DJ program: kaj izbrati?

Tehnologije se razvijajo tako hitro, da se vsak dan pojavljajo novi dogodki, ki močno olajšajo življenje sodobnih DJ-jev. Zdaj se je prag za vstop na to področje zmanjšal, možnosti pa so postale še veliko več. Medtem ko ljubitelji stare šole ne odstopajo od svojih navad, so številni digitalni DJ-ji izjemno veseli, da spoznajo vse nove izdelke na trgu. Gradivo bo predstavilo najbolj zanimive programe za DJ-e.

Ni edini vodje

Kljub temu, da je trg digitalnih DJ-jev zasedal tako velika imena kot Ableton ali Serato, njihov razvoj še vedno ni edini za DJ-e na osebnih računalnikih.


Poleg prisotnosti dobro znanih imen obstaja tudi veliko število programov, ki so manj znani in le poskušajo dvigniti svoja stališča. Nekatere imajo nedvomne prednosti. Je cenovno ugodna, prilagodljiva in edinstvena delovna načela. Da bi razumeli vse to, morate pogledati, kaj se dogaja na trgu digitalnih digitalnih vsebin za glasbeni program. DJ bi moral vedeti, katere prednosti in slabosti ima vsak od njih. Izbira bo samo za uporabnika, saj ima vsaka svojo lastno željo.

Program PCDJ

V tem programskem orodju so poleg vseh standardnih funkcij tudi mešalniki, izenačevalniki in različni učinki. Razvijalec je dodal dve edinstveni funkciji, ki naredita aplikacijo izjemno prilagodljivo. Ima karaoke podporo in vgrajen video mixer. Če upoštevate običajne DJ funkcije, potem je to DJ programuporabniku zagotavlja virtualne krove do štirih kosov. Sinhronizirajo se z ritmom in se med seboj prilegajo. Obstaja tudi orodje za vzorčenje igralcev in prhljaj.


Program podpira precej veliko število krmilnikov bakra. Lahko se uporablja z digitalnim vinilom. Program se plača. Stane približno 180 $, vendar je različica na voljo brezplačno na uradni spletni strani.

Program Magix Digital DJ

To ni najbolj zmogljiva aplikacija na trgu, vendar ima vse, kar potrebujete za mešanje. Cena je zelo demokratična - petdeset dolarjev. Obstajata samo dva krova, povečevalnik, veliko bakrenih krmilnikov. Vse to je pakirano v dobrem uporabniškem vmesniku. Program za DJ-ing od francoskih razvijalcev "Cross" v zadnjih letih je doživela veliko število sprememb. In to je bilo v prid, saj je bilo veliko priložnosti. Vmesnik tukaj je prilagodljiv za vsakega DJ-ja. Obstajajo štirje krovi, vzorčevalnik za osem rež in 14 učinkov. Program podpira veliko število krmilnikov, vinilnih sistemov. Poleg tega obstajajo aplikacije za mobilne naprave za daljinsko upravljanje, ki delujejo kot drugi zaslon, kjer si lahko ogledate sledi in upravljate oddaljene virtualne krove. Cena - 11899 USD.

Algoriddimov program Djay

Obstajajo programi za DJ-je in mobilne platforme. Da, Algoriddimov Djay je najboljša aplikacija za iOS. Obstaja tudi različica za macbooks. Ta DJ-ing aplikacija je odlična za začetnike ali za vsakogarne poklicno, ampak za dušo. Cena je 20 dolarjev. Malo je. Program je integriran s storitvijo iTunes, kar je zelo priročno. Kot del številnih učinkov, vzorčevalnikov in veliko število ključnih točk. Obstaja tudi aplikacija za daljinsko upravljanje iz mobilne naprave. Videz popolnoma ponovi vinilni predvajalnik

Dodatek IK Multimedia Dj

Tukaj je vmesnik podoben videzu prejšnjega programa. Vsa pozornost je usmerjena na dve vinilni gramofoni in mešalnik na sredini. Glavne funkcije in učinki so bolj primerni za ljubitelje, vendar obstajajo nekatere zanimive lastnosti: vizualno preklapljanje med krovi, vzorčevalnikom. Na splošno je zanimiva aplikacija, s katero lahko vadite v DJ, ki sedi na kavču.

Virtual DJ

Ta aplikacija ima tudi vsa osnovna orodja, funkcije in učinke za žive nastope. Poleg tega omogoča snemanje novih iz obstoječih skladb. Ena od značilnosti je možnost mešanja videa z različnimi tehnikami.

Program Mixx

Obstajajo tudi brezplačni programi DJ. Med takšnimi programi je vredno omeniti Mixx. Ta program ima odprtokodni program in s tem veliko skupnost, ki redno ustvarja nove funkcije. Program ima štiri palube, povečevalnike in ključne točke. Podprti so številni formati skladb. Treba je opozoriti, da je ta razvoj primeren za začetnike, saj je njegova prednost dostopnost. Namen programa je ustvariti mešanico. Lastne skladbe se ne bodo posnele. Obstaja zanimiva sposobnost simuliranja zvoka vinila.

Traktor Pro

Kljub temu, da obstajajo različni DJ programi, mnogi menijo, da je to najboljša aplikacija za digitalni djing Traktor Pro. Če ste vzeli splošno prilagodljivost in zanesljivost, potem ta vloga ne bo mogel tekmovati nihče. To je zelo priročno, saj vam omogoča, da uporabite ta ali tisti učinek samo z enim pritiskom na tipko. To je priročno, saj je na primer na zabavi potrebno zelo hitro izvesti vse manipulacije. Poleg standardnih funkcij je za modernega DJ-a potrebno vse, kar je potrebno. Aplikacija podpira veliko število formatov. Ta program bo še dolgo vodil na trgu. Stane 79 dolarjev.

Sklepne ugotovitve

Še enkrat je treba omeniti, da bo vsak DJ našel najboljša sredstva zase, saj so okusi različni in tisti, ki ima rad eno, sploh ni primerno za drugega. Poleg zgoraj opisanih DJ-jev obstaja še veliko drugih. Večina med njimi je podobnih.

Sorodne publikacije