Vse o procesu procesov mirovanja sistema

Windows operacijski sistem ima veliko različnih procesov, seveda, da absolutno vsakdo ne more vedeti, zato bo pametno iskati informacije na internetu. V tem članku bomo govorili o procesu procesa Idle System. Pripoveduje se o njegovi vlogi v sistemu in o tem, kako z njim sodeluje. Na koncu bomo raziskali nekaj načinov za izboljšanje učinkovitosti računalnika.

Postopek mirovanja sistema - kaj je ta proces

Kot vsi veste, je najlažji način, da si ogledate tekoče procese, da odprete zavihek v istoimenskem upravitelju opravil. Uporabniki to pogosto storijo, da ugotovijo, kateri od njih naloži sistem. Torej, ko boste poskušali dobiti informacije o procesu procesov nedejavnosti sistema, boste morda presenečeni, da je tako težko za procesor. V normalnem načinu delovanja računalnika lahko doseže okoli 90-95%, kar je zelo veliko.


Zato mnogi uporabniki delajo na forumih in sprašujejo ljudi, zakaj sistemski nedejavni proces toliko nalaga sistem. Pravzaprav je vse ravno nasprotno. To je ta proces, ki kaže, koliko sistem ni naložen. In to pomeni, da če je kazalnik visok, potem računalnik deluje bolje.

Kako se z njim pogovarjati

Ta proces je edinstven ne samo pri prikazovanju CPE. Za razliko od drugih, tako da z desno tipko miške kliknete, da izberete dejanje, ki ste ga naredili, boste ugotovili, da večina možnosti ni aktivna. Tako proces ne odraža le stopnje obremenitve sistema. Vse kar steTo lahko storite - nastavite prioriteto njegove izvedbe (iz katere se nič ne spremeni) ali poiščite informacije o njem na spletu.


Lahko je virus?

Nekateri ljudje lahko najprej pomislijo, da je to virus, saj so pogosto sposobni toliko naložiti sistem. Ampak mi se mudi, da vam zagotovimo, da proces procesnega nedelovanja sistema nima nič opraviti z virusnimi programi. Lahko ste mirni.

Kako onemogočiti proces nedejavnosti sistema

Ko gre za prekomerno porabo računalniških virov z določenim postopkom, vsi strokovnjaki najprej predlagajo, da ga onemogočijo za stabilizacijo naprave. Izkazalo se je, da ko sistemski nedejavni proces naloži sistem, uporabniki najprej pomislijo, kako ga izklopiti. Toda mi se mudi, da vas razburimo - takšne priložnosti preprosto ni. Kot smo že omenili, lahko prednost znižate in najdete informacije na internetu. In ni vam treba ničesar izklopiti, ker je velik kazalec dober.

Kako povečati vrednost

Ugotovili smo že, da proces "nedejavnosti sistema" kaže visoko CPU, ko procesor ni naložen, toda kaj, če je ta indikator nizek? Navsezadnje je v tem primeru sistem močno obremenjen. Zdaj bo povedano, natančneje, trije načini, na katere je mogoče stabilizirati delo osrednjega procesa in zmanjšati obremenitev z njim. Toda preden naredite nekaj, je priporočljivo, da preverite računalnik pred virusi. So najverjetnejši vzrok za znižanje indeksa procesov.

1. način: znova zaženite računalnik

Seveda je najbolj preprost in optimalen način preprosto ponovno zagnati operacijski sistem. Pogosto uporabniki to storijo sami, brez tujih namigov. Če tega niste storili, potem za prihodnost veste, če je prišlo do težave s procesom, lažje ga je ponovno zagnati in za to je dovolj, da znova zaženete računalnik.

Metoda 2: čiščenje registra

Če vam ta ponovni zagon računalnika ni pomagal in je indikator procesa procesa nedejavnosti še vedno nizek, je verjetno, da je vzrok zamašen sistemski register. Odstraniti ga je treba, tudi če ni težav, saj pomaga preprečevati veliko sistemskih napak.
Bolje je, da registra ni ročno očiščen, zato je priporočljivo uporabiti program CCleaner. In za uporabo je lažje kot preprosto. Pojdite v razdelek »Register«, v polji »Celovitost registra« nastavite vsa potrditvena polja in kliknite »Odpravljanje težav«. Nato morate samo označiti najdene težave in klikniti »Popravi«.

Metoda 3: Defragmentacija diska

Prav tako je dobro defragmentirati disk. To dejanje, tako kot prejšnje, je priporočljivo storiti celo v primeru procesne težave. Še posebej, ker vam ni treba namestiti posebne programske opreme za izvajanje, je potrebno orodje v samem operacijskem sistemu. Za začetek defragmentiranja diska morate narediti naslednje:
 • Odprite Explorer.
 • Z desno miškino tipko kliknite disk.
 • Pojdite v Lastnosti.
 • Odprtozavihek »Storitev«.
 • Kliknite gumb "Optimiziraj".
 • Izberite želeno ploščo in »Optimiziraj«.
 • Ta postopek traja dolgo časa, zato je priporočljivo začeti defragmentacijo pred spanjem, tako da se čez noč konča.

  Zaključek

  Zdaj veste, da s pojavom visokega indeksa v stolpcu CPU, v nasprotju s procesom procesnega stanja sistema, to ne pomeni njegovega škodljivega učinka na računalnik, ampak ravno nasprotno. Vendar se lahko kazalnik zmanjša, zato je treba sprejeti ukrepe. Naučili ste se tri načine, ki jih lahko storite v tem primeru. Ti bi morali biti dovolj za odpravo težave.

  Sorodne publikacije