliko višje od cen konkurentov.

  Glavna razlika je bila v količini video pomnilnika, ki je znašala 512 MB. Druge proizvajalce z našega seznama je vodila nižja cena končnega izdelka, zato so izkoristili možnost 256 MB, vendar bolj pogosto ni prinesla želenega povpraševanja,ker so bili uporabniki bolj pomembni kot zmogljivost, ki je bila boljša od ASUS. Največja tišina ni le prenosni računalnik, ampak govori o odsotnosti hladilnika na hladilnem sistemu grafične kartice in temu ustrezno hrupu. To je bilo zelo tvegano potezo, saj je ASUS povečal tudi frekvenco video čipa na 550 MHz, kar je za 150 MHz več, kot trdi Nvidia. Tovrstno pospeševanje pomeni povečanje ogrevanja grafične kartice, vendar pa je nenavadno, da pasivni hladilni sistem izpolnjuje svoje naloge. Tudi radiator, nameščen na zadnji strani grafične kartice, je bil nenavaden tudi za trg tega časa. Sestavljen je iz dveh delov: glavni je bil pritrjen na video čip, ki je bil prav tako na zadnji strani grafične kartice, drugi del pa je bil pritrjen na prvi skozi nekakšno zanko, ki omogoča, da se radiatorski del upogne za boljše hlajenje. Celoten izračun takega sistema je bil na dodatnem pretoku zraka iz hladilnika procesorja, vendar v njegovi odsotnosti kartica ne pregreje. Bodite previdni! Za normalno delovanje boste v sistemski enoti potrebovali vsaj nekaj aktivnega prezračevanja.
  Nazaj na video pomnilnik. Na plošči je 8 pomnilniških čipov, ki morajo delovati pri 500 MHz, v resnici pa je ta številka podcenjena na 475 MHz. To je posledica lokacije hladilnega sistema, ki ne trči s pomnilniškimi čipi. V delu, tako pomanjkanje opazen.

  Nvidia GeForce 7600 GS podjetja Leadtek

  Polno ime grafične kartice je: Leadtek WinFast PX 7600 GS TDH. Video kartice tegaPodjetja so vedno imela nizko ceno, dobro gradnjo in široke možnosti za overclockiranje frekvence video čipa. Poleg tega delijo svoje izdelke v proračun in dražje, ki so imeli "skrajno". To je pomenilo, da bo grafična kartica sposobna vzdržati visoke obremenitve med overclockingom, brez obrabe.
  Delovanje grafične kartice je precej standardno. Ima aluminijasti radiator, ki se nahaja nad čipom, kot tudi tihi hladilnik, zaradi možnosti overclock-a. Spomin na to grafično kartico ne bo zadovoljil sodobnih uporabnikov, saj je njegov obseg 256 MB, kar ni dovolj tudi za najpreprostejše igre. Prav tako ni impresiven video pomnilnik: pomnilniška kartica ima 8 pomnilniških čipov, vendar delujejo na 400 MHz. Videocip sam deluje na običajni frekvenci 400 MHz. Ko govorimo o možnosti overclockinga, lahko frekvenca pomnilnika doseže 450 MHz brez poškodb grafične kartice. Prav tako lahko pospešite video čip.

  Gainward BLISS 7600 GS

  Ta grafična kartica ni nikjer na voljo, saj je bila redka tudi v času prodaje.
  Gainward se je vedno razlikoval po nestandardnem pristopu k hladilnemu sistemu. Ima aluminijasti radiator, skrit pod plastičnim ohišjem in močnim hladilnikom. Hladilnik sam zagotavlja odlično hlajenje, vendar je veliko hrupa, ki je nekoč povzročil veliko negativnih povratnih informacij od kupcev. Značilnosti Nvidia GeForce 7600 GS, ki jih izvaja Gainward, so precej nečastne. Kljub dejstvu, da je proizvajalec povečal osnovno moč na 450 MHz,pomnilniški čipi delujejo na samo 333 MHz - to močno zmanjša zmogljivost grafične kartice ob upoštevanju količine video pomnilnika 256 Mb.

  Katera grafična kartica je boljša?

  ASUS je analiziral samo tehnične specifikacije grafične kartice Nvidia GeForce 7600 GS iz različnih podjetij, kar je daleč preseglo svoje tekmece. Trenutno lahko ocenjujemo povratne informacije od uporabnikov, ki pohvalijo izdelke podjetja. Vsa takratna konkurenca z ASUS-om je bila v ceni, zdaj pa - ne bodo stali več kot stroški svojih bratov, ker jih je mogoče kupiti samo iz rok. Če se odločite za računalnik za malo denarja za preproste naloge, je kartica ASUS GeForce 7600GS odlična izbira.

  Katere igre bodo imele Nvidia GeForce 7600 GS?

  Na tej grafični kartici bodo vse najnovejše novice tistega časa, vendar je njihov celoten seznam lahko neskončno. Najsvetlejše od vseh iger lahko poudarimo:
 • Far Cry.
 • F. E. A. R.
 • Half-Life 2.
 • "Stalker" vsi deli.
 • Call of Duty 2 in še veliko več.
 • Na splošno bo grafična kartica lahko vlekla in nove igre, toda tukaj se boste morali osredotočiti na zahteve, ki jih je določil razvijalec igre. Prav tako ne pozabite, da za udobno igro potrebujete ustrezen procesor in RAM.

  Sklep

  Nvidia GeForce 7600 je bila hit svojega časa, zdaj pa bo težko priti nikamor, ker je minilo že veliko let od njene izdaje. Ne podpira igralnih novic iz leta 2010, vsakodnevne naloge, kot je gledanje videa, pa lahko povzročijo težave - vse je odvisno od kakovosti in formata. Če se še vedno odločite zgraditi svoj računalnikZa preproste programe in izvajanje starih iger za majhen denar je ta možnost precej dobra, vendar je vedno bolje dati prednost novim modelom.

  Sorodne publikacije