Avast ne posodablja. Vzroki in pravna sredstva

Uporabniki PC-jev se pogosto soočajo s težavo, ko protivirusni program Avast ni posodobljen. Razlogi za to se lahko razlikujejo, od zastarele različice do neuspeha programa. V današnjem gradivu bomo podrobno preučili vse najpogostejše težave, ki jih Avast ne želi posodobiti in kako jih rešiti.

Nepravilne nastavitve posodabljanja

Zato je prvi razlog, zakaj Avast ni posodobljen, nepravilno določen v protivirusnih nastavitvah. To je precej razširjen problem, ki se pojavlja zelo pogosto, zato vas ne sme presenetiti. Pogosto uporabnik sam prilagodi parametre, kar pozneje pozabi.


Kako lahko odpravim težavo v tem primeru? Pravzaprav o tem ni nič zapletenega, dovolj je slediti spodnjim navodilom:
 • Prva stvar, ki jo je treba storiti, je, da odprete Avast. To lahko storite z bližnjico na namizju ali z dvoklikom na sistemskem pladnju.
 • V oknu programa kliknite gumb "Nastavitve" v spodnjem levem kotu.
 • Odpre drugo okno, v katerem bo več zavihkov, vendar samo ena predstavlja obresti - "Posodobi". Kliknite nanjo.
 • Na trenutnem zavihku zavrtimo zaslon nekoliko nižje, dokler ne pridemo do elementa "Program". Na voljo bo element "Nastavitve", ki ga želite klikniti.
 • Na razširjenem zavihku postavite kljukico nasprotipostavko "Automatic Updates" in pritisnite zeleni gumb "OK".
 • Vse, potem je treba posodobiti antivirus.
 • Avast ne posodablja: HTTP Error

  Naslednji razlog, zakaj Avast morda ni posodobljen, ni dostop do interneta. Praviloma gre za posebno napako "HTTP Error". Če ga vidite med postopkom obnovitve, boste morali preveriti, ali je v računalniku internetna povezava. Zaželeno je tudi ponovno zagnati usmerjevalnik in ponovno zagnati računalnik.


  Če po teh manipulacijah "Avast" še vedno ni posodobljen in se napaka še vedno pojavlja, preverite nastavitve požarnega zidu sistema Windows Vista, ker je morda blokiran za dostop do protivirusnega programa. To lahko storite na nadzorni plošči & gt; "Defender za požarni zid" Windsor "". V oknu požarnega zidu na levi strani bo postavka "Napredne možnosti". Morate klikniti na to in v okviru drugega okna preveriti vse obstoječe predpise, tako da ni bilo nikjer prepovedati protivirusni "Avast".

  Stara različica programa

  Naslednji razlog, zakaj "Avast" ni posodobljen, je zastarela različica programa. Zelo pogosto tisti uporabniki, ki uporabljajo katerokoli različico protivirusnega obrazca, preprosto prenehajo posodabljati in to ni posledica nastavitev ali kaj drugega. Vse je v zastareli različici, ki je razvijalec ne podpira.
  Edini izhod v tej situaciji je posodobitev protivirusnega programa na nov, sodobnejši instabilna različica, prenesite ali kupite na uradni strani.

  Neuspeh v protivirusne

  No, zadnji razlog, zakaj protivirusni "Avast" ni posodobljen - neuspeh v delu antivirus sam. To se tudi zgodi. Ne smemo biti presenečeni nad tem, toda zaradi pravičnosti je treba omeniti, da je ta problem še vedno precej redkejši od prejšnjih. Do napake lahko pride iz različnih razlogov, na primer, če bi program za optimizacijo računalnika po nesreči odstranil 1-2 pomembnih protivirusnih datotek. Ali pa lahko kakšna okvara v računalniku poškoduje pomembne datoteke "Avast" - vse se zgodi. Druga pomembna stvar je, da odpravite to težavo.
  Pravzaprav, kaj je treba storiti, da bi odpravili ta problem, s katerim Avast ne posodablja? To zahteva popolno odstranitev protivirusnega programa, čiščenje vseh "repov" v sistemu in popolnoma čisto namestitev iz nič. Zdaj - o tem, kako je to storjeno. Najprej, morate iti na uradno stran "Avast" in prenesete od tam pripomoček AvastCleaner, ki popolnoma odstraniti protivirusni iz računalnika, skupaj z vsemi preostale datoteke, registrske ključe, itd Po prenosu, namestite program, ga začeli in odstranite protivirusni program.
  Takoj po odstranitvi morate znova zagnati računalnik. Po ponovnem zagonu lahko začnete nameščati "Avast", ki sledi vsem korakom v namestitvenem programu. Tu ni nič zapletenega, tako da se bo spopadalo. Po namestitvi je tudi zelo priporočljivo, da ponovno zaženete računalnik in se prepričajte, da preverite nastavitve za posodobitev protivirusnega programa, da zagotovite, da ni težav.To je pravzaprav vse!

  Sorodne publikacije