Kaj pomeni Emoji? Kako se je pojavil japonski slog smeška?

Danes je skoraj nemogoče zamisliti klepet v socialnih omrežjih brez uporabe čustev. Omogočajo omrežnemu pogovoru potrebno stopnjo emocionalnosti, ki jo je težko izraziti z običajnim nizom črk in simbolov. V zadnjih letih je bila priljubljenost osvojiti edinstven japonski slog ikon, ki ga prej uporabniki niso imeli. Mnogi so se spraševali, kaj pomeni emoji, zakaj je takšen niz čustvenih simbolov pridobil ogromno popularnost. Navsezadnje se standard Emoji danes uporablja v številnih kurirjih in družabnih omrežjih.


Kaj pomeni Emoji? Od kod prihaja nov standard smeška?

Emoji so se prvič pojavili na Japonskem. Edinstven slog ikon se je razvil od leta 1998. Kljub eksotičnemu izvoru čustev, lahko tudi Evropejci v večini primerov zlahka razumejo, kaj pomenijo čustveni simboli. Samo v manjšem številu primerov se je treba obrniti na imenike na internetu, da bi razumeli, kaj to pomeni. Prvič z Emoji začel delovati operater NTT-Docomo. Standard smeška je všeč vodje velikih podjetij s sedežem v Združenih državah Amerike. Kot rezultat, so celo začeli uporabljati tudi fantje iz Googla. Leta 2009 so emoji priklicali na svoj poštni sistem Gmail. Toda tudi po tem koraku standard še ni pridobil priljubljenosti, ki jo ima zdaj. Leta 2009 je veliko uporabnikov še vedno težko povedati, kaj Emoji emoticons pomenijo, ko se soočajo z nenavadnimi slikami. Pravi uspehje prišel do razvijalcev standarda v letu 2010. Takrat je bil Emoji uradno vključen v standard Unicode.


Kako pravilno izgovoriti

Obstajata dve osnovni različici izgovorjave tujega imena Emoji. V obeh primerih je poudarek na črki "o". Nekateri ljubitelji predstavljenega stila ikon verjamejo, da je pravilneje reči "čustveni simbol". Vendar pa je najbolj razširjena različica izgovorjave »emoji«. Na ta način dosežete zvok, ki je blizu japonskemu originalu. Da bi bolje razumeli, za kaj so namenjeni čustveni simboli, je treba razčleniti etimologijo (izvor) izraza. Ime prvotnega sloga ikon je sestavljeno iz dveh japonskih besed:
 • "e" - "slika";
 • "shore" - "letter", "pisni simbol".
 • Če združimo dve besedi, potem bo ruska različica izgledala kot "črkovna slika". Čeprav bi bila morda primernejša možnost »simbolna slika«.

  Razpoznavne značilnosti čustvenega simbola

  Emoji ikone imajo veliko skupnega s standardnimi ukazi iz protokola klepeta ICQ in drugih. Obstajajo pa tudi pomembne razlike. Torej, emoji simboli so precej večji kot v klasični različici "smešnih" emoticons. "So tudi veliko bolj raznolike, vam omogočajo, da prenese na skoraj celotno paleto človeških čustev, ki jih lahko samo test. podobni so standardnim smajlijem, problem pa se pojavi, ko se človek srečuje z nejasnim značajem, s katerim se prej ni srečal.Razvito v Rising Sunrise. Torej le predstavniki japonske kulture težko razumejo pomen katerega koli simbola. Drugi ljudje morda potrebujejo pojasnilo.

  Vrhunske ikone čustvenih simbolov

  Ikona Emoji ponuja veliko različnih slik za vse priložnosti. Eden izmed najbolj pisanih znakov v japonskem nizu čustev je opica. Zakaj je vredna slike te zveri? In kakšne so ikone opice v čustvenem simbolu? Brez nadaljnje razlage je res težko razumeti pomen tega simbola. Vendar pa je razlaga precej preprosta. Opica, ki pokriva oči, svetuje spremljevalcu na drugi strani zaslona "da ne opazimo zla." Natančneje, potem pošljemo sliko srčastega primata nasprotniku, ga prosi, naj se ne osredotoči na negativno stran primera. Na ta način lahko tudi razumete, da je njegovo sporočilo zlo in odbojno. Veliko ljudi, ujetih v komunikaciji na internetu, prav tako zanima, kaj emoji pomeni s podobo belega cvetja. Nekateri verjamejo, da če so poslali takšno sporočilo, potem sogovornik poskuša flirtati. Pravzaprav podoben simbol japonske kulture pomeni le dobro izdelano domačo nalogo. Na ta način oseba pove drugi stranki, da dela dobro.

  Sorodne publikacije