Kako najti geslo za vaš vayfaa: preproste in enostavne načine, navodila, nasvete in trike

Očitno je, da ima oseba nekaj stvari, ki jih je treba pozabiti. V primeru računalnikov se to v glavnem nanaša na vse vrste gesel, ki so lahko potrebna za dostop do storitev, vključno z internetnimi storitvami, ali celo do samega operacijskega sistema. Brezžična povezljivost, ki temelji na brezžični tehnologiji, ni izjema. Spoznajmo, kako poiskati geslo vašega vayfaa, če ga uporabnik iz neznanega razloga ni napisal na začetku ali pa je pravkar pozabil.

Možnosti za določanje gesla za brezžično povezavo

Na splošno obstaja veliko načinov, da si danes pozabljeno geslo preprosto ogledate. Vse spodnje rešitve pa lahko razdelimo v štiri glavne kategorije:


 • uporaba standardnih sredstev operacijskega sistema;
 • Oglejte si nastavitve brezžičnega usmerjevalnika;
 • Ogled gesel na drugih povezanih napravah;
 • definiranje izhodnih kombinacij s programsko opremo drugih proizvajalcev.
 • Toda nekatera orodja veljajo samo, če morate poznati svoje geslo. Windows ni primeren za izbiro kombinacij za druge povezave. Prav tako je precej sporno dejstvo, da imate dostop do soseda ali katerega koli drugega usmerjevalnika, prek katerega se uporablja internet. Za to morate uporabiti izključno ozko usmerjene programe ali se ukvarjati s surovo silo, ki jedaleč od najboljše in preproste možnosti.

  Kako izvedeti geslo Vafia v "Winds-10" in spodaj: standardna metoda

  Toda nazaj na opredelitev lastne pozabljene kombinacije, ki se uporablja za dostop do domače povezave. Takoj opazite, da se sistem, ko se prvič prijavite z geslom, samodejno shrani, tako da ni potrebe po ogledu. Toda v primeru pričakovane prihodnje ponovne namestitve operacijskega sistema Windows, spremembe usmerjevalnega modela ali preprosto, ko želite dati geslo svojim prijateljem, ga boste morali nekako najti. Toda kako vem geslo Vaitfair v Windsoru, ne da bi za to uporabila orodja tretjih oseb? Vse je povsem preprosto. Če želite neuporabljene particije poganjati dolgo časa, v ukazno ukazno vrstico za zagon vnesite ncpa.cpl.


  Na seznamu aktivnih povezav izberite tistega, ki ga želite, iz menija PCM, pojdite na "Status", kliknite gumb "Wireless Network Properties" in v novem oknu na "Security" potrditveno polje vnesite prikazno točko za geslo znakov (morda potrebujete skrbniške pravice ) Po tem se bo želena kombinacija pojavila v svoji običajni obliki, lahko pa jo zapišete ali shranite, na primer, v besedilno datoteko.

  Kako najti geslo iz Wifi prek usmerjevalnika?

  Nič lažje je pogledati parametre, ki so nameščeni neposredno na usmerjevalniku, saj je bila želena kombinacija gesel prvotno ustvarjena tam. Kako v tem primeru izvedeti geslo iz povezanega vaifa? Prav tako je enostavno! SkoziČe je operacijski sistem spletni brskalnik, se prijavite v vmesnik usmerjevalnika z uporabo podatkov, ki so navedeni na nalepki na zadnji strani naprave. Na voljo bo naslov (navadno 1621680.1 ali 1.1), kot tudi uporabniško ime in geslo (najpogosteje za obe polji, vneseno je admin). Po tem, v glavnem meniju, izberite del brezžičnega načina in pojdite na njegovo zaščito. Nastavitve rahlo obrnite navzdol v desno v oknu.
  V polju nastavljenega PSK-ključa in bo določila želeno kombinacijo, ki se uporablja za dostop do konfigurirane povezave. To bo zabeleženo samo, če pa je potrebno, ga lahko spremenite. Res je, v tem primeru bo moral ponovno vzpostaviti dostop do vseh priključenih žičnih naprav.

  Uporaba drugih naprav, priključenih na domače omrežje

  Zdaj pa poglejmo, kako poiskati geslo za vaš WiFi, če se vaše prejšnje metode zdijo preveč zapletene ali okorne. Recimo, da se doma povezujete z brezžičnim omrežjem, ne samo iz računalnika ali prenosnika, ampak uporabljate tudi mobilno tehnologijo.
  Na napravah Android, na primer, lahko pokličete meni nastavitev, predhodno vzpostavite povezavo z omrežjem, preklopite v način modema, izberete nastavitve dostopne točke in nato tapnete ikono oči na desni strani polja za geslo. Uporabite lahko tudi posebne upravljalnike datotek, kot je ES Explorer. Kako najti geslo za vaš vayfaa? Ta postopek je nekoliko bolj zapleten, vendar ga je mogoče tudi uporabiti.
  Da bi začeli, ga vzemiteroot-right, poiščite podatkovni imenik v korenu notranjega pogona, pojdite v mapo misc, nato pojdite v imenik wifi in odprite datoteko wpa_supplicant.conf z vgrajenim urejevalnikom besedila. Na seznamu omrežij, ki so na voljo registriranih (določenih naprav), izberite svoje in si oglejte trenutni varnostni ključ.

  Prepoznavanje gesla z orodji tretjih oseb

  Zdaj nekaj besed o tem, kako poiskati geslo v računalniku s programsko opremo tretjih oseb. Najlažje je, da je vse, kar najdete na internetu, WirelessKeyView Portable Utility.
  Če si želite ogledati nabor povezav za povezavo, morate zagnati izvedljivo programsko datoteko in na seznamu izbrati omrežje.

  Ali lahko vzamete geslo za povezavo nekoga drugega?

  Kako ugotoviti geslo svojega Vifeyah. Zdaj pa poglejmo, kaj je mogoče storiti, da bi prepoznali kombinacije nekoga drugega. Na splošno je to mogoče storiti ne glede na nameščeno šifriranje ali dodatne varnostne funkcije. Brutfors je ročno izbrati kombinacijo, na primer vedeti, kako je oseba nagnjena k uporabi gesel v obliki njihovega rojstnega datuma, variacij ali nekaterih preprostih povezav, kot je "123456789" ali qwerty. Vendar to še zdaleč ni najboljša možnost, saj lahko za izračun želenega gesla traja veliko časa. Za nepooblaščeno hekanje z geslom lahko (vendar vam ni treba) uporabljati posebne programe.

  Kako izračunati geslo za povezavo nekoga drugega?

  Ločeno boRečeno je tudi o načinih izbire kombinacij gesel drugega, vendar je vredno razumeti, da je to gradivo zgolj informativne narave in ne more služiti kot spodbuda za nezakonite ali proti moralne ukrepe.

  Eden od takih pripomočkov je majhen program, imenovan Fern WiFi Cracker, v katerem morate izbrati s seznama, opraviti skeniranje, nato pritisniti gumb WiFi WPA, da izbrano omrežje od datoteke določi geslo, kliknite na gumb za napad in počakajte Zaključek postopka izbire kombinacije.
  Ko se postopek zaključi, se na dnu okna pojavi samotna kombinacija.

  Kratek povzetek

  Na splošno je včasih koristno uporabiti in bolj zapleteno pri razvoju programov, namenjenih spreminjanju naslova MAC svojega računalnika. Glede na to, da ne ustrezajo vsakemu uporabniku, se ne upoštevajo. Kot je za opredelitev lastnih gesel, najlažji način za uporabo orodij sistema (poleg tega je dejansko, če pri roki ni posebnih pripomočkov). Toda z nastavitvami usmerjevalnikov je najbolje, da eksperimentirate samo, če morate spremeniti začetno geslo, ker se, če pomotoma shranite spremembe, ne boste mogli povezati z omrežjem. Vendar pa v zvezi s programi tretjih oseb ni obvezno uporabljati zgolj zgoraj opisane aplikacije, saj današnjih programov ni mogoče najti toliko, ampak zelo veliko.

  Sorodne publikacije