"Alice": prenos igre, skrivnosti, namigi

Računalniško igro "Alice" ustvarja ameriško podjetje Rogue Entertainment v žanru akcije, ki vključuje posredovanje nalog tretje osebe. Prvi del je bil izdan decembra 2000. Izdelek je namenjen osebnim računalnikom, opremljenim z operacijskim sistemom Mac OS in Microsoft Windows, za platforme Xbox 360 in PlayStation 3.

Osnova zgodbe

Zgodba, ki smo jo povedali avtorjem "Alice v deželi čudes", ki temelji na pravljicah Lewisa Carrolla. Vendar je zaplet računalniške igre predstavljen s povsem drugačno različico vesolja, ki jo je izumil glavni lik. To je temačen svet, poln nasilja in krutosti.
Igra pravi, da se je nekaj let, preden se je zgodila glavna zgodba, zgodila požar v hiši Alice, ki je privedla do smrti njenih staršev in starejše sestre. Deklica je uspela pobegniti, ker je bila takrat v deželi čudes. Toda tragični dogodki so povzročili, da je prejela čustveno travmo. Dejstvo je, da se je obsojala za smrt svojih najdražjih.


Alice je bila postavljena na psihiatrično kliniko, kjer je bila več let neuspešno zdravljena. Potem je dekle spet prišlo v deželo čudes, zdaj pa je ta svet izkrivil njena travmatizirana psiha. Ocene tiska na tej računalniški igri so bile praviloma pozitivne. Ugotovljeno je bilo, da je glavna prednost igralnih izdaj visoka tehnična in umetniška kakovost oblikovanja na vseh ravneh, kot tudi drugi vidiki, ki določajo celotno igro.vzdušje pri prehodu "Alice". Med pomanjkljivostmi so bile pomanjkljivosti gammelije, kot tudi linearnost nalog.

Heroji igre

Ko preidete igro "Alice", izberite lik, saj glavna junakinja ne bo uspela. Na prvi pogled se zdi ta rešitev nekoliko nenavadna. Nerodna mlada dama pa bo morala biti navdušena nad komentiranjem vsakega igralca.


Pravi junaki mimoidoče Alice so:
 • Beli zajec, ki mu je ime McTviss.
 • Hrabra miška po imenu Sonya.
 • Histerični marec Hare.
 • Kapitan.
 • Cheshire Cat.
 • Ko preidete igro "Alice v čudežni deželi", lahko najprej uporabite samo prva dva znaka s tega seznama. V prihodnosti, ko se zgodba razvije, se igralec srečuje tudi z drugimi bitji. Za upravljanje, seveda, bo le eden od znakov, za katerega se lahko preprosto preklopi iz enega v drugega. Zakaj je to potrebno? Dejstvo je, da imajo vsi junaki ob prehodu "Alice v deželi čudes", avtorji posebne edinstvene sposobnosti. Na primer, March Hare ima tehnike telekineze. V trenutku lahko iz tal dvigne ogromno skalo ali razstavi zid na opekah. Tudi ušesa dobro odlagajo jedi, kjer se dobijo nekje neskončne zaloge storitev. Vendar pa zadnja možnost, da preideš "Alice" na igralca, ne bo tako zanimiva. Toda Beli zajec ima čarobno uro, s katero se izvaja časovno upravljanje. V enem trenutku lahko grozljiv sovražnik postane popolnoma nemočen aliPadec na mesto in raste na vrtu stare rože - da znova uspeva.
  Cheshire Cat je avtor sposobnosti za iskanje nevidnih stvari. In sam lahko postane pregleden. Kapilara ima najbolj izvirno spretnost. Zmožen je spremeniti resničnost v oči. Na primer, dovolj mu je, da se vstane v ogromno brezno na tak način, da so se njegovi robovi zdeli združeni - in brezna takoj izgine. Pri prehodu Alice v čudežno deželo se lahko vsak od teh znakov nekoliko izboljša. Za to bo igralec moral pridobiti nove spretnosti ali utrip za njih. Za to je potrebno plačati zlate kroglice, ki padajo iz mnogih objektov na vseh ravneh, ki jih je treba zbrati. Na primer, vredno je udariti grmovje, in iz njega bo padla cela peščica dobrot. In če odprete očaran prsih, potem igralec tam čaka na darila. Nagrada za napor bo dosežena po zmagi nad zlobnimi kartami. Z drugimi besedami, pridobivanje briljantne valute je enostavno. Vendar pa za nakup novih sposobnosti eden od tega ni dovolj. Obstajajo tudi šahovske figure. To so vrste kuponov, ki omogočajo dostop do blaga v trgovinah.

  Začni

  Torej, predpostavimo, da je za prehod "Alice" v prvem delu igre kot lik izbran Beli zajec. Ukrepi se začnejo od sredine prostora, ki ima vrata na vseh straneh. Gremo do najmanjšega izmed njih (pod velikostjo zajca) in ga odpremo. Stojimo na travniku, na katerem želite razbiti vse klopi in grmičevje. Za to je igralec zadolžen za točke, ki se lahko porabijo za nakup novihsposobnosti. Po tem gremo do vrat. Ves čas se premikajo, in če jih igralec preveč približuje, ga bodo zadeli in on bo odletel nazaj.
  V poteku iskanja v igri z Alice, boste morali pritisniti tipko J, nato pa izmenično WDSA. Podobna kombinacija bo igralcu omogočila "zamrznitev" časa. Po tem se bodo vrata ustavila in možno bo iti še dlje. Na poti bo še ena ovira. To je veja, ki udari na vrata, kot je, če se ji približuje. Spet "zamrzne" čas, ki bo ustavil vejo in šel še dlje. Na poti bo igralec srečal manjšo Alice, ki misli, da spi.

  Iskanje Absolunca

  Skupaj z dekletom nadaljujemo mimo "Alice". Skupaj z njo gremo v Absolumn. Pot leži za kazalcem. Na prvem zavoju od tal se bo povzpelo veliko živo drevo. Blokira pot. Prav tako ga je treba zamrzniti. Gremo še dlje. Da bi raziskovali območje, se boste morali povzpeti na kip. Na vrhu bo jasno, kako naprej. Trčimo naprej in zbiramo očala (pozneje jih bomo potrebovali). Na poti so vrata, sredi katerih je velika vrtnica. V tem trenutku se bo odprl portal, kjer bodo prišli trije rdeči vitezi. Tukaj za nadaljnje prehod "Alice v čudežni deželi" je bolje, da preklopite na drug znak - miško Sonya. Da bi to naredili, boste morali uporabiti K. Ampak Miša Sonia je močnejši borec, ki nam bo omogočil premagati viteze. Da bi šli še dlje, morate zbuditi vrtnico, ki preprečuje junaku, da gre skozi vrata. Rose se nahaja na desnisvetujemo, da za to zapojejo pesem. To moramo storiti. Vendar pa naše zanimanje za vrtnico pravi, da je prestar in tako utrujen, da ne bo mogoče odpreti vrat. Pomladite jo z uroki. To vam omogoča, da greste še dlje in se znajdete v bližini rumenega stolpca, ki je prva ohranitvena točka.

  Naša pot leži naprej. Skočimo čez padla drevesa, pobiramo šahovsko figuro na tleh. Poleg tega je trgovina, kjer lahko kupite novo sposobnost v obliki zamrzovanja. Gremo še dlje. Na poti srečamo rdeče viteze in čebele. Zamrznejo se in uničijo. Na cesti so skrinje. Vse je treba odpreti. Na koncu poti se morate ukvarjati z novo nastalimi vitezi. Po tem morate vzpenjati se na drevo, uničiti čebele zgoraj in vzeti kos gornje linije, ki ga morate dati Alice. Po tem dekle postane veliko. Nato moramo odpreti vrata drevesa. Za njo vidimo veliko rdečo gobo, z majhnimi gobami, ki rastejo na pokrovu motorja. Vse je treba uničiti, da se odpre nadaljnja pot. Vidimo vrata spredaj. Tako majhna je, da jo je nemogoče prebrskati. Gremo dlje od znakov, na katerih je vprašaj. Vse se pojavljajo ena za drugo. Indikatorji za prehod igre "Alice v čudežni deželi" bi morali biti aktivirani. To vam bo omogočilo, da ugotovite nadaljnjo cesto. Hero bo moral piti napitke za zmanjšanje. Na tej točki se bo odprl portal, iz katerega se bodo pojavili številni rdeči vitezi. Moramo se jim izogniti. Vitezi poskušajo ugrabiti Alice inprivijte na portal. Nenehno moramo pritisniti tipko H. To bo sprožilo Alice.
  Ko smo se opomogli od sovražnikov, vstopimo v majhna vrata. Nato moramo iti po poti. Na poti bodo različne ovire, ki jih je treba premagati. Tukaj se srečamo z marčevskim zajcem. Po ogledu videa se znajde v naši ekipi. S pomočjo telekineze, ki je lastnica marčevskega zajca, je osvoboditev prehoda na poti kamnitega zidu. Skozi njega gremo na polje. Tukaj, ko poteka igra "Alice v čudežni deželi" čakamo na velike težave. Na polju se lik sreča z velikim bitjem, ki nas napade. Zelo težko je zmagati. Ampak najdemo izhod iz situacije v obliki zamrznitve. Monstruoznost postane nesmrtna. V zadnjem trenutku pred koncem zmrzovanja moramo potisniti stolpec, ki se nahaja na sredini polja. V to se bo vdelo bitje, zaradi česar bo ranljiv za napade. Podobno ukrepanje je treba ponoviti trikrat. Na koncu iztisnemo pošast oči. Pobegnila je in z njo odprla zapečatena vrata. Nato mora igralec pregledati video, ki bo pokazal srečanje z gosenico Absoolem in dobil novo nalogo.

  V iskanju Mad Hatter

  Ko je igra "Alice" (1. del) prešla po zmagi nad pošastjo, se moramo še naprej pojavljati na znakih. S pomočjo telekineze gremo skozi zid. Nato se povzpnite po kipu, da pokažete cesto. Zgoraj vidimo dva načina. Prvi od njih poteka skozi labirint z zbirkotočk Drugi način je uporaba Rabbit telekineze. S to spretnostjo lahko naredite most skozi labirint. Drugi način je seveda hitrejši. Ampak v tem in v drugem primeru pridemo do vrat. Gremo še dlje in vidimo, da se dva dvojčka igrajo skrivalnice. Eden od njih zapre oči in šteje, blokira vrata. Pomagaj mu pri iskanju brata. Po tem gledamo video in gremo do odprtih vrat. Naprej boste morali biti shranjeni. Če pogledamo zemljevid, je treba ugotoviti, katera vrata naj gredo še dlje. Moramo priti v sobo, ki je za vrati, ki visi v zraku. Uporabljamo telekinezo in jo izpustimo. Vstopimo in gremo do sosednjih vrat. Tukaj se bo igralec moral boriti. Skozi portal se bodo začeli vzpenjati sovražniki. Poskušali bodo odvleči Alice k sebi. Hkrati bodo sovražniki poskušali usmeriti vrata, ki jih potrebujemo, do popolnoma drugega portala. Morali jo bomo zamrzniti. Hkrati bomo še naprej odvračali tiste sovražnike, ki poskušajo vzeti Alice. Ko smo jih premagali, smo potegnili vrata s tal. Za to se obračamo k telekinezi. Ko se soočimo z nalogo, vstopimo v vrata. Za nadaljnje preizkušanje v "Alice" moramo delati. To bo utrlo pot. Spet bomo uporabili telekinezo. Zberemo vrata, ki vsebujejo znake "onkurs" in "Sikurs". Vnesite ga in sledite zemljevidu. Tukaj nas bo napadel vitez s ščitniki. To je nova vrsta sovražnikov. Da bi jih premagali, boste morali zadeti hrbet. Ščitnik lahko izklopite tudi s pomočjo telekineze.Po bitki gremo do vrat, sledimo znaku. S telekinezo odstranimo palico s ceste. Tukaj pot znaka blokirajo dva dvojčka, ki sta se pred tem igrala skrivalnice. Ne želijo nas zamuditi, dokler ne izpolnimo njihove naloge. Gre za odstranjevanje zelenih prašičev iz travnika. Žival je le štiri. Eden od prašičev se je skrival na drevesu sredi lokacije. Drugi so na vidiku in se pasejo na travniku. Morali bodo zamrzniti, nato pa jih odstraniti. Cesta do cenjenih vrat je odprta. Toda tukaj se drevo pojavi na poti. Morate ga zamrzniti. Vrata do vrat so odprta. Za njo čakamo še dve drevesi, ki stojijo pred hišo. Prav tako morajo zamrzniti. Po tem se lahko pogovorite s Hatter. Oglejte si videoposnetek, za katerim se zdi, da imamo novo nalogo.

  V iskanju meja Vistrict

  V naši ekipi je bil nov član - kapetan. Pojdimo na stopničko, na katerem je potrebno zgraditi vrsto predmetov rumene barve. Hkrati ugotavljamo sposobnosti kapilar. Nato se spustimo z odra in gledamo še en video. Tu je portal, iz katerega je več vitezov skupaj z glavno stražo kraljice. Govorimo z njim. Po pogovoru stražar nenadoma izgine in vitezi se začnejo boriti z nami. Razmišljamo o njih. Po tem, skozi Hiško Hatter, gremo na drugo stran in pridemo do pečine, ki ostane pred njim. Tukaj moramo uporabiti zamrznitev. To bo ustavilo krov, ki je v slapu,ki postane most. Potem ko smo šli skozi, se srečamo z že znanimi dvojčki. Pomagajte jim priti iz letečega kačjega drevesa. Za to bomo uporabili telekinezo. Nadaljujemo. Na poti pade podstavek. Z uporabo Capella sposobnosti primerjamo sliko. To vam omogoča, da ponovno ustvarite kočo. Pojdite noter in si oglejte videoposnetek.
  Za nadaljnji prehod v "Alice" bo treba razčleniti vse, kar je tam. Zaznala bo v steni dva skrivna poteza. V eni od njih je šahovska figura, v drugem pa podstavek. Povlecite ga v dvorano, kjer bo kapitan preslikal sliko. Gremo do odprtih vrat in zamrznemo vrteči se hodnik ob poti. Gremo v sobo na strop. S pomočjo telekineze v tej sobi naredimo del police s klopi in se spustimo po nogah. Potem bomo na poti naleteli na ovire. Na primer, vedro in mop. Uničiti jih morajo stavke. Potem odpremo komodo, v kateri je jedilni pribor. Z uporabo telekineze jih vstavimo v steno. S tem jedilnim priborom se spustimo na torto, ki leži na mizi. To je zarodna plazma, ki omogoča Alice, da postane velika. Vendar pa z odmerkom očitno pretiravamo. Dekle je zaman v sobi. Da bi izboljšali situacijo, morate najti mehurček, ki bo zmanjšal našo junakino. Zlomimo se v sobnem delu stene. Vstopimo noter. Tukaj moramo skočiti in teči. Uporabljamo telekinezo in zamrzovanje, kar nam omogoča, da uničimo novesovražnike, ki postanejo samostreli. Po tem lahko vzamemo steklenico, ki vsebuje tekočino, da jo zmanjšamo. Alice pije napitke. Pojdiva nazaj, greva skozi vrtljivo sobo. Vstopimo v vrata, katerih velikost zdaj ustreza rasti deklet. Napredujemo naprej, skočimo preko pečine. Pri raziskovanju območja iščemo velike zelene ure. Ampak, da bi jih vodili, ni dovolj dveh delov. Eden od njih je v zelenem predalu. V bližini je. Drugi del bomo našli šele po nekaj urah. Da bi to naredili, boste morali ponovno uporabiti telekinezo. Po tem se bo pojavil nov komod. V njem bo drugi del.
  Zaženi velike ure, ki vplivajo na sposobnost zajec. Potem gremo do Podija klobuka, ki se je pojavil pod zemljo. Tukaj imamo težak boj. Boste morali uničiti sovražnike, ki se bodo pojavili na portalih. Glavna stvar ob istem času - ne pustite jim priti na stopničke in uničiti. Po tem, s pomočjo zamrzovanja, prenehamo valjati stebre. Z uporabo telekineze zberemo tiste, ki so padli, pa tudi polovično uničen podij. Po tem se kapitan ukvarja z opravljanjem svojega posla in gremo skozi vrata, ki se pojavijo v tem trenutku.

  Rdeča puščava

  Gremo za Cheshire Cat. Naša pot je v rdeči puščavi. Pojdite po traku. Na cesti so vrata. Z uporabo telekineze jih odpiramo. Oglejte si videoposnetek in potem gremo naprej po kaseti. Tukaj je tornado.Ustavi se z zamrzovalnim časom. Z isto telekinezo odstranimo kamen s ceste, naredimo stolp, na katerem se nahaja ventilator, in gradimo most skozi sotesko. Po tem bomo morali ustaviti še en tornado na cesti. In tukaj pod zemljo je kres na stopničkah. Z njim gradimo most, ki vam bo omogočil prečkanje peščene reke. Na drugi strani čakamo na sovražnike, ki so se pojavili na portalu. Osvoji jih in nadaljuj. Toda tukaj vidimo, da je bil trak prekrit s peskom. Da bi našli pravo smer, rešimo uganko na kamnu. Prišli smo na pečino. Tukaj moramo uporabiti telekinezo, s katero bomo dobili zemljo. Po tem ustavite čas s stacionarnimi trakovi na stebrih. Približujemo se vratom, ki so v bližini. Stojimo v rdeči puščavi. Tukaj lahko uporabite veščine Cheshire Cat, skozi katere gremo skozi celotno območje, včasih z uporabo telekineze in časa zmrzovanja. Na poti moramo rešiti sestavljanko s tremi vzvodi. Če želite to narediti, naredite nevidno steno, ki je poleg nje. Po tem, z uporabo telekineze, boste morali premakniti zlomljeno orodje. Nadaljujte in pridite do gradu kraljice. Tukaj boste morali opraviti iskanje, da boste zmanjšali zdravilo. Steklenica je v laboratoriju, ki se nahaja v zgornjih nadstropjih gradu. Stražar nam ne pusti. Gremo v drugo smer. Dvignemo podstavek za izvedbo, odstranimo iz njega dve opori. Leži zraven steze postane za nas most.Gremo skozi vrata in se znebimo straže. Gremo še dlje. Gremo skozi vrata, ki so skrita za slikami kraljice. Hkrati se moramo boriti s stražarji, da se znebimo kapelina, ki nam prvič pomaga. Po tem boste morali iti skozi vrata, ohraniti določeno zaporedje, ki je obleko kartice. Najprej morajo biti križi, potem - tamburini, nato pa - vrhovi in ​​črvi. In tukaj smo v steklenici napitkov. Vendar pa ulovi orla. Pobegnemo za ptico, ki zapusti tekočino, ki jo potrebujemo blizu stražarjev. S pomočjo Kote odstranimo tla in osvobodimo pot. Vzamemo steklenico in gremo do vrat, za katerimi nas čaka meč.

  Pot do bele kraljice

  Nekaj ​​vrat poteka skozi smer, označeno z belim trakom. Naša pot se je vrnila na mesto, kjer se je začela igra. Na poti je veliko sovražnikov, iz katerih se uspešno odzivamo. Morali bomo pomagati in že poznati dvojne naloge. En brat je izgubil drugega. Vidimo eno od vrat. Drugi dvojček bo za njo.
  Gremo skozi vrata za mostom. Nato moramo ustaviti zvitke, z uporabo telekineze in zamrzovanja. Po tem naredimo vidna vrata, ki visijo v zraku, s podstavkom Šeširja. Po uspešni bitki s sovražniki pademo v grad bele kraljice. Oglejte si videoposnetek z njo.

  Najdi oklep

  Nova naloga nam bo omogočila, da postanemo polnopravna Alice. Če želite to narediti, boste morali najti oklep. Gremo na kraj, kjer se je začela igra.Gremo v dvorano, ki je bila prej zaprta. Tukaj bomo morali uničiti vse, kar je mogoče. Potem vam bo Hatter pomagal narediti projekcije z različnih mest na isti platformi. V središču dvorane zgradimo stolpec. Po tem naredimo nevidno. Namesto stolpca so iskani oklep. Vzamemo jih, si ogledamo video in vstopimo v zadnjo bitko. Uporabiti morate vse znake. Šele takrat lahko pomagamo Alice. Deklica bi se morala povzpeti na zasnovo. Da bi to naredil, morate preusmeriti zmaja in obnoviti stopnice. Ne pozabite pritisniti presledka in držati L. Vse. Zmagali smo in nato gledali končni videoposnetek.

  Drugi del igre

  Februarja 2009 se je igra nadaljevala. Drugi del je bil imenovan "Alice: Madness Returns". Prehod te igre temelji tudi na zgodbi, ki jo je povedal Lewis Carroll. (Prva knjiga je bila tako priljubljena, da je pisatelj napisal nadaljevanje pravljice.) Igra je ohranila tudi ozračje brezmejne norosti. Ko je mimo "Alice" (2. del) opazil bistveno izboljšanje igranja. Spremenilo se je na bolje. Boj z mimo "Alice: Madness je nazaj" je postal veliko bolj realističen. Pojavil se je v novi različici in mini-igrah. Poleg tega so avtorji odstranili vrvi, ki so zahtevali dvig znakov. Spremembe so se dotaknile tudi mnogih drugih podrobnosti.
  Prehod "Alice v deželi nočnih mor" se začne s tem, da je glavna junakinja pod hipnozo. Med zasedanjemdekle vidi nočne more. To so njeni boleči spomini na ogenj. Na koncu zasedanja zdravnik pošlje Alice zdravilo. Dekle zapusti hišo in vidi belo mačko, ki mu sledi. Alice začne halucinacije. Spet je v deželi čudes. Tukaj spozna Cheshire Cat. Povedal je, da se je v tem svetu ustalilo novo zlo. Ko preidemo "Alice v deželo nočnih mor", ga moramo premagati, kot tudi ugotoviti pravi vzrok požara, ki združuje spomine na glavnega junaka v skladni sliki. Ta potovanja prenašamo skupaj z Alice. Pride do gosenice, ki pošlje dekle na Rdečo kraljico. Glede na to čudovito bitje lahko samo kraljica ustavi vlak. Ko preidete igro "Alice", so nočne more, ki jih povzročajo halucinacije, prepletene z resničnostjo. Igralci se znajdejo na ulicah Londona, nato v deželi čudes, ki jih je ustvarila domišljija junaka, ki se skuša spomniti, kaj je bil pravi vzrok požara. O tem, kdo je pravi krivec njene norosti, je naši junakini povedala Rdeča kraljica. Po tem, ko nas igra "Alice v deželi nočne more", nas popelje v bolnišnico. Zdi se, da je Alice v brezvezni majici in brez las. Ko se premika po hodnikih te ustanove, spozna ljudi in ji govori o svojih spominih. Po tem Alice vidi, da je na ulici v Londonu, kjer punčka govori o novem zlu v Čudežni deželi, kjer se potem naša junakinja vrne.
  Po nekaj dogodivščinah se pojavi v peklenskem vlaku, udariz lutko, ki predstavlja zlo, in jo osvoji. Po tem Cheshire Cat pove Alice, da je Wonderland končno varen.

  Tretja igra

  Razvija se nova različica "Alice". Za razliko od vseh prejšnjih delov bo to multiplayer. Ko bodo mimo "Alice" (3. del) igralci imeli zanimivo priložnost, da prodrejo v zavest drugih ljudi, jo spremenijo. Za te akcije avtorji predvidevajo sodelovanje likov, ki bodo predstavili nekatere francoske in angleške znane osebnosti 19. stoletja.

  Druge igre

  Z deklico Alice se lahko srečamo v nekaterih drugih računalniških izdelkih. Na primer, med njimi, igra "Escape Alice", v času, ki smo čakali na poznavanje z malo prokarynitsey, ki živijo v veliki hiši s starši. Glede na zgodbo je otrok kaznovan za zlomljeno napravo, zaklenjeno v eni od sob. S pomočjo igralca mora dekle pobegniti. Ko je mimo "Moje kavarne" Alice deluje kot junakinja, ki naj bi se na 20. stopnji podvrgla hipnozi. Vendar se dekle odloči, da bo to nalogo zaupala lastniku kavarne. Če želite prenesti to fascinantno iskanje, bo igralec moral odgovoriti na vprašanja o receptih za kuhanje pijač in jedi.

  Sorodne publikacije