Kako odpreti Windows 10 mixer glasnosti in odpraviti težavo, če ne deluje?

Ko je bilo na začetku razvoja sistemov Windows možno na računalnik namestiti posebne avdio naprave, imenovane zvočne kartice, so razvijalci v sistem uvedli enega glavnih kontrol zvoka kot neke vrste mešalno mizo, ki jo je še vedno mogoče urediti ne le Skupna izhodna raven zvočnega signala, pa tudi nastavitev glasnosti sistemskih sporočil (če je vključena) ali katera koli posamezna aktivna aplikacija, se trenutno nanaša na zmogljivosti zvočnega sistema. Oglejmo se na kratko o nekaterih vprašanjih, povezanih s tem, kako odpreti Windows 10 Mixer glasnosti in kakšne ukrepe je mogoče storiti, če obstajajo težave z njim (ikona za pladenj izgine, mešalnik se ne odpre ali ne deluje itd.). Za začetek pa se pogovorimo o najpreprostejši različici dostopa do komponente operacijskega sistema, ki je opisana spodaj.


Kako odpreti mešalnik s standardno metodo?

Zdi se, da ni potrebno reči, da tudi po prvi namestitvi samega operacijskega sistema in če imate pravilno nameščeno zvočno kartico z delujočimi gonilniki na vašem računalniku ali prenosnem računalniku, lahko ikono Sound Sound vidite v sistemskem podoknu na "opravilni vrstici". "(V sistemskem pladnju, levo od ure in jezika). Priklic kontekstnega menija na sami ikoni prek PCM-ja odpre dostop do nastavitev, vključno z mešalnikom glasnosti Windows 10.
Takoj bodite pozorniPozornost na trenutek, da bo sprva, če ni aktivnih programov, ki uporabljajo zvočni sistem računalnika, v mešalniku prisoten samo nadzor celotne glasnosti sistemskih sporočil. Če se vzporedno zažene druga aplikacija, uporabnik začne poslušati glasbo ali gledati film prek spleta prek brskalnika, v mešalniku pa bo ločen fader spremenil raven zvoka, ki se predvaja prek brskalnika vsebine.


Kaj naj storim, če mešalnik glasnosti ne odpre sistema Windows 10?

Zdaj pa se pogovorimo o morebitnih težavah. Pogosto so povezani z izginotjem ikone, ki prilagaja raven zvoka iz sistemske vrstice. Stanje je, ko Windows 10 mixer glasnosti ne deluje sploh (zvok ni reguliran ali se applet ne zažene), ga ponavadi sproži napačno delovanje gonilnikov zvočne kartice, vendar jih ne bomo upoštevali zdaj. Verjamemo, da samo manjka ikona. Najprej morate iti v nastavitve, izberite oddelek za personalizacijo in pojdite na nastavitveno točko "Opravilna vrstica".
Na desni strani okna je niz za vključitev in izključitev sistemskih ikon, prikazanih na plošči, med katerimi morate poiskati glasnost in aktivirati ikone na zaslonu tako, da drsnik pomaknete v desno.

Manipulacija z nastavitvami zaslona

Predvidevamo lahko tudi, da je ikona aktivna, vendar v pladnju še vedno ne obstaja, zaradi česar je 10-voltni mešalnik za Windows nedostopen. Zelo pogosto je ta težava lahko povezana s parametri zaslona.
Da bi rešili težavo, je potrebno skozi PCM na namizju skozi nastavitev parametrov zaslona, ​​določiti obseg besedila in elementov aplikacije na 125%, zapreti okno z nastavitvami, ponovno vpisati isti razdelek, nastaviti originalno vrednost na lestvico 100%, zapustite nastavitve in v celoti ponovno zaženite računalnik ali prenosni računalnik.

Windows 10 mixer glasnosti ne deluje: dejanja s sistemskim registrom

Nazadnje, poglejmo, kaj je mogoče storiti, če zgoraj navedene metode ne delujejo. Vrnite ikono, vendar hkrati in obnovite dostop do mešalnika glasnosti Windows 10 lahko prek registra (regedit), in z uporabo dveh metod za to.
V prvem primeru v veji HKCU, morate najti odsek TrayNotify, kot je prikazan zgoraj, in tipke IconStream in PastIconStream desno v oknu brisanja. Če se katera od njih ne pojavi tam, nič strašnega.
V drugem primeru, v isti veji, morate iti v razdelek Namizje, v desnem oknu pa ustvariti dve terminski možnosti, od katerih bo ena poimenovana WaitToKillAppTimeout, druga pa HungAppTimeout. Dvokliknite, da spremenite vsako tipko in nastavite vrednost na 20000. Opomba: Ko uporabljate samo opisane metode, se bo sistem po zaključku vseh operacij nujno ponovno zagnal. Če dvomite o uporabi teh nastavitev, naredite varnostno kopijo registra, preden uporabite funkcijo za izvoz v meniju datotek.

Sorodne publikacije