Graditelj aplikacij za Android: pregled najboljših aplikacij, funkcij in navodil za delo

Malo prej je bilo v ustvarjanje spletnih mest vključenih samo profesionalnih programerjev in vodij. Kasneje, s prihodom posebnih lupin - CMS-sistemi za upravljanje vsebin, bi lahko to nalogo opravil vsak začetnik v tem poslu. V slednjem ni treba študirati programskih jezikov in razumeti postavitve. Dovolj je, da vzamete predlogo in jo izpolnite z vsebino. Podobna situacija je s platformo Android. Pred nekaj leti je ustvarjanje običajno delujoče programske opreme za mobilne naprave bilo mogoče le s pomočjo strokovnih programskih jezikov. Danes so razvijalci Androida prevzeli to vlogo. Ti zelo olajšajo celoten proces postavitve in ne zahtevajo, da ima uporabnik kakšno posebno znanje. Dovolj je, da je bilo ime, ki se je imenovalo, v temi in da je imelo minimalno teoretično osnovo na tem področju. No, znanje angleščine tu očitno ne bo odveč, saj dobra polovica programske opreme nima lokalizacije v ruskem jeziku.


Obstaja veliko podobnih oblikovalcev za ustvarjanje aplikacij v Androidu na spletu. In če napredni uporabniki še vedno nekako plujejo okoli te sorte, potem začetniki preprosto gojijo roke in ne vedo, na kaj naj programska oprema posveti pozornost. S to problematiko bomo poskušali razumeti in določiti najboljše gradnike aplikacij za Android, ki se odlikujejo po kakovostnih komponentah, zmogljivosti in razpoložljivosti za navadne uporabnike. Vse spodaj opisane platforme so lahkoPoiščite ga na uradnih virih razvijalcev, tako da ne bi smelo biti težav pri testiranju.

Težavnost pri izbiri

Za začetek se morate odločiti o kritičnih odtenkih, ki jih morate upoštevati, preden izberete orodje Android Builder. Dobra polovica te vrste ponuja ustvarjanje dveh različic programske opreme - HTML5 in native.


V prvem primeru imamo aplikacijo, prilagojeno za določeno različico spletne strani. To pomeni, da je izhodna dodatna programska oprema, priložena glavnemu mestu. Takšni oblikovalci Android aplikacij so najmanj priljubljeni, vendar so še vedno v povpraševanju oblikovalcev in programerjev. Osupljiv primer je služba Yutub z maso "vezanih" na spremljajočo programsko opremo.

Native constructors

Native ali drugače neodvisni od mesta, oblikovalci postajajo vse bolj priljubljeni. Za takšne aplikacije ne potrebujete brskalnika ali neke vrste spletnega nadzora. Domača programska oprema ima očitno prednost pred drugimi. Ena od teh je dostava push sporočil, ki jih uporabniki redko deaktivirajo. Kot žlica katrana je tukaj vrednost izdelka. Če bo HTML5 razvijalec aplikacij za Android in iOS stalo povprečno 1000 rubljev (mesečno vzdrževanje), bo za domačo delno različico moral plačati vsaj tisoč dva ali tri. Razvijalci določajo stroške registracije izdelka v storitvi Google Plus in App Store.

Najboljši oblikovalci

Nato razmislite o posebnih predstavnikih tega segmenta. Takoj je treba določiti, da so oblikovalciAplikacije za Android na osebnem računalniku, ki so lokalne, se zelo redko srečujejo. Delajo predvsem v svojem okolju - "Android". Toda praktično vsi programerji in inštalaterji uporabljajo platforme emulatorjev: NOX, BlueStacks, Andy, itd. Enako pravilo velja za iOS.

GoodBarber

To je eden najbolj priljubljenih oblikovalcev francoskih razvijalcev. Izdelek predvsem vpliva na veliko število lepih in živahnih vzorcev. Platformo je enostavno sinhronizirati z operacijskim sistemom Android in sistemom iOS.
Oblikovalec ponuja veliko uporabnih in sodobnih funkcionalnosti: integracijo s socialnimi storitvami, klepetalnice, iBeacon signale in geosinhronizacijo. S to platformo lahko hitro ustvarite aplikacijo iz nič. Izberite želeno predlogo in jo izpolnite. Izhodi so izdelki, ki jih je zelo težko razlikovati od podobnih programov, ki jih izdelajo strokovnjaki. Prav tako je treba omeniti, da je za Android, oblikovalec aplikacij za Android GoodBarber idealen za delo z bazami podatkov, tako da lahko tukaj ustvarite kompleksne in večstopenjske aplikacije. Platforma je fleksibilna, jasna, priročna in ima široke možnosti.
Kar zadeva vstopni prag, je oblikovalec v tem primeru popolnoma sposoben začetnika. Podrobna navodila so na voljo v razdelku za pomoč, kjer so korak za korakom pojasnjene vse faze izdelave aplikacij, od izbire predloge in do končne postavitve. Edina stvar, ki jo je treba omeniti, je, da lokalizacija ruskega jezika žal ni, in razvijalec ponujaSamo angleški, francoski in nemški jezik vmesnika.
Ocenjeni stroški izdelka - približno 2000 rubljev. za en mesec.

Shoutem

Platforma je uspešno delovala od leta 2011 in v tem času je bila imenovana, na briljantnost, ki so jo razvili razvijalci. Izdelek ponuja široko in zelo zmogljivo funkcionalnost. Eden takih in najbolj priljubljenih je geolocalizirani katalog krajev. To omogoča oblikovalcu, da uporablja programsko opremo za oglaševanje restavracij, muzejev, zabaviščnih centrov in drugih točk, povezanih z zemljevidom.
Poleg tega je platforma prejela pojasnjevalna orodja za integracijo z aplikacijami drugih proizvajalcev za monetizacijo. Oglaševanje je v celoti podprto in ni enostavno v obliki pojavnih oken, vendar z ustrezno sinergijo v vmesniku.

Značilnosti izdelka

V knjižnici predlog lahko porabite več kot eno uro za iskanje prave možnosti, vendar jo boste našli, ker razvijalec ponuja veliko rešitev za vsak okus in barvo. Prag za vstop v platformo je nizek in tisti, ki se vsaj enkrat soočajo s takšnimi izdelki, v najkrajšem času, da obvladajo programsko opremo. Če imate kakršne koli težave, vam je na voljo platforma referenčnega sistema. Obstaja opis postopka postavitve aplikacij po korakih: iskanje ustreznega vzorca, ob upoštevanju smeri, izbire metode monetizacije, orodij za geolokacijo itd.

Med pomanjkljivostmi je pomanjkanje lokalizacije v ruskem jeziku, vendar je problem rešen z namestitvijo dodatkov tretjih oseb. Slednje imajo minimalen vpliv na uporabnost, vendar jih boste imeliAndroid razvijalec aplikacij za Android v ruskem jeziku, še posebej, če ste precej tesni z angleščino. Približni stroški platforme - okoli 1500 rubljev. za en mesec.

Swiftic

Še en močan oblikovalec aplikacij za Android, ki so ga leta 2010 predstavili izraelski razvijalci. Platforma uporabnikom ponuja eleganten nabor funkcij za skoraj vsak projekt. Mnogi napredni uporabniki tega oblikovalca imenujejo najboljšim.
Lokalna knjižnica je zadovoljna s široko izbiro gradnikov: množico predlog, integracijo organizatorjev, koledarje, vodnike, kartice zvestobe, e-trgovino in drugo. Razvijalci postavljajo svoj izdelek kot idealno orodje za krojenje gostinskih programov, glasbenih skupin, kinematografov in druge zabave.

Posebne značilnosti platforme

Storitev vam omogoča, da v Googlu Play objavite takoj pripravljene aplikacije, s tako imenovanim jamstvom za uspeh. To pomeni, da če ne boste dosegli nobenih pomembnih rezultatov v vašem podjetju, bodo razvijalci zagotovili brezplačno polletno uporabo platforme. In za začetnike v tem primeru - to je resen argument v prid tega izdelka.
Kar zadeva vstopni prag, je tu minimalen. Poleg tega je oblikovalec dobesedno prelil različne namige in navodila. Obstaja tudi kompetenten pomočnik čarovnik, ki vam bo to povedal kot na splošno, in vas bo vodil do vseh obrobnih področij platforme: začetka dela, izbire predloge za oblikovanje stolpcev, naslovov, kot tudi izbor optimalnih.orodja za monetizacijo in lokacijo. Rusko govoreče lokalizacije, kot v prejšnjih primerih, žal, ni zagotovljena, vendar je problem rešen s pomočjo tujih ruskih prevajalcev. Ocenjeni stroški programske opreme - približno 3500 rubljev. za en mesec.

Sorodne publikacije