Kako nastaviti kamero v telefonu: vodnik za delo, namigi in triki

Zastave in proračunski pametni telefoni so že dolgo zamenjali ljudi s tablicami in kamerami. Mobilni telefoni opravljajo veliko število nalog in se spopadajo z vsakodnevnimi težavami. Greš na počitnice, mnogi sploh ne vzamejo s seboj prenosnega računalnika ali fotoaparata, ker je vse to vsebovano v že ne kompaktnem, a še vedno majhnem telefonu. Toda nekateri se še vedno trudijo, da se izogibajo fotografijam po telefonu, saj menijo, da je kakovost fotografij še veliko. Pravzaprav morate ugotoviti, kako nastavite kamero v telefonu.

Stanje na trgu

Prej je bila kamera ocenjena kot povprečna, uporabniki pa jo redko uporabljajo. Samo v skrajnih primerih, da bi fotografirali nekaj trenutkov svojega življenja. Ampak slike so se slabo obnesle.


Z razvojem fotografske industrije in novih zmožnosti pametnih telefonov se je izkazalo, da so vodilni modeli lahko več kot le zamenjava zrcalnih kamer in navadnih "posod za milo". Toda s proračunskimi pametnimi telefoni je zadeva nekoliko drugačna. Večina kitajskih modelov ima močne modele fotoaparatov, vendar ne morejo vsi ustvariti kakovostnih fotografij. Vendar to ne velja za datoteke proizvajalca. Težava je bolj v tem, da mnogi ne razumejo, kako nastaviti kamero na telefonu. Če "slabo ples hlače motijo", potem neizkušen fotograf s profesionalno kamero ne more obvladati. Pri nakupu popolnoma novega pametnega telefona je večina uporabnikov pozornavidez naprave in "govorne" parametre. Kaj to pomeni? Trgovine, medtem ko oglašujejo nekatere modele telefonov, pogosto ustvarijo določeno sliko naprave.


Na primer, pametni telefon je lahko kamero, kljub svojim povprečnim značilnostim fotoaparata. Tudi oglaševanje se ponaša s 3 GB RAM-a v napravi, medtem ko ta možnost ni prednost, ampak nujnost. Posledično lahko proračunski telefon tako pohvali, da bo uporabnik po nakupu razočaran, ne da bi dobil ustrezen rezultat iz slik ali zmogljivosti modela.

Izbira pametnega telefona

Da bi razumeli, kako nastaviti kamero na telefonu, morate oceniti dejanske zmogljivosti naprave. Do nedavnega so bili modeli z glavno kamero s 5 Mp ocenjeni kot priljubljeni. Zdelo se je, da fotografije naredijo telefon lep in kakovosten.
Toda tehnologija napreduje. Zdaj proračun pametni za 200-250 dolarjev, je približno 14 - 17 tisoč rubljev, ponuja kamero na 13 MP. Čeprav je problem zdaj drugačen: vodilni za $ 1.000 (69.000 rubljev) lahko imajo tudi podobne kazalnike za modul kamere. To nakazuje, da niso tako pomembni ti zelo megapixeli, ki živo pohvalijo v trgovinah in oglasih. Dejstvo je, da je najbolje paziti na druge značilnosti leče. Na primer na indikatorjih membrane. Manj kot je vrednost, boljša bo slika celo zvečer. Pomembno je tudi, da imajo različne "čipe", ki pomagajo izboljšati podobo: stabilizacijo, zmanjšanje hrupa,samodejnim ostrenjem, razširjeno paleto barv itd.
Bolj ko imajo takšne tehnologije modul za kamero, manj bo potrebno obravnavati, kako nastaviti kamero na telefonu.

Priprava na fotografijo

Najprej je treba razumeti, da igrajo pomembno vlogo ne le uglaševanje kamere, ampak tudi priprava fotografije. Pomembno je, da naredite malo priprave. Za začetek je bolje obrisati lečo objektiva. Ta del fotoaparata lahko pogosto utruja ali onesnaži. Zato je najbolje, da modul takoj obrišete s posebno krpo, da zameglite sliko.
Nato morate razumeti pravi kot. Ni vsakdo razume, da sestava in drugi "triki" fotografov pogosto vplivajo na kakovost slike. Ne pozabite, da je nezaželeno streljati proti soncu. Najbolje je, da odstranite vse nepotrebne predmete, ki bi lahko pokvarili okvir.

Priporočila

Kljub modemu Instagrama povsod in povsod, kjer bi sephi, večina lepih računov tega vira je narejena s profesionalnimi kamerami. To še enkrat dokazuje, da se sprednja kamera lahko uporablja samo v primeru skupinskih fotografij in nekaj spontanih trenutkov. V nasprotnem primeru je bolje fotografirati na glavnem modulu. Za to, seveda, boste morali zaprositi za pomoč od drugih ali dobiti stojalo. Digitalni zoom ni priporočljiv. Redko se uporablja v profesionalni fotografiji, čeprav kakovost opreme omogoča to. Toda pametni telefon je zelo slabo soočanje s pristopom. Izgubi stabilizacijo, samodejno ostrenje, zaradi katerega slikeizkaže zamegljeno in zrnato.

Osnovne nastavitve

Kako nastaviti kamero na telefonu Android? Treba je omeniti, da je celoten nabor konfiguracij na voljo v sistemu Camera, kot tudi v aplikacijah drugih proizvajalcev, ki jih je mogoče namestiti iz storitve Google Play.
Glavne nastavitve so v ikoni "gear". Tukaj lahko prilagodite velikost slike in videa, pogostost fotografiranja, kakovost slik, prilagodite mrežo, raven, prikažete datum ali lokacijo. Izberete lahko tudi mesto za shranjevanje fotografij, prilagodite upravljanje zvoka in gibov. Če pogledate pametni telefon, nekaterih možnosti morda ne boste našli. Vse je odvisno od modela. Vse zgoraj navedene možnosti pa so v tem podmeniju.

Ročne nastavitve

Kako nastaviti kamero na telefonu? Seveda je vse odvisno od individualnih potreb. Vendar večina uporabnikov priporoča ročne nastavitve. Glede na različico operacijskega sistema boste imeli določene načine in možnosti za snemanje. Med načini lahko najdete "Manual". Na dnu zaslona je vrstica, v kateri lahko prilagodite številne možnosti. Tu lahko na primer prilagodite ISO. Ta parameter je odgovoren za občutljivost na svetlobo. Ima več kazalnikov, kot tudi samodejni način delovanja. Parameter je bolje prilagoditi vse v primeru slabe razsvetljave, v drugi situaciji pa se samodejno prilagodi.
Tu lahko izberete hitrost zaklopa. Ta možnost zadrži odprto odprtino v določenem času. Še dlje se bo to zgodilo, več svetlobe bo padlomatriko Morate spremljati ponovno osvetlitev. Izpostavljenost ponavadi poteka ponoči ali zvečer.

Prikaz izpostavljenosti ikone s plus ali minus. S parametrom lahko prilagodite svetlost ali temo okvirja. Ravnotežje beline omogoča prilagajanje hladnega ali toplega odtenka slike. Tu lahko nastavite svetlost in kontrast slike. Nekateri menijo, da je HDR najbolje uporabiti pri vprašanju, kako natančno prilagoditi fotoaparat na telefonu. Ta funkcija, po eni strani, lahko resnično ustvari dober strel, po drugi strani pa ni vedno uporabna. HDR ustvari več okvirjev z različnimi osvetlitvami, nato pa združi vse v eno fotografijo, ki je brez zatemnjenih ali osvetljenih področij. Funkcija je najbolj primerna za fotografiranje krajine.

Načini fotoaparata

Kako nastaviti kamero na telefonu Samsung? Tako kot pri vseh drugih modelih, ki jih poganja Android, je to enostavno. Potrebno je samo obravnavati zgoraj opisane parametre in eksperimentirati. Poskusite lahko uporabiti tudi načine fotografiranja. Ena izmed najbolj priljubljenih danes je "Meikap" ali "Bute-shooting". To je način, ki gladi kožo, poveča oči, liči in naredi vse za izboljšanje portreta. Mnogi to funkcijo imenujejo "mobilni photoshop". Na voljo je tudi možnost uporabe panorame za pokrajine. Način ustvarja več posnetkov in jih združuje v en širok okvir. Slow motion snemanje govori zase. Možno je ustvariti Gif animacijo ali zamegliti ozadje.

Nastavitev kamere za pametni telefon

Kako nastaviti kamero na vašem telefonu ZTE? Kot smo že omenili, so nastavitve na različnih modelih praktično enake. Toda razlika je mogoče opaziti, če si v roke dobil telefon s kamero. Ponavadi je v podobnih modelih, ki se osredotočajo na modul kamere, razširjeni meni in veliko število tehnologij omogoča ustvarjanje pisanih posnetkov. Zgoraj opisani parametri so shranjeni, zato jih je mogoče prilagoditi. Glavna stvar - razumeti namen vsakega, in po eksperimentiranju razumeti načelo ustvarjanja fotografije na pametnem telefonu.

Sorodne publikacije