Kako odstraniti bleščanje v Photoshopu: korak za korakom

Slepa je svetla točka, ki nastane zaradi odboja svetlobe na subjektu. V mnogih slikah ta učinek izgleda zelo lepo in fotografi ga najpogosteje iščejo na fotografiji. Ampak včasih bleščanje posnema sliko grdo in pritegne preveč pozornosti. Pravzaprav je težko odpraviti problem naravno. O tem, kako odstraniti bleščanje v Photoshopu, in o tem bomo razpravljali v tem članku.

Pripravljalni korak

Najprej morate natančno pogledati bleščanje. Obstaja več možnosti:
 • Na mestu je samo bela lisa, tekstura je popolnoma izgubljena.
 • Učinek je rahlo prevračanje z ohranjanjem računa subjekta.
 • V drugem primeru je za odpravo pomanjkljivosti zelo enostavno, dovolj je, da krtačo temneje prevzamemo in predelamo, dokler ni enak črno-beli sliki s celotnim predmetom.


  Prvi primer

  Problem z belo točko je težje rešiti kot zgornji primer. Pogosto fotografi prikrijejo te pomanjkljivosti z orodji Stamp ali Latch. Toda ta metoda ni dovolj dobra, saj se svetlost, oblika in seveda tekstura samega objekta izgubijo. Najtežja možnost je fotografija, na kateri ima predmet sferično površino. Odstranjevanje bleščanja na obrazu v Photoshopu je samo eden od teh primerov. O tem, kako pa je še vedno mogoče hitro in kvalitativno urediti fotografijo, bomo o njej razpravljali še naprej.

  Kako odstraniti bleščanje v Photoshopu in delih za obračanje

 • Dodajanje posnetkaPhotoshop, morate narediti kopijo. Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite sličico in izberite možnost »Ustvari podvojeni sloj«.
 • Naslednji korak je ponoven pregled posnetka. Če obstaja pogled, potem mora biti del predmeta, ki ga ne osvetljujejo. To je nekaj in morate se premakniti na belo točko.
 • Da bi končno začeli delati na premisleku, ga je treba lokalizirati. Če želite to narediti, ustvarite "Mask Layer", ki se nahaja na plošči sličic na dnu.
 • Po tem je treba poudariti pomanjkljivost, tako da je prehod mehak in gladek.
 • Če želite začeti, pojdite na meni Izbira in izberite možnost "Barvno območje". V pogovornem oknu izberite "Black Layer" in prilagodite vse tako, da bleščanje postane belo, vse ostalo pa je temnejše.
 • Ko je vse končano, kliknite gumb "Ok" in luminescenca se bo pojavila na fotografiji. In zdaj je bila maska, ki je bila odkrita, naslikana s črno krtačo.
 • Nato obrišite madež z oknom Maske, tako da ni raztrganih robov. Tukaj lahko enostavno odstranite bleščanje v Photoshopu.
 • Ustvarjanje teksture

  Po opravljenem delu z refleksijo mora biti napolnjena s teksturo. Po tem morate vzeti Lasso orodje in izbrati celoten predmet. Ni nujno, da se to počne natančno, v prihodnosti se vse pomanjkljivosti poravnajo.


  Ko je vse pripravljeno, morate z desno miškino tipko premakniti izbor na novo plast. Nato začne čas ustvarjalnosti: predmetmorate ga premakniti tako, da zapre bleščanje na viru, s čim večjo teksturo na robovih. Za to lahko premikate in spreminjate plast. Na zaključni stopnji se vse nepotrebno izbriše z mehko radirko tako, da ne vpliva na bleščanje izvorne kode in vse se zdi, da je čim bolj naravno. To je celoten odgovor na vprašanje "Kako odstraniti bleščanje v Photoshopu?".

  Prikaz fakture

  Ko je bil prejšnji korak izveden dovolj časa, lahko nadaljujete s poravnavo svetlo modrega vzorca. Za začetek ustvarite novo plast s parametrom "Mehka svetloba" in vzemite krtačo bele in črne barve. Zdaj okoli predmeta, ki ga potrebujete za barvanje bleščanja in sence, kjer so bili. Ko je vse narejeno, morate zategniti drsnik "Opacity", tako da bo vse izgledalo čim bolj naravno.
  Z ustvarjanjem potrebnega svetlobnega vzorca lahko nadaljujete neposredno s prikazom računa in v ta namen morate iti v meni filtra, izbrati možnost "Drugo" in v njej poiskati podpostavko "Barvni kontrast". V pogovornem oknu morate nastaviti vrednost na približno 7 slikovnih pik, zato je bolje poravnati sliko zgoraj in poskušati doseči enake rezultate na kateri koli fotografiji. Z nastavitvijo slojnega načina "Prekrivanje" morate vklopiti "Mask" in ga izpolniti v črni barvi, nato pa belo krtačo z 20% motnostjo, da nariše območje bleščanja in razkrije teksturo materiala. Če želite odstraniti bleščanje iz bliskavice v Photoshopu, kot tudi od sonca, je to mogočelekcijo

  Sorodne publikacije