Polnjenje telefona izpraznjeno: vzroki in ukrepi

Pogosto se mobilni uporabniki soočajo s precej neprijetnim problemom - telefon se izprazni s polnjenjem. Razlogi za to so lahko precej različni, pa tudi načini za njihovo odpravo. V tem članku bomo poskušali razmisliti o vseh možnih možnostih, zakaj je telefon med polnjenjem izpraznjen in kako ga lahko rešite.

Napačna polnilna vtičnica

Najpogostejši razlog za polnjenje telefona je poškodovana polnilna vtičnica. Podobno se stanje zelo pogosto razvija, zlasti z nestabilnimi napetostmi ali tovarniškimi pomanjkljivostmi. "Simptomi" so standardni:


 • Polnilnik je priključen.
 • Telefon pokaže, da se polnjenje dogaja ali da ni nobenih indikacij.
 • Po določenem času se telefon ne polni in obratno, odpadki ostanejo.
 • In čeprav bodo nekateri od opisanih "simptomov" v teku, da se srečajo več kot enkrat, v tem primeru vse kaže na napačne priključke za polnjenje. Da bi se končno prepričali, da so vtičnice pokvarjene, morate poskusiti povezati telefon z drugo vtičnico, zamenjati polnilnik in preprečiti okvaro delovanja. Če se nič ne spremeni, se lahko odpravite na popravilo.

  Odstranitev

  Za popravilo poškodovane polnilne vtičnice lahko greste v servisni center, vendar le, če je telefon v garanciji. Tam ga je treba vzeti brez kakršnih kolitežave in popraviti v nekaj dneh, čeprav je vse odvisno od samega servisnega centra.
  Če je garancija že potekla, se obrnite na katerokoli dobro preizkušeno servisno delavnico za mobilne telefone. Pogoji popravila so običajno precej manj kot v servisnem centru, kakovost dela pa je približno enaka.


  Druga možnost je, da vse spremenite sami. Ta metoda je primerna samo za tiste, ki so dobro seznanjeni z spajkanjem in imajo potrebno opremo.

  Vtičnica za polnjenje je bila oksidirana

  Naslednji razlog, zakaj je telefon prazen, ko je polnjenje, je oksidiran priključek za polnilnik. Razlog za to je predvsem, da je vlaga v polnilni vtičnici, na primer z mokrimi rokami ali dežjem, morda se je voda razlila ob telefon in udarila v kontakte. Drug razlog za oksidacijo je lahko običajna in slaba navada, da pametni telefon vzamete s seboj v kopalnico. S tem ni priporočljivo, saj kot kopel - prostor z visoko vlažnostjo. Izjema so samo tisti telefoni, ki imajo zaščito pred vlago.
  Označuje, da je vtičnica polnilnika na telefonu oksidirana na naslednji način:
 • Polnilnik je priključen.
 • Indikator kaže, da je polnjenje vključeno.
 • Po določenem času se napolnjenost baterije ni povečala, ampak se je zmanjšala.
 • Telefon je v območju polnjenja opazno topel.
 • Vtič polnilnika je vroč.
 • Pri vizualnem pregledu kontaktov in samega gnezda obstaja zunanja značilna plošča.
 • Mimogrede, oksidirana pločevinkaNe samo priključek na telefonu, temveč tudi vtič polnilnika, zato je treba to upoštevati.

  Odstranitev

  Obstaja več metod za odstranjevanje oksida iz polnilne vtičnice, vendar jih lahko razdelimo v dve skupini - začasno pomoč in 100% rešitev.

  Začasna sredstva

  Začasna sredstva vključujejo samočiščenje stika z oksidom. Imenuje se začasno, ker se bo oksid prej ali slej ponovno pojavil, postopek pa bo treba ponoviti. Poleg tega ta metoda ne zagotavlja 100% uspeha.
  Čiščenje zahteva zelo tanko iglo ali kateri koli drug oster predmet, majhen kos blaga in sode. Na konici igle morate pritrditi tkanino tako, da ne zdrsne in zdrsne v priključek. Po tem morate rahlo namočiti krpo, jo potopiti v prašek sode, ga položiti v polnilno vtičnico in na vse očistiti.

  Zamenjava

  Ker učinkovitost prve metode ni previsoka in sama težava ni odpravljena za 100%, je edina pravilna zamenjava gnezda. To lahko storite v delavnici ali sami.

  Poškodovan polnilnik

  Drug razlog, zakaj se telefon polni in prazni, je pogosta napaka samega polnilnika. Dejstvo je, da je v kablu samo ena napeljava, ki jo je mogoče spremeniti - in vse to ne bo polno. Simptomi tukaj nimajo smisla, dovolj je preveriti delo polnjenja na drugem telefonu ali povezati telefon z dostojnim polnilnikom.

  Odstranitev

  To težavo odpravi enostavno in hitro, samo kupite nov USB kabel ali popolnoma zamenjajte polnilnik.

  Zgorela deska

  Zgorela tabla z vtičnico je razlog, zakaj se telefon med polnjenjem izprazni. V tem primeru je lahko gnezdo pravilno, vendar plošča, na kateri je nameščena, včasih izgori ali ne uspe. S takšno okvaro se indikator polnjenja ne pojavi, če pa se ikona še vedno prikaže, se telefon preprosto izprazni.

  Odstranitev

  Ta okvara se lahko reši samo s popolno zamenjavo tokokroga skupaj s polnilno vtičnico. To lahko storite v kateri koli storitvi ali sami.

  Hitro praznjenje

  Pogosto obstaja težava, da se telefon po polnjenju izprazni in dovolj hitro, v eni uri ali malo več. Glavni in edini razlog za to je okvarjena baterija, ki je razvila svoj vir.

  Odstranitev

  Ta okvara se hitro odpravi, ne morete dati telefona storitvi - potrebujete samo novo baterijo za telefon modela.

  Sorodne publikacije