Kako odstraniti hrup v programu Adobe autody: nekaj preprostih metod

Skoraj vsi uporabniki, ki delajo s profesionalnimi in polprofesionalnimi avdio uredniki pri snemanju vokalov (glasov) ali "živih" instrumentov doma, kjer zvočna izolacija ni potrebna za prostore, se soočajo s problemom odstranitve zvoka tretjih oseb, ki se lahko naloži snemalnemu materialu . V nadaljevanju bomo razpravljali o tem, kako odstraniti hrup v programu Adobe autody z uporabo različnih orodij samega programa in simulirati različne situacije, v katerih bi lahko bila potrebna takšna dejanja. Najprej je treba opozoriti, da je zadevna aplikacija vzeta samo kot primer, saj za podobne programe, kot je Cool Edit Pro, ki je predhodnik programskega paketa Audition, uredniki, kot je Sound Forge in podobni, ki se uporabljajo za zmanjševanje šuma, so dejanja praktično enaka. Razlika je lahko le v imenih vgrajenih orodij.


Kako odstraniti hrup v programu Adobe autody: osnovna tehnika

Program ima načeloma vsaj pet orodij za samodejno ali ročno utišanje. Vendar pa je najbolj priljubljen orodje, ki vam omogoča, da odstranite hrup v Adobe Audition 3.0, kot tudi v vseh drugih spremembah (SC, CC, itd), večina strokovnjakov kliče odpravo motenj na podlagi predhodno zabeleženega vzorca. Ampak napovedujejo vse, kar ne bo izšlo, zato je včasih mogoče uporabiti in določiti standardne parametre, uporaba katerih omogoča, da se znebite standardnih motenj v električnem omrežju ali kaj takega.

Kot v programu Adobe Autodyodstraniti hrup mikrofona ali samodejno snemati v živo "live" instrument?

Prvič bomo poskusili uporabiti najpreprostejšo metodo. Ko je material posnet, dokler ga ne obdelajo dodatni vtičniki, uporabite orodje Adaptive Noise Reduction, ki ga lahko prikličete v splošnem delu zmanjšanja hrupa iz menija učinkov. Za označen del ali za celotno skladbo je z izbiro predlog mogoče odstraniti hrup v programu Adobe Autody CC ali kateri koli drugi različici programa. Uporaba močne težke okvare ("težka") po predhodni analizi bo odstranila zelo močan hrup, hkrati pa zmanjšala kakovost posnetega materiala.


Najbolje je uporabiti predlogo za osvetlitev, čeprav lahko nastavitev zahtevanih parametrov uredite neodvisno, tako da drsnik za nastavitev premaknete na želeni položaj. Edina pomanjkljivost te metode je, da v realnem času ne bo mogoče poslušati, in datoteko bo treba shraniti na trdi disk.

Prekinitev hrupa v ročnem načinu na podlagi interferenčnega fragmenta

Zdaj nekaj besed o tem, kako Adobe autdition odstrani hrup s pomočjo prejšnjega analizatorja pregrad. To lahko storite tako, da izberete orodje, imenovano zmanjševanje šuma (proces).
Najprej morate klikniti na gumb "Capture Noise Print" z možnostjo Select Entire File (Izberite celotno datoteko), nato pa lahko poslušate možnost Noise Removal (Odstranjevanje hrupa). Če vam nekaj ni všeč, prekličite potrditveno polje in spremenite parametre za zmanjšanje šuma in zmanjšanje hrupa. Shrani odtis (Ctrl + Shift + P) inodstranite ovire
Opomba: če imate vnaprej posneti fragment hrupa, ga lahko prenesete kot odtis. Če je pred igro na progi in tako bila posneta del hrupa, lahko naredite izbor, nato pa uredite samo na njegovi podlagi.

Dodatna orodja

Oglejmo si, kako Adobeova izdaja odstrani hrup, ki ga je mogoče pripisati standardnim vodilom. Na primer, z orodjem Dhummer se lahko znebite buzz električnega omrežja tako, da izberete predlogo, ki ustreza frekvenci 50 Hz.
Auto Internet, DeClipper ali DeClicker bodo dobro delali, da odstranite klike, krekerje ali kaj podobnega. Če so v program priključeni dodatni vtičniki, kot sta formata VST ali RTAS, je treba uporabiti učinke DeEsser za čiščenje vokalov. Poleg tega, med takšnimi plugins je mogoče najti in veliko dodatnih "losjoni" ozko rezano ukrepanje, recimo, za odstranitev hrupa kitare pickups, uvedbo stolpcev o uporabi predolge vrvi, zatiranje vseh vrst hrupa pri uporabi učinkov Fuzz in Overdrive. Na splošno lahko na vsakem primeru najdete več univerzalnih rešitev.
Opomba: Da bi poenostavili delo zaradi zapletenosti opisanega programa, se začetnikom priporoča uporaba programa Cool Edit Pro, na podlagi katerega je bila ustvarjena avdicija (večinoma je celoten paket spremenil znak in malo bolj dopolnil set). orodja za delo z zvokom). Nazadnje ne pozabite na vtičnike, ki so priključeni. Med njimiizbirajo pravo orodje veliko širše.

Sorodne publikacije