Zakaj potrebujete pametno uro: destinacijo, opis, specifikacije, funkcije

Na desetine podjetij, od velikanov, kot sta Apple in Fitbit, do tradicionalnih oblikovalcev ur, kot sta Fossil in Tag Heuer, ustvarjajo pametne naprave, ki prikazujejo besedilna sporočila na zapestjih, omogočajo izvajanje aplikacij in opravljajo še veliko drugih koristnih stvari. stvari. Čeprav se funkcije in oblikovanje različnih modelov lahko zelo razlikujejo, prihranijo čas in beležijo vaše zdravje. Številne funkcije pametne ure vključujejo fitnes (npr. Monitor srčnega utripa in GPS). Fitbit Versa je na primer postavljen kot naprava za spremljanje zdravja, ne pa kot nadomestek za pametni telefon. Nekateri modeli (na primer Apple Watch) delujejo neodvisno od telefona, vendar jih večina združuje. Zato je za pravo izbiro najprej potrebno ugotoviti, zakaj za vas potrebujete pametne ure in zapestnice?


Razlogi za nakup primernih ur

\ t
Ne boste zapravljali denarja in boste zadovoljni za novega kupca v naslednjih primerih:
 • Sprejemati morate sporočila o prejetih sporočilih SMS in e-poštnih sporočilih, vendar ne želite, da bi telefon ostal vedno v roki. Ura na zapestju vam bo povedala, kaj se je zgodilo. Ne boste videti neumno med sestanki ali sestanki, ne boste posegali v svetlo svetlobo zaslona pametnega telefona v kinu, nenehno ostanete v stiku in ne pokvarite življenja sebe in drugih.
 • Potrebujete resnično uporabno uro. Ugotovite lahko tudi čas v telefonu. Če nosite drage kronometre, ker jelepa in prestižna, za isti denar dobiš veliko dodatnih funkcij.
 • Treba je ura, ki se lahko prilagodi za seboj, od zasnove do programske opreme in funkcionalnosti. In če še vedno ne more storiti z njimi, kar želite, lahko kasneje več in ni treba kupiti več.
 • Pametna ura potrebuje otrok. Zakaj? Ne samo, da igrajo, gledajo ali prejemanje sporočil. V nujnih primerih lahko otrok poslati opozorilo, in starši lahko hitro določi svoj položaj.
 • Quick Nasveti: Kako izbrati pametno uro?

  Tu so najbolj pomembne točke, ki bi moral biti eden upoštevati pred nakupom:


 • Zakaj Smart ure, če so združljive z vašim telefonom? Pred nakupom morate videti. Na primer, Apple Watch deluje le z iPhone. Nosite OS in Samsung Tizen združljiv z obeh platformah, ampak Apple naprave, ki podpirajo manj funkcij.
 • Če ste se ukvarjajo s fitnesom, izberite uro s srčnim utripom senzorja in GPS, da bi spremljali svoj tek.
 • Pri nakupu bodite pozorni na življenjsko dobo baterije. Hybrid pametna ura, bolj kot analogni, je najdaljša, vendar nimajo zasloni na dotik.
 • zagotovi, da je pasu preprosta za uporabo in enostavno zamenjati. Ko je trak.
 • Podpora za aplikacije je pomembno, ampak bolj pomembno je konstrukcija in druge funkcije.
 • , kompatibilnih

  Najbolj pametne urezasnovan za uporabo kot pomočnik za vaš pametni telefon, zato je njihova združljivost zelo pomembna. Samsung Tizen Gear S3 in Sport Gear, na primer, delata z Android telefonoma in iPhoneom, vendar sta lažja za uporabo z napravami na platformi Android.
  Ura Fibit Versa je dobro združljiva z obema operacijskima sistemoma, vendar pa imajo lastniki pametnih telefonov Android še eno dodatno funkcijo: hiter odziv na dohodna sporočila.
  Operacijski sistem Wear OS deluje na LG, Huawei in drugih proizvajalcih in je združljiv z Androidom 4.3 in novejšimi. Google omogoča lažje preverjanje združljivosti pametnega telefona: preprosto pojdite na povezavo g.co/WearCheck v brskalniku pametnega telefona. Ločene naprave z operacijskim sistemom Wear delujejo z iPhoneom, vendar številne funkcije (povezljivost Wi-Fi, dodatki) niso na voljo za naprave iOS. Sistem Android Wear 2.0 je bil uveden v začetku leta 2017, s številnimi funkcijami, vključno s sledenjem fitnesa, podporo za Google Assistant in možnostjo namestitve aplikacij na uro. Marca 2018 ga je Google spremenil v Wear OS, da bi odražal njegovo združljivost z različnimi platformami. Apple Watch je združljiv samo z iPhoneom. Vnaprej nameščena aplikacija Apple Watch je mesto, kjer boste našli trgovino za watchOS. Od tam lahko namestite priljubljene aplikacije za iOS ali poiščete nove. Tu je vse, od iger do fitnes sledilcev in razširitev priljubljenih aplikacij, ki vam omogočajo, da dobite Slack sporočila ali si ogledate Trello kartice. Kupci se pogosto sprašujejo, zakaj je koda potrebna za pametne ure? Napravo morate registrirati na spletnem mestu proizvajalca ali v spremljevalni aplikaciji, da aktivirate mnoge od njihfunkcije

  Zaslon

  Skoraj vse pametne ure so sedaj opremljene z barvnim zaslonom AMOLED, ki omogoča ogled fotografij, programov in druge vsebine v svetlejših in živahnejših barvah. Plačajte za to je čas delovanja baterije. Barvni zasloni porabijo toliko energije, da več ur izklopijo svoje zaslone: ​​ne morete niti gledati časa brez aktiviranja naprave. LCD zasloni so debelejši od OLED, zato je Appleova prva generacija Apple Watch razvila zaslon OLED, ki napravo napravi čim manj tanko. Samsung je leta 2013 ustvaril prvi pametni pametni telefon Galaxy Gear OLED.

  Vmesnik: gumbi na zaslonu na dotik

  Zaslon na dotik se najprej zdi najboljša izbira. Vendar pa je včasih težko priti v sliko na majhnem zaslonu in nekateri ukazi za poteze niso intuitivni. Nosite OS odlično deluje z zagotavljanjem sporočil, ki jih je mogoče zlahka zrcaljeno iz zaslona, ​​vendar, da bi prišli do drugih aplikacij in menijskih možnosti, je treba to operacijo opraviti prepogosto. Najnovejša posodobitev vam omogoča brskanje po možnostih tako, da preprosto mahate z zapestjem. V proizvajalcu Apple Watch je izbral kombiniran pristop, ki ponuja zaslon na dotik in stranski gumb na desni strani. Z rotorjem lahko hitro povečate ali se pomikate in na zaslonu uporabljate Force Touch, ki pozna razliko med kliki in dolgimi pritiski. Stranski gumb prikaže ploščo pogosto uporabljenih aplikacij.

  Samsung Sport Gear ima okvir, ki ga lahko vrtite, da se pomikate po meniju. Uporablja se vv kombinaciji z zaslonom na dotik.

  Oblikovanje

  Proizvajalci najboljših pametnih ur ponujajo različne trakove in jih lahko zamenjajo z različicami tretjih podjetij. To je pomembno za prilagoditev videza naprave. Večina pametnih telefonov danes ponuja veliko možnosti za individualizacijo. Na primer, lahko izberete barvo in material traku ter v modelih, kot sta Moto 360 in Apple Watch, trim in velikost ohišja. Ne pozabite, da je udobje pomembno, kot tudi enostavnost, s katero lahko nosite ure na zapestjih. Izogibajte se obsežnim objemkam, ki zahtevajo preveč napora za pritrditev in odpenjanje. Na srečo večina novih ur uporablja običajne pritrdilne elemente.
  Na voljo je več modelov z okroglim zaslonom, zaradi česar so bolj podobni tradicionalnemu merjenju časa. Dobijo tanjše in manjše. Tradicionalni proizvajalci ure so se pridružili tudi boju z napravami Android Wear, ki združujejo stil analognih kronometrov z zmogljivostmi operacijskega sistema Google. Tag Heuer Movado, Louis Vuitton in Emporio Armani sta izdala drage in elegantne modele.

  Opozorilo in opozorilo

  Opozorilo o dohodnih klicih, e-pošti in besedilnih sporočilih z vibracijami vašega zapestja - zato potrebujete pametno uro. To vam omogoča, da preverite, ali je odgovor pravilen. Vendar pa se morate povezati tudi s socialnimi omrežji, kot sta Facebook in Twitter. Prepričajte se, da je najbolj zahtevan za preglede, funkcija Smart Clock deluje hitro in vam omogoča hiter pregled vsehnedavnih sporočil, tudi če to ni bilo storjeno, ko so prispeli.
  Nekateri modeli ponujajo več možnosti prilagajanja. Za Samsung Gear S3 je na primer na vašem pametnem telefonu upravitelj aplikacij, ki vam pomaga določiti, katera sporočila bodo prikazana na zapestju. Na voljo je tudi funkcija Smart Relay. Če izberete telefon s sporočilom, ki se prikaže na zaslonu Gear, se na velikem zaslonu odpre ustrezna aplikacija. Apple Watch omogoča tudi prilagajanje nastavitev sporočil prek programa na pametnem telefonu. Na enak način lahko prikažete sporočila iz iPhone-a ali jih nastavite.

  Programska oprema

  Drug odgovor na vprašanje, zakaj je potrebna pametna ura, je podpora več sto in tisoč aplikacij. Danes ima Apple Watch največji seznam aplikacij, v katerih je na voljo več kot 20.000 izdelkov, vključno z ESPN, MapMyRun, Uber in celo Rosetta Stone. Naredite lahko vse, od razsvetljave do naročanja večerje. Za namestitev v Apple Watch je posebna trgovina. Čeprav Google ne objavlja uradnih podatkov, Wear OS ponuja na tisoče aplikacij, optimiziranih za to platformo. Namestijo se neposredno ob samem času in ne zahtevajo zagona pametnega telefona. Obstaja veliko istih aplikacij kot v watchOS, vključno z Lyft, ki vam omogoča načrtovanje potovanja, in WhatsApp, ki vam omogoča, da se odzovete na glasovna sporočila. Drugi sistemi, zlasti Samsung Tizen OS za Gear S3 in Sport Gear, ponavadi nimajo programske opreme. Ta platforma trenutno ponuja približno 1400 aplikacij.

  Srčni utrip in GPS

  Ker so sledilci fitnesa še vedno v povpraševanju, so proizvajalci pametnih ur začeli integrirati svoja sredstva za spremljanje telesne dejavnosti. Nekateri modeli so odvisni od telefona, večina pa ima vsaj vgrajen števec korakov. Če nameravate najprej nadzirati vajo, bodite pozorni na fitnes sledilce. Zakaj potrebujete pametno uro, če vam Fitbit Versa ali Garmin Vivoactive 3 prav tako omogočata branje sporočil? Versa gre še dlje, saj ponuja funkcije za ženske, kot so registracija menstrualnih ciklov in beleženje simptomov, ter primerjava s cikli s kazalniki, kot sta spanje in aktivnost.
  Večina naprav z operacijskim sistemom Wear ima vgrajene monitorje srčnega utripa, vendar niso tako zanesljivi kot specializirani fitnes sledilci, kot je Fitbit Charge 2. Senzor pulzov Apple Watch je bolj natančen. Samsung Sport Gear in Apple Watch sta opremljena z GPS-om, zaradi česar sta privlačna za tek ali kolesarjenje ter želita slediti prevoženi razdalji in tempu. Poleg tega je uporabna pametna ura za otroke. Vendar pa ne pozabite, da uporaba GPS znatno skrajša življenjsko dobo baterije.

  Klici in mobilna plačila

  Ali želite poklicati iz zapestja? Gear S3 Frontier in Apple Watch sta pametni telefon s funkcijo telefona, tako da lahko vaš pametni telefon pustite doma - vsaj teoretično. Nekatere telekomunikacijske družbe omogočajo uporabo iste številke na obeh napravah. V tem primeru pametni telefon ne sme biti v bližini ali vklopljen. Toda za pogovore morate plačati prek vašegapametna ura posebej. To je treba upoštevati, če želite uporabiti mobilno povezavo. V skladu s pregledi, pametni telefon s funkcijo telefona S3 Frontier je zelo primeren za to nalogo. Glas sogovornika se dobro sliši, na drugem koncu pa tudi, tudi če si poravnajte roko. Toda ob odsotnosti telefona ura izgubi možnost prejemanja sporočil, novic, vremenskih podatkov in prenosa aplikacij. Številni modeli so opremljeni s čipi NFC, tako da jih lahko uporabite za plačilo tudi, če ni pametnega telefona. Vsi modeli Apple Watch podpirajo Apple Pay brez povezave iPhone ali LTE. Wear OS ure, ki podpirajo Android Pay, vključujejo LG Watch Sport, Huawei Watch 2 in Tag Heuer Connected Modular 45. Samsungov mobilni plačilni sistem Samsung Pay deluje s petimi pametnimi ure Gear. Podjetja Garmin in Fitbit, ki izdelujejo fitnes zapestnice, so svojim najnovejšim napravam dodala tudi mobilna plačila.

  Življenjska doba baterije in polnjenje

  Večina pametnih telefonov z barvnimi zasloni deluje brez ponovnega polnjenja 1-2 dni (včasih tudi manj kot eno). Zato morate razmisliti, kako pogosto želite napolniti uro. Glasovne naprave ne bodo dolgo trajale, če jih uporabljate kot telefone, vendar je to pričakovati. Apple Watch ima približno 18 ur mešane uporabe. Večina pametnih ur uporablja brezžično polnjenje, kar je zelo priročno: naprave ni treba priključiti neposredno. Namesto tega jo položite na polnilno ploščo.

  Cena

  Razen za neznane proračunske modeleblagovnih znamk, večina pametnih telefonov stane od 7 do 100 tisoč rubljev. Pametne ure, odvisno od funkcionalnosti in dodatkov, se prodajajo za 13-33 tisoč rubljev. Na primer, cena Apple Watch Series 3 se začne z 22 tisoč rubljev. za osnovno aluminijasto ohišje in silikonski pas brez vgrajenega GPS-a, vendar se njihova cena poveča na 90 tisoč rubljev. za keramično telo z GPS. Odločiti se morate, katera kombinacija oblik in funkcij pametnih ure je najboljša za vaš proračun.

  Sorodne publikacije