Sistem 10 (Windows 10. izdaja): nadgradite in obnovite težave

Eden od najnovejših in domnevno "naprednih" operacijskih sistemov je sistem 10 (10. različica sistema Windows). Opisovanje vseh njegovih prednosti in slabosti ni smiselno (o tem je bilo že povedanih že veliko besed). Toda vprašanje nadgradenj za mnoge uporabnike je zelo pereče, saj so trenutno na voljo vsaj dva nadgradna sistema.

Sistem 10 (deseta različica sistema Windows): Potrebujete posodobitev?

Na splošno mora vsak uporabnik najprej razumeti, da je pod nadzorom družbe Microsoft Corporation. Če ne izklopite istih nadzornih in lokacijskih storitev, bodo vsi podatki preneseni na Microsoftove strežnike (čeprav je to nezakonito).


Uporabnik ne vidi posodobitve v obliki namestitvenih paketov. Windows 10 poroča, da je bilo nekaj nameščeno. Vse posodobitve se praviloma nanašajo na varnostni sistem, ki ga Windows v primerjavi z drugimi zaščitnimi sredstvi izgubi. Ne rešujte niti vgrajene blagovne znamke niti "Defenderja". In tudi z onemogočanjem takšnih sredstev je treba opozoriti, da lahko sistem 10 (deseta popolna posodobitev s posodobitvijo obletnice) povzroči napake pri izvajanju programov in celo gonilnike. Toda to stanje večinoma opazimo le, če poskusite namestiti nelicenčno programsko opremo.


Posodabljanje sistema Windows 10 v običajnem načinu

Sistem bo, tudi po privzeti namestitvi, izveden kljub dejstvu, da so razvijalci obljubili, da je za desetorazličice posodobitve najprej ne bodo izdane. Kaj je posodobitev obletnice?
Po drugi strani pa je sistem Windows 10 tak, da kljub vsem vdolbenim varnostnim funkcijam ni imun na uvedbo virusov. Pri vseh navideznih obrambah niti prvo niti drugo sredstvo ne more prenesti groženj od zunaj. Delujejo tako kot v primeru neposrednega posredovanja, ko zaženete programe, aplikacije in programčke, ki pripadajo dodatnim komponentam. Nadgradnja operacijskega sistema in sorodnih Microsoftovih izdelkov z omogočeno samodejno nadgradnjo poteka brez sodelovanja uporabnikov, lahko pa tudi ročno iskanje. Šele po nalaganju vseh komponent v sistemski vrstici se prikaže sporočilo s ponudbo za ponovni zagon. Najbolj žalostno je, da po vnovičnem zagonu sistema Windows, ko si ogledujete posodobitve, vidite namestitev varnostnih komponent, ki ne vplivajo samo na operacijski sistem, temveč tudi na pisarniške izdelke, čeprav je bil center za posodobitev onemogočen za namestitev posodobitev za druge Microsoftove izdelke.
Izkazalo se je, da nas sam sistem "vetrov" zavaja? Pravzaprav, tudi če nadaljujete s popolnim odklopom zagonskih elementov in izklopite začetek nekaterih storitev, se je še vedno mogoče izogniti incidentom. Malo ljudi ve, da sistem privzeto vključuje telemetrijo (koncept, ki se uporablja v vesoljski tehnologiji), ki ne določa le lokacije računalnika ob določenem času, ampak tudi registrira absolutno vsa dejanja uporabnika, ki se izvajajo v določenem trenutku. Te posodobitve so na voljostvari se ne oglašujejo, vendar so določene brez našega soglasja.


Kaj je treba izključiti? Aktivacija

Izjeme v načrtu nadgradnje za Windows 10 še niso bile najdene (za razliko od enega paketa za sedmo različico, ki povzroča popolno neuspeh delovanja sistema). Kljub celotnemu paketu servisnih paketov pa je verjetno, da bi morali mnogi uporabniki odstraniti posodobitve sistema Office (še posebej, če tečejo Office 2003). Nove programske opreme ne bo tako enostavno razumeti. Dejstvo je, da je Urad od leta 2010 nekoliko spremenil vmesnik in dostop do elementov glavne plošče. Ampak s tem je še vedno mogoče uskladiti (še posebej, ker posodobitev MS Office sama po sebi ni nameščena v nadgradnjo, ampak le predlagano namestitev).
Sprejmite ali ne, a paket celo aktivirajte s pomočjo nevsiljivega orodja za upravljanje KEYWORD. Ta aplikacija je neuradna različica programske opreme, ki jo je mogoče kategorizirati kot KeyGen (ključni generator). In ta vloga v okolju operacijskega sistema katere koli generacije operacijskega sistema Windows teče gladko (kar je najpomembnejše, ne izključite iz predlaganega postopka, ki vključuje ponovno aktiviranje vsakih deset dni).

Ročno iskanje

Načrt izjem mora ostati na privzetih paketih. Če želite začeti, se morate prijaviti v »Center za posodobitve« in onemogočiti samodejno iskanje in namestitev posodobitev.
Nato pojdite na ročno iskanje. Ko so na voljo posodobitvenajti, vse se ne smejo namestiti takoj. V priporočeni posodobitvi morate samo izbrisati vse, kar velja za ta paket. V prihodnje bo treba, če se bo pojavila ta težava, odstraniti iz tega razdelka menija programa za namestitev in odstranitev s čiščenjem nepravilnih registrskih ključev ali brisanjem preostalih datotek. Ta proces je precej zapleten, zato je najbolje, da uporabljate čistila za vsiljeno pošto (kot so Glary Utilities, CCleaner, Advanced System Care itd.).

Težava obnovitve

Obnovitev sistema Windows 10 - To ni tako preprosto. Če pogledate spodnjo uvrstitev OS, lahko uporabite tipko F8 z izbiro možnosti substrata v zagonskem nalagalniku. Windows 10 nima te možnosti. Ko izklopite računalnik s pritiskom na Shift, morate uporabiti meni za obnovitev. Vendar obnova ponovnega zagona ni tako težka. Preprosto vnesite bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy in nato pritisnite tipko enter (kot v različici 8.1) v ukazni vrstici, ki je aktivirana kot skrbnik. Po popolnem ponovnem zagonu lahko uporabite "ducat", kot tudi kateri koli drug sistem, ki je prišel do njega.
V tem primeru se imenuje standardni meni, tako zagon delovne konfiguracije kot tudi obnovitev računalnika. Načeloma lahko uporabite vse, kar je prvotno v sistemski uvrstitvi spodaj.

Povzetek

Nekateri uporabniki menijo, da je System 10 (Windows 10th Edition) najbolj edinstven in zavarovan pred vsemi težavami. Žal to ni tako. Toda v smislu pravočasnostiNamestitev posodobitev ne bo zavrnila (to se je zgodilo prej z zavidljivo pravilnostjo, zdaj pa so razvijalci poskušali omejiti obseg prenosljivih distribucij). Toda najnovejša izdaja je jasno namenjena razvijalcem in programerjem, tako da se povprečni uporabnik (tudi pri uvedbi predloga za namestitev okolja za razvoj programske opreme, ki zdaj ponuja sistem "Winds 10") ne sme namestiti.

Sorodne publikacije