Kako flash flash pogon: korak-po-korak navodila, metode in priporočila

Ni nujno, da je treba pojasniti dejstvo, da morajo biti osebni podatki ali datoteke, shranjeni na pomnilniški napravi USB, včasih pod ključavnico. V zvezi s tem imajo mnogi uporabniki logično vprašanje o tem, kako flash flash pogon, ampak tudi na tak način, da tudi izkušeni kreker ne pride do informacij. Za izvedbo takšnih operacij lahko podate nekaj osnovnih metod, o katerih bomo nadalje razpravljali.

Kako ukrasti USB pomnilnik: glavne smeri v akciji

V zvezi z blokiranjem dostopa do informacij na pogonih USB, v sodobnih tehnologijah, je mogoče izpostaviti več ključnih prednostnih nalog. Geslo za dostop lahko na primer nastavite na samo napravo (način strojne ali programske opreme) ali šifrirate datoteke.
Seveda, če uporabnik najprej pridobi napravo, ki je že opremljena s posebnim sistemom zaščite strojne opreme, lahko takoj nastavite geslo, ki ga boste morali vnesti, ko boste poskušali prikazati ali odpreti informacije. Toda stroški takšnih naprav niso poceni, zato bodo upoštevane samo metode programske opreme in bodo lahko zaščitile informacije o navadnih pogonih Flash.

Zaščita pisarniških in drugih dokumentov

Vprašanje, kako priključiti pomnilniški ključek USB brez programa (kar pomeni specializirane pripomočke), ki je zanimivo za najsodobnejše uporabnike, je mogoče v najenostavnejšem primeru delno rešiti z namestitvijo zaščite na pisarne shranjene ali v druge datoteke.
V prvem primeru, ko uporabljate aplikacijo World ali Excel, lahko v meniju za datoteke pri shranjevanju uporabite razdelek za storitve, kjer je izbran meni z možnostmi, in nato pojdite na zavihek varnosti. Tukaj lahko vnesete geslo, nato pa datoteko shranite na izmenljivi medij ali pa jo kasneje kopirate.
V primeru operacij z drugimi datotekami je varnostno vprašanje rešeno s pomočjo majhnega programa Anvide Lock Folder, ki lahko določi gesla za posamezne datoteke in mape. Ima majhno velikost in uporabniku prijazen vmesnik, zato je idealno orodje za vse začetnike.

Nastavitev gesla v arhivih

Nič lažjega načina, kako utripati bliskavico, kar pomaga pri delni rešitvi splošnejšega problema, je shranjevanje podatkov v pakiranem arhivu.
Ko so ustvarjeni, vam vsak sodoben arhivar omogoča, da nastavite varnostno kodo ali katero koli drugo kombinacijo, ki bo zahtevana, ko boste poskušali razširiti želeni arhiv. Seveda je vprašanje, kako odpreti spammy flash pogon na ta način mogoče rešiti preprosto (če uporabite pripomoček za izbiranje gesla ali brskate po vsebini arhiva v nekaterih urednikih). Vendar pa se takšni ukrepi ne upoštevajo iz očitnih razlogov.

Uporaba BitLockerja

Zdaj pa pojdimo naravnost na glavni problem, kako flash flash pogon (sama naprava, ne datoteke na njem). Lastniki različic sedme različice sistema Windows, vključno s spremembami Enterprise in Ultimate, ali sistemi višjega ranganeverjetno srečo. V orodjarni samega operacijskega sistema je vdelano orodje, imenovano BitLocker.
Za izvedbo potrebnih dejanj vstavimo bliskovni pogon v ustrezna vrata računalnika ali prenosnika, nato pa v "Raziskovalcu" izdelamo desni klik na napravi in ​​izberemo vrstico BitLocker. V novem oknu označimo vrstico z uporabo gesla za odklepanje in vnos izumljene kombinacije. Nato program ustvari poseben ključ, če uporabnik pozabi geslo, ki ga lahko shranite na trdi disk ali natisnete na tiskalnik. Nato izberite del, ki ga želite šifrirati (najbolje uporabiti celotno metodo šifriranja) in aktivirati postopek. Ko končate, bo upravitelj datotek na napravi prikazal zaklenjeno sliko.

Rohos Mini Drive

Eden najbolj naprednih pripomočkov za ta trend je Rohos Mini Drive. Načelo njegovega delovanja je, da ne šifrira celotne naprave, ampak na njem ustvari skrit del, v katerem bodo podatki šifrirani. Na žalost pa ima tudi nekatere omejitve, povezane z dejstvom, da pogon s prostornino več kot 2 GB ne bo šifriral, lahko pa ustvarite particijo tega nosilca.
Tu je vse preprosto. Namestimo in zaženemo program, potem pa, ko ga vstavimo v vrata na bliskovnem pogonu, izberemo izdelavo šifriranega USB pogona, nato vnesemo geslo in določimo velikost šifriranega dela, nato pa pritisnemo gumb za začetek procesa šifriranja.

TrueCrypt, MyFolder in USB Safeguard

Obstaja veliko večprograme za zaščito pogonov USB s programsko opremo. Aplikacija USB Safeguard je na primer nameščena neposredno na pomnilniški medij, vendar je brezplačna različica omejena na 2 GB. Za popolno šifriranje naprav z večjo prostornino morate uporabiti plačane spremembe.
Poleg tega je pripomoček nameščen izključno v datotečnem sistemu NTFS, tako da, če imate na bliskovnem pogonu FAT32, ga je treba ponovno formatirati (sam program bo poročal o potrebi po takšnih dejanjih).
Dve drugi aplikaciji sta prav tako zanimivi, vendar ima TrueCrypt precej zapleten vmesnik, ki ga uporabnik prvič ne razume, je pa stabilen in zanesljiv v smislu šifriranja. Drugi pripomoček je zelo preprost, vendar šifrira samo posamezne objekte in uporablja blokiran blok-blokirni algoritem Blowfish s ključem spremenljive dolžine v smislu zanesljivosti.

Uporaba gesel za odstranljive pomnilniške kartice na mobilnih napravah

Nazadnje, nekaj besed o tem, kako priključiti pogon USB flash v Android. Obstaja več načinov tukaj. Na primer, za povezavo kartice SD z računalnikom lahko uporabite zgoraj opisane metode.
Vendar pa je takšne ukrepe mogoče izvajati prek menija samih mobilnih naprav (nekateri modeli Samsungov imajo takšno funkcijo, vendar jih je mogoče najti prek lokacije in varnosti oddelka za shranjevanje osebnih podatkov, kjer je kombinacija dostopa na voljo). V primeru, ko po šifriranju vprašanje, kako odpreti lažno microSD kartico na drugi napravi, ni nič drugega kot avnesite geslo in ga ne boste pustili, ker informacije na njem preprosto ne bodo vidne. Po drugi strani ta funkcija ni na voljo v vseh pripomočkih, zato je najbolje uporabiti programsko opremo drugih proizvajalcev. Tukaj bistvo zadeve je, da odprete napravo, tudi če je veljavno geslo brez nameščenega dekoderja ne bo delovalo.

Izterjava gesel

Nazadnje, razmislimo še o enem pomembnem vprašanju, povezanim z obnovitvijo gesel, ki se uporabljajo za zaščito izmenljivih medijev. V najenostavnejšem primeru lahko dobite brezplačen dostop do naprave, lahko pa ga formatirate, v tem primeru pa bodo vsi podatki izgubljeni. Seveda, če uporabljate programe, kot je R. Saver, lahko obnovite informacije, vendar bo proces trajal dolgo časa. Če se želite zaščititi pred takšnimi situacijami, tudi če izgubite geslo, lahko uporabite obnovitvene ključe, kot je tisti, ki ga ponuja BitLocker. Res je, da nekatere delavnice, ki se ukvarjajo s popravilom mobilne opreme, ponujajo takšne storitve in kot orodje uporabljajo posebne naprave, imenovane Unlockers (Unlocker). To je naprava, ne program, in stane približno $ 10-20. Vendar pa uporaba sidra poleg programske intervencije ogroža povsem nepredvidljive posledice. Mimogrede, uporaba programov za izbiranje gesel in kombinacij tudi ni priporočljiva.

Sorodne publikacije